Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomidorowamama

Czy wasze dwulatki tez sa takie ruchliwe czy to juz ADHD?

Polecane posty

Gość pomidorowamama

Mała ma 2 lata i 3 mc,ale jest wprost jak huragan! Nie usiedzi na pupie na wet na 5 sekund Latam za nia jak pies za koscia! W ogrodzie ma zjedzalnie piach i hustawke jak puszcze ja tam kolo godziny 9 to o 14 zabieram ja z placzem na obiad,w czasie obiadu skacze rzuca sie wydzierra,probuje uciekac na ulicy pod saochod,wlai na stoł,skacze z lozek,zrywa firany,rzuca zabawkami ale zeby budowac wieze z klocko to juz jest cos nie do pomyslenia. RATUNKU WYMIĘKAM!

oj są ruchliwe :) mój dziś miał dzień z babcią (moją mamą), kobitka ma 50 lat i dziś już wymiękła :) zawsze była bardzo aktywna i nadal jest, ale stwierdziła ze mały ją przerasta. na godzinę, 2 a nawet 5 tak, ale dłużej nie daje rady. a malucha o 19.40 siłą do domu ściągnęłam na kolację, kąpanie (czytaj szaleństwa w wannie takie ze cała łazienka pływa) i sen. za to jak wchodzi do łóżka to czasem przykryć go nie zdążę bo już śpi :D dziś od rana miał fantastyczne pomysły. najpierw polał mnie soczkiem, potem wykorzystał moment że przebierałam bluzkę i odkręcił butelkę i wylał na stół cały litr mineralki, jeszcze butlą potrząsał żeby szybciej leciało :P potem skakał na stojący materac, zeby ten się złamał, potem wysypał całe opakowanie rodzynek, zeby móc je odkurzaczem wciągać bo mu się ten dźwięk wciąganych okruchów podoba, potem wrzucił mi szczoteczkę do zebów do toalety, a na końcu wyrzucił komórkę przez balkon! i to wszystko od 6.40 do 8 dziś rano :D :D :D człowiek-demolka!!!

Taaa mój ma 21 miesięcy ale jest jak istne tornado.. Ciągle biega niema czasu na siedzenie chyba twierdzi że szkoda na to czasu i lepiej ganiac.. Też ma szalone pomysły, z dworu jak wchodzi do domu płacz bo on chce jeszcze... Ciągle trzeba miec przy nim oczy dookoła głowy..masakra.. Pomysły jego... był nawet taki temat tutaj i pisałam tam.. Siedzieliśmy z mężem oglądaliśmy tv nagle zrobiła się cisza to było około 1,5 miesiąca temu wchodzę do kuchni a ten wyjął sobie garnki znalazł olej łyżkę drewnianą nalał oleju do garnka i obok siebie na płytki usiadł w oleju cały tłusty i woła am am,,no cóż myślał że gotuje.. Jak spaliśmy zanim przyszedł do nas jak co rano poszedł do kuchni odtworzył szafkę pod zlewem wziął mleczko do mebli przyszedł wtedy do nas wylał po całym pokoju na panele wziął ścierkę i sprzątał..oj ale nam się panele świeciły było prawie jak na lodowisku. Kiedyś wziął swój jeździk podjechał pod drzwi do meiszkania zawsze zamykamy na klucz i zamek przekręcany ale tym razem bylo zamknięte tylko na zamek i otworzył wyszedł na klatke i zamknął drzwi od mieszkania i musiałam szukac go patrze a ten stoi zadowolony z siebie za drzami i macha pa pa .. Ma mnóstwo szalonych pomysłów a wchodzenie na meble czy stoły to dla niego mały pikuś...wskakuje na nie jak z trampoliny.. czasami wysiadam... Ale nie twierdzę by było to ADHD.. sama byłam taka jak bylam mała jak mi mama opowiadała moje pomysły to za głowe się idzie złapac.. Poszedł w ślady mamusi bo tata spokojnym dzieckiem był:P

Gość ggchc
Bardzo, wrecz 95% dwu i trzy latkow ma symdromy ADHD , ale u wiekszoisci sie to normuje Moj tez jest okropnie zwawy, corka byla tez baardzo ruchliwa

Gość Noi widac uroki rodzicielstwa
Uroki macierzynstwa, to ja podziekuje w takim razie, ciągle matki narzekają, nic pozytywow, chyba ze spi.. ehhh , nie dla mnie jak to ma wygladac, dzieki za antykoncepcje 100% Albo was to przerasta i nie nadajecie sie na opikuna, albo tak juz jest i to jest KOSZMAR

Gość marysia z sasiedztwa:)
A moj synek jest grzeczyny:) Czasami ma gorsze dni kiedy tez rozrabia jak to dziecko,ale ogolnie jest naprawde bardzo grzeczny,o co go poprosze to robi.Ale za to strasza cora jak byla w jego wieku to koszmar jakis byl i ponoc tak jest ze jedno dziecko jest grzeczne a drugie niekoniecznie u mnie to sie sprawdzilo :) A nie chcac Was straszyc moja cora ma juz 12 lat i nie przeszlo jej :P ADHD nie ma taki typ poprostu.

Gość praktyczna mamuśka
ja mam to samo z 1,5 rocznym, aż się boję pomyślec co będzie potem, ledwo radę daję, a jestem raczej wysportowana

Jakie uroki macierzynstwa jakie narzekanie... Ja tam nie narzekam na mojego synka..to z ejest zywszy , bardziej ruchliwy..wole takiego niz zamulonego ssiedzacego w kącie dzieciaka. Ogólnie mały jest bardzo grzeczny zabawi się , ciagole usmiechniety a to ze z dworu nie chce isc do domu czy ze jest szybki to ma byc pwood narzekania? w zyciu

Gość gość
mój ma trzy latka i energii jak nie wiem nie potrafi minuty usiedzieć masakra jest na to jakiś sposób?