Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleszka08

Nie wierzę, że istnieją zdrowe kobiety, które nie chcą mieć dzieci!

Polecane posty

są kobiety, które stawiają na siebie, znam taką, ona uważa, że nie urodziła się po to aby niańczyć dzieci tylko po to aby świecić, błyszczeć, być w centrum, być najlepsza, to jest jej styl, tak lubi, tak chce, tak robi, więc zgodnie ze swoją naturą nie wiem czy naturą jest to, że rodzimy dzieci, chyba po prostu my mamy taką możliwość ale każda sama wybiera

ale tu nie zawsze chodzi o poswiecenie..ja mam multum zwierzat.naprawde,ostatnio liczylam i wyszlo 25 sztuk,mieszkam na farmie...ale powiem szczerze,ze do dziecka mi sie nie spieszy.ogolnie chde potomstwo,ale perspektywa placzu i wycierania kupek mnie przeraza.zwierze zamkne w klatce i spokoj,a to cholerstwo jest w 100% zalezne od ciebie i nie daje ci spokoju-mam malo cierpliwosci,boje sie,ze zostawie w lozkeczku i uciekne na pare godzin

Gość sdsdasdsd
ja bardzo lubie male zwierzatka, sa takie slodkie, moglabym sie nimi opiekwoac, ale dziecmi to nie za bardzo. najlepiej przed slubem uzgodnic ze sie nie cche miec dzieci, zeby potem nie bylo problemow i rozwodu, bo niestety faceci zazwyczaj chca przedluzyc swoje geny

no wlasnie w tym problem,ze ja chce miec dzieci,ale okres pierwszych dwohc lat mnie przeraza-zeby sie kurdfe dalo urodzic dwuletnie dziecko,to robie juz teraz! po prostu nie lubie bobasow-brak mi komunikacji

a na starosc nie bedzie ci troche przykro ze jestes sama? jeżeli to kieruje podjęciem decyzji o posiadaniu dzieci to współczuje niektórym :O

Gość sdsdasdsd
a ile osob co mają dzieci, duze rodziny a i tak na starosc lądują w domu opieki? wiec takie gadanie ejst bez sensu. moja babcia urodzila piatke dzieci a na starosc jest pomiatana, rodzinka zabiera jej pieniadze z emerytury, czasem nie ma co jeść...

Gość Milenka79
Matko...a ja mam wspaniałego męża...ale dzieci?????w życiu!!!nie chcę mieć!!!mój mąż też nie!! a jak mu się kiedyś odwidzi to droga wolna...niech se robi z młodszą...a ja nie mam zamiaru sie poświęcać...

A ja wierzę że sa takie kobiety :) i na prawde lepiej jeśli nie ulegną namowom i nie mają dzieci, których nie chcą. Dlatego ja nigdy nikogo nie zamierzam namawiać

nie każdy się nadaje do dzieci głupie pieprzenie,że może jak się urodzi to pojawi się instynkt niech każdy robi to co dobre dla niego nie każdy musi się rozmnażać

Gość jgghghggfcg
ja nie chce a jestem zdrowa psychicznie co w tym takiego dziwnego? poprostu mam inne plany i marzenia, lubie dzieci ale obcowanie z dziecmi znajomych mi wystarczy nie mam potrzeby by rodzic, mam faceta na stale wydaje mi sie, że nie bylabym wyastarczajaco dobra matka, nie kazda kobieta powinna miec dzieci, a rodzic tylko by rodzic bo wszyscy tak robia to bzdurne i krzywdzace dla niego robie to co dajer mi szczescie i w czym jestem najlepsza w matkowaniu mysle ze nie bylabym wiec suma sumarum staram sie byc rozsadna

Gość jgghghggfcg
rodzenie dzieci po to by podcieraly tylek na starosc i sie toba opiekowaly to jest egoizm !!! jak tak mozna?? na dziecko powinny sie decydowac osoby ktore go pragna a nie te ktore robia to z wyrachowania i ukrytego interesu

mozecie se gadac i jechac po "matkach polkach" ja mam to w sumie w dupie, tragedia bedzie jak wam sie trafi dziecko a go nie chcialyscie, tragedia nie dla was a dla tego malego berbecia i to mnie boli

Gość jgghghggfcg
gdyby wszystkie "zdrowe psychicznie" kobiety ktore decyduja sie na urodzenie dziecka zastanowily sie nad tym powaznie i ocenily czy nadaja sie na matki byloby mniej dzieciaczkow w domach dziecka! bo nie rodzilyby!

co do tego, ze niektorzy chca miec dziecko zeby na starosc nie byc samym to sie zgadzam toz to czysto KURWA IDIOTYZM I WYRACHOWANIE

Gość ertrt
tez nie wierze ze takie istnieja,bo albo maja zjebana psyche albo sa bezplodne i wmawiaja otoczeniuz e nie cha bo to wolnosc

ja tez nie chcę dzieci mimo ze mam męża....dziecko to dla mnie kula u nogi...taki ''przeszkadzacz''....nigdy nie chcialam dzieci i koniec...aha jestem zdrowa fizycznie i psychicznie :P...dzieciństwo mialam bardzo fajne...

