Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mam dość takiego kraju

KLUB POPARCIA Janusza Korwina Mikke

Polecane posty

Gość chyba raczej
na szczęście:D

No tak, siedze tu glownie gdy pogoda jest brzydka, no i rzecz jasna mam wakacje :D Sesja i studia sa na tyle absornujace, ze czasem brakuje czasu na pewne sprawy :) Ciesze sie !!!!!!!!!!!!!!!!!! Przekonalam wirtualnie pierwsza osobe :) Ale chce wiecej... :classic_cool: Nie wiem, czy nie dojdzie do wladzy- trzeba zaglosowac, dac mu szanse by chociaz znalazl sie w parlamencie, i demaskowal to, co sie tam dzieje :O Tez Go skrycie kocham.......... ❤️ Ale musze to skrzetnie ukrywac.... ktos moglby sie poczuc zazdrosny.. ;) :D

Gość wawcia the best
najlepiej to znowu wybrac donalda i PO i ogladac a to usmiechniete zdjecie z koszulce polski jak kopie pilke a to krotkie relacje jak glaszcze dzieci i poklepuje je po pleckach albo jak obraza kaczynskiego lub jak znowu mowi ze bedziemy ciezko pracowac pomozemy i jestesmy na dobrej drodze

Ludzie wybieraja populistow. juz tu o tym pisalam- na kogo zaglosuje przecietny, srednio wyksztalcony Polak? Na tego, kto powie mu: sluchaj, musimy oszczedzac, ciac maksymalnie koszty, zliwkidowac socjal niemal do zera i ogolnie zaczac zaciskac pasa? Czy na tego, kto powie mu: nic nie musimy robic, kryzys minie, bedziemy miec druga irlandie, damy podwyzki policjantom i nauczycielom :O:O:O Tylko jakos nikt po drodze nie zastanowi sie, ze wlasnie w naszym systemie wyglada to tak: zeby cos dac osobie 1, trzeba to cos zabrac osobie 2. Ewentualnie zapozyczyc sie po raz kolejny, po czym znowu zostana z tej okazji podniesione wszystkim podatki, by moc splacac odsetki od tych dlugow. To nie jest sprawiedliwe. A platforma ma ludzi, ktorzy w pieknych slowach potrafia opowiadac o NICZYM. Elegancko wygladaja, maja duzy zasob slownictwa, przyjemnie sie ich slucha- do momentu, gdy zaczynaja mowic o swoich pomyslach na gospodarke.... a raczej ich braku.

Gość wawcia the best
oni sa najlepsi w robieniu pokazowek jak np akcja kibol:D:D ohh ahh zachwyty jacy oni wspaniali i co dalej sie napierdalaja i beda napierdalac

No wlasnie: PO- zajmuje sie glupotami, nie maja pomyslu na gospodarke, robia przekrety jezeli chodzi o prywatyzacje; przetargi, zamiast licytacji, co prowadzi do milionowych, jezeli nie miliardowych strat dla panstwa PIS- smolensk, smolensk i jeszcze raz smolensk, potem krzyz, o gospodarce nie ma ani slowa, a jezeli juz- maja pomysly socjalistyczne, ktore jezeli do czegos nam doprowadza, to tylko do szybszegfo upadku SLD- in vitro, geje, lesbijki, krzyze, aborcja; gospodarczo tez socjalisci- wiec powtorka z PIS PSL- jak to mawia moj kolega "juz kazdemu dupy dalo" :D A z prostytutka nie ma co robic interesow- wiadomo, ze jezeli ktos zaplaci jej wiecej, zostawi Cie na lodzie

Gość adfscfa
jak widze tutaj "kóltura" panuje. jaki temat taka i "kóltura"

