Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bahus

Kilka pytań do kobiet.

Polecane posty

akurat mam taka pracę, że nie idzie kimnąć:(

no chyba, że na ręce kiedy wypisuję polisę klientowi :D

hmmm pracujesz w ubezpieczeniach - ja muszę sobie założyć :-P

w jakiej ubezpieczalni pracujesz:-P- muszę sprawdzić czy warto :D

współpracuję z kilkoma firmami a jekiego potrzebujesz?

Gość deduktor
Od analizy są kobiety, to one lubią się zgłębiać w nieznane czeluście, facet powinien być raczej syntetyczny. Jak zaczyna analizować kobiety to wpada w kłopoty osobiste. Tyle.

moja analiza wynika z ciekawości świata i ludzi a nie tylko z chęci zrozumienia własnych doświadczen

Gość deduktor
Ciekawość ludzi i świata to jedno, a chęć poznania ich głębokiej motywacji to drugie, która to motywacja bardzo często nie jest racjonalna, nawet u mężczyzn.

a to już jest raczej cecha osobnicza gdyż każdy ma inne zainteresowania i chyba ma do tego prawo?

Gość deduktor
Proste pytanie. Dlaczego jedna kobieta Ci się podoba, a druga nie? Obie zupełnie obce. Co to znaczy brzydka i ładna? Ja nie potrafię na to pytanie sobie odpowiedzieć. Są ludzie, psychologowie, którzy zajmują się takimi zagadnieniami, ale psychologia to bardzo śliska sprawa.

Gość deduktor
Odpowiedz sobie sam na takie "proste" pytania, a potem dopiero wymagaj odpowiedzi od kobiet.

to bardzo proste, zrobiono badania, z których wynika, że ładni są ludzie o symetrycznej budowie ciała ale dotyczy to sytuacji, w której w grę nie wchodzą uczucia, bo one zmieniają spojrzenie na daną osobę

bahus i co z ubezpieczeniem - nadaje się jeszcze ??:-P

Gość deduktor
Ty sobie odpowiedz dlaczego kogoś uważasz za ładnego czy brzydkiego? Dlaczego kogoś darzysz uczuciem takim, a kogoś innego innym? Dlaczego nagle zauroczasz się kimś innym, obcym? Gdyby to wszystko było racjonalne i wyjaśnialne to można by było od razu powiedzieć jak się będzie układało czyjeś życie osobiste, a to niemożliwe.

nie wiem, bo nadal nie zdradziłaś jakiego potrzebujesz

Gość deduktor
I ostatnia myśl, bo temat nie ma sensu. Nie pytaj o ogóły tylko interesuj się szczerze kobietą tą jedyną z którą rozmawiasz, którą poznajesz. To prostsze niż wyjaśnianie niewyjaśnialnego. Dobranoc

no dobra, na dziś zamykam sklepik ale mozna pisać, jutro ustosunkuję się do wypowiedzi :) dobranoc

ktoś jest w naszym typie albo nie jedna osoba ma w sobie to coś co nas przyciągnie a druga co nas odepchnie- dlatego szukanie lub też poznawanie innych osób płci przeciwnej to ciągle próby które albo kończą się klęską lub też powodzeniem

Gość potembedzielodpowiedz....
je taka sprawa nastempujonca mianowicie: tu se pan musi najpierw pytanie zmienic na ,,do panow,, a potem pytac bo zahowania sol przyporzondkowane pewnemu menszczyznie szczegolnie niejednemu ze tak powiem napisze ale jednemu szczegolnemu ...na stowe bo chloptasi na ,,forum,, je kupa pozdro heeeejjjjj

Gość Babook
dobra, szczerze odpowiem 1. pociągają mnie faceci przystojni, męscy i... prymitywni. takie cwaniaczki bez moralności, ważne że zaradni. tylko że to jest nieważne, bo nie myślę o związku z kimś takim, tylko o seksie. związałabym się tylko z kimś, kto mi się podoba z wyglądu i jest do mnie podobny z charakteru. paradoksalnie najsilniej działają na mnie faceci, z którymi nie chciałabym być. kobiety oczywiście nie przyznają się do takiego prymitywizmu :)) 2. chyba jakaś z zasadami??? podobasz jej się, ale ma już kogoś i dlatego odmówiła. 3. wiemy. chcemy jednocześnie poczucia bezpieczeństwa i wyszalenia się w życiu. ;P jeśli któraś się spotkała i się potem nie odzywa, to znaczy, że facet jej się nie podoba. ALE uwaga, nie chce też mu jednoznacznie powiedzieć "spadaj", bo zostawia go sobie na zapas, w razie gdyby inni faceci się nią przestali interesować. bierze się to stad, że kobiety mają wbudowane poszukiwanie bezpieczeństwa 4. zależy do czego. patrz pkt. 1

