Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masmi

Zdrowe produkty do higieny intymnej

Polecane posty

Gość masmi

Drogie Panie! Na rynku mamy dostępną dość szeroką gamę produktów do higieny intymnej (podpaski, tampony, wkładki, wkładki laktacyjne). Jednak wszystkie te produkcy łączy jedno - są wykonane z różnych innych niż bawełna, często szkodliwych materiałów, takich jak tworzywa sztuczne, celuloza, perfumy zapachowe, chlor do wybielania, superchłonne granulki żelowe. Produkty te są niesterylne, pełne toksycznych chemikaliów i przez to potencjalnie groźne dla zdrowia kobiet. Styczność tych materiałów z błoną śluzową powoduje często występowanie takich objawów jak pieczenie, swędzenie, zaczerwienienie, upławy. Objawy te mogą prowadzić do wielu groźnych chorób. Więcej na ten temat można znaleźć m.in. tutaj: http://www.papilot.pl/ginekolog/13219/Zanieczyszczona-bawelna-chlor-makulatura-co-jeszcze-jest-w-tamponach-i-podpaskach.html http://ekokobieta.blogspot.com/2011/04/uwaga-grozne-podpaski-czyli-o-tym-czego.html Wiele kobiet żyje w przekonaniu, że ma takie objawy, ponieważ ich skóra jest zbyt wrażliwa. Nie jest to prawdą. Winę za ten stan rzeczy ponoszą jedynie szkodliwe i toksycznie wykonane produkty. Niestety obecnie na rynku nie ma żadnej altwrnatywy dla komercyjnych produktów higienicznych. Nawet po przejściu kilkunastu aptek, nie jesteśmy w stanie znaleźć produktu innego, niż te wszędzie dostępne. Stąd pytanie do Was, drogie Panie: czy jeśli na polskim rynku istniałaby linia jednorazowych produktów w 100% zdrowych, naturalnych, ekologicznych, gwarantujących uwolnienie od problemów powodowanych przez zwykłe produkty, byłybyście zainteresowane wypróbowaniem i być może stałym stosowaniem takich produktów? Czy uważacie, że tego typu produkt jest rzeczywiście potrzebny na polskim rynku? Byłaby to pełna gama produktów, różnych rozmiarów, wykonanych w 100% z bawełny lub bawełny organicznej, bez użycia optycznie wybielających środków (takich jak chlor). Produkty te byłyby naturalne, ekologiczne, ale przede wszystkim zdrowe i antyalergiczne. Dodam jeszcze, że nie miałaby być to konkurencja dla obecnych na rynku znanych produktów, a raczej produkt-lek, wyłącznie dla kobiet, które czują dyskomfort stosując zwykłe produkty. Będę wdzięczna za wszelkie Wasze opinie. Pozdrawiam!

Ja używam tylko kosmetyki naturalne - aż trudno uwierzyć, ale używam tylko naturalnych Bio mydeł - kupuję w sklepie internetowym Biolander i od tego czasu nie mam żadnych podrażnień, stanów zapalnych i etc. Mam kod rabatowy do tego sklepu kp-1231 i kupuję te mydełka taniej :)

Gość jak to nie ma takich produktów
jest taki produkt, już go reklamują, specjalne wkładki leczące infekcje intymne....szkoda tylko że nigdzie ich nei widzę w sprzedaży....zainteresowałam się gdy tylko zobaczyłam reklamę, tylko nadal nie wiem gdzie to kupić NATURAL LADY (24 szt/9 zł)