Wiesz co, mialam Ci nie odp, ale to juz naprawde staje sie nudne. Niedlugo moja cierpliwosc sie skonczy. Powiem dosadnie- widac, ze rodzice nie nauczyli Cie szacunku do innych, a juz na pewno nie kobiet- "gentlemanie" od siedmiu bolesci. Nie nauczyli Cie tego, ze szacunek nalezy sie dokladnie KAZDEMU, a nie jak twierdzisz tylko tym, ktorzy na to zasluzyli. Nawet w prawie karnym jedna z naczelnych, jest zasada humanitaryzmu, czyli w tym kontekscie poszanowanie godnosci nawet najgorszych, najbardziej zdemoralizowanych jednostek. Jak ludzie maja cie traktowac tutaj powaznie, skoro piszesz np, ze wkladajac kase na lokate bank cie okrada, bo wieksza czesc zysku z twojej kasy sobie zabiera??? Jak, skoro piszesz, ze placi sie za prowadzenie lokaty? Jak, skoro twierdzisz ze pracujac w obcym kraju masz tam obowiazek placenia skladki emerytalnej? Jak, skoro pluja na Ciebie a Ty udajesz, ze to pada deszcz. I w koncu jak- skoro norotycznie OBRAZASZ KOBIETE, na dodatek mlodza od siebie (jak twierdzisz) o ponad 20 lat??? :O To, ze masz inne poglady nie upowaznia Cie do takiego odnoszenia sie do mnie. Moze w srodowisku, z ktorego jak mozna domniemywac po tonie wypowiedzi pochodzisz takie odzywki sa na porzadku dziennym, ale ja wywodze sie skadinad, i po prostu SOBIE NIE ZYCZE. Jezeli dalej bedziesz wypowiadal sie w podobnym tonie- zglosze Cie do moderatora, i dostaniesz bana. I sens Twojego zycia- czyli brylowanie pod kilkoma nickami na forum kobiecym- zniknie. I nie dziw sie, ze budzisz niechec az taka, ze zmusza ona ludzi do pisania w tym tonie. W koncu jak sama nazwa wskazujae- jest to KLUB POPARCIA. A skoro uwazasz nas za debili- to fajnie, przyjelismy to do wiadomosci- i teraz mozesz sie juz ze spokojem oddalic. Skoro nie dorownujemy Ci w niczym, to dziwie sie Tobie, ze masz chec ciaglego znizania sie do naszego poziomu. Wiesz, mnie troche uwlaczaloby, gdybym prawie kazdego dnia byla zmuszona rozmawiac z kretynami, ktorzy nic nie kapuja, a Ty- robisz to z wlasnej, nieprzymuszonej woli, na dodatek na grzeczne prosby podczytujacych, bys nas opuscil w ogole nie reagujesz, wiec wyglada to tak, ze pchasz sie na sile tam, gdzie nie jestes mile widziany. Szczerze- nie przeszkadza Ci to, ze zostales sprowadzony tutaj do poziomu czegos na litere "g", i za takie cos Cie tutaj wiekszosc ludzi ma???? Porazka.... totalna powazka.

Gość nie zauważyłaś jaka
jestes żałosna w tej tyradzie? nie chce mi się szukac ale to ty zaczęłaś do swojego rozmówcy zwracac się per głupku i okreslac go mianem mało wykształconego. zapomniałaś? zreszta to nie ma znaczenia. żałosna jesteś.

Wiesz, na niczym nieuzasadnione opinei pomaranczy w ogole nie zwracam uwagi, ale odniose sie do czesci Twojej wypowiedzi: jesli ktos pisze: "Jak ludzie maja cie traktowac tutaj powaznie, skoro piszesz np, ze wkladajac kase na lokate bank cie okrada, bo wieksza czesc zysku z twojej kasy sobie zabiera??? Jak, skoro piszesz, ze placi sie za prowadzenie lokaty? Jak, skoro twierdzisz ze pracujac w obcym kraju masz tam obowiazek placenia skladki emerytalnej?" Aaa, i jeszcze ze UE DOKLADNIE SPRAWDZA RAPORTY finansowe? :D :D Przeciez chyba wszyscy wiemy jak sie skonczylo spr raportow grecji? ...to na jakiej podstawie mam twierdzic, ze to osoba wyksztalcona???? Ja mam 22 lata i takie rzeczy wiem. A on jest 20 lat straszy :O A jak nie wie, powinien cociaz doczytac, by sie nie kompromitowac, czego nie zrobil.

