Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sutlive

usunięcie migdałów- kto miał?

Polecane posty

dziś laryngolog postawił mi diagnozę- pozbycie sie ropnych migdałów. Cierpię na męczacy kaszel. Leczyłam sie 2 lata u kazdego rodzaju lekarz i nic nie pomogło az dzis bardzo znany Prof. stwierdził ze musze je usunąć. Kto miał taka operację? czy to w czyms pomaga a moze macie jakies problemy po tym zabiegu???

kochani ale bardzo potrzebne sa mi te info poniewaz musze sie poddac temu zabiegowi

Gość ja miałem. po wycięciu
miałem dwa razy zapalenie płuc a potem to już bardzo wiele lat w zasadzie nawet się nie zaziębiam.

Gość migdałki stanowią
barierę ochronną przed infekcjami. ale same też bywaja zródłem infekcji jak w Twoim wypadku czy moim. a wiec ich wyciecie radykalnie poprawia zdrowie w większości wypadków.

2 lata leczono mnie sterydami , co 6 mc antybiotyk, wziemy, inhalatory ataki dusznosci a dzis nagle profesorek mowi ze to wina migdalow. Boje sie ze pojde na kolejny zabieg ktory nic nie da

a czesto chorujesz na anginę ? widzisz ze migdały są powiększone ? ja poszłam do lekarza w ostatniej chwili i mi powiedziała ze jeszcze troche i mogłam sie udusić , takie były olbrzymie

nie chorowałam na anginę chyba z 10 lat. Gorączki ani kataru nie mialam kilka lat. Od kilku dni boil mnie gardło może to sa te poowiększone migdały

2 lata szukam aprzyczyny kaszlu. Leczono mnie juz na wszystko, krtań, płuca, astma, przebijanie zatok az dzis stwierdzono migdały. Lekarz p0owiedzial ze sa powiekszone. Boje sie najbardziej ze kolejny raz sie wycierpie (straszy bol przy przebijaniuu zatok) i wykosztuje (migdały 3000 zł) a to znowu nie przyniesie efektu

nie na NFZ poniewaz długo sie czeka a ja wyjezdzam do pracy za Londynu i mmusze miec szybko i dobrze zrobione a to co u nas dzieje sie na NFZ na migdały to co 2 wychodzi z gronkowcem

ee ja tam gronkowca nie miałam . ale migdałow to sie nie wycina , o tak sobie bo nie mozna znalezc innej przyczynytylko jak są juz duuuuzo powiekszone i sie często choruje na anginę ale racja na nfz robią na żywca , jeszcze taki nieprzyjemny lekarz :O pielęgniarki mi ręce trzymały ale i tak nie mogłam nad nimi zapanowac a potem miałam wieczorem baaardzo wysoką gorączke , wchodzi lekarz do sali i mówi " jak bys tak rękami nie machała to by nie było gorączki " stary chuj

piczkaxxxxxxxxxxxxxxx powalasz mnie:) kochana ja juz koncze lece spac, dziękuje za rady jak cois sie tobie przypomnij to pisz prosze. Ja bede miala na pelna narkoze wiec luz a niech mi tylko przyjdzie jakis nieprzystojny lekarz:)

Gość nie zgadzaj sie na to
potem jest masa komplikajci i nie wiaodmo czego mnie tez lekarz kazal wyciac w dziecinstwie moja mama sie postawila i powiedziala nie ja dzisiaj mam migdaly i nie choruje

Gość jasiek w kratke
moja mama,miała usuwane migdałki, na nfz czekała 2 tyg zabieg był w narkozie w szpitalu była 7 dni, po zabiegu bardzo wymiotowała krwią,i strasznie ją bolało,dawali leki w kroplówce nie mogła jeść,dopiero na 3 dzień zjadła trochę zupy i nosiłam jej zimny rzadki kisiel bo raczej tylko to mogła przełknąć,taki zabieg zalicza się do poważnych zabiegów jeśli chodzi o osoby dorosłe...... Mam nadzieję że jakoś to przeżyjesz,dostaniesz do domu potem leki przeciwbólowe,bo boleć naprawdę będzie..........

ogólnie radze ci nie wycinać skoro one ci się nigdy nie naprzykrzały :classic_cool: dobrze ze w narkozie bo ja to szłam jak obłąkana na fotel bo wcześniej dostałam głupiego jasia

o tak ból jest niesamowity 🖐️ nie życze nikomu , jeszcze mi kazdy mówił ze nie boli tak bardzo , co sie okazało że nikt mnie straszyc nie chciał , a ja sobie szłam na lajcie a tu taki psikus, tak mnie ten konował wyszarpał za migdały :classic_cool: