Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chlastu chlastu

Kiedy pierwsza kąpiel po porodzie?

Polecane posty

Gość chlastu chlastu

Kiedy pierwszy raz po porodzie można się wykąpać?

prysznic to jak tylko będziesz w stanie iść, a kąpiel w wannie to jak szwów nie będzie i krwawienia.

Gość chlastu chlastu
Kapiel, kąpiel. Jestem miesiąc po porodzie. Szwów już dawno nie mam, ale od czasu do czasu jeszcze plamię raz mocniej, raz słabiej i nie wiem czy mogę sobie pozwolić na wannę cieplej wody z pianką? Tak mi się marzy.

Gość apocaliptica
Prysznic od razu po porodzie, mąż ci może pomóc, a kąpiel po zdjęciu szwów jak będą. Po CC prysznic jak tylko wstaniesz, zwykle w po 24 h od cc, a kąpiel tak samo - po zdjęciu szwów.

dopiero po zakonczeniu pologu. To co sie z Ciebie wydala moze byc w pewien sposob 'toksyczne'. Macica oczyszcza sie po raz pierwszy od zajscia w ciaze, ponadto oczyszcza sie takze z resztek poporodowych itp, wiec dopoki to wszystko jest swieze mogloby dojsc do zakazenia lub stanu zapalnego, czego lepiej nie ryzykowac :) jednak w niektorych krajach zalecaja kapiel zaraz po porodzie. Tylko trzeba wziac poprawke, ze w wiekszosci takich panstw nie praktykuje sie nacinania krocza a kobiety przez cala ciaze sa przygotowywane przez polozne do porodu bez nacinanaia. I wtedy odradza sie kapiel tylko tym kobietom, ktore popekaly lub zostaly naciete. Osobiscie mi bardzo brakowalo kapieli, jednak balam sie ryzyka bo i bez tego mialam mnostwo powiklan

Gość miesiac..........
4 tyg po sn

Gość eghjyterfewrfedf
bez przesady, przecież nikt tu nie mówi o godzinnych , gorących kąpielach wchodzisz do wanny, opłukujesz krocze prysznicem, nalewasz czystej wody, chwila przyjemności tak z 5- 10 min można posiedzieć i wychodzisz mozna się kąpać nawet po o wiele poważniejszych operacjach niż nacięcie krocza tylko potem trzeba dokładnie osuszyć krocze

Gość Dulcynea90
Ja urodzilam rano , wieczorem bylam w domu, tatus siedzial przy synku , a ja bita godzina relaksu w wannie .... no ale zero pekniecia i naciecia. Sn.