Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zal mi jak nie wiem

Mapa pokazująca ABORCJĘ na świecie. Cała Europa tak... Polska jak zawsze nie!!!

Polecane posty

Gość danna lanna
I kto powiedzial że popieram mordowanie zwierząt?? Nie moja sprawa, tylko teoretycznie zabieram głos w dyskusji. Ja raczej nigdy w ciąży nie będę więc to mnie nie dotyczy:-(

Gość ten film to dla mnie
hard core :O ale powinno byc wolnosc wyboru i wlasnego sumienia choc znajac zycie gdyby aborcja bylaby calkeim legalna to co 2 nastolatka by usuwala 3 razy w roku bo po co sie zabezpieczac :O w polsce to i tak malo wiedza o zyciu prorodzinnym i antykoncepcji wystarczy poczyatc czasami pytania zadawane na ciaza porod macierzynstwo :O szok

nie wiem, dla mnie to niepojete ale z drugiej strony.. ludzie dla ktorych dziecko to po prostu problem faktycznie dzieci wychowywac nie powinni :o

Gość i nikt mi nie powie,ze Polacy
studenciarka - kobieta, ktora zostawi swoje dziecko ( a nie ma gwarancji co bedzie z nim dalej), nigdy nie zazna spokoju. Jesli rodziny zastepcze byłyby na zawołanie, nie byłoby domów dziecka. A jesli dziecko urodzi sie chore? jaki los je czeka w zakładzie? A jak sie czuje dziecko, gdy wie, ze matka oddala je do owej "kołyski"? dziecko ( juz zywe) to nie zuzyty ciuch,zeby dac komus, zeby dalej ponosil i sie cieszył, a ten kto daje czuje sie wolny od nadmiaru klopotów i w dodatku szlachetny, ze kogosc uszczesliwił. To tak nie działa. Oddanie dziecka to dla normalnj kobiety dramat na calke zycie. natomiast aborcja w wekszosci wypadków nie ( czy na terenach" zaniebieszczonych" chodza same zrozpaczone kobiety? A gdy w PRLu aborcja byla dopuszczalna - bardzo wiele kobiet , obecnie w srednim i starszych wieku , ma ja za sobą - czy to pokolenie zyjace w traumie? A jesli ktos ze wzgledów religijnych jest przeciw aborcji, to przeciez nikt go do aborcji nie zmusi i zadna ustawa nie zmieni jego postepowania.

dziecko mozna oddac do domu dziecka, legalnie ale pewnie szkoda ciala marnowac, bo beda rozstepy :D

Gość ktoś sobie robił sam piercing
Aborcja nie jest metodą antykoncepcyjną i to jest chyba jasne dla każdego, prawda?

. 1 To poważna dyskusja, więc nie wtrącaj takich głupich uwag.

"successful_troll_is_successful Trzeba pomyśleć zanim się idzie ruchać, morderczynie i to jeszcze wredne i z premedytacją, bo mordujecie istotę, która nawet sama nie może przeżyć, jest malutka, nieświadoma. Żeby wam się k**wa po nocach śniły te usunięte płody." Jak mamusia nie przeżyje, to ta istotka tym bardziej, i mamusia nawet nie będzie miała szansy by innej istotce życie dać. Rozumiesz?

"mam dość takiego kraju Jak ktos ma problem: wybor jest prosty: sterylizacja (wazektomia, albo podwiazanie jajowodow)." Nie wiem gdzie aktualnie mieszkasz, ale ja w Polsce (to w sumie polskie forum i zakładam że większość użytkowniczek to Polki z Polski, no ale...) i tutaj jajowodów się nie podwiązuje. Nie zupełnie legalnie.

wlasnie widze, ze tu powazni ludzie sie wypowiadaja :D

Gość danna lanna
No właśnie problem leży chyba gdzie indziej- w Polsce brakuje dobrej edukacji seksualnej, 14 uprawiają seks nie mając o tym pojęcia. Aborcja to nie jest jeden z wieku środków antykoncepcyjnych. Nie wiem jak Was ale mnie to trochę rusza, takie hasło: dziecko jest zatruwane roztworem soli... Istota żywa to nie tylko człowiek ale też płód czy zwierzę. Tak samo jak trzeba walczyć z przemocą wobec zwierząt, tak samo trzeba zastanowić się czy oby na pewno płód to tylko galareta, jak ktoś ładnie określił

zadna kobieta, jak swiat swiatem nie biegła na aborcje z radoscia, jak do kosmetyczki. Za taka decyzja zawsze jest jakis dramat- o ktorym wie ona sama. Wiele kobiet jest po prostu gwalconych przez własnych, z pozoru kulturalnych, wyksztalconych mezow. Nie zawsze zabezpieczenia działa i jestmozliwe. Juz nie mowie o gorszych wypadkach . Kobieta jest wciąz traktwana przedmiotowo.

