Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalnienienormalnie

czy dziewczynie oplaca sie robic prawko na motor

Polecane posty

U mnie instruktor jechał za mna autem. A skutery ? No cóż, tez mamy. Jak nie przerobisz to jadą tylko ok 50 - 70 km/h... jak przerobisz to trochę wiecej. Dobra rzczecz na miasto. No i prawka nie trzeba miec.Fajnie np przed motorem pojezdzic troche skuterem.

U nas jadą autem ale może to zależy od szkoły, nie mam pojęcia. Jeszcze a propos pytania o miasto to z tego co wiem u nas jest długo długo plac ( dla nowicjuszy) a miasto dopiero jak załapiesz te podstawy. Czy to że u mnie na rowerze Ci się przyda? Yyyy no nie wiem. Musisz się nauczyć, że jest to zupełnie inny sposób skręcania i nawyk "łamania" kierownicy jak w rowerze musisz odrzucić, na motorze się "pokładasz" cała nie skręcasz kierownicą

na skuter nie ma prawka? to skad mam wiedziec jak sie tym jezdzi?

No na skuter prawka mieć nie trzeba chyba, ale sama dla siebie jak najlepiej wyucz się znaków. Osobiście głupotą jest dla mnie "skuter dla każdego". Nie wiem jak teraz ale kiedyś skuter był bez nawet karty rowerowej itp a przecież po ulicy jeździ :O Pamiętam, że kiedyś sąsiedzi kupowali swoim dzieciakom takim 16+ a te jeździły po osiedlu nie wiedząc nawet co to "prawa strona" :O Nie wiem jaki teraz dokument potrzebny na skuter ale na pewno powinnaś nauczyć się przepisów

w wiki jest napisane, ze skutery do 45km/h sa bez prawka, ale to sa jakies osobne kursy na skutery?

Kiedyś nie było, później chyba kartę rowerową trzeba było mieć ale nie wiem czy to plany były czy ta wprowadzili, później że jakiekolwiek prawko no a teraz ogólnie nie wiem ale jest takie coś jak A1 to może to, chociaż jak już to lepiej od razu zrobić A ( tak jak jest B1 to lepiej B chyba że nie jesteś pełnoletnia). Jak nie ma prawka to znaczy że sama masz się uczyć ale na miasto nie polecam... jeździć się nauczysz ale bez znajomości przepisów będziesz zagrożeniem po prostu

czyli jak mam A moge jezdzic szybszym skuterem. ja mam prawo jazdy B, ale po egzaminie nie mialam okazji jezdzic niestety, boje sie, ze czegos zapomne, a samochodu dlugo jeszcze nie bede miec, moze na skuter/motor bede mogla sobie wczesniej pozwolic? a ile kosztuje ubezpieczenie motoru/skuteru? i ile kosztuje najtanszy dobry motor/skuter?

Tamila?

o samo OC mi chodzi, ile to wyjdzie mniej wiecej?

a mozna motor parkowac normalnie przed domem, czy jest duze ryzyko kradziezy, jak uwazacie?

MOTOCYKLE i MOTOCYKLIŚCI! :D Choć i tak lepiej, że motorzyści, a nie np. motorniczy :P Natomiast sądzać po tym, że autorka założyła taki temat i pyta się czy ona się przypadkiem nie będzie bala jeździć, śmiem podejrzewać, że nie - w Twoim przypadku nie opłaca się robić prawka, bo żeby jeździć po drogach trzeba jednak posiadać chociaż odrobinę zdrowego rozsądku, umiejętność logicznego myślenia( i myślenia w ogóle...) oraz być człowiekiem na tyle rozgarniętym, żeby ogarnąć wszystko co dzieje się na drodze. Bo prawda jest taka, że na motocyklu musisz myśleć za WSZYSTKICH na drodze. A skoro nie jesteś w stanie myśleć nawet za siebie, tylko pytasz obcych czy nie będziesz się bala....