ultimate-strike 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 Będziesz chodził z paragonem na czole? :P Metek w kilcie generalnie nie widać, z wyjątkiem kilku producentów, jak Sport Kilt, reszta metki znaczki firmowe umieszcza na pasie od wewnątrz, a kiltu w miejscu publicznym zdejmować chyba nie zamierzasz? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 cześć, jeansowy kilt jest rozpracowany ;-) Strike, fotki masz w mejlu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ultimate.-strike Napisano Kwiecień 4, 2012 Później sprawdzę, na razie w robocie jestem. To co, zrobisz też podobny Grzesławowi? Po co masz się nudzic, skoro tyle roboty jeszcze do wykonania? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 bardzo chętnie ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 Witajcie:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 cześć, jeansowy kilt jest rozpracowany to znaczy, że rozprułaś go żeby wiedzieć, jak wygląda?:-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 ależ nie ;-) uszyłam na wymiar Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 U mnie śnieg wali jak w grudniu i leży na ziemi:O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 No i? Chodziłem w kilcie, gdy inni się zawinięci w szaliki ogrzewali przy koksownikach, nie ma z tym problemu, chociaż scenka rodzajowa musiała fajnie wyglądać. :) A teraz w Katowicach jest z 15 stopni i na niebie nie ma żadnych chmur. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 na zimnie nie ryzykowałam - poizolowałam co się dało i było całkiem ciepło. Zrobiło się ciepło i można nosić tradycyjnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 Mi też było ciepło, bez izolowania. A że ewentualna fotka byłaby bardzo kontrastowa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 to musiało zabawnie wyglądać ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Czy zabawnie nie wiem, w każdym razie dość niecodziennie na pewno. :) Nie wiem, czy jestem pod tym względem wyjątkowy ale mi naprawdę w kilcie w zimie było ciepło. O wiele cieplej np. niż w szortach podobnej długości. Komfort termiczny był mniej więcej na tym samym poziomie, co w jeansach. To jak, jesteś gotowa podjąć się bardziej komercyjnej działalności w dziedzinie kiltmakingu? Może uda Ci się Grzesława przekonać do zainwestowania w ten szlachetny strój? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Witam :-) Strikemaster mnie nie trzeba przekonywać do tego rodzaju strojów, ale są pewne ale:-) Arnodike ja też będę się na zimę izolować:-), bo lubię ciepło:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Co to za ale są? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 jak ktoś będzie potrzebował kiltu to mogę mu uszyć na wymiar, chętnych zapraszam na priva - arnodike@interia.pl. Komercyjnie - temat do przemyślenia. Ciekawa jestem warunków termiczno - izolacyjnych w prawdziwym ośmiojardowym 16oz kilcie. Jak trafię na odpowiedni materiał, to pewnie sobie taki sprawię. Prawdopodobnie jest tak, jak mówisz, w końcu to prawie 8 m tkaniny w biodrach. To musi izolować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Ciekawa jestem termiczno - izolacyjnych w prawdziwym ośmiojardowym 16oz kilcie. Jak trafię na odpowiedni materiał, to pewnie sobie taki sprawię. Prawdopodobnie jest tak, jak mówisz, w końcu to prawie 8 m tkaniny w biodrach. To musi izolować. Ale ile to waży w ciężarze całkowitym?:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 ok 3,6 kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 To jest co podnieść:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pchwiomir Napisano Kwiecień 5, 2012 Odpowiadam na pytanie: pewnie że może, o ile ma zgodę swojej partnerki zyciowej. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Arnodike, kto Cie matematyki uczył? :P Ośmiojardówka 16 oz waży 1,6 kg. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 16 oz to jest całkowita angielska waga kiltu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 16 oz(uncji) to jest całkowita angielska waga kiltu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Nie, to waga jarda bieżącego materiału. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 "Arnodike, kto Cie matematyki uczył? Ośmiojardówka 16 oz waży 1,6 kg." Strike, masz rację, tyle ważą same jardy, a to przecież idzie przez pół ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Kwiecień 6, 2012 kilka fajnych pomysłów na lato http://www.freedomkilts.com/model.php?val=dress Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Kwiecień 6, 2012 Propozycja może i fajna, cena jakby mniej, 1040 zł + wysyłka to np. dla mnie dość dużo. Tu masz podobny tylko 8x taniej: http://www.ebay.pl/itm/Geoffrey-Active-Men-Khaki-Deluxe-Utility-Fashion-Kilt-32-46-Khaki1-/200737881219?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ebce8fc83#ht_1205wt_677 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Kwiecień 6, 2012 myślałam pod kątem przyszłych modeli we własnej kolekcji ;-) ten z ebaja też jest niezły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Kwiecień 6, 2012 Witajcie:) no fajne te kilty:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 Arnodike, nie zastanawiaj się tylko uszyj serię takich kiltów np. po dwa w rozmiarze 32 i 34, po jednym 36 i 38 cali i wystaw na Ebaju za 250 zł +wysyłka. Popatrz, jak szybko rozwija się aukcja, którą podlinkowałem. Standardowo takie kilty u Geoffrey'a kosztują 285 zł wg. dzisiejszch kursów. http://stores.ebay.pl/GEOFFREY-MADE-FOR-SCOTTISH/Utility-Casual-Kilt-/_i.html?_fsub=3086368011&_sid=145044951&_trksid=p4634.c0.m322 A przy okazji, może po tym wątku kręci się ktoś, kto kupił taki: http://stores.ebay.pl/GEOFFREY-MADE-FOR-SCOTTISH/Tartan-Kilt-/_i.html?_fsub=1516042011&_sid=145044951&_trksid=p4634.c0.m322 kilt? Zastanawiam się, czy sobie na upały tego nie sprawić i interesują mnie opinie użytkowników, czy warto. Piszą, ze to 5-jardówka 13 oz ale w takim układzie cena byłaby jakby trochę za niska. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach