Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammamamaaaa123

ciagle krostki na buzi niemowlaka

Polecane posty

Gość mamammamamaaaa123

cora ma skonczone 5 miesiecy odkad zaczela zabkowac i wkladac wszystko do buzi( zabawki, sznureczek od spodni, sznurek od czapki, kawalek bluzki, zabawki, smoczki itp itd) ma na buzi pelno krostek drobnych czerwonych. Na dodatek zasypia przy pieluszce tetrowej i jeszcze sobie zaognia te zmiany. Dbam o higiene....gryzaczki,smoki i zabawki, wyparzam. Pieluszki tetrowe wyprane, wygotowane i wyprasowane, codziennie zmieniam jej powloczke na podusi i nawet poduszke plaska antyalergiczna kupilam, smaruje emolium i nic jednen dzien ladnie, na drugi krostki i najwiecek na brodzie wlasnie. Moze wy mi poradziecie jakis krem dobry na te krosty.

Może to AZS? Moja córka miała takie niby to krostki, niby łuszczącą sie skórę na policzkach, okazało sie, że to AZS.

Gość mamusieńka..
to potówki ja gotuje 2 szklanki wody i po zagotowaniu dodaje pół łyżeczki mączki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie. Tym magicznym eliksirem smaruje niuni buzke i schodzi:)

co prawda moja córeczka ma dopiero 3,5 miesiąca,ale pełno taich malutich krosteczek często jej wyskakuje jak zaleje się mlekiem albo bardzo się ślini i troszke mleka jej pocieknie i niby jej to przemywam,ale czasem jak nie zauważe to właśnie takie krosteczki czasem są. No i jak ocierała się o coś buzią to te krostki się zaogniały bardziej,ostatnio córka dostała rostek na policzkach i rączkach i położna poleciła mi maść Clobaza(posmarowałam tylko kilka razy, a ze względu na podejrzeni, że mała ma skazę mleko zmieniłam na hipoalergiczne i nie wiem czy to ta maśc pomogła czy mleko,ale odrazu po pierwszym użyciu maści krostki nie wyglądały aż tak "strasznie" :)

Gość mamammamamaaaa123
to na pewno nie jest AZS tego jestem pewna konsultowalam z pediatra, alergologiem i dermatologiem. Corka nie ma szorstkiej skory ani czerwonej ani suchej. A krostki sa kolo ust, na brodce i zauwazaylam ze wlasnie odkad wklada co "popadnie" do buzki to sie to pojawia i jak spi przy tetrowce to jest to bardziej czerwone i wiecej!.

Gość mamammamamaaaa123
gosiaczek no wlasnie moja corka sie strasznie slini ba zaczyna zabkowac musze jej body zmieniac w ciagu dnia ze 4 razy i ciagle sliniaki pod brada wiec to pewnie tez podraznia!. A ta Clobaza jest na recepte ile kosztuje i ile razy dziennie smarujesz???