Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babydreammama

co myslicie o sloiczkach babydream?

Polecane posty

Niska cena skierowana jest to klientów o mniej zasobnych portwelach albo tych ceniących sobie oszczędniejsze wydatki. Koszty produkcji zostały zminimalizowane (za tym stoi zawsze obniżona jakość wyrobu). Żeby produkty producenta mogły zejść z produkcyjnej taśmy na półki sklepowe żywność musi przejść serię testów , próbek ogólnie badać gdzie wymogi podstawowe na pewno spełniają które kwalifikują je do konsumpcji przez niemowlęta i spełniają normy kraju w którym sie je sprzedaje. To wszystko nie koniecznie świadczy o jakośći samej żywnośći bo to że została przygotowana z warzyw czy owoców bez drobnoustrojów i z minimalną dawką pestycydów (jeżeli to nie produkt ekologiczny BIO to pestycydy zawsze choć w minimalnej i dopuszczalnej ilości są) w czysty i sterylny sposób przeszła przez produkcję to jeszcze nie jest jakość i dlatego też sloiczki choć "dozwolone" są dużo tańsze gdyż firma jako średniej klasy i niskiej ceny wykorzystuje masówkę o niewielkiej cenie licząc na masę konsumentów.

Gość babydreammama
o tym wlasnie mowie.zastanawiam sie czy ta niska cena niema wplywu na jakosc

Wiem na czym opierają się strategie marketignowe dużych koncernów i firm i to właśnie polega na klasyfikacji konsumenta i towaru jaki się do niego dopasowuje. Korzystna cena zawsze kryje za sobą jakiś cień. Jeżeli korzystna cena znajduje się w dużym markecie to już inna sprawa ale jeżeli jest to tsała cena producenta towaru to już inna rzecz. Lepiej kupić dobry produkt na promocji w markecie albo ogólnie w markecie bo tam masówka zawsze ma korzystniejszą cenę (jak hurt) niż w małych sieciach.

Ja mam taką teorię - lepiej przy chęci skromniejszych wydatków kupić dziecku tańszy ciuch ale nie oszczędzać na tym co ma wejść do żołądka.

Gość waaaaarrrrrr
Amen

Gość Nataszenssssssssss
Ja pierwsza coreczke karmilam sloiczkami z Hipp to bylo 9 lat temu Druga coreczke tez karmie Hippem ma 7 mc uwazam ze te sloiczki sa najlepsze Mieszkam w DE

Gość strzyga__
czasem kupuje słoiczki babydream. mały bardzo je lubi. o ile nie zjadał np. dyni z hippa, to dynię w obiadku z babydreama szamie aż mu się uszy trzęsą :D

Gość abc123def456ghi789
Bardzo dobre! Ja daję cały czas, na przemian z kilkoma innymi. Mleko i kaszki również.

Gość babydreammama
dzieki to w takim razie raz na jakis czas kupie i babydream bez wyrzutow ze to tanie

Gość młoda mama4444
dziewczyny ja nie wierze ze te sloiczki to samo zdrowie, w gerberze bylo mieso takiej jakosci jak w tanich parowkach, wiec uwazacie ze w innych sloiczkach jest lepiej??? gotuje sama, czasem mala dostala sloiczek, mam wiekszosc swoich warzyw, dokupowalam mrozonki. A gadanie ze zupe sie dlugo gotuje to bajka, obranie warzyw, wrzucenie do garnka na kwadrans i zmiksowanie, to zajmuje chwilke.

jednak osoba uważa że z tych słoiczków dziecko zjada aż się uszy trzęsą;), no cóż dziecko reaguje tylko i wyłącznie na smak więc chętnie zjada , od tego czy to dobra żywność czy nie są już rodzice.

zobaczcie sobie niemieckie oeko testy. babydream wypadają lepiej niż z hippa. Moja je wszystkie deserki i obiadki z czego babydream naprawdę smakują jej najbardziej. Deserki z gerbera i bobovity są dość kwaśne, a na poczatek najlepsze z hippa bo mają pojedyńcze owoce. Brzoskwinie, morele, śliwiki itd wszystko osobno. Wtedy wiadomo na co jest alergia, jeżeli odczeka się odpowiedni czas do wprowadzenia nastepnego pokarmu. W każdym razie pytanie było o babydream-polecam deserki i obiadki, oprócz tego żel kopf bis fuss (a córka ma skłonność do alergii), płyn do kąpieli i oliwkę. Teraz kupiłam jeszcze krem z filtrem 50 w bardzo korzystnej cenie

Gość oooooooooooo
Tak sie sklada, ze kupilam sobie ostatnio (dla siebie) 7 roznych sloiczkow z tej serii (z owocami, z jogurtem, ze zbozem, z kaszka itp. miksy) i wszytkie byly naprawde super! Przeczytalam sklad i tez super! Ponadto poza jednym, cala reszta nie miala cukru, a jak porownywalam w sklepie do drozszych Hippow i Gerberow to te drozsze wszedzie wala cukier, nawet do prostych owocow.

Gość fdsdfsfds
mam soczki i są ok.słoiczki bede wprowadzala.uzywam tez mleko 1.ok

Gość koko 128
Ja synkowi daje sloiczki babydream i bardzo je lubi. po bobovicie czasami ma problem z brzuszkiem a te mu odpowiadaja:) Nie wydaje mi sie żeby jakość była gorsza pomimo niskiej ceny. Skład jest w miare ok i nie widze potrzeby kupowania drożśzych marek bo jest to firma niemiecka i oni nie lacą w kulki tak jak reszta producentów:) pozdrawiam

Gość gość
wiem ze temat stary ale dziewczyny logicznie pomyslcie sloiczki mleka kosmetyki babydream sa tanie jak barszcz bo nie sa reklamowane:) o to tylko chodzi a nie o jakosc produktow pierwsze dziecko urodzilam w 2011 roku mleko bebiko kosztowalo 10zl teraz kosztuje 17 zl a czemu?? bo jest reklamowane mleko babydream ma taki sam sklad co humana dwa razy drozsza sprawdzalam sklad nie sa gorszej jakosci moje dziecko tylko mleko babydream toleruje a czemu?? bo ma gorszej jakosci sklad ?? nie sadze