Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zal mi jak nie wiem

Mapa pokazująca ABORCJĘ na świecie. Cała Europa tak... Polska jak zawsze nie!!!

Polecane posty

Gość ktoś sobie robił sam piercing
".1 no jednak kiedy aborcja jest mozliwoscia uratowania matki, a kiedy chodzi o refundowana aborcje debilnej nastolatki ktora daje chlopakowi "bo znajdzie inna" to jest jednak roznica dla mnie" No ależ to chyba oczywiste, że jest różnica! Nastolatki trzeba uświadamiać, jakie konsekwencje ma seks! Ale jeśli konsekwencją ma być utrata życia, to taka nauka chyba będzie zbędna, czy dla nastolatki, czy dorosłej kobiety :O Oczywiście, że nie pomijam konieczności stosowania antykoncepcji, jeśli nie chce się mieć dziecka. Zaznaczam, że aborcja nigdy nie była, nie jest i oby nie była metodą antykoncepcyjną.

widzisz, wlasnie ze jest nie dla ciebie, nie dla mnie, ale dla wielu ludzi jest

O ile mi wiadomo, to w bywały przypadki, że zamiast leczyć cukrzyków czekali, aż będzie trzeba im amputować kończyny...bo taniej. Więc wątpię, żeby aborcję zaczęli refundować "od tak" - niech sobie zalegalizują, ale w prywatnym zakresie kosztów.

I o to właśnie mi chodzi . 1, że nie można tego wrzucać do jednego wora.

"no jednak kiedy aborcja jest mozliwoscia uratowania matki, a kiedy chodzi o refundowana aborcje debilnej nastolatki ktora daje chlopakowi "bo znajdzie inna" to jest jednak roznica dla mnie" no tak ogromna roznica, to dziecko szczescia urodzi sie bardzo mlodej, bardzo niedojrzalej matce, ojca juz nie ma na horyzoncie, bo zajmuje sie innymi niuniami. Pelnia szczescia dla dziecka :O Nie lepiej zeby zrobila aborcje i urodzila dziecko 10 lat pozniej jak juz dojrzeje,bedzie maial bardziej dojrzalego meza, beda stabilna rodzina, prawdopodobnie lepsza sytuacja ekonomiczna. ?

a czy ja wrzucam? fawila, ale to oczywiste wystarczy pojawic sie na izbie przyjec w nocy np jak widzialem dziadka w stanie podzawalowym jak robil pod siebie i nikt sie tym nie interesowal za bardzo, bo to chyba norma byla dla nich, a w tym czasie szyli jakiegos nachlanego szczyla bo bijatykach po meczu to zrozumialem, ze nie liczy sie zycie, tylko interes a interes w aborcji neistety jest, bo moze refundacja kosztuje panstwo, ale ludzie w czesci tego chca, a jesli chca, to w koncu to sie moze stac faktem

barrakuda, alez skad kwestia taka, ze ogolnodostepnosc i brak konsekwencji sklania do beztroski jesli trzeba liczyc sie z konsekwencjami, to mysli sie zanim cos sie zrobi zamiast wychowywac sobei debilne spoleczenstwo powinnismy starac sie uczyc co to znaczy odpowiedzialnosc, a nie dawac srodki na unikniecie odpowiedzialnosci, bo to oglupia ludzi i zeby nie bylo, to nie mowie o przypadkach jakiejs zgwalconej 14latki, bo akurat rozstrzyganie takiego przypadku jest ponad moje sily

Ta cała dyskusja o aborcji, zwolenniczek całkowitego zniesienia zakazu, ma także drugie dno. I nie chodzi tutaj bynajmniej o samą możliwość przerywania ciąż jak tylko się chce, kiedy się chce. Chodzi także o godne traktowanie kobiet. W tym momencie traktuje się nas jak osoby niepełnosprawne społecznie, które nie wiedzą co dla nich jest dobre, a co złe, jako jednostki, których zachowaniem trzeba sterować przy pomocy zakazów i nakazów. A przecież my wiemy, co dla nas jest dobre, chcemy tylko móc decydować o sobie. Czy ilość aborcji zwiększyłaby się? Tych legalnie przeprowadzanych tak, bo wyszłyby z podziemia. Ale ilość tych faktycznie przeprowadzanych - nie. A jeśli, to bardzo nieznacznie.

