Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koralina87

STARACZKI NA ROK 2012

Polecane posty

koralina87 i ja również trzymam kciuki za Twoją bete :) ja mam dzisiaj 28 dc, i chyba cos dziwnego sie dzieje, juz sama nie wiem... z ta moja temperatura. Na Usg wyszla mi owulacja 18 dc, przed owulacja mialam temp. ok 36,4-36,6, po owulacji pierwszy dzien 37,2 czyli norma (znaczny skok), kolejne dwa 36,7, a od 22dc do dzisiaj mam 36,9-37, Dziewczynki, moze sie orientujecie czy to normalne?

ja miałam tez własnie taki spadek ok 20 dc ale jak sie okazało u mnie cos musialo mi zakłócić pomiar bo dzis juz temp opadła typowo przed @:(

witajcie...dziś w nocy kilka razy obudziłam sie z potwornymi bólami brzuszka wraz z 3wycieczkami do kibelka.....takich przed okresem raczej nie miałam a w dniu @ dopiero...jak narazie cisza....ponadto od około 2 tygodni mam non stop problem gastryczny...a mianowicie zatwardzenie....zawsze kiedy z jedzeniem przekombinowałam to miałam niezłą rewolucje a teraz moge jeść co chce i nic takiego nie ma miejsca...podobno kiedy progesteron zaczyna wzrastać takie coś może mieć własnie miejśće...w tą czy w drugą stronę...ponadto wczoraj byłam na grilu u znajomych i zjadłam 4 kiełbaski pod rząd z sałatka i kanapka...i co wcale nie zaspokoiło mojego głodka......jadłam jak oszalała....nagle mi tak apetyt sie zaostrza?poprztykałam sie dziś z rana z lubym....mamy ciche dni puki co.....zabarałam kilka rzeczy,wsiadłam do samochodu i juz siedze u mamy......wyprowadziła mnie z równwagi......rzadko sie kłucimy.....ale jak sie czasem nazbiera to nie wytrzymuje......no cóż ma kare puki co.....niech żałuje za grzechy.

koralina87 Kochana może już faktycznie nosisz w sobie małą fasolkę ;) skoro masz takie rewolucje w organizmie ;) trzymam kciuki, żeby tak właśnie było ;) ja mam wciąż podwyższoną temp. 37,1 dzisiaj...

ania29-2011 jesli o mnie chodzi to bardzo watpie w to, ze jestem w ewentualnej ciazy.. lepiej sie nie nakrecac ;) no i nie mam zadnych objawow, poza podwyzszona temperaturka

dziś odbieram bete...albo jutro z rana....no zobaczymy....a co do ewentualnej ciąży to nie nakręcam się bo zawsze te objawy to dziwny zieg okolicznośći.....zawsze można sie czegoś doszukać...jesli tylko sie chce...a co niekoniecznie jest z ciążą zwiazane....było by pięknie,ale nie chce sie nakręcać zbytnio.....zeby potem nie było płaczu.....dziś 40dc.....no ta wstrętna @ albo niech juz sie zjawi,albo niech to bedzie wkońcu ta fasolka.ale jeśli nie bd z tego nic to zabieram sie na poł roku za tabletki anty.....mam juz 2 opakowania wykupione.....narazie musze te cykle wyregulować.....do grudnia daje sobie czas na tabletki a od stycznia wznawiam statania.

uaktualniam tabelke bo przyszła do mnie @ 1 NICK..........CYKL STARAŃ......WIEK......DATA NAST @........MIASTO ...smerfetka........ponad 30.........29..........22.06.11...........sląskie karolinka11987......2................24.... około25.06.11...........Warszawa ania29-2011.........14...............29............17.07...............Rzeszów 2 SPÓŹNIAJĄCA SIE @,W OCZEKIWANIU NA NIĄ LUB FASOLKE NICK........CYKL STARAŃ....WIEK.....W OCZEKIWANIU NA @......MIASTO Miśkaaaa............36...............32..........06.06.1 1...........Skierniewice koralina87..........16...............24..........14.06.11 ..........Bielsko-Biała Obloczek...........10...............25...........14.06.11 ............Belchatów 3 ZAFASOLKOWANE-PRZYSZŁE MAMUSIE;p NICK...........WIEK.....DATA PORODU....PŁEĆ...PO KTÓRYM CYKL...MIASTO

karolinka11987 jak temp Ci nie opada to jeszcze nic nie wiadomo ,zazwyczaj ok 2 dni przed @ opada.Trzeba mieć nadzieje może akurat będzie dzidzia:)

