Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaIrafałek

Czy moje 6 tygodniowe dziecko za duzo je? -pomożcie

Polecane posty

Gość co wy z tymi siatkami
dziewczynka sliczna na zdjeciu a jezeli jest ponad skala to co z tego? moze ma wysokich rodzicow??? kazde dziecko jest inne i nie da sie tego wsadzic do "siatki"

masz durną pediatrę ;) moj w ciagu pierwszych 6 tygodni zycia przybral prawie 2 kg (na piersi) w nocy czasami dawalam modyfikowane by odsapnąć ;) nikt mi nei powiedzial,ze za duzo,teraz syn ma 15 kg i 18 miesiecy i nikt nie mowi ze za duzo wazy bo nie widac nawet po nim tej wagi,wszyscy łacznie z pediatrą mówią że wygląda normalnie ;)

Gość na tej akurat ok 9200
za chude anemia, za grube- utuczyli. niedogodzisz :)

dziekuje

strasznie dziekuje ze sie tak troszczysz o moje dziecko, ale nie wysilaj sie bo moje dziecko nie ma problemu z waga

Gość ignoraA
nowa tu olej to co pisza. masz pikne dziecko:) jak sie czyta kafe to czlowiek ma wrazenie ze tu same idealne mamuski ktore idealnie wychowuja dzieci. szkoda tylko ze to tylko sen: D

:)

Gość do nowa tu . . . ..
jakby nie miała problemu z wagą to nie wazyła by tyle ile waży :/, na fotce widać że jest dosyć gruba. Może ma to po tobie?

pewnie tak :)

Gość ignoraA
jezu kobieto skoncz juz!!! mojej kolezanki synek wazyl w wieku 4 m-cy 10kg i nie jest grubym dzieckiem tylko ojca ktory ma 2m wzrostu. pediatra nie powiedzial nic ze za duzo wazy bo nie smaa waga sie liczy ale rowniez wzrost i geny. obudz sie. jedno wazy mniej inne wiecej, jedno jest malutkie a inne wysokie. pewnie czytasz z a duzo poradnikow wychowywania dzieci. to jest najgorsze co moze byc. nasze matki i babcie nie czytaly poradnikow i wychowaly ludzi a teraz to baby tylko czytaja calymi dniami w necie i ksiazkach. o boze moje dziecko ma dzis zielona kupe???? a na drugi dizen o boze moje dziecko ma chyba biegunke bo zrobilo 3 razy dzis kupe a w ksiazce pisze co innego czy to cos groznego????????????? zalosne to jest

Gość do nowa tu . . . ..
jak tak będzie wyglądać jak będzie starsza to nie ździw sie że twoja córka bedzie przychodzic z płaczem do domu bo dzieci bedą sie z niej śmialy.

straszne...

moze na twoje nie trafi :)

Gość do nowa tu . . . ..
10 kg i 4 miechy to dopiero klops :D, nie czytam poradników bo widze jakie są dzieci teraz.

Fakt dużo waży i dużo je:D, moja w tym czasie jadała ok 90 ml co 3 godziny a teraz ma niecałe 4 miesiące i waży niecałe 6kg także twoje to solidne dzieciątko;). Spróbuj mu podawać o jedną kobiałkę mniej na taką samą ilość wody jaką teraz wypija.

4 miesięczne dziecko na pewno niepowinno ważyć 10 kg matko święta albo jest przekarmione albo matka miała podczas ciąży cukrzycę albo...takie wielkie geny????;D

Gość mamaaaa
nowa tu....masz sliczna corcie, a niektore osoby niestety musza leczyc swoje kompleksy wytykajac wady innym. Zal na to patrzec!

Gość do nowa tu . . . ..
capridream albo po porodzie ważyło około 7 kg ::D.

Gość ignoraA
ten bobas kolezanki urodzil sie z waga 4300g. mama nie miala cukrzycy ale ona ma 160cm wzrostu a maz 2m. synek duzy ale nie gruby. w wieku 4 m-cy jadl co 4h 180ml mleka a w nocy budzil sie raz na karmienie. nie jadl za duzo. teraz fajny chlopczyk z niego ma juz roczek:)

Gość ignoraA
sory mama ma 180cm

:D ....no ale naprawdę wielgaśne. Moja córka urodziłą się z wagą 3740g i 51 cm więc malizną nie była, teraz przybiera normalnie na wadze , lekarz jest zadowolony , mała ma te niecałe 4 miesiące i waży niecałe 6 kg i potwornie ruchliwa i energiczna ale 10 kg u takiego szkraba to już troszkę dużo;)

Gość do nowa tu . . . ..
a ile teraz waży? chodzi już?

Ok :) dzieci w sumie teraz rodzą się duże, zwłaszcza chłopcy więc nie będę oceniać ale tak na oko to duże w porównaniu z dziecmi moich koleżanek które filigranowe nie są i ich mężowie tym bardziej.

Dziekuje w imieniu corki. :) Ja urodzilam sie w 4500 mama mowila, ze w rok mialam 13kilo. POtem straszyli mnie rurka. Bylam chuda jak patyk. :) Maz urodzil sie 3500 w rok wazyl wg tesciowej 11kg. Jako dziecko byl w sam raz. Jaka diete mialabym wprowadzic corce?? Zamiast mleka dawac wode. Zamiast zupek co?? A moze aqua slim?? Aerobik?? Albo wsadze w chodzik. Moze szybciej zacznie chodzic i zrzuciu. Smiesza mnie ludzie ktorzy doradzaja a nawet nie wiedza jak dziecko je, jakie ma geny. Grube i juz. Dieta ma byc i juz. eH naprawde Polacy sa sto lat za murzynami...

Gość ignoraA
maly chodzi ale z podtrzymanka. sam jeszcze nie umie. nie wiem ile wazy musze sie spytac kumpeli ale jest wysoki i wyglada juz na wiecej niz ma:) nie jest ale tlusciutki. no moje to tez kruszyny w porownianiu z tym chlopcem. moj synek urodzil sie z waga 2600g ale przed terminem. teraz ma pol roczku i wazy jakos 7-8kg. idziemy do pediatry za tydz to sie dowiem dokladnie.

Polacy są sto lat za murzynami ale w Stanach to juz nie i wystarczy spojrzeć jak zdrowo wyglądają:D.

Gość ignoraA
oj to prawda made in usa :D same grubasy albo sztuczny biust. tam sa tylko te 2 grupy ludzi albo gruby albo plastik:D ja zas mialam cale dziecinstwo niedowage i to duza. jadlam caly czas wszystko co tuczy ale nie umialam przytyc. nie zapomne jak mnie inne dzieci przezywaly "nasza szkapa". jak mialam 12lat to wazylam 35kg! pamietam to jak dzis bo wtedy leazalam 2 tyg w szpitalu. mialam operowane oczy. jak mnie tam zwazyli to sie pielegniarki z aglowe lapaly i mowily ales ty chudziutka zjedz cos:) ja dziennie drozdzowki, paczki no wszystko a kg nie chcialy przyjsc. teraz za to chcialabym stracic pare kilo ale nie jestem gruba. przyzwyczailam sie do tego chudzielca :D

Gość też mam grube dziecko i co??
mój synek ma prawie 6 msc i waży ponad 9 kg... urodził się dość mały bo około 3 kg ważył... Krótko karmiłam piersią... jak przeszłam na mm to też na początku nie mógł się przestawić na jakieś ustalone godziny jak autorki dziecko... Jakoś żaden lekarz się nie czepia... Mały miał niecałe 2 msc ponad 5 kg ważył... byliśmy w szpitalu, zapytałam się ordynatorki, to powiedziała, że do roku się nie odchudza... Nie dawno rozmawiałam z dietetyczką... przeliczyła nam kalorie i powiedziała że ok... a mały dużo nie je w dzień co trzy godz, w nocy nie je wcale... Wychodzi 5 posiłków- 4 razy mm po 180+ zupka lub deserek... Dietetyczka tylko nam radziła właśnie nie podawać żadnych herbatek dosładzanych a soczki w małej ilości... póki co mały pije samą wodę... na razie też ze względu na jego wagę wtrzymuję się z kaszkami (chociaż żaden lekarz tego nie odradzał) no cóż co my możemy zrobić, nie zawiele, a wiadomo, że mama się martwi... Autorce mogę ewentualnie doradzić np. zwiększenie dawki do 120ml i co 3 godz...