Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zal mi jak nie wiem

Mapa pokazująca ABORCJĘ na świecie. Cała Europa tak... Polska jak zawsze nie!!!

Polecane posty

Gość zal mi jak nie wiem
Powiem wam szczerze że ja nigdy nie dokonałabym aborcji! Jeśli nawet bym wpadła to mam pomoc rodziców, pieniędzy by nam starczyło, jestem już po szkole. Wszystko da się pogodzić. Ja bym nie usunęła jednak nie potępiam kobiet które usuwają dziecko i uważam że powinny mieć wybór. Po co potem dziecko ma trafić na śmietnik, żyć w domu dziecka czy też wychowywać sie w domu patologicznym?

Gość ktoś sobie robił sam piercing
Seks jest naturalną rzeczą, chyba nie ma osoby, która go nie lubi. Może w ogóle zakażmy jego uprawiania ludziom, którzy nie mogą stosować tych najpewniejszych metod? W Polsce się jajowodów nie podwiązuje, a nie każda kobieta może stosować dowolną antykoncepcje ze względów zdrowotnych. Może wy tak zrezygnujecie z seksu? Albo jak się okaże, że zachorujecie, zaciążycie i będzie groziła śmierć zarówno wam i jak płodowi, to co zrobicie? Pójdziecie na śmierć pewną dla siebie i dziecka, czy chociaż jedno życie (czyli swoje) będziecie ratowały? Bóg kazał szanować życie.

Gość studenciarka
nie, nie chodzi mi o zaden czarno-bialy, tylko w kolorze. to ty nie jestes tolerancyjna, nazywajac mnie tak a nie inaczej. ja nikogo nie obrazam, a tolerowac musze, bo przeciez nie zmusze zadnej kobiety aby urodzila dziecko, jesli tego nie chce. moge tylko probowac ja od tego odwiesc. poza tym - teraz sa kolyski zycia, czy jak to tam sie nazywa, gdzie mozna zostawic maluszka zaraz po urodzeniu, i na pewno znajdzie sie rodzina zastepcza, ktora go wychowa w milosci. wiec po co aborcja, skoro mozna to rozwiazac w ten sposob? a skoro ktos nazywa siebie wierzacym, i jest za aborcja - to, sorry, ale tak naprawde ma Boga gdzies. Bog daje zycie i tylko on ma prawo je odebrac. koniec kropka.

Gość danna lanna
Zgadzam się że kobieta powinna móc w pełni korzystać z prawa do aborcji gdy ciąża jej zagraża. Ale nie akceptuję aborcji na życzenie, bo ktoś ma takie widzi mi się... .. . .... Dziecko nienarodzone to też jest człowiek, więc taki zabieg to morderstwo. Praktycznie takie samo jak każde inne.

"belle de jour 1982 a, czyli uwazasz, ze lepiej sie nie zabezpieczac i pozniej leciec na skrobanke, bo przeciez zadna metoda nie daje 100 pewnosci" To twoje słowa, przykro mi, że nie umiesz czytać ze zrozumienie.

Gość wwwerrrkaaaaaaaaaaaaaaaa
jesli zabezpieczanie nic nie dało a zygota jest niechciana pozbywamy sie i po klopocie,gorzej z zebami,tak jest i krew i ból,byyrrrrr!!!!

Gość i nikt mi nie powie,ze Polacy
jesli nikt nie dal prawa odbierania zycia, to czemu tyle zwierzat ginie w rzezniach? A bardziej czuja, boja sie, niz zarodek, ktory nie ma wykształconego systemu nerwowego.

dla kretynek zygota to zywy człowiek i czytajacy moze co za debilki o jezuuuu

*zrozumieniem "poza tym - teraz sa kolyski zycia" Owszem, ale co po kołysce, jeśli mamusia i dzidziuś nienarodzony będą martwe? Aborcja na życzenie jest kwestią sumienia kobiety. Aborcja ze względów na zagrożenie życia nie powinna być objęta klauzulą sumienia.

jak dla ciebie galareta to nowe zycie to dlaczego popierasz mordowanie zwierzat-urodzonych i zywych!!! i je pozerasz swoja morda????słucham!!!!HIPOKRYTKO!!!!!!

wybaczcie jak zwykle nie macie argumentow wiec zaczynacie wyzywac. Nie mozna inaczej? Tylko od razu od debilek i kretynek? Ktore nota bene widzicie w lustrze ogladajac swoja twarz. Dobranoc pseudo inteligentki

belle de jour Prawda, że zabawna jesteś? :)

belle de jour Po prostu nie czytasz co inni piszą a później przeinaczasz to i komentujesz. Albo czytaj ze zrozumieniem, albo się nie udzielaj.