ania29-2011 dzisiaj znow 37,1.. ale sie nie nakrecam :) moze to stres :) nie wiem :) Okres powinnam mieć chyba jutro, a nie tak jak w tabelce 25.06 z tego względu, że okres powinien sie pojawic 14 dni po owulacji, a owulacje mialam stwierdzona na usg 7 czerwca... chyba , że coś źle liczę? nie wiem dziewczynki, pomóżcie

karolinka tak @ przychodzi ok 14 dni po owulacji. Test ciążowy można juz robić 2 dni przed planowaną @ jak być czasem chciała zrobić:) :)

dziś dowiedziałam sie ze moja kuynka jest w 3tyg ciązy....ale jej zazdroszcze.....bd miała takie małe słodkie maleństwo.oby i nas to spotkało.....o 15ej jade po odbiór bety...wpadne jak wróce......temperatura dalej na tym samym poziomie i 40dc

a wiec kochane nic z tego.....po raz kolejny pewnie @ przyjdzie za kilka dni...ja daje pas....nie mam na to sił.....stopuje.....odpuszczam

koralina87 przykro mi:( a z tymi tabl anty to musisz brać? moze odposc sobie ale bez tabl. moze wtedy latwiej Ci bedzie zajsc w ciąże:)

Hej :) Koralina - przykro mi, że się nie udało. Ale pamiętaj, że nie wolno się poddawać....:) Musisz trochę wyluzować. Zobacz, ja się staram całe 20 cykli dłużej od Ciebie. To są prawie 2 lata!!!!! No i jestem trochę starsza od Ciebie. Uda się w końcu, zobaczysz!!!! U mnie też się nie udało, @ dostałąm po 40 dniach. Ostatnio tak długi cykl miałam chyba ze 2 lata temu :(:( Od dziś zaczęłam brać clo a za kilka dni mam zadzwonić do ginki i umawiamy się na usg, żeby sprawdzić czy pęcherzyki rosną....Znając życie, pewnie nawet nie drgną :-P Trzymaj się ciepełko 🌼

Miśkaaaa jak jakieś zmiany są to uaktualizuj sie w tabelce:) Zgadzam sie z Tobą ze nie wolno się poddawać a napewno każdej znas się uda:)

Zapomniałam, już się aktualizuję :):) 1 NICK..........CYKL STARAŃ......WIEK......DATA NAST @........MIASTO ania29-2011.........13............29..........19.06.11 ...........Rzeszów ...smerfetka......ponad 30......29..........22.06.11...........sląskie karolinka11987......2............24......około25.06.11.......Warszawa Miśkaaaa............37............32.................????...........Skierniewice 2 SPÓŹNIAJĄCA SIE @,W OCZEKIWANIU NA NIĄ LUB FASOLKE NICK........CYKL STARAŃ....WIEK.....W OCZEKIWANIU NA @......MIASTO Miśkaaaa............36.........32..........06.06.11...........Skierniewice koralina87..........16.........24..........14.06.11 ..........Bielsko-Biała Obloczek...........10..........25...........14.06.11 ............Bełchatów 3 ZAFASOLKOWANE-PRZYSZŁE MAMUSIE;p NICK.......WIEK....DATA PORODU....PŁEĆ...PO KTÓRYM CYKL...MIASTO Dziewczynki, ja wiem, że łatwo się mówi - nie myśl, nie nakręcaj się, wyluzuj. Tak naprawdę na pewnym etapie starań takie rady można sobie schować głęboko w buty....Ale naprawdę przychodzi taki moment, ze człowiekowi przestaje aż tak bardzo zależeć, przestaje wariować, przestaje w pewnym momencie latać non stop do apteki po testy, bo a nóż widelec....BĘDZIE DOBRZE!!!!!!!!! 🌼 dla WAS

jeszcze raz:-D 1 NICK..........CYKL STARAŃ......WIEK......DATA NAST @........MIASTO ania29-2011.........13............29..........19.06.11 ...........Rzeszów ...smerfetka......ponad 30......29..........22.06.11...........sląskie karolinka11987......2............24......około25.06.11.. .....Warszawa Miśkaaaa............37............32................????...........Skierniewice 2 SPÓŹNIAJĄCA SIE @,W OCZEKIWANIU NA NIĄ LUB FASOLKE NICK........CYKL STARAŃ....WIEK.....W OCZEKIWANIU NA @......MIASTO koralina87..........16.........24..........14.06.11 ..........Bielsko-Biała Obloczek...........10..........25...........14.06.11 ............Bełchatów 3 ZAFASOLKOWANE-PRZYSZŁE MAMUSIE;p NICK.......WIEK....DATA PORODU....PŁEĆ...PO KTÓRYM CYKL...MIASTO

Gość Obloczek
Dziewczyny czy to prawda ze placi sie za kafeterie i przychodza jakies rachunki?

