Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zal mi jak nie wiem

Mapa pokazująca ABORCJĘ na świecie. Cała Europa tak... Polska jak zawsze nie!!!

Polecane posty

Gość SugarCane
Wszyscy mówią, ze zarodek ludzki ma prawo do życia. A gdzie to jest napisane? Bo ww wszystkich konwencjach praw człowieka, przyjętych przez cywilizowany świat, jest napisane, że "PRAWO DO ŻYCIA JEST PRZYRODZONE" z naciskiem na PRZYRODZONE! czyli wynika z URODZENIA! Nie z poczęcia. Dlatego, istota, która jeszcze się nie urodziła, nie posiada prawa do życia ani innych praw wynikających z bycia człowiekiem. Dlatego też nie możemy zastrzelić śpiącego pięciolatka. Bo on się urodził i nabył prawo do życia, godności, dobrego traktowania itp.

zasadnicze pytanie jest takie: gdzie kończy się zarodek a zaczyna człowiek 🖐️

Gość zal mi jak nie wiem
Jezu... ale się temat zrobił... Spór o aborcję zawsze był i zawsze będzie. Nie ma co mówić. MI CHODZI O TO ŻE NA MAPIE WIDAĆ IŻ W KAŻDYM BARDZIEJ ROZWINIĘTYM KRAJU ABORCJA JEST LEGALNA (USA, Kanada, Rosja, cała Europa i RPA). KRAJE SŁABO ROZWINIĘTE POTĘPIAJĄ ABORCJĘ (Afyka, Am. Południowa) Więc pytam się dlaczego polska jak zawsze musi się utożsamiać z gorszymi narodami?

Gość SugarCane
Masz to w konwencjach - od momentu urodzenia ma prawa osoby ludzkiej. Człowiekiem można uznać go od poczęcia (tzn. zarodkiem/płodem z gatunku homo sapiens), ale dopiero z chwilą urodzenia nabywa prawa osoby ludzkiej.

Gość zal mi jak nie wiem
Po co robić rozdział od kiedy jest człowiekiem a do kiedy zarodkiem, płodem? W krajach gdzie to jest legalne można dokonać aborcji do niecałego 3 miesiaca gdyż powyżej może to zagrażać życiu matki. ot co. I nie ważne czy jest to już człowiem czy według niektórych jeszcze nie.

Gość acha,.........................
"Masz to w konwencjach - od momentu urodzenia ma prawa osoby ludzkiej. Człowiekiem można uznać go od poczęcia (tzn. zarodkiem/płodem z gatunku homo sapiens), ale dopiero z chwilą urodzenia nabywa prawa osoby ludzkiej" To dlaczego nie robi się aborcji w 8 miesiącu albo 9? czy siódmym? czy szóstym) (choć w Wlk.Brytanii z tego co pamietam robi się na granicy 5/6 m-ca...;( ) Przecież "zarodek" to i 2 miesiąc i 9, więc też można usunąć, prawda??

Gość SugarCane
Bo tak zadecydował brytyjski ustawodawca:)

Gość zal mi jak nie wiem
"To dlaczego nie robi się aborcji w 8 miesiącu albo 9?" BO TO ZAGRAŻA ŻYCIU MATKI!!

Gość SugarCane
Kto powiedział, że wszystkie przepisy muszą być konsekwentne i logiczne? W prawie nigdy nie ma tak, że wszystkie przepisy są knsekwentne. Przeciwnicy aborcji szukają na siłę analogii, tak, jakby wszystkie przepisy musiały być analogiczne, konsekwentne i logiczne. Przepisy pisane są do konkretnej sytuaci. A sytuacje życiu nie zawsze są takie same. Poza tym, jest taka zasada, że jeśli można więcej, to można też mniej. Więc, jeśli mogę zabić płód do 9 miesiąca włącznie, to mogę go również nie zabijać. Rozumiesz?

w 6 tygodniu ciaży to nie jest zlepek komórek , dziecko ma rączki, nóżki , główkę , oczy oraz serduszko . Jakim trzeba być człowiekiem żeby się oszukiwać że jest inaczej . Wielka Brytania to kraj debili i mutantów , wiec pewnie dlatego mają prawo do aborcji do 24 tygodnia, co i tak jest jakąś bzurą , bo sami siebie oszukują że niby legalna ale w przypadku gdy dalsza kontynuacja ciąży moze negatywnie włynać na zdrowie psychiczne i fizyczne matki . Wiadomo że nikt tego nie przestrzega, z tej ustawy korzystaja tłuste piegowate angielskie nastolatki co prują sie na potegę z równie uroczymi angolami .

Gość SugarCane
Poza tym, tak jak napisała żal mi : aborcja powyżej trzeciego miesiąca zagraża życiu kobiety. Nie ma raczej sposobu na to, żeby dokonać aborcji powyżej tego miesiąca.

Gość zal mi jak nie wiem
Jak to nie ma sposobu? heheh jest pełno sposobów. Zatruwają dziecko roztworem soli i wywołują sztuczny poród. Wszystko się da ale to już jest przegięcie.

Gość SugarCane
Tak, ale aborcja mechaniczna jest powyżej któregośtam miesiąca niebezpieczna dla życia kobiety. Nawet martwe płody rodzi się lub wykonuje cesarkę, ale nie przeprowadza się mechanicznego oczyszczania macicy. Nie jestem lekarzem, więc głowy nie dam.

Gość SugarCane
Co do aborcji w 9 miesiącu - w niektórych stanach USA można wykonać taką aborcję przez częściowe urodzenie. Według mnie to barbarzyństwo i bezsens. Ale tak zadecydowali amerykańscy prawodawcy.

Gość za grzechy trzeba płacic
Mamusiu... coś się stało, ja żyję ja naprawdę żyję dar życia otrzymałam o, braciszka z boku poznałam on też prawdziwie się raduje i świata oczekuje dzięki ci mamusiu i kochany tatusiu braciszku! patrz, coś się stało jakieś światło się tu dostało jakieś narzędzie błyszczące ała! jakieś kłujące braciszku co oni ci robią? dlaczego dziurę w brzuszku ci skrobią? mamusiu! braciszka rozrywają rączki mu wyrywają! właśnie wykłuli mu oko i serduszko rozdarli głęboko jestem krwią braciszka zbryzgana mamusiu moja kochana już nie ma nas dwoje - zostałam sama jak ja się mamusiu boję pocę się w kolorze krwi mamusiu! nie pozwól umrzeć mi! MAMUSIU! ten potwór paluszki mi obcina już jest kaleką twoja dziecina mamusiu! co ja takiego zrobiłam? ja tylko życiem się cieszyłam mamusiu! ja jestem miłością Boga dla ciebie On naprawdę chce mieć nas w niebie? Jego miłość nigdy sie nie kończy nawet po śmierci się sączy ratunku mamo! on urwał mi już kolano tatusiu! ja będę twoim skarbeczkiem będę twoim aniołeczkiem, ale pomóż mi niech nie wyrywa mi drugiej rączki mamusiu! tatusiu! ja mogę być głodna, nie potrzebuję pieniędzy kochani! ja mogę żyć w nędzy a nie nie pozwólcie aby mnie zamordowali i życie mi zabrali mamusiu, ja jestem jeszcze mała ja będę zawsze cię kochała w twojej starości będę promyczkiem słońca będę miłością cię obdarzała do dni twoich końca mamusiu! jakiś błyszczący nóż gardło podrzyna mi już nawet nie wiem jak wy wyglądacie i dlaczego mnie nie kochacie? mamusiu! czy ja umieram dlatego, że tatuś cię dręczy? że cię nie kocha i męczy? ja cię tysiąc razy mocniej będę kochała ja - twoja córunia mała ja będę ci buzi na dobranoc dawała ja się będę z tobą bawiła i śmiała nie pozwól żebym została zmasakrowana! mamusiu! on teraz szczypcami oczy mi rozdusi nie będę widziała mojej mamusi a ty mnie mamusiu będziesz widziała spójrz do śmietnika, tam będę leżała mamusiu! dlaczego życie mi dałaś? i tak okrutnie je odebrałaś? mamusiu patrz! twoją córunię w krematorium spalili a duszy jej nie zabili ja w twoim umyśle będę żyła będę po nocach ci się śniła i będę po nocach do ciebie wołała ja - twoja córunia mała mamusiu! dlaczego zatykasz uszy? przecież nikt cię nie ogłuszy to przecież ja, twój skarbek kochany ten, co miał brzuszek rozerwany mamusiu! pamiętasz jak się bałam? jak o pomoc do ciebie wołałam? a pamiętasz mamusiu oczy tego lekarza? co śmiercią dzieci obdarza? kto mu dał prawo, by zabił twoją dziecinę? twoją niewinną kruszynę mamo... czy ta powolnej śmierci porcja nazywa się aborcja? zapytaj rządzących o nazwiska poznaj tych ludzi z bliska sprawdź, czy oni też swoje dzieci zabijają czy tylko ciebie w pogardzie mają mamusiu! w naszym kraju mordercy chodzą na wolności a niewinnym łamie się kości ustawy ludobójcze podejmują i tobą wcale się nie przejmują mamusiu moja kochana dlaczego cierpisz i jesteś załamana? to przecież ja - twoja córunia mamusiu moja, gdybyś wtedy mnie ocaliła mamusiu! w twoim sumieniu będę ciągle żyła i będę za tobą bardzo tęskniła że twoja córeczka najbardziej by cię kochała mamusiu moja ja nawet teraz jestem twoja!!!!

