Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Armani Code

DJ vs zespół. co lepsze?

Polecane posty

Gość taaaka lipa z dj
Byłam na kilku weselach z Dj. Zenada i tyle. Czytajac te posty odnosze wrazenie, ze sami dj-e tu piszą w tych samych postach obrazaja zespoły.

Gość Jagna z Płocka.
Jak ktos chce mieć dobra zabawę i udane wesele to tylko zespół.

Gość Popieram!!!
Ja tez tak uwazam.Zespół!

Gość uououou
Oczywiście, że zespół. Dj nie stworzy odpowiedniej atmosfery. Nie byłam na weselu z Dj ale oglądałam kilka takich wesel. To raczej wyglądało na dyskotekę. Jest wiele zespołów, nie wszyscy muzycy to fałszujący pijacy. Wystarczy dobrze poszukać. Nie ma to jak muzyka na żywo. JAk to mówią u mnie w rodzinie- na weselu najważniejsza jest dobra muzyka.

Gość ola-Monola111
ha ha ha , no przecież już macie dowód na to , że zespoły tutaj siedzą i ściemniają , niestety to jest przykre ale prawdziwe , DJe teraz kręcą wesela a większość zespołów siedzi w domu z pilotem w ręku , ale poniekąd sami sobie są winni . Pijaństwa i psucie wesel , lekceważenie gosci i pary młodej , i wiele wiele innych czynników sie na to składa , Ja nie jestem przeciwniczką zespołów , broń boże , ale uważam że naprawdę dobrych godnych polecenia na wesele zespołów , np. na całym śląsku jest tylko parę ! ps. pracowałam przez 8 lat jako fotograf weselny i uwierzcie mi że to co ja sie naoglądałam przez kilka lat , co tydz. z zespołami - to mogłabym napisać Encyklopedie Wypadków i spis najgorszych i najlepszych grajków weselnych , dlatego po wielu latach doświadczeń , upieram sie że DJ Bedzie lepszym rozwiązaniem od większosci zespołów ! . Dobry zespół na wesele - to Tylko żywe instrumenty , i cena od 5-6 tyś w zwyż , zespoły które biorą 2-3 a nawet 4tyś zł to jest DNO i porażka w każdym temacie ich pracy ! Uwierzcie mi , bo wiem co mówię ! każdy zrobi co zechce , ale wybierać z głową a nie emocjami bo TANIO ! To jest zawsze PUŁAPKA dla naiwnych klientów - tania niska cena !

Gość ddduda//
Jakoś ci nie wierzę. Kolejny bezrobotny dj pokazuje swoja głupotę - publicznie. Tylko po co?

Gość sONY2000
pracuje jako kamerzysta od 20 lat i wole zdecydowanie zespoły, jest zabawa jest co nagrywać. z dj nie da sie tego wyciagnac. I nie prawda, ze dobry zespół tyle kosztuje, to zalezy od regionu. od ilosci osób.........itp Radzę dj-om siedzacym na tym forum wyluzować i nie pluc żółcia.

Gość ja miałam dja i nie żaluje
potem każdy ze znajomych go brał do siebie. Jak dobry dj to świetnie rozkręci zabawę, a nie tylko puszcza muzykę. u nas potrafił każdego wyciągnąć zza stołu. Nawet ci co mieli u siebie zespół i uważali, że innej opcji nie ma byli bardzo pozytywnie zaskoczeni.

Gość jjjaaawq
To kiedy i gdzie miałas to wesele? jaki kamerzysta, fotograf..... Mnie dj nigdy jakos nie zachwycał bez ochów, ot muzyka z laptopa i nic wiecej. zadnej energii.

