Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szkocicaaaa

moje corka ma 14 miesiecy i chodzi juz bez pieluszek

Polecane posty

Gość no i co z tego ze ona
ma 14mscyi potrafi wolac kiedy sie chce zalatwic? Uczylas ja przez 7mscy jak dla mnie to bardzo dlugo bo dziecko ok 2 letnie zalapie te sprawy w gora 2-3mies a Ty sie meczylas przez 7 :O Jak dla mnie to bez sensu i powiem szczerze ze nie chcialoby mi sie 7-miesieczniaka sadzac na nocnik. Moj nosil pampersa do 2r.z az nastalo lato i pieluchy poszly w odstawke. Widzialm film na polsat cafe o tym bezpieluchowym wychowaniu i elimination communication... jak dla mnie to metoda dla syfiarzy i brudasow ktorym nie przeszkadza smrod kupy w ich wlsnym domu. Dziecko na oko 6-8mies zalatwialo sie pod siebie, na podloge rozmazujac tam gowno, sikalo p matce ojcu lub tam gdzie sie akurat znajdowalo. Obrzydlistwo. Wyobrazam sobie jak tam musialo smierdziec. :P Ta metoda napewno nie jest dla mnie.

no i co z tego ze ona - nawet szybciej :) Moja corka ma 26 miesiecy, nocnik mamy w domu od 3 tygodni, a bez pieluchy chodzi po domu od 3 dni.... i przez te 3 dni zaliczylismy 4 wpadki.... pod slowem "wpadka" rozumiem upuszczenie kilku kropli, bo sie za bardzo zajeta zabawa byla ... "Tresowanie" dziecka przez 7 miesiecy jest dla mnie niepojete :O... o bezpieluchowym wychowaniu nawet nie wspomne :O

gratuluję, ale... zajęło Ci to 7 miesięcy, podczas gdy ja uczyłam małą tydzień po 2 urodzinach, załapała w 2 dni i od razu spała bez pampersa, wypadków było dosłownie kilka i nikt się nie stresował:)

Gość jakby nie bylo
2 latka to tez calkiem wczesnie Ci sie udalo ja nauczyc poprzedniczko. Ale generalnie mam wiele kolezanek, ktorych dzieci przestaja chodzic w pieluchach przed 3 urodzinami bo wczesniej w ogole nie kumaja do czego sluzy nocnik i sikaja wszedzie tylko nie do niego. Takze 14 miesiecy uwazam za fantastyczny wynik. Moja kuzynka tez zaczela wczesnie sadzac dziecko na nocnik. Siedziala stabilnie jak miala troszke wiecej niz 7 miesiecy i wtedy zaczela. Nie widzialam, zeby ktos sie stresowal a mala miala wielka radoche jak zrobila siusiu bo pozniej sama sobie klaskala :) takze nie krytykujcie autorki bo pewnie jest wiele takich dziewczyn, ktorych dzieci wczesniej siadaja na nocnik a takie niemile komentarze swiadcza w moim odczuciu o waszej zazdrosci

Gość no a co w tym złego
że ktos woli dłużej dziecku zakładać pieluchy, zamiast sadzać go co chwilę na nocnik i wycierać siki z podłogi? Mój syn nauczył się późno, ale za 2 dni bez mojego męczenia się, bez zasikanych dywanów i foteli. Po co przez 7 miesięcy męczyć siebie i dziecko, skoro później może to załapać w kilka dni? Żeby pochwaliś się na kafe? :D

Gość szkocicaaaa
ale ja nie mowie ze ona zawsze chodzila bez pieluszki - uzywalam te ekologiczne z materialu a w samych majteczkach chodzi dopiero od jakiegos czasu jak zaczela dluzej trzymac siusiu. I nie bylo mowy o tym ze ja sadzalam na sile czy tresowalam jak to ktos napisal. Posadzilam raz jak juz stabilnie siedziala i od razu zrobila a pozniej szybko zalapala i za kazdym razem jak ja sadzalam to cos robila. Nie siedziala na nocniku dlugo, az cos zrobi tylko jak nie chciala to od razu ja podnosilam. A poza tym to chyba logiczne ze dziecko woli zrobic kupke do nocnika niz sie w niej wymazac... Nie wiem jakie macie doswiadczenie ale moja corka szybko zalapala do czego sluzy nocnik i pokazywala ze chce siusiu (machala raczka - znak nocnika z jezyka migowego) Nie zalezy mi na opinii czy waszym zdaniem to co robie jest dobre czy nie ale wiem ze mojemu dziecku nie dzieje sie krzywda i teraz przynajmniej nie musi sie kisic w sztucznym pampersie...poczytajcie poza tym co w nich sie znajduje i jakie moga byc pozniejsze konsekwencje

a jaka to różnica, które dziecko wczesniej zacznie ? zawody ? to indywidualna sprawa każdego dziecka i rodzica.

Gość szkocicaaaa
a nie pisalam ze sa to zawody tylko chodzilo mi o to, zeby te osoby ktore mnie tak wczesnie krytykowaly i mowily ze i tak nic mi to nie da bo dziecko nie czuje kiedy chce sie zalatwic do 2 roku zycia i nie potrafi wstrzymywac siusiu.... jak widac jest to jednak mozliwe a te wszystkie "madrosci" pisza producenci pieluszek, zeby przypadkiem, ze szybko z nich nie zrezygnowac i zeby zarobili wiecej kasy. A czemu jak myslicie pieluszki mozna kupic w coraz wiekszych rozmiarach? zeby rodzicom sie wydawalo ze to normalne ze ich prawie 3 letnie dziecko nadal nie potrafi swiadomie sie wysiusiac bo nie ma kontroli nad miesniami. Jakby tak bylo to moja corka siusiala by co 15 min po kropelce a wytrzymuje 2-2.5 h i jak siusia to od razu pol nocnika

Gość zroznicowana
Gratuluje :) MOja corka gdy miala roczek zaczela juz bez pieluchy chodzic i zalapala bardzo szybko ze trzeba sygnalizowac gdy chce sie siku albo kupe,no ale to bylo dawno 20 lat temu :) wtedy jeszcze pampersow na naszym rynku tak nie bylo i byla w tetrowkach chowana,ale teraz za to moj synek ktory ma 2.5 roku ciagle w pampersach chodzi,nie chce w ogole na nocnik patrzec o kibelku mowy nie ma wrzeszczy jakbym go ze skory obdzierala,a tez wczesnie byl z nocnikiem oswajany,czekam az bedzie cieplo zebym mogla z nim w ogrodku siedziec wtedy mu gatki w ogole zdejme iniech smiga z golym dupskiem,moze w koncu zrozumie w czym rzecz.