Gość za grzechy trzeba płacic
Adolf Hitler też postępował zgodnie ze swoimi przekonaniami. http://aborcja.niezly.pl/index2.htm dlaczego aborcja jest zakazana bo wyludnia europe muzułmanie terz maja zakaz aborcji dzisiaj w europie jest 50 milionów a za 50 lat bendzie ich 150 polski naród będzie liczył około 15 milinów ludzi a naród niemiecki przestanie istnieć dzięki aborcji i antykoncepcji bo muzulmanie nie stosuja antykoncepcji

Do "zal mi jak nie wiem" USA, Rosja, RPA rzeczywiście kraje mogące służyć za przykład... tylko czego, zamordyzmu, niesprawiedliwości społecznej, biedy w gettach, syfu i malarii! Armia amerykańska w wojnach wywoływanych na zlecenie finansistów i nafciarzy zabija co roku więcej niewinnych ludzi w tym dzieci niż wszyscy "terroryści" świata razem wzięci a których się tak potępia! Dupienie o prawodawstwie różnych krajów czy zlepku komórek to zwykłe usprawiedliwianie zbrodni masowego ludobójstwa! Hitler i Stalin wymordowali miliony ludzi... zgodnie z "PRAWEM" ustanowionym przez siebie. Dla nich takie matołki jak wy też były tylko zlepkiem komórek, podludźmi zasługującymi na eksterminację!

Gość ja zawsze mam rację...
Cała Europa tak, a Polska nie? No to chyba nie cała, skoro Polska nie :o seksu jej sie zachciewa, a nawet nie wie na jakim kontynencie Polska leży :o

Gość twoje sumienie wymieniasz
tylko 3 kraje, a gdzie do tego reszta zachodniej Europy? czy tam zyja niemoralne potwory? jakos nie zauwazyłam. Prawa na swiecie ustalali rozsadni przygotowani do tematu ludzie, na pewno po przemysleniach. Czy akurat Polska to kraj genialnych ustawodawców?

Gość twoje sumienie wymieniasz
jak juz wymieniac ludowbojcow, to za Ceausescu w Rumunii aborcja była zakazana. Przemycano z Polki biseptol , jako sroodek antykoncepcyjny.

Gość zal mi jak nie wiem
Ale wy pierdolicie!!! Mówicie nie zabijajcie dzieciaczka ono czuje. Czym jest chwilowy ból i śmierć w porównaniu z życiem przez 18 lat w domu patologicznym gdzie codziennie jesteś bity, ojciec cie molestuje a matka powtarza że załuje że cie urodziła. Jak ciężkie jest życie w domach dziecka gdzie nikt cię nie kocha. Może źle to porównam ale dlaczego lepiej jest uśpić psa niż leczyc go kilka lat żeby cierpiał?