Gość ola-Monola111
ps. ROBIŁAM ZDJĘCIA NA KILKU DUŻYCH WESELACH PO 100- 200 GOŚCI Gdzie byli DJe , POWIEM SZCZERZE - Że te duże wesela były LEPIEJ OGARNIETE i poprowadzone od wesel z zespołami , zauważcie że na duużym weselu zespoł po 4 kawałkach robi przerwe , a ludzie dopiero sie ROZKRECAJĄ do tańców , a z DJ - Dobrym DJ jest w tym temacie bez problemu ! Jęsli jeszcze jest to DJ z najwyższej półki , to potrafi tak rozkręcić wesele z JAJEM że ludzie klaszczą i śpiewają podczas tańców i zabaw , przy zespołach tego jeszcze NIGDY nie widziałam , także wybaczcie mi moją stronniczość , ale piszę szczerze co zauważyłam na wielu weselach ! Wystarczy obejrzeć filmiki u kazdego bardziej znanego DJ na jego stronce , i wszystko na temat ! to jest proste jak drut na płocie

Gość pierdzielisz oluuuu
dj to dj, dyskoteka nie wesele. I nikt mnie nie przekona do dj. Jak chcę się pobawić przy muzyce z laptopa to idę do klubu, proste. Wesele to impreza z wyższej półki, oprawa muzyczna powinna być jak najlepsza. Nie ma to jak dobry zespół. Muzyka na żywo. Czasem nawet zupełnie inne wersje jakichś piosenek, wychodzi to naprawdę fajnie. Trzeba bulić ale znam się na graniu i wiem, że to nie jest lekka praca. Dobry zespół rozkręci zabawę, nada jej odpowiednią atmosferę. ola-Monola111- przy zespole ludzie nie klaszczą i nie śpiewają? Bzdury opowiadasz. Dobry zespół potrafi rozkręcić ludzi, na weselach, których byłam ludzie właśnie klaskali, śpiewali, nawet się wygłupiali dzięki pomysłom zespołu.

Oczywiście, że tylko i wyłącznie zespół. Nawet na mojej studniówce nie było DJ tylko zespół. Muzyka na żywo, zabawa w trakcie piosenek (np. przerywanie śpiewania przez wokalistę, a śpiewanie w tym czasie gości), lekkie zmiany tekstów, żeby pasowało pod młodych np. wstawianie ich imion zamiast imion oryginalnych, który DJ to zrobi? ;] Dobry zespół to podstawa wesela ;]

Gość moj potrafil
a uwierz, ze dj tez to zrobi:) moj dj spiewal, wychodzil do stolow, wlaczal podklad muzyczny, dogrywal na akordeonie i spiewal do tego wszystkiego. Bylo mega:)

"przy zespołach tego jeszcze NIGDY nie widziałam" xxx Widzisz, słonko... Nigdy nie byłaś na weselu z zespołem a jedynie z kapelcią weselną :) To DUUUŻA różnica :)

Gość tylko nie Dj na wesele
Tylko zespół, Dj obliczcie sobie jest droższy a jak już to nie więcej niż 600-700zł mu można dać za wesele,wystarczajaco za puszczanie muzyki.Biora około 2 tys no to tak jakby zespół 5 osobowy wzioł 10tys.zł okropnie drogo ...szkoda kasy a puścić sobie muzykę samemu mozna,niech prowadza ale dyskoteki

Gość nie ma lepsze/gprsze ;/
ja nie wiem czemu jesteście tacy przeciwni. Ok zespoły są lepsze, bo muzyka na żywo. Ale dj robi wszystko to co zespół prócz oczywiście muzyki na żywo. Również gada do gości, prowadzi to wesele, zachęca do zabawy, integruje ludzi. Nie jest tak, że jak jest dj to stanie i tylko puszcza muzykę i go ani widu ani słychu. Gdy jest zespół jest skład kilku osobowy, ale reszta gra, śpiewa, a tylko jeden pan/pani sili się na wodzirejkę. I to samo potrafi zrobić sam jeden dj. Jest tylko różnica, że kawałki są oryginalne, tekst identyczny, zespół może troszkę bardziej poszaleć i wykazać się inwencją w śpiewie, ale to tylko ta różnica. Zawsze będą zwolennicy zespołów, i zawsze trafią się zwolennicy dj. Ja osobiście miałam dj z różnych powodów na weselu. Nie zależało mi na muzyce na żywo, ale zależało mi na dobej zabawie i goście chwalili. Nie twierdzę i tak, że zespoły są be, a tylko dj jest najlepszy. Absolutnie. Każdy jest dobry na swój sposób i na pewno każdy trafi w czyjeś gusta. Bez sensowna jest gadka tylko zespol dj to dno, lub tylko dj zespoly to dno. Jedni lubia to drudzy to. Niech kazdy sobie sam zadecyduje. Jakie zespoly sa kazdy widzi, chwali. Dj jeszcze nie sa az tak doceniani, moze dlatego, ze rzeczywiscie na rynku malo jest dobrych dj/wodzirejow. Ale sa jednak tacy z pasja. Ja takiego mialam. I bylam mega zadowolona:) ale gdy pojde na wesele z zespolem rowniez bede swietnie sie bawic, z dj tez. Jesli bedzie dobry;) ja mojego polecalam wielu osobom i chwalili i chwala nadal. Wiec cos w tym jest. Jak dj bierze kilka stow to mozna sie spodziewac, ze bedzie to ten "dyskotekowy" puszczajacy muzyke i stojacy jak slup soli. Trzeba wiedziec za co sie placi, ja wydanych na dj 2000 nie zaluje, dobrego zespolu za te kwote bym nie miala. A mialam wspanialego dj.