Miśkaaaa zła tabelke wkleiłaś wiec poprawiam:) Obloczek a jak tam u Ciebie? 1 NICK..........CYKL STARAŃ......WIEK......DATA NAST @........MIASTO ...smerfetka........ponad 30........29..........22.06.11...........sląskie karolinka11987........2..............24.... około25.06.11...........Warszawa ania29-2011......... 14...............29............17.07. ..............Rzeszów Miśkaaaa............. 36...............32..........????????????...........Skierniewice 2 SPÓŹNIAJĄCA SIE @,W OCZEKIWANIU NA NIĄ LUB FASOLKE NICK........CYKL STARAŃ....WIEK.....W OCZEKIWANIU NA @......MIASTO koralina87..........16...............24..........14.06.11 ..........Bielsko-Biała Obloczek...........10...............25...........14.06.11 ............Belchatów 3 ZAFASOLKOWANE-PRZYSZŁE MAMUSIE;p NICK...........WIEK.....DATA PORODU....PŁEĆ...PO KTÓRYM CYKL...MIASTO

wiatajcie...tabletki jak narazie chce brać z własnej woli....bo nic tylko co miesiąć mi sie wszystko chrzani....;i z miesiąca na miesiąc gorzej.....a i dla własnego zdrowia psychicznego...choć na moja podświadomość bd one działaały uzdrawiająco......bo tabletka anty=brak dzieci a ja na następne pół roku odpuszczam poprostu.....nie na moje nerwy to puki co....poprostu nie daje rady.....od stycznia na nowo starania,z nowymi pokładami energii mam nadzieje....i jeśli wtedy nic dalej z tego nie bd to zabieramy sie za leczenia...i szukanie konkretnej przyczyny.

Koralina - a szukałaś przyczyny dlaczego Ci się tak wszystko chrzani??? Może idź do lekarza, niech Ci da skierowanie na badanie hormonów, robiłaś je? Masz w porządku tarczycę, prolaktynę? Poproś o monitoring cyklu, może HSG za jakiś czas...teraz jak się człowiek sam nie doprosi o coś to nikt mu nic nie podpowie.... Z drugiej strony, opuszczenie na jakiś czas też jest dobrym pomysłem. Tylko pomyśl, czy za jakiś czas te problemy nie wrócą. Nie myśl sobie, że Cię krytykuję lub neguję w jakimś stopniu Twoja decyzję....:-O NIE, NIE, NIE!!!! Ja trzymam kciuki. Jedyne czego nie wolno nam zrobić to się poddać!!!!!

koralina ja bym ci radziła zrobic badanie hormonów ,moje cykle dawniej tez byly rozchwiane i dopiero niedawno zrobilam badanie hormonow i okazało sie ze mam bardzo niski progesteron.On przyczyniał sie do nieregularnych ,bezowulacyjnych cykli. Jak chcesz zrobic przerwe to zrob, bo to twoja decyzja,ale badania przeciez mozesz zrobić:)

wiem i myśle o tym ciągle....kiedyś lekarce zaproponowałam to badanie hormonów,ale ona powiedziała wtedy ze na to jest jeszcze czas....wiem ze musze je zrobić...i zrobie,ale puki co nie mam siły na latanie po lekarzach nie rezygnuje ale poprostu stopuje na jakiś czas....bynajmniej do stycznia.potem do tego wróce....a w pierwszej kolejności musze znależdz odpowiedniego lekarza......który zainteresuje sie problemem....i nie potraktuje jak następnego seryjnego pacjenta na tej lini produkcyjnej.

Hej dziewczyny! Jestem tu nowa. Staram się z mężem o dzidziusia już od 8-9 miesięcy. Na razie bez skutku Ale teraz jestem dobrej myśli, choć boję się zrobić test, żeby się nie rozczarować... @spóźnia się już tydzień i nie mam żadnych objawów zbliżającej się @.Cykl zazwyczaj mam regularny 28-29 dni.