Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saguaro1990

01-06-11r- CZAS na ZMIANY - zapraszam! kto ze mną??

Polecane posty

A ja właśnie do obiadu zasiadam. 3kluski śląskie (niestety z paczki) pierś z kurczaka i ogórasek. Potem siłownia, ale nie wiem jak dam rade bo dziś mnie brzuch ciut boli....

tez mam 178 hehe no udalo sie, napisalam o swojej diecie w innym temacie ale moge skopiowac na czym polegala i jak jem teraz- kg leca

elodi no ty tez jestes wysoka-ja przy was to pyrtek-mam 166. to skopiuj chetnie poczytam. ananas-no patrz!takiej to dobrze!smaka narobila i sobie poszla:)

czy to mozliwe przy mojej diecie? codzien godzina na rowerku, czyli 30 km sniadanie : 4 kromki chrupkiego chleba, wedlina 2 sniadanie: owoce lub 2 kromki chrupkiego ch. z wedlina obiad: 2 x w tyg 2 filety ryby smazona w mace plus pomidory 2 x w tyg filet z kurczaka gotowany plus gotowane warzywa 2 x w tyg parowki jedynki 3 sztuki plus 2 kromki ch. ch. 1 w tyg 3 jajka na miekko 3 kromki ch. ch. kolacji brak smaruje sie dodatkowo zelami wyszczuplajacymi plus brzuszki okolo 100 17:42 [zgłoś do usunięcia] elodi7 chcialabym dodac ze tak jadlam moze troszke wiecej i schudlam ponad 20 kilo, ale chcialam zapytac inne forumowiczki co sadza o mojje diecie

troszke zle mi sie skopiowalo ale mam nadzieje ze nie przeszkadza to. pytam czy to mozliwe ale w sumie wiem skoro raz sie udalo, gdyby nie to co mnie spotkalo z pewnosci bym to utrzymala no ale cos bywa:) nie ma co ogladac sie za siebie

Do weissse :) Mam 3-letniego synka :) Jest cudowny ... Ale niestety rzadko pozwala mamie na przesiadywanie przy kompie. :) może to i dobrze, bo dba o moją kondycję :) jestem wysoka - to fakt i tych kilogramów aż tak po mnie nie widać, każdy myśli, że ważę mniej, ale ja swoje wiem i muszę nad sobą popracować :) dziękuję za miłe słowa :) Do elodi77 :) Moja dieta... trudno powiedzieć. Ograniczyłam jedzenie - przestałam dojadać po dziecku - myślę, że to mnie kiedyś w znacznym stopniu zgubiło. Kiedy wieczorem oglądam tV staram się nie leżeć na kanapie :) tylko robić brzuszki, przysiady, skłony, napinać mięśnie brzucha itp. Moja waga znacznie spadła odkąd zaczęłam stosować inne środki anty + asequrellę. Poprzednie zatrzymały mi dużo wody w organizmie. Poza tym mój mąż jest teraz częściej w domku i to on dojada po naszym synku :) wcześniej to była moja działka, bo szkoda mi było wyrzucić coś nad czym stałam kilka godzin przy garkach... a mąż wracał później do domu. Piję też więcej wody - szczególnie kiedy dopadnie mnie chęć na jakąś przekąskę. Także jak widzisz jakiegoś ścisłego systemu jeszcze nie opracowałam, ale trzymam rękę na pulsie :) pozdrawiam :)

WEISSSE! Chciałabym mieć 166 cm. Tak, to zobacz, moja w miarę prawidłowa ;) waga wynosi 75 kg. A przecież 75 kg to i tak dużo. Co ma powiedzieć mój mąż kiedy jego szczupłą żonę i tak trudno będzie dłużej na rękach ponosić ??? :D

ojj... ja chyba tez z komputera dzis nie zejde... dzieki Bogu mam dziecko, ktore mnie motywuje do ruszania sie chwilami- a bardziej ''zmusza''... wlasnie jestem w trakscie gotowania mu warzywek z piersia z kurczaczka i do tego makaronik... no ale musze jeszcze cos dla chloapka ugotowac... ale na to mam jeszcze czas bo konczy pozno wieczorem... a ja dzis zjadlam 2 kromki chleba z serkiem bialym (niestety jem bialy chleb bo ciemny mi sie juz znudzil.. musze chyba na chlebek wasa sie przezucic czy cos takiego) i w sumie na tym jestem... zglodnialam troche.. mam z wczoraj nadziewana papryke z kuskus i kurczakiem... chyba niebedzie zle jak to zjem co dziewczyny?? a w ogole takie pytanie- czy ktoras z Was pracuje... ??? bo widze ze wszystkie takie aktywne caly dzien jestescie... zalozyciel topiku saguaro tylko cos ucichla :)))

