Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cccccccccccccccc:):)

JAK ZAŁATWIĆ SOBIE CESARKĘ W ZWYKŁYM SZPITALU?

Polecane posty

zdesperowana domowa żona dokladnie tak, a ja nie mam co robić tylko wymyslac przykre historie tya tragedia dotknela moja rodzine, na szczęście twoje dziecko zyje nasz maluch zmarł. a siostra do tej pory sie nie otrząsneła. znajac na wlasnej skórze taka tragedie ja nie bede ryzykować.

Gość Nie załatwisz nic
Zresztą cesarka to nie rodzenie, tylko sztuczna operacja, żaden poród. Dla mnie tylko jak muszę cc, a w życiu nie wybrałabym tego na życzenie.

wiesz urodzić dziecko to żadna sztuka,a wychować je. wiec nie wiem czym sie tak płowisz? ze urodzilas? gratulacje jak miliony kobiet na tym swiecie a pomimo ze rodzily naturalnie dzieci lądowaoly na smietnikach i w domach dziecka. wiec żadnego wyczynu nie dokonalas ze tak urodzilas dziecko. bedziesz mogla byc dumna ze go wychowalas a nie ze urodzilaś!

Gość Nie załatwisz nic
Skąd ci wiadomo, że to niedotlenienie było przez sn. Widocznie jakiś kiepski szpital i tragiczny lekarz się trafił siostrze, bo normalnie jak lekarz widzi spadek tętna czy jakiś problem, od razu tnie i dzieci rodzą się w 99% porodów zdrowe.

Gość lizbona19833
pewnie że każda może rodzić jak chce ale dla mnie cc z wyboru jest pójściem na łatwiznę.autorko z całym szacunkiem rodząć przez cc może się nie namęczysz przy porodzie ale nigdy nie doznasz tego cudownego uczucia kiedy po kilku albo kilkunastu godzinach bolesnego porodu dostaniesz w ramiona nowonarodzone dziecko,czując niesamowite szczęscie niesamowitą ulgę i dumę z tego czego dokonałaś.

Gość Nie załatwisz nic
Jestem dumna, że nie spanikowałam, tylko wykorzystałam swoją kobiecą naturę a nie poszłam na łatwiznę. To, że siostrze się nie powiodło ( jeśli to nie prowokacja oczywiście ), nie znaczy, że teraz każda musi drżeć rodząc naturalnie. Przyczyny niedotlenienia są różne. Zresztą w dobrym szpitalu lekarz odpowiednio wcześnie decycuje o cc, jak widzi, że poród naturalny nie postępuje i są komplikacje.

lekarze powiedzieli ze to z powodu sn, gdybym nie byla czegos pewna nie pisalabym, pozatym wiesz ja nie potrzbuje uczucia bólu do tego zeby poczuć sie szczesliwa. a wy mozecie rodzić jak chcecie, wasze komentarze nie robia na mnie wrazenia, i w waszych oczach moge isc na łatwizne myslcie sobie co chcecie, wolny kraj i wolny wybór,:)

Gość Nie załatwisz nic
Moja kumpela też była w sumie w trakcie porodu naturalnego, ale dziecko nie chciało wyjść, był spadek tętna, zdecydowali o cc i dziecko zdrowe. I to się nazywa normalny przypadek cesarki, a nie że ktoś sobie postanowi, że nie rodzę naturalnie.

jestem dumna ze nie spanikowałam hehe ok ok:) widze ze tylko chełpisz się tym ze urodzilas to dziecko, szczyć sie tym ze go wychowasz bo dla mnie malo istotne jak to dziecko przyjdzie na swiat, a to w jaki sposob je wychowam

Gość maty poly
Autorko, jak masz się płaszczyć i dawac lekarzowi w łapę, to lepiej idź rodzić prywatnie. :-) Nie będziesz wspierała łapówkarstwa, a będziesz mieć opiekę i cc. Skoro masz na łapówę, to lepiej wydaj to na cc prywatnie.

Gość Nie załatwisz nic
Wiesz co ccccc, coraz bardziej mnie Twoje wypowiedzi przekonują, że to prowokacja, sama się pogrążasz,Czysta prowokacja, kafeterianki, nie traćcie czasu. A jeśli się mylę, to idź kobieto do szpitala i się zapytaj o cc, a nie nas. Zresztą tylko sypiesz tekstami prowokatorskimi w stylu "Moja sprawa, wolny wybór, nic Wam do tego, typowy krzyk prowokatorskiej wypowiedzi na temat cc na życzenie,

i nie musze cierpiec :) jesli mam wybrac komfort wybieram komfort a wy rodzcie w bólach i strachu czy z dzieckiem bedzie ok powodzenia!! te co osiagfbneły wiele bo urodzily naturalnie buehehe

Gość paula1805***
a ja po dobie porodu silami natury stracilabym synka gdyby lekaze na czas nie zdecydowali sie zrobic operacji cc...i dzieki temu mam marcinka, rodzilam na ujastku w nowej hucie i jestem strasznie wdzieczna....i jesli zajde w ciaze ponowni...i na pewno strach przed ponownymi komplikacjami bedzie wiekszy i rowniez zdecyduje sie od razu na cc....pozdrawiam wszystki ignorantki, ktore obrazaja ludzi nie znajac powodow ich decyzji

Gość maty poly
Autorka sama płaci za cc na życzenie, więc nic wam do tego nadęte pindy.

