Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekkozałamana

Jeśli ktoś usówał ciąże niech tu wejdzie mam pare pytań

Polecane posty

Gość ale ona ma rację
*Polsce

Gość Smutny Tulipanek
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://babyonline.pl/work/privateimages/formats/GALLERY_MAIN/9953.jpg&imgrefurl=http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_ciaza_galeria.html%3Fgalg_id%3D1612%26ph_center_01_page_no%3D38&usg=__RdVsNn5SATAYgxQCAdUw63-lqhc=&h=604&w=402&sz=22&hl=pl&start=58&sig2=M3DQQykgw69eeluwR9eJ5A&zoom=1&tbnid=JipojjW6h__94M:&tbnh=162&tbnw=123&ei=-au5TbbgLZvU4wbUnpTnDw&prev=/search%3Fq%3Dci%25C4%2585%25C5%25BCa%2B18%2Btydzie%25C5%2584%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1280%26bih%3D606%26tbm%3Disch0%2C1219&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=686&vpy=264&dur=198&hovh=185&hovw=123&tx=114&ty=201&page=4&ndsp=21&ved=1t:429,r:4,s:58&biw=1280&bih=606

Gość Smutny Tulipanek
zobacz sobie w googlach skoro nie byłas u lekarza jak duże jest juz dziecko w 18 tyg...

Gość wrthwdbv
mozesz usunac srodkami z apteki za 50 pln. to cos na zoladek czy watrobe. na neci opisane jak to zrobic i jak dziala, bylem przy takiej aborcji. jesz tabletke pod jezyk rozpuszcza sie po ilus godzinach nastepna i tyle, idzisz na kibel i po dzieciaku. musisz tylko isc do gina powieidzec ze w nocy np. krwawilasi on cie wyłyzeczkuje czy cos takiego.

Gość wrthwdbv
dodam ze mozna to zrobic chyba do 3 miesiaca ale pewny nie jestem moge dac dokladny link jak ci zalezy

Gość ale ona ma rację
wrthwdbv Nie doradzaj jej tego! Po pierwsze, to niebezpieczne. Może się wykrwawić. Po drugie, w 12 tygodniu tom już za późno na te środki. lekkozałamana Nie schaj takich dobrych rad!

Gość wrthwdbv
Lek na wrzody dobry na aborcję Przyjęcie od 8 do 16 tabletek mizoprostolu (w Polsce znanego jako cytotec) między siódmym a dziewiątym tygodniem ciąży wywołuje poronienie - informuje "Życie Warszawy". Gazeta twierdzi, że organizacje feministyczne polecają lek na wrzody jako środek aborcyjny. Korzystają z niego kobiety, które chcą dyskretnie i tanio usunąć ciążę. - Przypadki wykorzystania cytotecu w celach aborcyjnych rzeczywiście się w Polsce zdarzają. Jest to praktyka naganna i ścigana. Mamy już pierwszy prawomocny wyrok skazujący za użycie cytotecu przez lekarza, ujawnił "Życiu Warszawy" prof. Stanisław Radowicki, krajowy konsultant w dziedzinie ginekologii i położnictwa Ministerstwa Zdrowia. Najważniejszymi przyczynami popularności leku są łatwość użycia i dyskrecja, jaką zapewnia kobietom jego stosowanie. Istotna jest także jego cena. Za przeprowadzony nielegalnie zabieg aborcyjny trzeba zapłacić od 1200 do 4000 zł. Aby podobny efekt osiągnąć za pomocą cytotecu wystarczy niespełna 600 zł. Zarejestrowany w marcu 1992 roku cytotec nie jest w Polsce refundowany i można go wykupić tylko na odpłatną w 100% receptę. Mimo to zdobycie recepty nie stanowi problemu. - Bardzo łatwo można udawać chorobę wrzodową. Wiedzę o tym, jakie bóle i gdzie mogą się pojawić, nietrudno zdobyć z książek, tłumaczy doc. dr hab. Tadeusz Grabowski, gastrolog. Organizacje kobiece argumentują, że udostępnienie kobietom aborcji farmakologicznej poszerza możliwości bezpiecznego przerywania ciąży, a to przyczynia się do zmniejszenia liczby powikłań i zgonów spowodowanych aborcją. Podkreślają, że na skutek zabiegów niebezpiecznego przerywania ciąży umiera co roku prawie 80 tys. kobiet, a tysiące innych doznają trwałych obrażeń. Dlatego stosowanie cytotecu uznają za wybór mniejszego zła i reklamują na swoich stronach internetowych. "Popieramy aborcję wykonaną bezpiecznie i legalnie. Jeżeli jest to niemożliwe, najlepszą metodą usunięcia ciąży jest użycie środka mizoprostol" - można przeczytać w polskojęzycznej wersji strony internetowej, należącej do holenderskiej organizacji Kobiety na Falach. To właśnie ta fundacja w 2003 roku przywiozła do Polski na statku "Langenort" kontener z niewielkim gabinetem ginekologicznym. Celnicy znaleźli wtedy na pokładzie 180 sztuk cytotecu. Również Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny na swojej stronie wskazuje cytotec jako jedną z dostępnych metod aborcji. "Ze względu na niski koszt stosowany jest najczęściej bez konsultacji lekarskiej przez kobiety z krajów Ameryki Łacińskiej" - informuje.(PAP)

Gość wrthwdbv
musi przy tym byc osoba ktora zadzowni jak cos po pogotowie bo roznie moze byc !!

Gość wrthwdbv
myslice ze te marne podszywy cos zmienia, tylko mnie podkurwiliscie i napisze zaraz od A do Z jak to zrobic.

