Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xxlkarolina

Beta HCG krwi wykonana w 16 dniu po stosunku

Polecane posty

Witam! Dziewczyny, może najpierw napisze krótką historie, potem zadam pytanie. Otóż, ostatnią miesiączkę dostałam dokładnie 17.05. Wtedy też był to ostatni cykl gdy brałam tabletki antykoncepcyjne (brałam je dwa lata ). Czyli w następnym cyklu już nie brałam ( nie pytajcie dlaczego przestałam, długo by opowiadać ). W następnym cyklu uprawialiśmy seks z chłopakiem ( oczywiście zabezpieczeni prezerwatywą ). Było to 16 dni temu dokładnie. Przyszedł dzień w którym powinnam dostać miesiączkę, a po niej ani słychu ani widu po dziś. Za to pojawił się okropny świąd i pieczenie w okolicach intymnych ( początkowo łechtaczka, potem pochwa, pojawiły się dziwne białe upławy granulowatej konsystencji - teraz już nie ma tych upławów, ale świąd jest ). Dzień po tym jak powinnam dostać @ ( a w 11-tym dniu po stosunku ) wykonałam test z moczu- wyszedł negatywnie, ale @ nie pojawiła się, więc wykonałam test ponownie w 13, 14 i 16 dniu po stosunku ( kolejno 3,4 i 6 dniu spodziewanej miesiączki ). Wszystkie wyszły negatywnie. Dodatkowo wykonałam dziś test beta HCG z krwi i również wyszedł negatywnie. Więc teraz pytam. Jaki mógłby być powód tak długiego opóźnienia miesiączki? Początkowo obstawiałam ciąże, ale skoro wykonałam tyle testów - wszystkie wyszły negatywnie, to raczej należało by ją wykluczyć? Czy też testy te były wykonane zbyt wcześnie? Czy może to być powód odstawienia tabletek antykoncepcyjnych? Czy też może wdał się jakiś stan zapalny, który blokuje @? Co prawda jutro wybieram się do ginekologa, który mam nadzieje ustali co to za świąd i pieczenie, ale mimo wszystko chętnie wysłuchałabym waszych opinii. Z góry dziękuje za merytoryczne odpowiedzi. Pozdrawiam Karolina

ja odstawilam tebletki anty.pierwsza miesiaczka byla ta z odstawienia,druga juz normalna a trzeciej brak.zrobilam 2 testy z moczu i jeden z krwi.zaden nie wykazal ciazy.(wrzesien ostatnia miesiaczka a ostatni test test robilam w listopadzie) .a ciaza jednak jest :) lepiej idz do lekarza.nasz organizm potrafi platac figle.

Gość looooooooo
jak Beta negatywna, to to nie ciąża, skoro odstawiłaś tabsy, to cos Ci się pewnie poprzestawiało.

Gość oczywiście że powód odstawieni
a tabletek anty

jeju, ja nie wiem, ze jest taka mala swiadomosc... bralas 2 lata tabletki i myslisz ze to bez wplywu na organizm...? oczyswiscie ze ci sie spoznia z powodu odstawienia, zwlaszcza ze nawet beta negatywna...

no ,zwlaszcza ze beta byla negatywna.u mnie tez beta byla negatywna i na dniach powinnam rodzic . ale u autorki mysle ze to jednak wina tabletek,organizm musi sie unormowac po pigulkach.