Gość olivia dunham
ciekawe jak bedziesz spiewac po cesarce.

tak tak juz nic nie mozna napisac i miec wlasnego zdania, bo odrazu jest cos prowokacja:) wporządku mozesz tak myslec ze siedze mam 15 lat i wymyslam historie na forum,nie mam na to czasu, ale widze ze ty masz go wiele bo podsyczasz sie kazdym postem, widac nudzisz sie.

Gość Nie załatwisz nic
Ja nie musiałam rodzić w strachu, czy z dzieckiem będzie ok.Ufałam lekarzowi i wszystko było ok. A Ty zamiast tu krzyczeć o wolności wyboru i wyśmiewać te, co sa dumne ze swoich sn, lepiej byś zadzwoniła zapytać lekarza o to cc, po co czas tracisz tu na prowokacje.

Gość olivia dunham
maty poly bez wyzywania nie potrafisz prowadzic dyskusji?? Zenada:o

to bede cierpiec w bólach wkoncu to moja sprawa prawda? pytalam w temacie postu o cos innego wiec chyba ktos nie skonczył szkoły bo nie umie czytac ze zrozumieniem a jedyne czym moze sie szczycic to poród naturalny:) wysoki poziom reprezentujecie

Gość paula1805***
i jeszcze jedno....ja na drugi dzien do cesarce juz chodzilam powolutku, i bolu nie czulam...a wiem cos o nim bo oparacji miala kilka...rana jest nisko wiec w sginaniu sie nie przeszkadza....wiec gadanie ze do dziecka ktos nie wstanie, tez jest bezpodstawne....a i piesia rowiez karmilam...nastepny mit ze niby sie nie da.....

i dziewczynko wreszcie zamilcz bo gadasz jak nakrecona kataryna wkólko o prowokacji, prowokacja bo co bo bede rodzic przez CC? hehe

Gość paula1805***
a wracajac do tematu to pogadaj z lekarzem prowadzacym ciaze moze wystawic taka opinie ze psychicznie cie dyskwalifikuje do porodu naturalnego, i w szpitalu beda musieli sie dostosowac

Gość olivia dunham
wiec ci odpowiedzialam. Idzi do szpitala i zapytaj. Czytac nie potrafisz??

Gość Nie załatwisz nic
Nie,bo Twój temat jest z palca wyssany.

Gość paula1805***
nie rozumiem po co na nia naskakujecie...nie musicie wcale tu pisac skoro temat wam nie odpowiada...p.s. ona nie pytala o to czy ja popieracie i czy jakies macie za czy przeciw przeciwko cc...tylko jak zalatwic i o cene....a tu dymy niepotrzebne..szkoda energi idzcie kobitki na sloneczko i ochloncie troszke:-)

Gość Nie załatwisz nic
I dziewczynko, tu piszemy o porodzie akurat, którym mogę się poszczycić, a skąd wysnułaś wniosek, co osiągnęłam oprócz porodu, znasz mnie, wiesz coś o mnie. Dla Twej wiadomości mam wiele osiągnięć w różnych dziedzinach życia, a sn. jest jednym z wielu.

Gość Nie załatwisz nic
Piszę , bo krew mnie zalewa, jak widzę takie podejscie do porodu. Rozumiem, że dziewczyna by się bała, że ma wskazania itp itd, ale ma takie widzimisię i nic konkretnie i szczerze nie opisuje, tylko wykrzykuje, że to jej wolny wybór i nic nam się tłumaczyć nie musi ? Toż to denne i niedojrzałe.

masz jakies kompleksy ze teraz sie chwaliszz, wporzadku gratulujer, kobietocyz ja cie tempe bo rodzilas przez sn? super udalo ci sie to sie szczyć i skacz z radosci ze swojego '' wielkiego'' dokonania .Dodam ci moja droga ze nigdy sama nie chcialam rodzic przez cc do poki w rodzinie sie nie wydarzyla trafgedia wiec nie oceniaj. pozatym nie prosilam o rady o sn i njakos nie bardzo obchodza mnie twoje osiagniecia:)