Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milalila

Luty 2012 - jest już jakaś mamusia?

Polecane posty

ehhhhh.... napisałam posta i mi go wcięło..... No brzuszki mamy ładniutkie, każdy inny:) Wyobrażacie sobie jak będziemy się rozczulać oglądając zdjęcia naszych szkrabów.....już się nie mogę doczekać... cayn - cudne te Twoje dzieciątko... i wygimnastykowane takie.... normalnie paznokcie w nóżkach może sobie obgryzać...hihihi... a wiecie, ja chyba też odstawie nospe i magnez bo już bym chciała być po.... mały wazy 3000g 37 tc skończony a wiec myslę że już mógłby zatęsknić za mamą.... a ta herbate z liści malin to zaraz sobie też kupie jak znajde jakiś sklep ziołowy:) aha...odebrałam wczoraj wyniki posiewu..oczywiście nie mogło być inaczej...candida +2, z czego? nie wiem? nie mam żadnych objawów, ani upławów, ani pieczenia, swedzenia. Gin mi przepisała betadine żeby to podleczyć, kazała się nie martwić bo podobno w ciąży trudno to wytępić i często kobiety nawet nie wiedzą że mają... kurcze.... nienawidzę grzybów...przejadłam się już nimi!!!!! muszę dziś trochę posprzątać mieszkanko, bo jak zobaczyłam kłaki kurzu pod łózkiem to aż mi się wstyd zrobiło.....upsss....

aaa któraś pytała o kolczyka w pępku to ja mam ślad ale nie noszę już 1,5 roku a został mi brzydki ślad bo nosiłam z4-5lat;) a co do noszenia kolczyka to słyszałam że są specjalne kolczyki dla ciężarnych;) a gdybym wiedziała że tak brzydko będzie towyglądać w czasie ciąży nie zrobiłabym sobie nigdy :P:P

Mnie też właśnie zaczęłą prawa nerka pobolewać..pójde sobie badania moczu zrobić bo pewnie coś się przyplątało.. Zaraz podeślę moje fotki na maila i proszę o maila zwrotnego z hasłem. Mój mąż pasjonuje się fotografią więc robi mi dużo zdjęć. W pierwszej ciąży robił mi nawet akty:-)

wiola ja rowniez przed ciaża po diecie dukana bylam tylko ja mialam az - 19 to teraz nadrabiam :) ale mam nadzieje ze po porodzie szybko mi spadnie :P monia ja sadze ze do porodu to spoko przebije 120cm haha ale mnie dzisiaj maly okropnie na pecherz uciska ajć do tego pol nocki nie przespalam tak mnie bolą biodra i nogi :(

Gość barbara_varvara
co do tej nerki to ja tez wyczytalam ze czesto w ciazy robi sie jakas narosl ktora pozniej po porodzie sama zanika. Sama nie wiem co jest normalne bo przyznam to jest dla mnie pierwsza ciaza i wszystko jest takie obce:P mam wrazenie ze nawet przegapie pierwsze oznaki porodu bo nie zgadne co sie dzieje :) jak narazie wydaje mi sie ze juz zaczyna cos sie dziac bo czasem pobolewa mnie podbrzusze jak na miesiaczke i niby to sa skurcze ale tez nie jestem pewna czy to napewno :) zapewne wyklucia małage nie omine bo sie nie da :D

witaminki biorę do końca plus cały okres karmienia piersią. widzę że hasło ładnie sie porozsyłało :D super brzuszki :) każdy inny! jeden duży drugi malutki a każdy ma w sobie "coś" :) Jusial super ten Twój synek :) a zdjęcia cudowne masz :) oj aż mi się szkoda zrobiło, bo ja 'po turecku" już dawno usiąść nie mogę przez to spojenie cholerne. teraz w dodatku mały jest tak nisko że jak siedzę nie odgięta maxymalnie w tył to mam wrażenie ze na głowie mu siedzę :P kajtusza - ja na kurz już nie patrzę nawet! nie dam rady z odkurzaczem walczyć! muszę na męża w tej kwestii liczyć. 5 minut z odkurzaczem a potem 3 godziny skurczy i ból bioder do samego wieczora i to tak potworny że nogi lewej unieść nie mogę tylko ciągnę ją za sobą :P rajlax - dokładnie lekarze skończone liczą tygodnie, ja mam 37 plus 2 dni :) a dla lekarza to 37 tydzień.

Gość rajax
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie liczenia tygodni :) NIby to takie proste, ale można się pogubić. Apropo nerek- pamiętam, że w poprzedniej ciąży dopadł mnie potworny ból nerki. Popiłam przez dwa dni herbatę z pokrzywy i wygrzewałam plecy pod prysznicem. Przeszło, ale to był wcześniejszy etap ciąży - tak ok 25tyg. Także nie wiem, czy teraz, na tym etapie ciąży, możecie zastosować taką "domową kurację". Pamiętam też, że moja koleżanka w ciąży na nerki leżała w szpitalu - to dosyć powszechny problem :o

Gość daguska007
śliczne macie brzuszki dziewczyny:) Ochh jak ja uwielbiam brzuszki ciężarnych:) Jak byłam w szpitalu to nie mogłam się napatrzeć na kobiety a dużo ich tam było... każdego najchętniej bym dotykała chociaż mam swój:) to chyba jakieś zboczenie:DD Ja niestety też mam bliznę po kolczyku i nigdy nie zrobiłabym sobie jego jakbym wiedziała jak to będzie wyglądać, ale za błędy trzeba płacic:((( Mała Agatka chciałabm zobaczyć twój brzuszek ale jak mam to zrobić mój e mail to daga007@onet.pl A ja spróbuje do jutra także udostępnić moje zdjęcia brzuszka:) dam znać:) OPozdrawaiam:**

Gość daguska007
a i wiecie ile waży moja mała 2900 jest duża ale lekarz powiedział że to dobrze:)) Niewiem jak dla kogo bo przecież on rodzić nie będzie tylko ja. Do końca trochę mi zostało to ciekawe jaki bąąąbelll z niej będzie:)))

Gość m.flora
WRZUCIŁAM MÓJ BRZUCHOL NA POCZTĘ - CZARNY PODOBNO WYSZCZUPLA, ALE JAKOŚ W TO NIE WIERZĘ!!!

Fajnie zobaczyć wasze brzuszki i buźki:-) Mala_agatka rzeczywiście spory brzuszek, masz co nosić:-)

no Martusia nie przesadzaj z tym BRZUCHOLEM!!!!! uwierz mi widziałam wieksze:) Bardzo ładny, kształtny jak balonik... i taki ma być!!!

Gość m.flora
KATJUSZKA NO DZIĘKUJĘ TO II CIĄŻA WIĘC NIE MA SIĘ CO SPODZIEWAĆ, ŻE NIC NIE BĘDZIE WIDAĆ A DZIDZIUŚ 4KG WYSKOCZY CO MNIE I TAK NIE GROZI

czy moglabym tez na @ dostac login i haselko z checiabym zobaczyla a swoje dodam jutro bo mam jakies tam na telefonie:) werciabemowo@op.pl z gory dziekuje

Dziękuję za hasło, też podesłałam zdjęcie swoje i wyślę jeszcze malutkiej :) Wszystkie brzuszki śliczne. Ja dziś w nocy poczułam okropny ból w pachwinie przekręcając się z boku na bok. I o oczywiście pierwsza myśl to: Zaczęło się! Ale zaraz przeszło :) Kupiłam dla małej do kąpieli Oilatum a po kąpieli do smarowania emulsję Emolium ale można ją stosować od 1 mca życia (jest rewelacyjna - wypróowałam na sobie, chyba nic mnie jeszcze tak nie nawilżało ale nie ma zapachu) więc na początek zakupiłam jakąś emulsję z serii Skarb Matki.

Dziewczyny pozwoliłam sobie w folderze Kopie robocze zapisać informacje, które podała mi położna na szkole rodzenia. Fajne rzeczy dot kapieli dzieciaczka, skurczów porodowych, połogu, szczepienia i inne. Może którejś z Was się ta wiedza przyda:)

Gość daguska007
katjusza- wytłumacz mi co i jak żeby twoje zdjęcia zobaczyć:) , e mail daga007@onet.pl

katjusza81 bardzo fajne materiały własnie czytam - dzięki :)

Gość barbara_varvara
katjusza fajnie ze zapisalas te rzeczy bo przyznajmniej cos sie nauczymy tzn te co rodzą pierwszy raz :)

Gość barbara_varvara
aaaa:) ja mam lekcje z internetowej polożnej wiec tez dzis je dodam do folderu :)

Witam wszystkie mamy:) Nie odzywałam się trochę bo mój mężulek ma 2 dni wolnego i spędzamy większość czasu razem:) Śliczne brzuszki:) a czy mogę ja również dostać login i hasło..?? Nie wiem czy mój D. zgodzi się na sesje zdjęciową ale na pewno prześle zdjęcie mojego maluszka:) mój e-mail nm602@poczta.onet.pl

Gość djraff
Zdjęcia ciążowe sesje dziecięce oraz rodzinne to pamiątka na całe życie. Zapraszam na stronę i galerii WWW.KARINAFALINSKA.COM

Dzisiaj w nocy myślałam że to już...:) Parę razy wstawałam siusiu i któregoś razu dostałam tak silnego bólu promieniejącego od kręgosłupa do brzucha że stałam nieruchomo i nie mogłam ruszyć się:P ale na szczęście szybko przeszło...:) Dzisiaj już spakowałam ostatnie rzeczy do mojej szpitalnej torby, wyprasowałam wkład do kołyski i śmiało mogę jechać rodzić :D

Gość m.flora
dziewczyny czy któraś z Was bierze żelazo (ASKOFER)? ja od 1,5 tyg do biorę bo morfologia się popśniła i muszę brać zapobiegawczo do porodu a nie wiem czy ja dobrze to biorę. Mam 3 razy dziennie po 2 i po posiłku

wysłałam jeszcze kilka fotek;) jak oglądam Wasze zdjęcia to aż ciepło się robi na serduszku jesteśmy w tak cudnym stanie ;);) Każdy brzuszek inny ale wszystkie tak samo piękne ;))

andzia no ty naprawde masz powody nazywać się "grubaskami"....:) szczuplutka jesteś jak igiełka, brzusio malutki....ale ale....tak tak..."grubaski" górą:D

m.flora to zależy jaką dawkę magnezu masz w 1 tabletce. Ja już odstawiam żelazo, bo drugą morfologię z rzedu mam ok. Mój zaraz wraca, idziemy do kina na "Dziewczyne z tatuażem", wcześniej do chińczyka na jedzonko...mniam mniam....