Gość ssstokrotkaa
Dj sa do bani i niech se tak nie bulwersują a ze śpiewanie dj to jest tak" ze wycie krowy jest przyjemniejsze od ryku dj-a - słyszałam. Zero słuchu i talentu. Z tego co widze to bezrobotni dj-e grasują po tym forum.

Gość Dj-e tu błaznują
Ola nie błaznuj bo sie ośmieszasz Jesteś do bani w swoim fachu i na bank jestes dj. Takim z ciebie fotograf jak z dupy traba.

Gość nie ma lepsze/gprsze ;/
A ja słyszałam wyjących wokalistów, co nie znaczy, że każdy wyje. Są dobrzy wokaliści i mili dla ucha. Po za tym dj śpiewający to nie dj, który śpiewa kawałki, muzykę - to leci z płyt. Tu chodzi o śpiewanie takie dośpiewywanie np. przy stole, czy do toastów:) wcale nie trzeba mieć anielskiego głosu, tylko nadać rytm i ton dla ludzi, gości żeby podłapali i sami zaczęli też śpiewać. Jestem forumką od kilku lat, panną młodą 2012 i ani mi się śni udawać dj. Oni mają swoich zwolenników i wpis na forum tego typu bez żadnej zresztą konkretnej reklamy wskazania nic im nie daje. Ludzie przyjmijcie do świadomości, że dj też potrafi być dobry, a jego zwolennicy mają prawo do wyrażenia swojej opinii. Nawet jeśli nie jest zgodna z Waszymi oczekiwaniami:) po co się tak bulwersować.

Gość widziałam wiele Razy
DObry DJ Wodzirej weselny - robi LEPSZĄ Robotę od wiekszości zespołu !!!!!!!!!! Widać faktycznie że BEZROBOTNE Zespolaki tu piszą pierdoły ! ha ha Nie macie pojęcia jak prowadzą wesela teraz DJe Wodzireje Weselni właśnie , pracowałam 12 lat jako menadżerka w 3 rest. obsługiwaliśmy ponad 50 wesele w roku i różnych innych imprez . Powiem wam że jak przyjeżdżał DJ ale taki doswiadczony z dobrą gadaną na mikrofonie to wszyscy ludzie bawiący sie byli zachwyceni , wiadomo że czasem klienci znajdywali tkzw. PSEUDO DJ - z laptopa granie bez prowadzenia na mikrofonie , ale to były rzadkie przypadki , w 90% przypdaków kiedy był DJ WESELNY a nie klubowy , to naprawde zabawa była o WIELE LEPSZA niż przy zespole , jeden plus dla zespołu - że wizualnie fajnie sie patrzy na scene jak zespół gra m ale reszta aspektów przemiawa NA KORZYŚĆ DJ WODZIREJA WESELNEGO ! i nie ma DYskusji , Ci z was którzy twierdzą inaczej , poprostu nie byli na weselu z Najlepszymi DJ Wodzirejami ale z jakimiś Zmieniaczami płyt , windows obłsuga i wszystko , a mnie chodzi o ZUPEŁNIE Innych DJów ! Różnica jest DIAMETRALNA , Zresztą dla tych ukrytych na tym forum zespolaków bezrobotnych - prosze by weszli na kilka stronek znanych DJów i sprawdzili sobie ile terminów mają jeszcze wolnych ! Oko wam ZBIELEJE ! ha ha ha , wieć nie piszcie głupot ludziom i nie wciskajcie BAJEK !