Ooo widzę, że jest nas coraz więcej :) to fajnie, razem raźniej :) Weisse - jak mój synek miał od. 10miesięcy to też mu już dałam mleko krowie i jak na razie to jest OK ;) co dwa dni robię mu wieczorem do butli kasze manną na normalnym mleku, baaardzo ją lubi. Butla wieczorem do zaśnięcia. Carolla SSSS - gratuluję wyniku 10 kilogramów zrzuciłaś, widać że masz silną wolę!! elodi - Ty też masz z pewnością silną wolę!! Aż tak dużo schudłaś? Brawo!!! Na pewno Ci się uda i tym razem Życzę Wam powodzenia!!! :) A jeśli chodzi o pyrka to chyba ja nim jestem :D bo mam 163cm :D Też od kilku dni używam balsamu antycelulitowo-wyszczuplającego, kiedyś już używałam ale bez ćwiczeń więc nie widziałam efektów. Gruba - a gdzie Ty się podziewasz?? Coś po tym kacu się nie odzywasz..... :D

dziekuje, tak,m raz juz na tej diecie schudlam, ale potem przyznam iobzeralam sie:) teraz tak nie bedzie, wam tez zycze powodzenia, bede tu zagladac:)

maz poszedl z dzieciatkiem do piaskownicy to moge odpoczac.choc dzis i tak sobie caly dzien odpoczywam.no ale nalezy mi sie:) carolla to duzego masz chlopaka(w porownaniu do naszych dzieci)i tez chlopak:) a to dojadanie po dziecku tak cie zgubilo.kurde,ja tez dojadam!na ogol nie ma co dojadac,ale zdazaja sie skorki od chleba lub jakies ziemniaki. carolla-mniej jest to juz polowa sukcesu.teraz poleci z gorki elodi-do twojej dietki dorzucila bym wiecej warzyw i owocow a zrezygnowala bym z takiej ilosci chleba.lepiej juz jak zamiast tego wieczornego chleba zjesz jakas kaszke na mleku z owocami. dorotunia-a nie mozesz pokombinowac-np.dla synka ugotujesz to i to i to samo bedzie jadl chlopak plus jakies konkretne mieso do tego. bo tak 2 razy gotowac....to sie nie chce,prawda? dorotunia-jasne,ze na male co nieco mozesz sobie pozwolic!ja tez mam w domu papryke i jak zajzalam do lodowki to mi sie zaraz twoja z couscousem przypomniala-nie robilam jeszcze.zawsze z ryzem. ja nie pracuje,siedze w domu z dzieckiem. o asia widze,ze twoj maly tez mleczko od krowy pije. a powiedz,umie juz sam robic siusiu na nocnik?ja jestem w trakcie przemyslania jak to wykombinowac:) a i zrobilam sobie herbatke-z tym,ze zielonej nie moglam znalezc ale pu erh sobie zrobilam. eee asia-166 czy 163 to prawie to samo! elodi-mialas jakies przezycia,ze zaczelas tak jesc nagle?stres pewnie cie dobil ananas i jak tam sport??bylas dzis na basenie? no a ja dzis na kolacje zjem kiwi i truskawki i moze jakis jogurt naturalny. zaraz przyjda moje chlopaki to znow bedzie glosno!poki co delektuje sie cisza:) milego wieczoru

Po siłowni i fitnesie! Super było! Nie wiem jak wytrzymam 3 albo 4 dni bez tego. Aż sie dziwię ile mi to frajdy daje, a zawsze tam mi się wyjść nei chce. Weissse basen to w niedziele, ale teraz i tak bym nie mogła - okres. Ja nie pracuje, próbuje sie dostać na studia. Architektura mi się marzy. Jestem po liceum plastycznym i po roku nauki art w Anglii więc ASP mi nie pasuje - za dużo, ale już Politechnika jak najbardziej. Dziewczyny dajcie przepis na ta papryke bo mi smaka zrobiłyście! Jak jutro zniknę nie piszcie tak dużo jak teraz bo w życiu tego nei przeczytam wszystkiego:P Co do waszego wzrostu to ja mam 172cm i czasem chciałabym być niższa, czasami czuje się jak olbrzym. nie dość, że grubas to jeszcze wielkolud...