Gość i nikt mi nie powie,ze Polacy
Noxelia, nie jest zle, mam cudowne dzieci, jestem szczesliwa w zyciu, maz za mna i dziecmi szaleje ( co ma tez swoje dobre strony). ale był czas, kiedy go nienawidziłam własnie za to ,ze przez niego nie mogłam decydowac o sobie.Dlatego bardzo dobrze rozumiem kobiety, ktore nie chca nosic w sobie czegos wbrew woli, nie chca tworzyc nowego zycia z kims, kto je złamał. Nie ma niezawodnych metod antykoncepcji - a spróbuj wytrwac w dłuzszym zwiazku czy małzenstwie i " nie dawac" - faceci jednak maja inne potrzeby , mniej myslą, bo i takich konsekwencji nie ponosza. Do tego dochodza prawdziwe dramaty mlodych dziewczyn, ktore nawet nie planowaly w damym momencie seksu, wiec i nie zabezpieczały sie a zostaly , mozna powiedziec, ogłupione i oczarowane przez namolnego, napalonego ( czy tez nawet zakochanego) faceta , który w dodatku przysiegał, ze do niczego nie dojdzie , ze bedzie uwazal. To nie sa jednostkowe przypadki, niestety.

" W tym momencie traktuje się nas jak osoby niepełnosprawne społecznie" tak, to jest ciekawe dlatego tak kobiety walcza o parytety np :classic_cool: jak pasuje to pretensje, ze traktuje sie jak niepelnosprawnie, jak nie pasuje, to pretensje, ze nie traktuje sie na specjalnych warunkach

z dnia na dzien nie zwiekszylaby sie ilosc aborcji oczywiscie z pokolenia na pokolenie tak ale gadac mozna sobei o tym, a to i tak kwestia czasu

a o tym "nie dawaniu" to wiesz, uwazaj, bo kazdy kij ma dwa konce i tak samo jak facet jak ma potrzeby to jest zly, a jak kobieta ma potrzeby, a facet nie staje :classic_cool: na wysokosci zadania - ze wzgledow zdrowotnych chociazby - to jego wina i musi zrozumiec, ze kobieta swoje potrzeby tez ma :classic_cool:

juz raz sie wypowiadalam na ten temat na podobnym forum. Jestem za tym aby kobieta mogla decydowac, wolny wybor i wolna wola. poza tym w krajach w ktorych aborcja jest legalna , zabiegow jest o wiele mniej. Tu gdzie mieszkam , sa oddzialy w szpitalach i nazywaja sie Klinika Aborcyjna, i jakos ludzie z tym zyja. Kazdy kraj ma swoje prawo i tyle i nie zmienimy tego, sa rozne priorytety i postawy, a sam zabieg usuwania ciazy jest ciezarem dla sumienia , i na pewno nie jest to latwa decyzja dla zadnej z kobiet. Uwazam ,ze kobiety powinny w Polsce miec prawo wyboru. Ja nie moglabym usunac, ale to moje sumienie, a kazdy ma innie powody.

ale to wynika wlasnie z takiego roszczeniowego podejscia do zycia i przedmiotowego traktowania ludzi wszyscy chca isc na latwizne, cos sie nie podoba - usunac, zmienic, zdradzic, zgwalcic przeraza mnie wlasnie to, ze ludzie nie pojmuja, ze takie myslenie ma jedno i to samo zrodlo

Noxelia są przecież związki aseksualistów, w nich nie ma seksu. . 1 Nie możesz się nie zgodzić ze mną :) Ponieważ wiesz, że w dużym stopniu mam rację. Zresztą wypowiadać na ten temat powinny się tylko kobiety, bo to one noszą te ciąże.

"wszyscy chca isc na latwizne, cos sie nie podoba - usunac, zmienic, zdradzic, zgwalcic przeraza mnie wlasnie to, ze ludzie nie pojmuja, ze takie myslenie ma jedno i to samo zrodlo" Myślę, że błędnie wychodzisz z założenia, iż każda kobieta usuwająca ciążę jest głupią, nieumiejącą się zabezpieczyć nastolatką.

zgodzic w jakim punkcie? ja sie w wielu punktach z toba zgadzam, ale nie we wszystkich tylko kobiety? jakim prawem? to ze istnieja faceci, ktorzy w dupie maja swoje dzieci to nie znaczy ze wszyscy tacy i ze nie ma takich, dla ktorych istnieja jakies wyzsze wartosci i nie maja prawa wypowiadac sie o takich sprawach

nie wychodze z takiego zalozenia, pisalem ze oddzielam przypadki powazne od zwyklej glupoty

powiem w kazdym razie, ze nikt na swiecie nie zmusilby mnie do urodzenia dziecka z gwałtu dokonanego przez przestepcę lub chocby faceta, którego nie lubia i którym gardzę,a który zapłodnilby mnei wbrew mojej woli. Moje ciało nalezy do mnie ( pewnie zdecydowałabym sie na urodzenie dziecka chorego, ale z kochana osobą) . Dziecko to owoc dwojga ludzi i kobieta nie moze byc zmuszona,zeby wbrew niej roslo w niej cos, czego w połowie nienawidzi. czemu sie sprzeciwia.