Gość no to chce zobaczyc
podaj namiar na tego wspanialego dj niech mi oko zbieleje, moze zmienie zdanie czekam :)

Ale co to za frajda bawić się przy muzyce puszczanej z płyt? Mam to na codzień w domu, mogę w każdej chwili wyskoczyć do klubu, żeby potańczyć do muzyki z komputera, a muzyka na żywo, to muzyka na żywo, tego nie zastąpi nawet najlepszy DJ wodzirej ;]

Gość ssssssss2
po cholerę kopiujesz swój post na wszystkie wątki o dj/ zespołach? Czyżbyś był/była dj? Mnie nie przekonasz do zabawy dyskotekowej, miejsce dj jest w klubie a nie na weselu. Dziękuję, pozdrawiam.

Gość widziałam wiele Razy
dokładnie , zgadzam sie i wiele razy to pisałam , że komuś dany zespół sie spodoba a pozostałym dj , takze trudno trafić w gusta wszystkich gości na sali , Ja akurat piszę co zaobserwowałam przez 12 lat pracy jako menadżer w rest. w przewadze mieliśmy wesela właśnie z DJ ok. 70% dj a 30% to były wesela z zespołami , i powiem wam że ta tendecja sie ciąglę zmienia na korzyść DJ Wodzireja , My jako lokal polecaliśmy usługi dwóch firm najlepszych z najlepszych z naszego regionu śląskiego , Ci DJe z tych firm prowadzili setki wesel u nas i ZAWSZE sie sprawdzali ! goście nam również dziekowali minn, za dobrą muzykę , także te informacje ciągle do nas dochodziły na bierząco ! . Ale ja wciąż powtarzam że my polecaliśmy tych NAJLEPSZYCH DJów Wodzirejów WESELNYCH sprawdzonych od wielu lat , nie nawiązywaliśmy współpracy z młodymi pseudo dj co grają z laptopa , bo to nie ten poziom i nie ten świat ! Jedna firma z katowic raz wzieła za Całą oprawę Oswietleniową sali LEDy , i pozostały sprzęt muz. oraz DJ Wodzireja 8tyś zł , i ludzie też sie tacy znajdują na takie usługi , dlaczego ? bo żaden zespół NIE DYSPONUJE Takim oświetleniem jak niektóre firmy z DJami , i tyle na temat , Uporczywie uważam że zespoły odchodzą już do Lamusa , zostaną tylko te najlepsze i najbardziej znane zespoły , pozostali hałturnicy zginą śmiercią naturalną ! ! niestety

"bo żaden zespół NIE DYSPONUJE Takim oświetleniem jak niektóre firmy z DJami , i tyle na temat" xxx Co za bzdury piszesz :) Rozumiem, że w twojej pipidówce tak jest, ale oprócz niej istnieje reszta świata. I to nie tak zacofanego, jak twoje poglądy. Rzemieślnik musi mieć odwracacze uwagi. Bajeranckie światełka, dymy, mgiełki itp. Artysta obroni się umiejętnościami. Ale przeciętnego Kowalskiego na artystę nie stać. Zatem chałturnicy zawsze będą w cenie :) A te twoje 12 latek... Słońce, w tym biznesie siedzę o wiele, wiele dłużej i wiem o wiele, wiele więcej, niż tobie się przyśniło :classic_cool:

Wesele to nie dyskoteka, że muszą być bajeranckie światełka, mgła i umcy umcy ;] Ma być DOBRA grana na żywo MUZYKA. Cała reszta to tylko dodatek do granej na żywo MUZYKI. Damascenka - a czym się zajmujesz? Tak z ciekawości pytam, bo wydaje mi się, że często widuję Twoje posty na tym forum :)

Jestę studentę xxx Pracuję w branży ślubno-weselnej. Piszę o tym całym bałaganie w jednym z czasopism :) Uwielbiam ten kafeteryjny grajdołek :P

Wszystko ma swoje miejsce.Miejsce dj-a jest tam do czego został przez naturę stworzony:)