Weisse - niestety mój synek jeszcze nie sika na nocnik i chyba nie prędko to nastąpi :/ słyszałam, że chłopcy to później od dziewczynek. Także liczę się z tym :( siadałam go już na nocnik, ale on nie chciał siedzieć, od razu wstawał. Trzeba jeszcze czasu no i cierpliwości... Ja podobnie jak weisse - nie pracuję, siedze w domu z dzieckiem Dobranoc :)

Powinnam spać ale sie pakuje, a że stres mnie zżera to ja jego zjadam... niby 1500 nie przekroczyłam ale i tak mi źle...

tak, nagle spotkala mnie tragedia ktora zajadlam eh co do chleba, to chleb chrupki, zazwyczaj jem na sniadanie 4 kromki i 3 razy w tygodniiu 2 do obiadu, to duzo?

witam ananas-nie pisalas, o ktorej maz egzamin.kiedy wyjezdzasz?trzymaj sie! elodi-nie wiem czy duzo,dla mnie duzo,bo jem malo chleba.moze 1 kawalek dziennie. moze sprobuj zamiast 2 kromek dwa wafle ryzowe zjesc-ja tak czasem robilam-normalnie z serem czy z szynka. wypilam herbate i biore sie do robty.dzis sprzatam. asia-a jednak znalazlam w domu zielna herbatke-mate.dziala lekko pobudzajaco.choc jak sie ja dpowiednio zrobi to serce moze wyskoczyc a power masz na caly dzien.

Witam :) Dziś u mnie niezbyt samopoczucie :( jestem jakaś osłabiona i boli mnie gardło :( obym się tylko nie rozchorowałą :( Póki co robię kotlety z filetu kurczaka :P do tego ziemniaki (chyba troszkę zjem) od czasu do czasu można ;) no i jakaś suróweczka Ananas - nie stresuj się tak będzie dobrze ;) elodi7 - 4kromki zwykłego chleba czy tego chrupkiego bo sie pogubiłam........ jeśli normalny to chyba dużo tak jak weisse pisze Weisse - chyba się zaraziłaś tym sprzątaniem ode mnie :D miłego dnia!!

ananasku, chleba nie jem wogole, tylko chrupki :) inaczje nie zrzucilabym tych 20 kilo raczej:D

witam dziewczyny !!! samopoczucie u mnie znakomite poki co.... czekam az maly pojdzie na poranna drzemke co to bym mogla pojezdzic na rowerze i pocwiczyc.... sniadanko po cwiczeniach... weiss-------- z tym gotowaniem to u mnie roznie... malemu czasami gotuje a czasami daje sloiczek jak nie mam sily gotowac... a dla swojego to zawsze cos na szybkiego (wczoraj zrobilam makaron z sosem z tunczyka i pomidorow)... uwielbia makarony.... ale prawda - musze zaczac wymyslac potrawy, ktore wszyscy zjemy... w sumie dzieki temu i on zacznie zdrowo jesc jak bede robic dla naszej calej 3ki.... a te papryczki z couscous pierwszy raz robilam ale wyszly mi super bo moj to 3 razy sobie dokladal... Ananas------------- przepis na papryczki z internetu bralam... jest ich mnostwo ... ja robilam coucous, warzywa (papryka, pieczarki, cebulka, pomidorek) i piersi z kurczaka... wszystko drobniusko pokrojone, podsmazone, doprawione leciutko vegetta, wymieszane z coucous... wypelniamy tym papryki (ja przekrajalam w zdlorz) i pieczemy w temp 200 ok 30min... aha... a na wierzch posypalam tartym serem zoltym.... smacznego a... zerknij ten przepis: http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/kuskus/w_pieczonej_papryce/przepis.html Asia------- wez lepiej jakis rutinoscorbin i cos na gardlo, zeby Cie bardziej nie rozlozylo.... co do pracy: ja jestem w poszukiwaniu jakiejs... na pol etatu ... przda mie sie troche ruchu a poza tym juz mnie meczy takie siedzenie w domu... a 2.3 dni w tygodniu popracowac mi nie zaszkodzi... maly pojdzie do zlobka a ze jest bardzo towarzyski problemu z tym nie bedzie... a w ogole dziewczyny--- jaka jest pogoda w Polsce? no bo ja za 3.5 tyg lece i mam nadzieje ze pogoda nam dopisze.... ide sobie srobic herbatke zielona.... posprzatalam wczoraj, dzis tylko prasowanie mnie czeka....

Ja na sekunde, za godzine musze być gotowa a jestem w rozsypce kompletnej! Chciałabymm każdej z was coś naopisać al eniestety. Może wieczorem będę miała neta PROSZĘ TRZYMAĆ ZA MNIE KCIUKI W PT OD 13,45 DO 15,15 I W SOB OD 8,45 DO 11,30 ORAZ OD 12,00 DO 14,30... boję się Lecem....