Belle jesli tak myslisz (a uwaza,ze ty niemyslisz) to dlaczego wybierasz sobie jakie zycie jest wazne a jakie nie? To nie zryj sałaty!!!!!Sałata jak zygota. Jestes zaklamana,wybierasz sobie kto ma zyc a kto nie ,uwazasz sie za boga.

Gość studenciarka
'mamusia i dzidzius nienarodzony beda martwe' - nie rozumiem... ;| kolyska zycia: kobieta rodzi maluszka - oddaje go do lyski zycia - maluszek jest szczesliwy bo zyje i ma rodzine - kobieta jest zadowolona bo jest dalej wolna i moze uzywac zycia. o to mi chodzilo.

Widzisz bella,okazałas sie kretynka,dzieki za wsparcie noxelia,ale to idiotka ta bella nie umie nic sensownego napisac :)

Gość zal mi jak nie wiem
Po co wy się kłócicie? Skoro są zwolennicy to muszą być też przeciwnicy!! Zawsze tak było i bedzie. Wyraźcie tylko swoje zdanie a nie narzucajcie go innym.

Gość jhioohohohoho
bella nie jest tak piekna jak by chciała,jest tylko tepakiem który powtarza ale nie rozumie :) hahaaa

"studenciarka 'mamusia i dzidzius nienarodzony beda martwe' - nie rozumiem... ;| kolyska zycia: kobieta rodzi maluszka - oddaje go do lyski zycia - maluszek jest szczesliwy bo zyje i ma rodzine - kobieta jest zadowolona bo jest dalej wolna i moze uzywac zycia. o to mi chodzilo." Chodzi o to, o czym pisałam wcześniej. Zostawmy aborcję na życzenie sumieniom kobiet, które jej dokonują. Ale nie odmawiajmy prawa do życia kobietom, których to życie jest zagrożone przez ciążę. Owszem, ciąża to nie choroba, ale nie każdy organizm jest w stanie znieść takie obciążenie, szczególnie gdy jest chory, a uwierzcie że są choroby, które są ewidentnie przeciwwskazaniem do ciąży. A czasem w jej trakcie występują poważne powikłania.

Gość danna lanna
Ludzie zanim zaczniecie mówić o tolerancji sami się jej nauczcie! Nie uznaje aborcji ale nie wyzywam kobiet które myślą inaczej.... Aha i nie jestem kretynką , każdy ma prawo mieć swoje zdanie

Gość weeerkaaaaaa
Noxelia jestes super!!!znow sie spotykamy:)))usciski!!!!:)))))i zmykam,buziaki na dobranoc:)))****

danna lanna Masz rację, każdy ma prawo, ale jeśli daję rzeczowy argument, co w sytuacji gdy... (to co wyżej) to dlaczego jedynie słyszę "to morderstwo! morderstwo!" zamiast rzeczowych argumentów za?

Gość weeerkaaaaaa
papa!:) nie mozna zniesc tej głupoty uh!:D

Gość zal mi jak nie wiem
płód na filmie ma na pewno wiecej niż 3 miesiace!! A aborcja jest dozwolona własnie tylko do 3 miesiaca bo potem już zagraża życiu matki.

"zal mi jak nie wiem płód na filmie ma na pewno wiecej niż 3 miesiace!! A aborcja jest dozwolona własnie tylko do 3 miesiaca bo potem już zagraża życiu matki." O jakim filmie ty mówisz dokładnie?

O jezu, rączka, Rączek jest od groma, potem są rece. I co? :D to jak rozumiem to wyluzowane, tolerancyjne nowe pokolenie? :D