Gość zal mi jak nie wiem
Młoda gówniara jak zajdzie w ciąże też dziecku nie zapewni dobrych warunków. Dziecko jest ciągle z nowym to wujkiem, nie ma kasy a matka musi rzucic szkołe dla dziecka. Ja nie zmuszam nikogo do aborcji tylko powinien być wybór.

Gość mam dośc takiego kraju
A kto powiedzial, ze aborcji dokonuja najczesciej rodziny patologiczne? :O Ze statystyk, oraz mojego doswiadczenia wynika co innego- dla patologicznej rodziny kolejne dziecko- to kolejne 1000zl (becikowe), ktore wystarczy na co najmniej miesiac dobrego chlania, kolejny zasilek na nowgo czlonka rodziny, wieksze mieszkanie socjalne... same korzysci. Legalizacji aborcji chce klasa srednia, pretendujaca do "wyzszych sfer", majaca sie za nowoczesnych, wyzwolonych itd.. a kim sa naprawde? Debilami, ktorzy nie potrafia sie prawidlowo zabezpieczac, dla ktorych spirala to zbyt duzy koszt (500zl na 5 lat)- czyli 10 zl miesiecznie. To, ze w innych krajach cos jest legalne nie oznacza, ze mamy isc slepo za nimi, i ich nasladowac. Wiesz jak wygladala do niedawna aborcja w USA??? Wywolywalo sie skurcze w 4, 5 miesiacu, i wbijalo sie dziecku igle w glowe, i wysysalo zawartosc mozgu. Aborcje 4, 5 miesiecznych plodow wykonuje sie tez poprzez wstrzykniecie roztworu soli, ktory wywoluje smiertelne poparzenia plodu. Aborcje do 3 miesiaca wykonuje sie poprzez wyciaganie po kolei wszystkich czlonkow ciala- sklada sie je potem w jedna calosc, aby sprawdzic czy niczego nie brakuje :O Po kolei- czy jest glowa, jedna reka, druga reka, jedna noga, druga noga, korpus.... Najmniej inwazyjna jest farmakologia- ale to i bez legalizacji jest dostepne dla wszystkich, wiec po co legalizowac cos, do czego i tak jest dostep bez zadnych ograniczen??? :O

"w domu patologicznym gdzie codziennie jesteś bity, ojciec cie molestuje" ---> skoro ojciec jest pedofilem to chyba logiczne, ze bedzie chcial kolejnego dziecka, i jest przeciwny aborcji, i nie bedzie sie domagal jej legalizacji :D logiczne myslenie sie klania ;) Nadto- idac twoim tokiem rozumowania, aby zlikwidowac problem pedofilii powinno sie odgornie abortowac pod przymusem wszystkie dzieci, ktore ze swoja malzonka splodzi pedofil. A ja do tej pory zylam w przekonaniu, ze problem pedofilii likwiduje sie zamykajac pedofila w wiezieniu, i leczac :O

Do "zal mi jak nie wiem" Chwilowy ból mówisz, jacy jesteście troskliwi, zamordowane dzieci na pewno poumierałyby z głodu albo trafiły w ręce pedofilów, na stówę! Do której grupy wy się zaliczacie, głodzących czy gwałcących dzieci? Po co w takim razie szpitale, hospicja, izby przyjęć, karetki pogotowia, oczywiście dla biednych? Taniej i nowocześniej byłoby zorganizować wcześniej wspomniane szwadrony śmierci, chorzy, sieroty, biedni pod ścianę... po co się mają męczyć! Jesteście skończonymi debilami, egoistami myślącymi o własnej dupie, niezdolnymi do wyższych uczuć! Do "twoje sumienie wymieniasz" Te 3 kraje to była odpowiedź a poza tym ja nie widzę w europie kraju który mógłbym uznać za moralny wzór do naśladowania, nie mówiąc już o ustawodawcach, politykach dla których szary obywatel a w szczególności dziecko nie mające głosu jest nikim :-(