Ja mam dziecko. Zaplanowane. Ale wcale się nie dziwię kobietom, które ich nie chcą. Jeżeli ktoś ma poukładane życie, pasje, wyjazdy itd i nie widzi tam miejsca dla dziecka to po co na siłę to robić. Przecież dziecko to przeorganizowanie całego życia. Przed ciążą padał hasło: jedziemy w góry i za 10 minut siedzieliśmy już w aucie. Teraz musimy się liczyć z naszą cztero miesięczną panną. Nie każdy chce rezygnować z dotychczasowego życia.

"Który to juz raz kolejna skretyniała infantylna koza zakłada topik o bachorach!?Znów będzie na siłę wszystkich rozmnażac a ludzi o innych poglądach wyszydzać,zrozum wreszcie dzieciorobie poj**any,że nie każdy musi miec te bachory,jak masz ochotę to mozesz je rodzić rok po roku,az ci macica odpadnie,ale innym daj spokój przygłupie" To ty jestes przyglupem. A dziecka bachorem nie nazywaj, bo jeszcze ci sie przytrafi i wtedy pewnie dasz upust emocjom tak samo jak w ty mtopicu

Gość mega stella
Autorko ile Ty masz lat 15 ???? jeśli nie rozumiesz to Twój problem, wolna wola więc jeśli masz takie pokłady instynktu macierzyńskiego to możesz rodzić nawet co rok !!! Niektóre z nas nie mają ochoty na dzieci, ja sama mam jedno i niegdy nie miałam ochoty na drugie! rozumiem jednak doskonale te kobiety , które nie chcą dzieci wogóle. Co w tym takiego nadzwyczajnego ????

A ja mam 2 miesięcznego synka, uwielbiam go. Jednak macierzynstwo nie jest takie proste, też mnie czasem szlag trafia, jak mały płacze i nie wiem o co chodzi, mam mało czasu dla siebie, ostatnio prawie nie wychodze z domu. Może za jakiś czas to sobie wszystko poukladam, ale czasem sobie myśle jakie życie bylo proste bez dzieci. No ale cos za coś... jak sie maly uśmiecha

ertr---> boze ze jeszcze tępaki po ziemi chodzą?..mamy XXI wiek...teraz to nie tak jak było kiedys ze chociaz ktos nie chciał dzieci ale mimo to rodził bo tak wypada,bo co są siedzi powiedzą....teraz jak ktos nie chce to nie rodzi bo ma w dupie to co powiedza inni..ja mam w dupie co powiedzą sąsiedzi czy rodzina.....nie chce miec dzieci i nie pozwolę nigdy aby zajść w ciążę....

autorko a ja nie wierzę w to że ok. 7 mld ludzi na świecie jak jeden mąż chce mieć dzieci... to niemożliwe poza tym tak jak pisze Ewa 33, to nie kwestia wiary, tylko faktów, jak ktoś ich nie przyswaja to jest ograniczony.

Gość socjologia to mój konik
Bardzo duży odsetek ludzi(oczywiście nie wszyscy) decyduje się na dziecko tylko dlatego, bo tak wypada oraz by miał kto im podłożyć nocnik pod doope jak będą starzy. Kto tu jest większym egoistą, ten który nie chce dzieci, czy ten, który ma je dla tego by mieć darmową służbę na starość? J

Gość jgghghggfcg
ja nie rozumiem dziewczyn ktore zamiast zastanowic sie dobrze nad tym czego w zyciu chca robia odrazu z siebie krowy rozplodowe!

tylko często ta darmowa służba i tak oddaje starych rodziców do domu opieki....

ale kobiety często nawet nie myślą czy rzeczywiście chcą dzieci...zachodzą w ciążę no bo są już po ślubie,bo każdy zachodzi,bo przecież kazdy ma dzieci....a się założę ze jakby się porządnie zastanowiły co sie z tym wiąże to by zmieniły zdanie....tylkko idą jak takie slepe owce za stadem...

aha przeczytałam tu ze niektóre nie chca bo kariera jest dla nich wazna i zostały za to zjechane.....to ja wam powiem jeszcze coś lepszego.....ja nie pracuję,siedzę w domu a dzieci i tak nie chcę mieć....dziecko tylko zniszczyło by mi moje zycie,wygodne zycie....

Czuję się trochę obrażona. Jestem młodą (28 lat) kobietą o dziesiątkach zainteresowań i pasji, żyjącą w szczęśliwym związku. Dzieci nigdy nie chciałam mieć. Moje dzieciństwo było o wiele szczęśliwsze niż moich znajomych: mam zgraną rodzinę, utrzymujemy ze sobą fantastyczne kontakty, widujemy się często. Nie kierują mną również względy finansowe, bo życie mam szczęśliwie poukładane. Nie odczuwam i nigdy nie odczuwałam potrzeby rozmnażania się. Wiąże się to dla mnie z ograniczeniami i wyrzeczeniami, których nie chcę. Widzę moje koleżanki mamy, które umęczone zazdroszczą mi wolności, ale w twarz mi tego nie powiedzą. Dlaczego? Bo która matka przyznałaby się do bycia nieszczęśliwą? Żadna, bo bałyby się opinii, że są matkami wyrodnymi.