dorotunia - dziękuje już sobie wzięłam nawet dwa rutinoscorbin :) teraz samopoczucie lepsze :) rano było gorzej :/ zaraz zabieram sie za obranie kilku ziemniaków a póżniej ćwiczonka ;) W sobotę rano sie zważe, ciekawa jestem ile pokaże......... oczywiście Wam napiszę :) weisse - Ty też daj znać w sobotę jak Twoja waga :) Ananasku - nie bój się!! Będziemy trzymać kciuki!!! :) :)

hej dziewczyny !!! co Wy takie ciche dzisiaj??? sprzatacie ??? Asienka--- ciesze sie ze juz Tobie lepiej... ja ide sie zwazyc jutro... wczoraj nie dalam rady... w koncu zmienie stopke i wszystkie razem ze mna bedziecie mogly ogladac postepy odchudzania sie... :))) a mi chyba wit C brakuje bo na cytryne mnie wzielo... wczoraj musialam zjesc cala i dzis rano rowniez bo nie moglam sie powstrzymac... porzadki u mnie na dzis zrobione... cwiczonka rowniez- chociaz cos po wczorajszym maratonie dzis ciezko mi bylo zrobic polowe tego co wczoraj... ale wieczorkiem jeszcze sobie pocwicze... podzielcie sie dziewczyny doswiadczeniem z cwiczen- ktore robicie, ktore przynosza rezultaty... jest ich tak duzo, ale wiekszosc z nich nie lubie robic a czytalam, ze warto dobrac sobie cwiczenia, ktore robi sie z przyjemnoscia aby sie szybko nie zniechecic... macie jakies ciekawe???

dziewczyny, a nie kusi was zeby wazyc sie codzien , ba nawet ze 2 razy? ja tak mam dlatego w ogole sie nie waze, widz epo ciuchach ze ubywa tu i owdzie. Ktoras z was jezdzi na roewrku albo orbitreku? ja codzien pokonuje 30 km mam nadzieje ze to pomoze. CO do chelba chrupkiego to wydaje mi sie ze 4 kromki maja tyle co jedna kromka zwyklego wiec przeliczc latwo ze to chyab nie za duzo

witam wieczorowo przyszlam zobaczyc co w trawie piszczy i uciekam:) robie warzywa mrozone w jogurcie czosnkowym i dla meza kotlety i pieczone ziemniaki. troche pozno,ale caly dzien dzis mialam zabiegany. moze zdaze jeszcze dzisiaj z wami popisac pa pa

założyłam ten watek, ale nie mogłam tu zaglądać,. jak dieta. ja zaczynam od jutra . nie dałam rady :((

Dzisiaj miałam smaka na buraczki :) mąż kupił jak wracał do domu bo nie miałam.Ja zawsze tak wymyślam przed miesiączką :D mam smaki jak przysłowiowwa "baba w ciąży" a za chwilkę pokroję kapuste kiszoną i ugotuję na jutro szykuje krokiety z kapustą i grzybkami ;) Może nie jest to bardzo dietetyczne danie, ale czasem można sobie pozwolić ;) jakoś tak przyszedł mi smak :D Dzisiaj była kromeczka chleba z szynką, serkiem żółtym i pomidor ze szczypiorkiem, kotlet z piersi kurczaka, troszkę ziemniaka i buraki :) no i jogurcik z otrębami, poza tym woda i zielona herbata :) no i na dzisiaj koniec jedzenia Elodi7 - ja jak zaczęłam się odchudzać to dopiero się zważyłam po 2 tygodniach, sama nie wiem jak to zrobiłam że się wcześniej nie zważyłam ale jakoś sobie postanowiłam i dałam rade nie wchodzić na wage :) ale teraz waże sie raz na tydzień co sobotę ;) nie ma sensu ważyć się codziennie po tygodniu na pewno zobaczysz spadek wagi a tak dzień w dzień to nie bardzo..... pozdrawiam :)

saguaro------- milo, ze sie odezwalas no i ze dolaczasz do nas- w koncu zalozycielka jestes...i fajnie, ze mimi iz nie dalas rady wczesniej postanowilas zaczac jeszcze raz....zauwazylam ze wzrost masz taki jak ja i celem jest 54kg... moim celem jest 52 kg ale nie wiem ile dokladnie teraz waze (jutro sprawdze) ale sadze ze ok 57 minimum... tak mi sie jakos prztylo.... asienka ---- ale narobilas mi ochoty na te krokiety... mniam mniam... tez musze ktoregos dnia sie zabrac i zrobic... a co do ''pozwalania'' sobie na co nieco czasami... wedlug mnie nie jest wazne co jemy, ale jak jemy... wiem, ze niektorych potraw nie wolno mieszac wzajemnie... (musialabym znow o tym poczytac)... i przede wszystkim w kazda potrawa wlaczac warzywa- zwlaszcza te zawierajace duzo blonnika... poniwaz to on wchlania wode powodujac, ze czujemy sie najedzeni i przez to jemy mniej... u mnie to by bylo na tyle dzisiaj... do uslyszenia jutro...