Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co mi jest ona 25

mam 4 dzień w przerwie tabletek, nie mam nadal okresu, kręci mi się w głowie

Polecane posty

Gość co mi jest ona 25

co to może być? dodatkowo jestem bardzo senna, może to tak tylko dzisiaj, może jakieś zwalone ciśnienie albo coś:O Kiedy Wam pojawia się okres w przerwie tabletek? aha no i najważniejsza kwestia. W ciąży nie jestem bo nie uprawiałam seksu, mam chłopaka ale żadko się widzimy, mniesza o to. Te tabsy biorę leczniczo i czekam dnia aż już nie będę musiała brać tego dziadostwa bo i tak w jego ochronę antykoncepcyjną nie wierzę. Wierzę w inne rzeczy. No ale schodzę z tematu trochę, jak myślicie kiedy powinien pojawić sie @?

Gość w sumie nie jest zły
a długo już tabletki bierzesz? Ja na poczatku miałam krwawienie 3-4 dnia, a po kilku latach 4-5 dnia. Czasmi może być tak, że w ogóle krwawienie nie wystąpi, jeśli źle dobrane tabletki. Poczekaj do końca 7dniowej przerwy i jesli się nie pojawi to do gina, żeby sprawdził co się dzieje i ewentualnie zmienił tabletki. A to, że śpiąca jesteś - wszyscy są :) Przy takich zmianach pogody o 20 stopni w dół, nikt nie czuje się normalnie:)

Gość co mi jest ona 25
To było moje pierwsze opakowanie, od środy wieczór mam zacząć następne. Te tabletki to yasmin. Lekarz przepisał mi 2 opakowania, mam nadzieję że na tym się skończy nigdy nie chciałam żadnych tabletek brać, jedynie jeśli jest taka konieczność. Hm no nie wiem.

no to tym bardziej się nie denerwuj. Masz 7 dni na wystąpienie krwawienia. No, chyba, że coś pokręciłaś z braniem i nie zażywałaś zgodnie ze wskazaniami. Jeśli brałas jak należy to pewnie dziś wystąpi krwawienie

przeczytaj dobrze ulotke w pierwszym miesiacu krwawienie moze wcale nie wystapic a mi biorąc yaz (bardzo podobne do yasmin tylko 4 dni przerwy) po roku brania krwawienie całkowicie zaniknelo

Gość co mi jest ona 25
brałam jak nalezy, zawsze wieczorem ok 21.00. Raz spóźniłam się godzinę, ale to chyba nie powinno mieć wpływu. Na okres że tak powiem nic się nie zanosi bo nawet brzuch mnie nie boli. Dodatkowo brałam taki lek na żołądek controlec.....ale lekarka powiedziała że nie powinien mieć na nic wpływu, no i jego brałam na czczo rano...hm:O

w sumie twój wybór czy wierzysz w skuteczność czy wolisz rosyjską ruletkę NPR :) Ja zażywam od 12 lat z przerwą na ciążę i NIGDY nie zawiodły. Dla mnie to najskuteczniejsza metoda zapobiegania ciąży. Ale każdy ma swoje preferencje. Swoją drogą jak widzę, część kobiet (nie wiadomo z jakich powodów) uważa, że branie hormonów to jakieś straszne przestępstwo, które same szkody przynosi. Zastanawia mnie tylko, dlaczego hormony płciowe są takie straszne, ale już te cukrzycowe (insulina) są wspaniałe? Nie uważasz, że to jakaś krecia robota co poniektórych? Jak mogą szkodzić WYłĄCZNIE hormony płciowe zapobiegające ciąży, a inne nie? :)

Gość co mi jest ona 25
Słuchajcie a czy nie wiecie, czy po zaprzestaniu brania tych tabletek zakładając ze miałabym brać jedynie przez dwa miesiące wszystko wróci mi od razu do normy? Tzn jak to normalnie jest przy tabletkach? Chciałam kupić Lady Comp w najbliższym czasie.

Gość czekam czekam :)
ja dostawałam krwawienia po 5 dniach.Moim zdaniem nie masz sie czym stresować, każdy organizm różnie reaguje na tabletki

Gość co mi jest ona 25
Nie wierzę w to, że to jakieś przestęstwo czy cokolwiek innego. Nie wierzę w tabletki, bo czuję że nie mam wtedy kontroli nad własnym organizmem i swoją płodnością. Tylko właśnie to jest dla mnie rosyjską ruletką....takie zaufanie lekowi i temu że nie zawiedzie. Wierzę natomiast w dobrze stostowany NPR....ale nie na podstawie przedpotopowych obserwacji śluzu i inne bajery tylko chcę sobie kupić LAdy Comp i nadal obserwowac jednak mimo wszystko swój organizm tak jak robiłam to do tej pory. Po prostu wierzę w biologię a nie w to co proponują mi tabletki, za dużo nawet tutaj tematów w stylu "wpadłam a brałam regularnie". Wierzę w swój własny organizm, ale nie mylcie tego z jakąś ruletką, kalendarzykiem i nie ma to nic wspólnego z naukami kościoła......bo nie kierowałam się akurat tym. ale to tak zmieniając temat:)

Gość xsdfa
ja biore drugi rok novinette, i okres dostaje 5 dni po ostatniej tabl. a nawt 6ty dzien :D Taka uroda:))

Gość Kasia z bolem dziasel
Brakiem okresu sie nie martw ale jak masz takie obajwy powinnas udac sie do ginekologa a on powinin ci przepisac inne proszki i ma ci je przepisywac do tej pory az bedziesz sie czula dobrze bo o to chodzi w tym wszystkim.