Robi sie wazektomie, podwiazac jajowody tez moza- trzeba tylko poszukac lekarza, i mu zaplacic. Nikt Cie za to ukarac nie moze, bo sa to zabiegi odwracalne, wiec nie powoduja ubezplodnienia na stale- za co juz grozi kara.

Odpowiem wam tak - nigdy nie chcę mieć dziecka, oby mnie to nieszczęście nie spotkało, ale jeśli będę zdrowa i zaciążę, to nie wyobrażam sobie usunąć, choćby z tego powodu że wiem, że zjadłyby mnie wyrzuty sumienia. Ale inne kobiety mogą mieć inne spojrzenie na tę sprawę. Nie neguję tego, to ich sumienie.

"mam dość takiego kraju Robi sie wazektomie, podwiazac jajowody tez moza- trzeba tylko poszukac lekarza, i mu zaplacic." Czyli jak, kobiety ubogie mają zakaz seksu?

Ubogie i chore. Zaznaczam, że chodzi mi o przypadki, gdy ciąża jest zagrożeniem życia.

ubogie, ale jak trzeba wyskrobac to sie znajdzie :classic_cool:

Znam kilka ubogich, ktore stosuja antykoncepcje hormonalna przez lata. I jakos nie zawiodla. 500zl kosztuje spirala, ktora dziala przez 5 lat. Kasy na nia nie maja, ale jak juz zajda w ciaze- to zawsze te 2tys sie na aborcje znajdzie, dziwne, co???? A gdyby jeszcze nie trzeba bylo za nia placic?

"Jak mamusia nie przeżyje, to ta istotka tym bardziej, i mamusia nawet nie będzie miała szansy by innej istotce życie dać." Może mi powiesz, że większość zabiegów aborcji jest spowodowanych zagrożeniem życia matki? Bo nie wydaje mi się i tu nie o to chodzi. Po prostu one myślą, że jak usuną płód to nie jest to morderstwem, a dla mnie jest. Ciekawe czy byście były zdolne zabić wasze dziecko zaraz po urodzeniu, jak jest takie malutkie? Skoro nie to czemu niby jak jest w środku to można? Gdzie macie granicę między człowiekiem a płodem?

po pierwsze to dowiedzcie sie od ktorego momentu plod faktycznie zaczyna odczuwac bol dla mnie troche smieszne sa kobiety, ktore potrafia sie roztkliwiac nad zbitkiem 3 tygodniowej zygoty, by zaraz potem rzucac kurwami na sasiadke albo pastwic sie nad mezem :O Probke takiego typu kobiety nie trzeba daleko szukac, tutaj mamy jeden wpis ktory to poswadcza Ta niezwykle delkiatna i wrazliwa kobieta zaczyna post od "ruchania, morderczynie" i konczy na "Żeby wam się k**wa po nocach śniły te usunięte płody." "Trzeba pomyśleć zanim się idzie ruchać, morderczynie i to jeszcze wredne i z premedytacją, bo mordujecie istotę, która nawet sama nie może przeżyć, jest malutka, nieświadoma. Żeby wam się k**wa po nocach śniły te usunięte płody." :D Przypomina mi to religijna-odzwiedzajaca-3 razy -w tyg.Kosciol sasiadke, ktora mowi do innej sasiadki "Twoja corka to kurwa, maluje paznokcie na czerwono i widzialam ja w makijazu w Kosciele" (pomysl zaczerpniety z real life, z innego topiku.

wazektomia? kobiety na ogól chca miec dzieci, ale nie zawsze w danym momencie i z tym mezczyzną. Ale ma racje Noxelia - powiedz to facetom...

dobrze ze aborcja nie jest bolesna :classic_cool:

"500zl kosztuje spirala, ktora dziala przez 5 lat. Kasy na nia nie maja, ale jak juz zajda w ciaze- to zawsze te 2tys sie na aborcje znajdzie, dziwne, co????" Nie daje ona 100% pewności... Mówię o sytuacjach, gdy ciąża jest zagrożeniem. Ciągle nie rozumiesz co czytasz :( Tak samo troll