Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sosna01

Czy warto zająć się wyrabianiem biżuterii artystycznej na wiekszą skalę?

Polecane posty

Od jakiegoś czasu zajmuję się wyrobem biżuterii artystycznej i zastanawiam się, czy warto się tym zająć na wiekszą skalę, np. otworzyć działalność gospodarczą pod tym kątem? Co myślicie na ten temat? Ktoś ma już w tym jakieś doświadczenie? Jeśli ktoś jest zainteresowany, tu znajdziecie internetowy album z niektórymi starszymi moimi pracami: https://picasaweb.google.com/105137046049663052498/Bizuteria?authkey=Gv1sRgCN-2tKntgPHF8wE

Gość nałeeeela
woow:) a skad bierzesz materiały??? Sama ręcznie to robisz?? Kończyłas jakis kurs?

Gość tgsege
śliczna ta biżuteria, ale czy to będzie opłacalne..? ciężko stwierdzić

mało opłacalne, takiego badziewia jest pełno na targu.

Materiały biorę z hurtowni internetowych, aktualnie z jednej wypróbowanej, której jestem stałym kientem :)

Gość ....Maćka....
Chcesz to sprzedawać przez internet? Moim zdaniem nie jest to oplacalne- raz ze tanie materiały więc nie możesz naliczyć sobie Bóg wie jakiej marży bo ludzie się na ciebie wypną i sami sobie zrobią bransoletkę. Dwa: za duża konkurencja, na każdym kroku można spotkać taką biżuterię, nawet w kiosku ruchu. Nie da się z tego utrzymać, niestety. Chyba że chcesz sobie dorobić to tak- zrób sobie stronę, zadbaj o oprawę graficzną (nie wieszaj na szklance;) ) to może jakieś 50 dych na miesiąc ci wpadnie przy dobrych wiatrach.

Gość nałeeeela
Cux--- lepiej pillnuj tabletek dopochowywch juz dałas tu popis hahahahah Autorko- mysle ze warto spróbowac, naprawde piekna ta bizuteria

Gość nałeeeela
wiesz zawsze mozesz asortyment powiekszyc o jakies inne rzeczy, mozesz załozyc internetowy sklep, jakies dodatki tez apaszki itp:) Kobiety to lubia:)

Gość oligierka
sam ZUS to 800 zl wiec chyba nie bardzo sie oplaca,

nałeeeela a ty lepiej pilnuj swojej cipki, bo wali z niej tilapią głupia łykaczko wszystkiego, co ci sie napisze, tępa kloako ptasia

Tak też myślałam, mam też trochę biżuterii wyrabianej metodą deco, przy okazji jakieś świeczniki, szkatułki i inne ozdobniki (ale niestety nie mam czasu aby zrobić zdjęcia), ale wolę najpierw zasięgnąć opinii innych, czy warto się za to zabierać, że tak powiem bardziej "profesjonalnie" :)

Gość oligierka
musisz uwazac na urzad skarbowy ;)

Oligierka chyba faktycznie masz rację :) A panie, które się kłócą, czy mogłyby robić to w innym wątku? Ja tu próbuje Waszej opinii zasięgnąć :D

Można spróbować, ale to radzę pójść w srebro i kamienie naturalne, wtedy można większy narzut zrobić. Bo przy takich drobiazgach, to by Cię pewnie podatki zjadły. A mam takie pytanie, z której hurtowni korzystasz, bo ja nie bardzo z ostatnich zakupów byłam zadowolona, metalowe części wyglądały nażywo strasznie badziewnie...

Gość Gorska Natura
ja rowniez zaczynam robic biżuterię artystyczna...ale nie taką tandetną (sorry) tylko taką za 70zł z wyż ..materiały ktore będe używala to :srebro, blacha srebrna, kamienie szlachetne i pólszlachetne

Gość oligierka
dla nich nie liczy sie to jaki masz zarobek i czy w ogole, masz placic skladke i tyle :O nawet jak masz miesieczny dochod 100 zl :O poza tym niestety teraz kazdy chce fakture :(

Kupuję od samego początku w sklepie internetowym kalait.pl i jestem bardzo zadowolona. A części drewniane, ewentualnie modelinę kupuję losowo na allegro, nie mam jakiś konkretów tutaj :)

Oligierka faktycznie chyba lepiej pozostać przy dorabianiu w taki sposób i mieć spokój od spraw podatkowo-skarbowych :)

Gość Gorska Natura
oligierka nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz pojęcia...autorko jesli chcesz zajac sie wyrabianiem biżuterii to nie przejmuj sie podatkami...placisz go dopiero gdy Twoje dochody przekrocza 500 zł....wowczas dopiero wtedy fiskus moze sie czepiac

Jeden wniosek już przynajmniej wysnułam: będę musiała się bardziej wgłębić w sprawy podatkowe, jeśli chcę coś działać w tym kierunku.

Gość EERTERETET
nie warto bo mnostwo tego gowna na necie ejst poza tym jak ktos chce to sam sobie zrobi

Carrie niestety ani ja nie mam aktualnie, ani w hurtowni, z której korzystam nie jest dostępna taka baza w kolorze złotym :( A nie domawiam półproduktów z innych sklepów, bo mi sie zwyczajnie nie opłaca... Niestety - z chęcią, ale nie mam jak, naprawdę :)

No wiec w takim razie chetnie kupie te, ktore pokazałam. Ewentualnie czy miałabyś możliwość zrobić jeszcze drugie takie, tylko że w tych drugich użyte byłyby różne kolory tych przywieszek? Chodzi mi o żywe, typu czerwien, zółty, pomarańczowy, niebieski, zielony.:)

sosna.aleksandra@gmail.com mój mail. Dla wszystkich, którzy są zainteresowani kupnem :)

A wracając do meritum, podbijam, czy ktoś miał już styczność z takim mini biznesem? Dzielcie się swoimi opiniami :)

Gość uuui
Ja też robiłam taką biżuterię i chciałam założyć działalność.Ale najpierw postanowiłam sprawdzić popyt i zaczełam ze stoiskiem na targu miejskim z ubraniami,jedzenie i innymi-1 klient mi się trafił,było też podobne stoisko i też zero kupujących,tylko podziwiający,cena mialam przystępną tamci wyższą,więc raczej nie opłaca się.