Gość strike Napisano Marzec 29, 2012 I wzajemnie. :) Grzesław, na pożywce hoduje się bakterie, to takie przerośnięte wirusy. :) Jakiś bałwan mi nicka podpieprzył, pewnie wykorzysta go do obrażania innych albo tym podobnych akcji. Trudno, osobniki niedorozwinięte umysłowo też mają prawo do życia. -- Strony kiltowe: http://strikemaster.blog.interia.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Marzec 29, 2012 Mój nowy nick, żeby się nikomu nie myliło. :) -- Strony kiltowe: http://strikemaster.blog.interia.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Marzec 29, 2012 Witajcie no widzisz teraz ciebie nikt nie podszyje:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Marzec 29, 2012 I tak pode mnie się dość trudno podszyć, do tego trzeba mieć trochę zdolności intelektualnych, a delikwentom się podszywającym zwykle ich brakuje. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Marzec 29, 2012 strike odbierz maila:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Marzec 30, 2012 Znasz te stronę? http://www.utilikilts.com/ Nie pale od 15 stycznia 2010:O :-) :-D :-D http://www.suwaczek.pl/cache/348d9818a8.png Idź przez życie tak, aby ślady twoich stóp przetrwały cię. bp Jan Chrapek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Marzec 30, 2012 Znam od dawna, Utilikilt był pierwszym tego typu strojem, jako\im się zainteresowałem. Niestety, dość szybko doszedłem do wniosku, że ich produkty są zdecydowanie zbyt drogie i przerzuciłem się na tradycyjne kilty tartanowe (pierwsze dwa własnej roboty, później nakupiłem lepszych, cięższych i profesjonalnie wykonanych). Przy okazji, jeśli interesują Cie tego typu kilty, poszperaj na Ebaju, jest tam dość dużo tego typu kiltów, niektóre wyglądają dokładnie jak UK tylko znacznie tańszych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Marzec 30, 2012 przeglądnęłam stronę,, wersja 'survival' z piwem jest interesująca ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Marzec 31, 2012 Witajcie Arnodike i Strike:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Marzec 31, 2012 Arnodike, sposób może się okazać nieskuteczny. Mamy równouprawnienie, w służbie celnej dużo kobiet pracuje, a dziewczyny lubią mężczyznom pod spódnice zaglądać. :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Marzec 31, 2012 Śmiecisz śmieciu. Idź się zutylizować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Marzec 31, 2012 ultimate-strike ja bym się nad równouprawnieniem zastanowił, póki będzie podział na męskie i damskie tak długo nie będzie równo...:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Marzec 31, 2012 Grzesław, podział będzie zawsze, bo płcie się różnią między sobą, to jest naturalna konsekwencja. Odwracając kota ogonem odpowiem, że lepiej szukać tego co łączy niż dzieli ;-) Strike, nie załapałam o co chodzi z tym nieskutecznym sposobem. Pozdrowienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Marzec 31, 2012 A właśnie tam, gdzie będą różnice, to tak długo nie będzie równo..:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Marzec 31, 2012 Chodzi o to, że celniczka może pod spódnicę zaglądnąć i nic z przemytu nie wyjdzie. :) A co do podziału na stroje męskie i damskie, istnieje on odkąd wymyślono ubrania i będzie istniał nadal. Wynika to z wielu względów: różnic anatomicznych, trochę odmiennych funkcji, jakie pełni ubranie męskie i damskie (męskie na przykład jest bardziej związane z funkcjami użytkowymi, damskie z wyglądem). Odrębną kwestią jest masowy crossdressing dokonany gdzieś między XVIII a XIXw., w wyniku którego zostaliśmy zmuszeni do noszenia strojów, które nie są dla nas odpowiednie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Marzec 31, 2012 ultimate-strike w spodnie to faceci sami się ubrali, bo są z natury leniwi, jeśli chodzi o wygląd, bo interesuje ich prostota aż do bólu:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Marzec 31, 2012 A symbolem męskiej prostoty jest garniak jednakowy na całym świecie:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Marzec 31, 2012 Kilt jest prostszy w obsłudze i wygodniejszy niż spodnie, do tego całoroczny, łatwiej jest w nim zachować higienę itd. Czyli nie masz racji, tyrania spodni ma inne przyczyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Marzec 31, 2012 Ale kilt jest 100 razy bardziej kolorowy, czego w garniaku nie zobaczysz:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Marzec 31, 2012 A sam wiesz, że odmian kroju kiltu jest wiele i to jest kolejny + dla kiltu:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Marzec 31, 2012 Zależy jaki, jest ok. 11 i pół tysiąca tartanów, do tego kilty jednobarwne, nowoczesne itd. Faktem za to jest, że moje kilty są bardzo kolorowe. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Marzec 31, 2012 ulice są szare, ludzie poubierani jak ksera, klilt stanowi odmianę. I wygląda porządnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Marzec 31, 2012 Arnodike ja bym sobie życzył, by kilt i wszelkiego rodzaju spódnice były alternatywą dla garniaka nie tylko na ulicach:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Marzec 31, 2012 od czegoś trzeba zacząć. Najprościej od stroju nieformalnego czyli od ulicy. Zaraza ma to do siebie, że szybko się roznosi,a im bardziej kilty będą widoczne na codzień, tym prędzej wejdą na salony itp. Ludzie muszą przywyknąć i oswoić się mentalnie, jakby nie było w naszej kulturze to nie jest takie sobie zwykłe męskie ubranie.Ale jest rozpoznawane jako męskie, a to ważne. Kwestia popuaryzacji. Grzesław - masz już wreszcie ten swój kilt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Marzec 31, 2012 Jeszcze nie mam:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 Grzesław, jak lubisz klimaty gangowe - będziesz nieźle wyglądał w czarnym prostym kilcie bezkratkowym z elanowełny. Można pod krawat albo nieformalnie zwykły T-shirt - pełna swoboda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 Witaj Arnodike właśnie interesują mnie (przynajmniej na początek) monokolorowe czarne kilty do czarnego T-schirtu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 Grzesław, żaden problem, chyba każdy kiltmaker ma czarny kilt w swojej ofercie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 A jak nie ma, to zawsze może zmajstrować ;-) -- pozdrowienia Arnodike Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 Nie każdy jest artystą, a metka i paragon ważna rzecz by usta zatkać, paragon ma siłę knebla:-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach