Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zesssssss

Co myslicie o facecie ,ktory robi blędy ortgoraficzne ?

Polecane posty

Gość jezzuuuu nie truj dupy
o, już się zaczyna :O wszyscy piszą o czymś, co jest (powinno być) normalne, to się okaże, że się IRYTUJEMY :O oczywiście stwierdziła tak osoba, która ma problemy z pisownią...

Gość myślimy, że taki facet
calunia - napisz wreszcie coś sensownego, a jak nie masz, w związku z tematem, to zamilknij na wieczność bo wymiana zdań z Tobą niczego nie dodaje do tematu, a jest jedynie bazarową wymianą zdań :P

Nie gadam z trollami. A autorce radzę, żeby zwróciła uprzejmie swemu rozmówcy uwagę na to, że robi błędy i zobaczyła jak zareaguje.

Gość Asaraja14
dysortografia dysortografia ale pisząc z kimś da się przeczytać tekst kilka razy i poprawić. Tym bardziej, że obecnie większość programów i stron je podkreśla.

Gość myślimy, że taki facet
reakcja idioty na błędy - to oburzenie, albo spłycenie swoich ułomności do zdania: " w internecie można pisać byle jak" :D

Gość nie ma cudow
ze robi bledy ortograficzne, ale moze jest wspanialym architektem, fizykiem, dokonuje obliczen, ktorych ja w zyciu nie pojme, moze potrafi komus uratowac zycie i moze jest cudownym i dobrym czlowiekiem. na przykład to mozna o takim facecie pomysleć.

Gość może pomyśleć ktoś bezmyslny
wspanialym architektem, fizykiem, dokonuje obliczen moze potrafi komus uratowac zycie a nie przeczytał w życiu żadnej książki, albo nie może się nauczyć tego co czyta w mądrych ksiązkach? A życie ratuje skacząc na łep do kaórzy

Gość bardzo mnie razi...
....nie moglabym zakochac sie w kims, kto robi bledy ortograficzne. Niezaleznie od tego jak fajny bylby poza tym, nie moglabym. Zakochac sie w kims, to znaczy zostac urzeczonym caloksztaltem jego osoby, a na ten caloksztalt, oprocz charakteru, wygladu sposobu bycia itd, sklada sie takze sposob w jaki dana osoba sie wyslawia. Oczywiscie wyjatek stanowia ludzie ktorzy cierpia na dysortografie, ale takich naprawde jest bardzo malo, za to, w dzisiejszych czasach, prawie kazdy, komu zwroci sie uwage na popelniane bledy, zaslania sie dysleksja lub dysortografia. Nie spotkalam jeszcze inteligentnego, oczytanego i madrego faceta, ktory robilby bledy gramatyczne. wiadomo, ze jak sie pisze jakis dluzszy tekst, to czasem kazdy moze miec watpliwosci co do pisowni, i kazdemu prawie zdarzy sie czasem popelnic jakis blad, ale jak ktos wypowiadajac sie, nie widzi roznicy miedzy: poszlem a poszedlem, weszlem a wszedlem, wyjalem a wyjelem itd, to nie ma szans zebym sie nim zainteresowala. Malo tego, draznilaby mnie obecnosc takiej osoby, nawet gdyby to byl tylko znajomy.

Gość bardzo mnie razi...
Znam zwiazki, w ktorych kobieta nie robi bledow i wyslawia sie bardzo poprawnie, a facet robi je na kazdym kroku i to takie, ze uszy wiedna. Jakos nigdy nie odwrotnie. I zastanawialam sie kiedys, jak to mozliwe, ze oni sa ze soba, skoro zwykle ludzie zwracaja uwage na takie rzeczy przy wyborze partnera. I jak juz wiedzialam wiecej o tej parze, to okazywalo sie, ze oni kiedys oboje nie grzeszyli znajomoscia mowy polskiej, tylko ze ona sie podciagnela, czy to przez dalsza edukacje, czy to przez czytanie wiekszej ilosci ksiazek, gazet itd, czy to przez przebywanie z osobami, ktore nie maja z gramatyka i ortografia problemow. A facet zostal w miejscu......

Nic nie jest wart mężczyzna nie znający zasad swojego ojczystego języka. [kobieta zresztą też].

Gość bardzo mnie razi...
i jeszcze jedna moja obserwacja. Nie spotkalam sie nigdy z para, w ktorej facet wyslawialby sie poprawnie, a kobieta wali byki. Zwykle oboje reprezentuja podobny poziom, albo to facet kuleje w tych sprawach.....

facet, który robi błędy ortograficzne, jest totalnie aseksualny ;) wyobraźcie sobie, dostajecie taki sms w pracy: "Kohanie mam na ciebie strasznom ohote jak wruce odrazu pujdziemy do lużka!!!!!11"

Gość o rany boskieeeeeee
fuj :D

Gość bardzo mnie razi...
do fajter: na szczescie dla takich facetow, jest rowniez wiele kobiet, ktore nie widza problemu, bo same nie potrafia pisac i wyslawiac sie poprawnie. Wiec kazdy znajdzie cos dla siebie. Gorzej, jak taki analfabeta startuje do oswieconej w tych sprawach kobiety, a pozniej dziwi sie, ze ona go nie chce. On wtedy dochodzi do wniosku, ze to na pewno dlatego, ze jeszcze niezbyt dobrze wyrobil biceps i biegnie sie rowijac na silownie...:)

Gość nie ma cudów
znam świetną fizyczkę, która pracuje w poważnym instytucie a byki sadzi okrutne. nijak nie odbiera jej to intelektualnego błysku czy ciętego dowcipu. uwielbiam tę babkę.:) fakt, nie jest miłośniczką literatury pięknej. całe życie poświęca swoim cyferkom i badaniom. jako dziecko chodziła do logopedy, ale IMHO niewielki skutek to przyniosło. a życie można uratować komuś w wielu zawodach, które nie wymagają czytania tych mądrych książek. mój wujek jest ratownikiem TOPR i powiem, że gdyby było więcej takich osób jak on, to świat byłby lepszy.

moja siostra miała kiedyś takiego. na początku jej to nie przeszkadzało. jednak po setnym przypomnieniu, że "później" pisze się przez "ó", szlag ją trafiał. on po prostu nic sobie z tego nie robił. cóż, zerwali z innego powodu, ale i tak pewnie odczuła ulgę ;)

Gość Melisa z Pomarańczą
Jestem wykształcona, rzadko popełniam rażące błędy ortograficzne, a mam narzeczonego, który je robi. Jest to najcudowniejszy człowiek, jakiego kiedykolwiek znałam. Nie jest ani głupi, ani ograniczony, ani też nie jest analfabetą. Zdaje sobie sprawę z własnych braków i walczy z nimi. Widzę dużą poprawę.

Gość nic nie myślę, po prostu
wróżę mu zawrotną karierę polityczną :classic_cool:

Melisa - ty jesteś zakochana, a taka kobieta toleruje błędy ortograficzne ponieważ nie chce być sama lub nie potrafi znaleźć godnego siebie. Wszystko w temacie.

Gość nie ma cudow
wróżka! :D:D:D

Gość Melisa z Pomarańczą
Nie przepadam za błędami. :-) Dlatego też namawiałam Partnera na uzupełnienie edukacji i zwracanie uwagi, co i w jaki sposób mówi. Ale zapewniam, że jest to wyjątkowy Mężczyzna. ;-)

Gość nie ma cudow
same perfekcjonistki tutaj.;) a co sądzicie o kobiecie, która ma wysokie kompetencje komunikacyjne, ale nie ma zielonego pojęcia o całkach?

Gość o rany boskieeeeeee
Perfekcjonistki? :O Znajomość języka OJCZYSTEGO to podstawa, a nie jakiś sukces :O

melisa - z pewnością ;) A co mają całki do ojczystego języka ? Nieznajomość własnego języka to patologia i z nią należy walczyć.

Gość nie ma cudow
perfekcjonizm to wcale nie osiąganie sukcesu. odpowiedz na pytanie, które zadałam.

Gość nie ma cudow
czyli rozumiem, że cudze braki bardzo rażą a własne to tylko drobna niedoskonałość niemająca nic do rzeczy? a gdzie w polsze są miejsca wydobycia węgla kamiennego? wiedza o własnej ojczyźnie to podstawa przecież. jak działa samochód? przecież trzeba rozumieć co nas otacza! jakie są zasady dynamiki newtona? wiedza z podstawówki.

Gość bardzo mnie razi...
ja nie napisalam nigdzie, ze ten kto robi bledy ortograficzne jest imbecylem, prostakiem czy nieukiem i tak tez nie sadze. Osobiscie jednak, nie zwiazalabym sie z osoba ktora takie bledy popelnia, bo mnie to razi. I niewazne ze bylby on swietnym matematykiem, fizykiem czy innym super mozgiem, bo sama mam dusze humanistki i takim tylko partnerem bylabym zainteresowana. Jezeli spotykam osobe, o mniejszej wrazliwosci lub o innym typie wrazliwosci, to po prostu wiem, ze nie jestesmy z tej samej bajki i na dluzsza mete zaczelibysmy sie ze soba nudzic lub dzialac sobie na nerwy. Naturalne jest, ze lepiej sie czujemy z ludzmi, ktorzy wyznaja podobny swiatopoglad do naszego, maja przynajmniej podobne do naszych zainteresowania i podobny poziom wrazliwosci. Jezeli spotykam faceta, ktory robi bledy, to jest to dla mnie sygnal, ze prawdopodobnie nie czyta on zbyt duzo, co swiadczy takze bardziej ogolnie o jego sposobie pojmowania rzeczywistosci i zainteresowaniach, a oprocz tego, nie przywiazuje wagi do spraw, do ktorych ja przywiazuje ogromna. A wiec jak mialoby wygladac nasze wspolne zycie?

Gość nie ma cudow
taki punkt widzenia mi się podoba.:)

Gość o rany boskieeeeeee
"w polsze" no cóż, z osobą piszącą w ten sposób mam dyskutować o Ojczyźnie? :O