Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekkozałamana

Jeśli ktoś usówał ciąże niech tu wejdzie mam pare pytań

Polecane posty

Gość lekkozałamana

A więc tak chce usną ciąże zrobiłam juz dwa testy ciążowe i jestem pewna ze jestem w ciąży. Mam 19 lat nie chce tego dziecka wiem ze jestem mało odpowiedzialna i będą tu moroły i w ogóle. Jeśli nie usunę to powiesze sie... mam pytania jeśli ktoś już z was usówał ciąże: - czy bolało?? -jak to przeżyłaś psychicznie?? -jaki są skutki uboczne?? słyszałam o ostrym krwawieniu i wymiotach. proszę o odpowiedzi jeśli ktoś chce mi dawać morały niech nie pisze wiem ze jestem głupia i źle robie ale w nie wiecie jakie ja mam życie.

Gość lekkozałamana
dziecka nie chcę bo mi macicę łechce :(

Gość lekkozałamana
po prostu nie chcę roznosić moich dyslektycznych genów po świecie

Gość lekkozałamana
mógłbyś sie nie podszywać za mnie co?? bawi Cie to?? bo mnie nie

Gość hgddh
Naucz się pisać

Gość lekkozałamana
gdybym dziecko rodzić chciała to bym z palenia zrezygnować musiała

Gość ale ona ma rację
Zanim rozłożyłaś nogi, trzeba było nauczyć się pisać. Widać, jakie masz priorytety w życiu. Żeby była jasność, przeciwniczką usUwania ciąży nie jestem.

Są takie ośrodki które zajmują sie poszukiwaniem rodziców dla dzieci kobiet które nie mogą ich wychowadź. Urodzisz dziecko oddasz komuś kto je będzie kochał a ty sie zajmiesz sobą. A usunięcie zaszkodzi tylko twojej psychice i zdrowiu. Ogarnij się.

nie nie będzie bolało.........jeśli będzie to zabieg zostaniesz uśpiona,jak się obudzisz będziesz normalnie krwawic może troche mocniej,ale powinaś dostac recepte na jakiś antybiotyk i lek cyklonamine chyba tak się to nazywało na mocne krwawienia..... póżniej przygotuj się na uczucia które będą targały tobą... zastanów się nad przyszłością i nad konsekwencjami w przyszłości jak masz jakieś pytania to pisz

Gość lekkozałamana
i jeszcze i to kosztuje,słyszałam że im bardziej zaawansowana ciąża tym drożej ją usunąć.U mnie to już jest 18 tydzień,będzie ciężko?

Gość no więc więce wieć.
Moja kuzynka usuwała. Bardzo mocno tego później żałowała, niestety presja walniętej rodziny zrobiła swoje ;/ nie żaliła się nikomu, po roku mi się przyznała co przeżywała i że nie ma dnia by nie żałowała. Dodam że miała 18 lat i była imprezowiczką i lajciarą jakich mało, ale do dziś widać jak na nią działa gdy ktoś mówi o aborcji. Dziś jest w ósmym miesiącu ciąży i jest szczęśliwa, choć nie może zapomnieć o tamtym...

Gość no więc więce wieć.
Tylko że moja kuzynka usuwała do 3 tygodnia ;/ 18 tydzień? Pojebało Cię dziewczyno???????

Gość lekkozałamana
Wiem że to późno,ale chyba się da,nie?

wątpie żeby jakiś ci lekarz usuną ciąze tak póżno większe ryzyko powikłań i większa kasa...... tak pózno to tylko już w szpitalu by zrobili

Gość lekkozałamana
do 12 ???? dziwne,bo ja słyszałam że do 20 można bez problemów.Nawet mnie nie załamujcie.

Gość ale ona ma rację
Chyba już za późno. Nie znajdziesz nikogo, kto zgodziby się przeprowadzić zabieg. Mogłaś pomyśleć o tym wcześniej.

Gość lekkozałamana
A poza ty,jak jest różnica między płodem 12 tyg. a 18tyg? chyba prawie żadna.

Gość ale ona ma rację
W Polsce w ogóle nie można, chyba, że z przyczyn medycznych. Do 20 tygodnia, a nawet 25 to chyba w UK. Jeśli mieszkasz w UK to nie będziesz miała problemu.

Gość nie załamuj mnie dziecko
:O

jest i to duża....dla ciebie i lekarza to już wyższa szkoła jazdy mogą byc powikłania

Gość jkndshugasdhgaf
Ja usuwałam farmakologicznie w 10 tyg. Było to 3 lata temu. Bolało jak najgorsza miesiączka x 10. Potem krwawienie ok 2 miesiące. wyrzutów nie miałam i nie mam, ale każdy jest inny. Ja czułam tylko ulgę po wszystkim.

Gość lekkozałamana
Szukałam tematu w necie w którym dziewczyna usunęła ciąże w 22 tyg. i to w Polsce,ale go już nie ma.I na pewno nie za taką kasę jak ktoś pisał wyżej.

Gość odpręż się i uświadom sobie
że w twoim organizmie dzieję się istny cud