Gość wrthwdbv
gadam sam ze sobą na kafeterii bo jestem skurwiałym gimnazjalistą :(

Gość wrthwdbv
Matka mnie usuwala tabletkami na hemoroidy -niestety nawet hemoroidow sie pozbyla a mnie za hu ja :classic_cool:

Gość tega
obejrzyj sobie film niemy krzyk , to dziecko czuje , chcesz je rozerwać na kawałki? to najbezbronniesza istota a ty jako matka chcesz je zabic?powiem ci cos o usuwaniu, nigdy sie tego nie zapomni , nie da sie cofnąć , codziennie sie budzisz ze swiadomością że zabiłas

Gość moge pomoc
Kobieta może również wykonać aborcję samodzielnie do 9. tygodnia ciąży, stosując jedynie środek o nazwie Mizoprostol. Na tej stronie informujemy o Mizoprostolu (jakie środki ostrożności należy zachować, jak działa lek, jaka jest najskuteczniejsza dawka, czego kobieta może się spodziewać oraz jakie komplikacje mogą się pojawić). Prezentujemy także badania naukowe. Użycie jedynie Mizoprostolu, aby spowodować aborcję, skutkuje w około 90%. Informacje podane oparte sa na artykule opublikowanym w czasopiśmie the Lancet (2007 Jun 9;369(9577):1938-46)Mizoprostol w większości krajów występuje też pod nazwą Cytotec i Arthrotec. Przebieg aborcji z zastosowaniem mizoprostolu przypomina przebieg samoistnego poronienia. Powinnaś zakupić co najmniej 12 tabletek 200 mcg mizoprostolu. Jedna tabletka Cytotec lub Arthrotec powinna zawierać 200 mikrogramów mizoprostolu. Sprawdź zawartość mizoprostolu w mikrogramach na opakowaniu. W krajach gdzie aborcja jest nielegalna, sam mizoprostol może być użyty do wywołania poronienia. Niewłaściwe użycie mizoprostolu może być szkodliwe dla zdrowia kobiety! Do wywołania poronienia potrzebne są 12 tabletek po 200 mikrogramów mizoprostolu które trzeba zażyc.. gg 26635808 tel . 692226173 E-mail daria179@onet.pl

Gość jhdjfhdjfhdjhfjdf
Ja pojechał do prywatnej kliniki na słowacji - tam aborcja jest legalna , zapłaciłam 1500 zł , lekarze bardzo mili pielegniarki rownież , znieczulenie ogolne - nic nie bolało !!! po zabiegu spałam , krwawienie jak okresowe - nic mnie nie bolało nawet po narkozie czułam sie dobrze , nie radze usuwac tabletkami - ja bym sie bała ze nie zatamuje krwawienia ... Pozdrawiam

Gość moge pomoc
jak ktos nie ma 1500 pln i na wycieczke na slowacjie to niestety usowa takimi metodami jakie sa dostepne.

Gość moge pomoc
polska to jednak zascianek.

Gość moge pomoc
692226173 - dzwońcie chłopcy , dzwońcie teraz :D trzecie jebanko gratis :)

Gość wrthwdbv
Codziennie punkt pietnasta czydzieści ubieram na siebie strój pszczółki mai i rytmicznie salutuje w podskokach pod najbliższe delikatesy biedronka ,aby przebuszować śmietnik z nowym asortymentem . Następnie rozkładam jeden z kartonów i umieszczając go pod klimatyzatorem ,spoczywam na nim aby zjeść me świeżo zebrane banany czikita.

Gość moge pomoc
nie wiem w czym jest problem ktos pyta ktos odpowiada, ostateczna deczje podejmie ta laska. przeciez od tego jest forum.

Gość moge pomoc
wszyscy się na mnie gapią :o czy to dlatego że w miejscu mordy mam dupę? :(

Gość moge pomoc
co niedziela udaje się do kurnika sąsiada przebrana w strój lisa i wybieram kurom jajka :D

Gość moge pomoc
w dni robocze dorabiam jako stojak na rowery pod castorama

Gość moge pomoc
ziewwwwww, podbijaj temat niech bedzie caly czas widoczny ja spadam.

Cześć, na początku podam mój numer gg, gdybyś chciała pogadać, jestem w Twoim wieku, chętnie jakoś Ci pomogę, choćby tylko słuchając... - 4309785. Napisz, nie będę Cię przekonywać do niczego, możemy tylko razem rozpatrzeć wszystkie za i przeciw (chyba że jesteś już zdecydowana), jeśli chcesz usunąć, jakoś Ci pomogę. A teraz chciałabym zaapelować do większości osób które się tu wypowiadały: dajcie dziewczynie spokój. Większość tego co piszecie jest w trybie rozkazującym, którego nie macie prawa używać. Nie możecie jej zabraniać niczego. Tak jak nie powinniście pisać jej, że na pewno będzie po aborcji załamana itp., BO NIE WIECIE TEGO. Równie dobrze może się to okazać najlepszą decyzją w jej życiu, nie możecie zakładać stuprocentowo, że będzie tak a nie inaczej. Aha, i dodam że wszystkie te filmiki na Youtube są nie dość że straszną propagandą, to jeszcze ich styl, ta obrzydliwa pseudo-wzruszająca muzyka, teksty są już kompletnie dobijające. Rzygać mi się chce jak je oglądam, są tak nieobiektywne i przesłodzone.

Gość bardzuśna gówniaro
weź się do książek!

Gość moge pomoc
podziewaj sie podszywu w najblizszej sekundzie.