"Noxelia Aseksualistów... Tyle , że to są zaburzenia. Normalna osoba ma potrzeby, nie wiem co chciałaś tym wpisem udowodnić. " Czy ja mam ci coś udowadniać? Poważne instytucje zajmujące się seksualnością ludzi zaliczyły aseksualność do 4 orientacji, po hetero, homo i bi. Nie będę na ten temat dyskutowała, bo nie ja to wymyśliłam, tak jest i już. To tak, jakbyś negowała istnienie gejów tudzież osób biseksualnych. Żeby o tym porozmawiać to się zgłoś do odpowiednich stowarzyszeń, nie do mnie 🖐️

cos mi mowi noxelia, ze od ciebie noxelia to akurat nietrudno byc madrzejszym

"Noxelia Kobieta, która urodziłaby dziecko z gwałtu będzie zniszczona psychicznie, taka prawda. Ale z tego co wiem, po gwałcie robi się zabieg legalnie, bez problemu." Niestety, z problemami, tak samo jak w sytuacji zagrożenia zdrowia (a nawet i życia) bo lekarz może się zasłonić swoim sumieniem (które jakoś za pieniądze znika), i kobieta może być tak odsyłana z jednego ośrodka do drugiego aż będzie za późno.

nie oceniajcie tak ludzi, bo i wsrod lekarzy i ksiezy i kazdej innej grupy sa ludzie uczciwi i normalni malo bo malo, ale sa :D

Noxelia, ale za gwałt nie uznaje sie zmuszanie do "obowiazków małzenskich", nikt nie wnika, czy zona chciala, jak sie zachował facet. To samo dotyczy par w zwiazkach. Gwałtow typu klasyczne przestepstwo jest o wiele mniej , niz takich cichych i "po bozemu".

Gość anonimowa11111111
tez jestem za aborcja, moje cialo i nie bedzie nikt inny decydowal o nim, bo to chore!!!!!

dobra, to ja ide spac, tak czy inaczdej zyczę z calego serca, ,zeby nikt nie byl zmuszony przez los do aborcji. Dobranoc.

Gość aborcja eutanazja to wszystko
droga do piekla :(

Pieprzone samolubne hipokrytki! Faceta nikt się nie pyta czy chciał mieć dziecko czy nie chciał, jak jest to musi płacić alimenty i już. Jeżeli nie płaci to niedojrzały, nieodpowiedzialny itp... jednym słowem gnój i są na takich sankcje! Głupia kurwa taka jak wy może zostawić dziecko w szpitalu, zrzec się praw i po kłopocie, nigdy nikt od niej nie będzie żądał opieki, pieniędzy, niczego. Korzystacie z tego, nie, wolicie zabić i dorabiać jakieś z dupy wzięte ideologie że to dla dobra dziecka, troskliwe mamusie, szmaty jebane! Dokładnie waszych argumentów użyli członkowie brazylijskich szwadronów śmierci, w latach 1990-1992, w całej Brazylii zabili około 5000 bezdomnych dzieci, medale chujom dajcie odmóżdżone kretynki! A gdyby ktoś stwierdził że to z wami jest problem bo jesteście stare, brzydkie, grube, głupie, macie za małe cycki, albo za duże i postanowił wam pomóc... chciał was "wyskrobać" np. młotkiem, czy byłybyście zadowolone, wdzięczne za tą dobroć? Czy czasem nie byłoby - ludzie ratunku, pomocy! Wtedy też ktoś kto mógłby wam pomóc powinien powiedzieć - co mnie to obchodzi, nie mój problem nie moje sumienie, to dla jej dobra :-)

Gość bananowa malina
o jakie wyszczekane dziunie. Takie jak wy wlasnie, glupie puste lale, ktore nie beda lykac hormonow, spirala ble, zastrzyk nie implant bron boze a misio nie lubi gumek sa za #aborcja. Nie myslace, puszczalskie, glupie. Noxi sama jestes kretynka. Gdzies pisalas, ze masz coreczke, ah, oh a tu nie nie ja dzieci miec nie bede. Co za pojebane istoty z was. Szkoda, ze matki was nie wyskrobaly mniej idiotek byloby na swiecie

Nie potraficie niczego inteligentnego tylko jaka to ze mnie idiotka, kretynka, hipokrytka? Bo co? Bo jestem przeciwko aborcji? Bo mam inne zdanie niz wy. Ja wiem, ze na kafe to typowe. Ale po mnie to splywa. Pokazujecie tylko brak klasy i watpliwy poziom IQ. Jestem przeciwko i bede. I wyzywajcie mnie dalej prosze bardzo. Tylko to potraficie