Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kocham podroze '87

A wy co dostaliscie na komunie te kilkanascie lat temu?

Polecane posty

Gość Kolorowych motyli
Ale fajny temat! wspomnienia wrocily!!! to byly czasy:( pamiatam jak przed komunia mialam przymiarki sukienki, babcia kreciala mi wlosy na papiloty, proby generalne w kosciele

Gość Ja tez komunia 1997 roku...
Mnóstwo książek, encyklopedii, trochę biżuterii, dwa zegarki, pieniądze i inne takie drobne... Pieniędzmi dysponowała moja mama, ale kupowała mi za to coś przydatnego wtedy - atlasy, encyklopedię PWN... Potem na kartce zapisywała kwoty o jakie było mniej za np. atlas. Piękny czas. :)

ja w 2000 roku dostalam rower kolczyki kurtke troszke pieniedzy jakas bombonierke diskmen a teraz moja siostra ma komunie (tzn jest chrzestna) i jej chrzesnica chce telefon komorkowy a siostra do tego jej kupuje zestaw zlotej bizuterii: kolczyki bransoletke, lancuszek i pierscionek. i na to wszystko ma zaplanowane 1000 zl.

Gość czemu na komunie
Hmm ja nie cierpialam tych komunijnych prob w kosciele:O kazali mi wierszyk mowic podczas procesji z darami;............

Gość perfidne i chytre
czemu wszystkim rodzice brali te kase? bo chytre,jak wszystkie katole,hahaa

Komunia w 1994: - łancuszek z medalikiem (do dziś nie wiem, gdzie on jest i jak wygląda) - 3 x Biblia - Krzyżacy i Chłopi w mega grubym wydaniu, że nie mogłam ich utrzymać, żeby przeczytać, - bombonierki - pierścionek od chrzesnego i drugi od babci, który teraz nawet na mnie a nawet nawet na moją mamę jest za duży, - jakieś kartki grające - zegarek na białym pasku z pajączkiem łażącym po tarczy I trochę kasy, którą OCZYWISCIE ZGARNĘLI RODZICE- z części kupili SOBIE telewizor (fakt, że do tej pory służy) a z reszty kupili cegłę, żeby wybudować garaż... Rowera/Roweru nie dostałam jako jedyna w klasie, bo w domu było takie małe stare Wigry 3 niebieskie. Za to mój narzeczony wczoraj przyznał się, że on dostał sanki :D

Gość jośka00
Komunię miałam w 2000 roku. - rower Meteor różowy :) - złote kolczyki - zegarek - 2000 zł

Chyba w 1988 -rower wigry 3 :) -biżuteria złota -biżuteria srebrna, biżuterie bardzo modne teraz -pieniądze -wielki pies maskotka -słodycze

Gość czemu na komunie
skad wiecie jakie to byly modele rowerow?

Gość sdfghjkl
77rok. Rower wigry chyba 2 zegarek ,oczywiście ruski Czajka sporo kaski która częsciowo wpłaciłam na SKO w szkole a za reszte kupiłam sobie suszarke i lokówke do włosów.

Gość krokodylica
Ja miałam rower Jubilat2, większy od Wigry :D

Gość komunie mialam w 1986 roku
dostalam monete pamiatkowa z papiezem od chrzestnego i zegarek od chrzestnej. Pieniedzy nie, zreszta po co mi byly pieniadze wtedy ;)

Gość komunie mialam w 1986 roku
rower juz mialam wczesniej - takiego Reksia malego. Na wiekszy sie duzo pozniej przesiadlam ;)

1994 rok: od chrzestnej i jednej cioci na społke łancuszek z medlaikiem, mam do tej pory ale nie nosze, bo nie lubie złota, od chrzestnego radiomagnetofon , tez jest do dzisiaj i działa :D pierscionek od Babci, encyklopedię od jednego wujostwa, troche pieniedzy ( ofkors zabrali rodzice ) i mnóstwo bombonierek

1991. Zlota bizuteria, kolczyki, lancuszki. Pare zestawow podrecznikow do nauki jezyka angielskiego. Zegarki z dlugopisami (taki zestaw). Biblia. Magnetofon. Slodycze, pieniadze. Wiecej nie pamietam.

Gość lepsze ruskie niz chinskie?
jak to jest ze te radiomagnetofony dalej dzialaja?:D

Gość lepsze ruskie niz chinskie?
Mayer- jestes ladna,

1996r rower, łańcuszek srebny,bomboniery, i troche kasy(mało) :P

Gość ania z sląskaaaa
moja komunia chyba w 1990 byla a wiec -zegarek z biały paskiem -piłka (do siatkówki) -kalkulator - 2 walkmany ( czerowny i różowy) ale była szczensilwa mimo ze nie mialam kaset wtedy chyba -kolczyki złote ( załozne jeszcze przed komunio zeby bylo do kosciola) łancuszek srebny -kasa na rower ( bo roweru nigdzie nie umieli dostac) byłam zła, nigdy mi nie kupili roweru, o co byłam strasznie zła -bombniery -kwiaty -obrazki jakie -ksiazka chyba jakas ...ale najbardzie pamietam przygotowania u mnie w domu...pieczeni ciast, tortów, i innych smakołyków no i zapraszanie wsyztkich na komunie

Gość ja dostałam w 2000 r
czerwonego górala biały zegarek encyklopedie aparat fotograficzny złoty łańcuszek kase ( nie za duzo) pamiatki bombonierki

Gość anitkaaaaaa
zegarek elektroniczny rower skladak radiomagnetofon jamnik(zaraz sie popsul) slodycze pieniadze(mam wziela i spozytkowala po swojemu) ksiazka Pan Tadeusz maskotki

Gość magnezzziiaaaa
rower składak 2 białe zegarki w tym jeden z pajączkiem :D złoty łańcuszek 2 złote pierścionki pamiątki jakieś drobne dooperele aaa i jeszcze pegazusa :P

W 1998 roku dostałam :) -rower górski -komputer -dwie pary złotych kolczyków -srebrne kolczyki -różne książki -czerwoną walizkę na kółkach :D -łańcuszek złoty z medalikiem -zestaw gier planszowych -gry komputerowe -biblię ilustrowaną dla dzieci -rolki -aparat fotograficzny i trochę kasy :)

Gość ania z sląskaaaa
dodam ze mam 5 rodzenstwa , ja jestem druga i wszyscy dostali rowery na komunie. Mojemu bratu kupili juz pare lat wczesniej, bo akurt byl na sklepie. Tylko ja nie dostalam! Dostalam kase nań ale roweru i tak nie dostalam. A mojemu bratu pare lat pozniej mial chyba 15 lat( jak nastała moda na górale) kupili znowu rower a ja dalej byłam bez. Jak rodzenstwo mi dało to moglam jezdzic na ich!

Gość ania z sląskaaaa
siostra - rok mlodsza doststala parasol hehehe

u mnie to suma prezentów była niższa niż cena kompa :P widać jesteś z tego pokolenia quady, kompy, laptopy, komórki, aparaty :D