Gość deduktor
Czyli sprawa jest jasna, zresztą oczywista od zarania dziejów. Poza tymi mężczyznami, którzy na prawdę pociągają kobietę bycie jej z innym to transakcja - bezpieczeństwo za seks (w dużym uproszczeniu oczywiście). Wracając do odwiecznego tematu, samotna matka z potomstwem nie powinna uważać mężczyzny nieakceptującego cudzego potomstwa za nieodpowiedzialnego, bojącego się wyzwań jeśli sama uważa się za odpowiedzialną. W przeciwnym wypadku jest hipokrytką, a jest ich mnóstwo w naszych czasach. Wracając do sedna, mężczyzna powinien być po prostu mężczyzną, a nie starać się jak w tym przypadku starać się pojąć rzeczy, które nie leżą w jego naturze. W przeciwnym przypadku popada w jakieś egzystencjalne rozterki, które nie pozwolą mu prawidłowo funkcjonować. Dwa różne światy pozostaną takimi bez względu na chęci i zamiary.

Gość deduktor
skończ już pieprzyć głodne kawalki bahus a zabierz sie uczciwie rzeczy.Gawędziarzu kafeteryjny:D

BABOOK, dzięki za wypowiedź, w sporej części się z nią zgadzam oj DEDUKTOR, DEDUKTOR, zarzucasz mi zbędną dociekliwość a jaki masz nick? po za tym zrozum w końcu, że nie wszystkich interesuje to samo a mnie akurat interesują ludzkie zachowania i ich motywy, piszesz, że temat jest bez sensu ale wypowiadasz sie na nim kilka razy, co do skupiania się na poznawaniu tylko tej jedynej, to nie wiem jak Ty ale ja nie spotkałem w życiu tylko jednej kobiety, to tak jakbyś chcial zostac dobrym mechanikiem, naprawiając całe życie tylko jeden samochód, zrozum, że kobiety są bardzo do siebie podobne i rozumiejąc inne, o wiele lepiej zrozumiesz tę jedyną i nie mam żadnych rozterek, to raczej z Twoich wypowiedzi wypływa jakaś życiowa gorycz

Gość deduktor
Niewłaściwie odebrałeś kontekst, nie jedyną i żadną inną, ale konkretnie jedną, tą którą poznajesz, bo każda jest jedyna, a nie wszystkimi naraz. Ok temat nie jest bez sensu o ile zrozumiesz jedną rzecz. Dostaniesz tu ileś tam odpowiedzi, a motywy jakiejś kobiety, którą poznasz (jedną czy drugą czy kolejną) mogą być inne. Nie wyciągniesz żadnych bardziej przydatnych wniosków z zawartych tu wypowiedzi, bo każda wypowiedź kobiety odzwierciedla w jakimś stopniu ich aktualne emocje. Na tej podstawie trudno wyciągać prawidłowe wnioski. I przeczytaj sobie definicję dedukcji i indukcji. A jeden to był podszyw.

a nie pomyślałeś, że z tych wszystkich wypowiedzi można wyciągnąć pewną średnią i stworzyć obraz kobiecych zachowań i ich motywów? tak się zrodziła np psychologia, owszem, nie prowadzę tu badan naukowych ale mechanizm jest zbliżony i nie bardzo rozumiem co ma do rzeczy definicja dedukcji? chciałeś zabłysnąć? ja usiłuję dojść do pewnych wniosków a Ty już stawiasz tezy więc wygląda na to, że już zjadłeś wszystkie rozumy, wszystko wiesz i potrafisz tylko pouczać i się mądrzyć mimo, że tyle piszesz o zrozumieniu danej kobiety to śmiem sądzić, że nie masz takiego podejścia do kobiet ale może się mylę