Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kierkolitka

płeć dziecka 14tc

Polecane posty

Gość kierkolitka

bylam dzis u lekarza , nie chiał mi powiedziec jeszcze plci bo nie byl pewny, ale widzialam ze wie. na moje pytanie czy juz cos tam widzi odpowiedzią ze jak nie jest pewny na 100% to nie mowi bo sie nastawie na okreslona plec. podczas usg mowie mu ze mam straszne wlosy na brzuchu a on na to ze bede miec jeszcze wieksze bo w organizmie mam inne hormony i na glowie beda mi wypadac i tak jest wyciagam garsciami wlosy z glowy podczas mycia ... Powiedzialm mu ze koleznak tak miala i urodzila chlopca a on sie tylko usmiechnal :) No i nic wiecej z niego nie wyciagnaelam . wrrrrrrr a juz myslalam ze moze na tej wizycie sie dowiem . Miala ktoras z was podobnie ? .

nie daj się wkręcić, w 14 tc to musi być bardzo dobry sprzęt i dobry magik z gina, żeby określić płeć. jeśli chodzi o włosy, ja mam gęste, mocne - o wiele lepsze niż przed ciążą. i będę mieć syna.

mi lekarz w 18tyg. nie chciał powiedzieć, ale po naleganiu przez mojego męża powiedział. Mój lekarz twierdzi, że do 20tyg jeszcze bardzo często zdarzają się pomyłki i zazwyczaj do tego czasu płci nie podaje. Nam powiedział, że będzie synek i na kolejnych badaniach potwierdziło się. A co do włosków na brzuchu, to są one wynikiem działania hormonów i po ciąży znikną, nie ma to związku z płcią dziecka.

Gość 14 tydzien to za wczesnie
kochana, nie daj sie zwariowac. Przeciez to zdecydowanie za wczesnie, a zabobony o wloskach, sterczacym brzuchu, czy opadajacym, po pryszczach i innych schowaj do skarpetki i gleboko do szawki. To sie nie sprawdza. Mi lekarz powiedzial w 18 tygodniu, zaznaczajac zebym jeszcze nie malowala pokoju na niebiesko, ze na 80% chlopiec, ale na 100% powie mi w 20 tygodniu. Co sie okazalo w 20tyg dzidzia sie tak ulozyla ze nie bylo widac,wiec musialam poczekac i w 21 tygodniu sie okazalo ze dziewczynka!!!!!! hehe, a w 18 tygodniu byl pewny na 80% ze chlopak :) i co wiecej nie uwierzycie ale... urodzil sie chlopak!!!!!!!!!! :D Wrzuc na luz, co ma byc to bedzie.

Gość kermit zabeczka
do 14 tc to za wczesnie . a ty co , chodzisz co tydzien na Usg ?? le sciema, zden lekarz ci nie zerbi usg w tygodniowych odstepach, 18tc, 20 tc, 21 tc .... hehee

Gość wrocławski bard
SZAFKI, k urwa, SZAFKI!! Matką będzie, a matoł pisać nie potrafi

ja w 12tc dowiedzialam sie,ze na 70% bede miec synka :) po wczorajszym polowkowym wiem to juz na 100% wiec jest to mozliwe!

Mi w 13 tyg ciąży lekarka potwierdziła płeć i miała rację :)

Gość 14 tydzien to za wczesnie
kermit zabeczka - jak zaplacisz to Ci zrobia, poza tym nie mieszkam w pl wiec tutaj wszystko zrobia o co nie poprosisz.

Gość tiktakczerwiec
z własnego doświadczenia wiem ze lepiej jednak poczekać do usg połówkowego ok 23 tc bo wtedy to juz na 100% wiadomo. Mi lekarka w 16 tygodniu powiedziała ze na 90% bedzie dziewczynka i tak sie cały czas nastawiałam, nawet parę różowych ciuszków od razu kupiłam a na usg połówkowym lekarz mi powiedzial ze dokładnie nie widzi bo sie dzidzia dupką odkręciła ale ze może będzie chłopiec - no żesz w morde... jak usłyszalam i to jeszcze że "może" to całkiem zgłupiałam az po tygodniu znowu poszłam do innego gina z lepszym sprzetem i on juz na 100% potwierdził ze jednak bedzie chłopiec. Uczucie okropne, bo tak byłam nastawiona na tą dziewczynkę ze mi sie jej żal zrobiło i naprawde pare tygodni trwało zanim sie przyzwyczaiłam ze bedę miała synka a nie córeczkę, wiec lepiej do połowy ciąży wogule nie pytać

u mnie w 15tc gołym okiem bylo widac, że bedzie na 100% chlopak, tak nóżki rozlożył że nie było wątpliwości :P

ja w 13 tym dowiedzialam sie ze bedzie corka, no i urodzila sie corka w 1 ciazy w 15 tyg powiedzial ze bedzie syn i urodzil sie syn ale to byli znani specjalisci jeden z Gdanska drugi z Bydgoszczy