Gość nie zauważyłaś jaka
z tego co wiem jak się pracuje np w DE to tam się opłaca składkę emerytalną. mowa o pracy na biało.

Gość nie zauważyłaś jaka
ale po co ja to mówie skoro ty wiesz lepiej

Gość ta durna pomarańcz
oraz " no żesz do kurwy.." oraz inne pomarańcze to debil shatyn , fanatyczny zwolennik Tuska , nie dyskutuj z ta zakałą bo szkoda nerwów

Gość ta durna pomarańcz
w zasadzie wszyscy tutaj to durny shatyn. nie dyskutuj bo szkoda czasu

Gość durny shatyn
lubie się podszywac i lubie robic z siebie idiote bo to jest moje hobby -nic nie kosztuje a zabawy kupa

"Jak ludzie maja cie traktowac tutaj powaznie, skoro piszesz np, ze wkladajac kase na lokate bank cie okrada, bo wieksza czesc zysku z twojej kasy sobie zabiera??? Jak, skoro piszesz, ze placi sie za prowadzenie lokaty?" Odnosze wrażenie że mowa o mnie. Nigdy niczego takiego nie napisałem. To zwykłe, ordynarne kłamstwo, osoby której brakuje kompletnie argumentów a wiec posługuje sie takimi sposobami w "dyskusji". A całkiem niedawno prosiła o używanie argumentów w rozmowach:O

Ale żeby nie być gołosłownym. Oto mój post. " 00:29 [zgłoś do usunięcia] no żesz do k... nędzy "Ja pie**ole Nikomu nie place- placi mu WLASCICIEL banku." Ty tak powaznie? Przeciez Twoje pieniądze zarabiają. Czy to róznica jeśli zarobią np 100 zł z tego ty zapłacisz 50 za obsługe w stosunku do tego że pieniądze zarobią 100 zł a własciciel banku sam sobie te 50 złotycgh weźmie?" Czy widac tutaj gdzieś to o czym pisze załozycielka? "skoro piszesz np, ze wkladajac kase na lokate bank cie okrada, bo wieksza czesc zysku z twojej kasy sobie zabiera??? " Gdzie napisałem że bank mnie okrada? Albo o tym że bank bierze większa część? Nigdzie. Bo tak nie napisałem. Nie widać. Na tym własnie polega kłamstwo "mam dość takiego kraju"

Natomiast ty i owszem. Napisałaś załozycielko o tym że" ""Jak ludzie maja cie traktowac tutaj powaznie, skoro piszesz np, ze wkladajac kase na lokate bank cie okrada, bo wieksza czesc zysku z twojej kasy sobie zabiera??? " A oto twoje słowa. " 00:27 [zgłoś do usunięcia] mam dość takiego kraju "No widzisz. Czyli KTOŚ musi być, żeby tą kwotę zarabiac dla ciebie. Jemu trzeba zapłacić za to." Ja pie**ole Nikomu nie place- placi mu WLASCICIEL banku. Szef. Gostek zainwestuje moja kase, podwoi kwote, czyli z mojego 1tys zrobi 2tys, mnei dadza z tego 40zl ( ), pracownik ktory ja dobrze zainwestowal zgarnie pwoedzmy 350zl, a szef 600zl. TAK to dziala w kapitalizmie." Czyli napisałas o sobie, że ciebie nie mozna traktowac poważnie bo napisałaś: "Szef. Gostek zainwestuje moja kase, podwoi kwote, czyli z mojego 1tys zrobi 2tys, mnei dadza z tego 40zl ( ), pracownik ktory ja dobrze zainwestowal zgarnie pwoedzmy 350zl, a szef 600zl."

Czyli podsumowując. "Jak ludzie maja cie traktowac tutaj powaznie, skoro piszesz np, ze wkladajac kase na lokate bank cie okrada, bo wieksza czesc zysku z twojej kasy sobie zabiera??? " To ty napisałas o tym, że bank zabiera wiekszą częśc zysków z lokaty. A nie jak. Co powyżej udowodniłem cytujac twoje i moje wypowiedzi. ................................ Co do kontroli unijnej. Napisałem że Polska jest najwiekszym beneficjentem pomocy unijnej a więc podlega większym procedurom kontrolnym niż Grecja która takiej wielkiej pomocy nie otrzymywała (mowa o czasach PRZED KRYZYSOWYCH - chodzi o kryzys grecki). Czyli znowu nakłamałaś. :D:D:D:D:D:D:D

Gość agentka 007
🖐️

Gość agentka 007
Prawdę mówiąc, to jestem coraz bardziej przerażona tym co się dzieje na świecie. Dla mnie to jest jakiś koszmar i obłęd. Nie lubię Korwina, bo jest jaki jest. Ale coraz częściej widzę, że nie będę miała wyboru i na niego zagłosuję.

Może jeszcze o składce emerytalnej. Na stronie: http://www.strefabiznesu.gazetalubuska.pl/artykul/praca-w-niemczech-jak-szukac-zatrudnienia-u-naszych-zachodnich-sasiadow-50631.html skrót: http://tnij.org/mp10 na pytanie: "- Chciałabym wyjechać do pracy w Niemczech, ale nie wiem, gdzie i jak mam szukać zatrudnienia?" "- Czy niemiecki system podatków i ubezpieczeń różni się jakoś od polskiego?" m.in. jest odpowiedź "- Nie ma wielu różnic. W Niemczech rozróżnia się podatki majątkowe, VAT oraz akcyzę. Natomiast jeśli chodzi o ubezpieczenia, to składka emerytalna wynosi 19,9 proc., ubezpieczenie zdrowotne - 14,9 proc., ubezpieczenie zdrowotne długotrwałej opieki 1,95 proc, a ubezpieczenie na wypadek utraty pracy 2,8 proc. Te ubezpieczenia są finansowane po równo przez pracownika i pracodawcę. Ten ostatni dodatkowo opłaca także ubezpieczenie wypadkowe. W sumie podatki i składki na ubezpieczenia pochłaniają ok. 40 proc. dochodów." Czyli można wnioskować z tego, skoro odpowiedź dotyczy wyjazdu Polaka do Niemiec i jego pracy tam, że jednak składkę rentowa się płaci w kraju w którym się pracuje.

W opisie pracy w Niemczech jest coś takiego: "Ustawowy program ubezpieczeń emerytalnych obejmuje wszystkich etatowych pracowników w Niemczech. Jednak składka emerytalna jest pobierana od niskiego wynagrodzenia, więc osoby mające wysokie zarobki powinny dodatkowo wykupić sobie prywatne fundusze emerytalne. Od 2012 roku zostanie wprowadzona reforma Riestera, która przewiduje prywatne zabezpieczenie w formie renty kapitałowej. Obecnie wiek emerytalny wynosi 65 lat dla obu płci, jednak zostanie podniesiony do 67 lat. Do otrzymania świadczeń konieczne jest wykazanie opłacania składek przez 60 miesięcy. Wysokość emerytury jest uzależniona od wysokości składek ubezpieczeniowych i stażu pracy. Składki są odprowadzane do odpowiednich kas w zależności od wykonywanej pracy. Osoby pracujące umysłowo mają składki odprowadzane do Federalnego Zakładu Ubezpieczeń Pracowników Umysłowych. Pracownicy fizyczni ubezpieczeni są w instytucjach ubezpieczenia na szczeblu landów. Są też kasy branżowe dla marynarzy, górników i kolejarzy. " Zwracam uwagę na ten fragment : "Ustawowy program ubezpieczeń emerytalnych obejmuje wszystkich etatowych pracowników w Niemczech." Czyli jasno z tego wynika, że Polak pracujacy legalnie w Niemczech PŁACI składke emerytalną.