Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beatka1209

Oczekiwanie na ciaze..

Polecane posty

Ja tez powinnam dostac okres 11stego... w sumie planowalam zrobic test 9tego i 10tego...:) chyba ze juz moja cierpliwosc naprawde nie wytrzyma to zrobie tak jak Ty 7... Jesli chodzi o apetyt to nawet sie temu nie przygladalam... jedyne to co straszna mam ochote na lody ale to moze dlatego ze jest troche cieplo u mnie.. dzis mnie troche bola piersi i tak je bardziej czuje... (ale zawsze przed okresem tak jest) brzuch od czasu do czasu mnie zakluje... moja wydzielina tez jest gesta i taka biala... temperatury nie mierze, ale czuje ze jest troche podwyzszona... ale nie umiem ci powiedziec czy zawsze tak mialam bo nigdy jakos na to uwagi nie wracalam... Czyli jesli bedziemy w ciazy to temperatura powinna byc powyzej 37? i tak sie bedzie utzymywac? jakies nowe obserwacje?:)

Czesc dziewczyny - mozna dolaczyc? :) Ja mam dostac @ 10 lipca, ale oczywiscie liczę na to ze się nie pojawi.. Juz nie moge sie doczekac testowania. mam zamiar zrobic test w sobotę.

czuję się normalnie - jedna pierś lekko pobolewa, poza tym nic sie nie dzieje :) SLuz takie biały gęsty lepki...

Gość Sałatka:)
Cześć dziewczyny:).To i może ja dołączę.Okres ma być 7.Na pewno 7 bo wiem kiedy buła owu:)Ale coś czuję że się udało!!Zaczynam się czuć jak w pierwszej ciąży.Jedzenie mnie obrzydza,niby czuję się głodna ale na nic nie mam ochoty nic mi nie smakuje.Nie dobrze mi.A jak już coś jem to nie ma to smaku w ogóle!No i ciągle jestem napompowana jakbym tonami jadła .Zjem kromkę chleba a mam wrażenia jakbym zjadła z 20 tak mi na żołądku ciężko.

Salatka ja tez czekam na 7, bo wtedy ma przyjac @, ale mam nadzieje, ze nie przyjdzie :) To moje pierwsze starania.

Gość Sałatka:)
Ja też zaczęłam.Z pierwszą ciążą nie miałam problemu zobaczymy jak będzie teraz:)

Gość marchefa
Hej dziewczyny to trzymam kciuki ;) Japonka w jakim wieku masz dzieciaczka . Ja w pierwszym cyklu starań też miałam dużo "ciążowych" symptomów , ale okres dostałam niestety , a byłam na 100 % pewna że jestem w ciąży .. :( Beatka ja mam te testy 10hcg i tam piszę że już 10 tego dnia od zapłodnienia , więc dlatego robię tak wcześnie , wiem że najlepiej czekać do dnia spodziewanej miesiączki ale nie wytrzymam tyle ;)

Gość marchefa
chyba mi się niki pomyliły ;)

Gość DIANAKARINA1983
hej. ja bylam pewna ze bylam w ciazy i mialam wszystkie objawy ale kiedy zrobilam test i okazalo sie ze nie zrobilo mi sie zal chociaz nie planowalam wczesniej ciazy. W tym miesiacu sprobowalismy zrobic sobie dzidziusia. Zobaczymy czy sie udalo :) Bede wiedziala 15-go lipca...

U mnie 30 d.c. zwykle mam 28-29 d.c. :) owulację miałam 3 razy w tym cyklu miałam monitoring....Trzymajcie kciuki.....

Gość marchefa
Malwina na moje oko chyba nie możliwe jest mieć trzy owulację w cyklu . Można mieć pozorną owulację ale dwie albo trzy to nie możliwe ... Lekarka Ci tak powiedziała ?? A ja już chyba nie mam żadnych objawów :( jakieś tam takie przed okresowe ...

No to witamy nowe przyszle mamusie... Trzymam za nas wszystkie kciuki zeby sie udalo...! Marchefa my juz tez nie mozemy sie doczekac wiec pierwszy test zrobimy 7ego tak jak Ty... napisz Co Ci wyszlo... mam nadzieje ze beda 2 grube krechy..:) a powiedz mi z jakiej firmy masz test? A jeszcze mam jedno pytanie "skarbnico wiedzy":) Czy kolor piersi dokladnie sutek zmienia sie na ciemniejszy? i wiesz po jakim czasie? jak to bylo u Ciebie za pierwszym razem...? Czujesz ze sie udalo czy nie... Ja chyba tez nie mam zadnych objaowo... zaczynam sie martwic tym.. chcialabym juz znac wynik...! Jeszcze tylko 3 dni..! Malwina 29 ja tez pierwsze slysze ze mozna miec owulacje 3razy w ciagu jedno cyklu... napisz jak to zaobserwowalas i skad to wiesz... DIANAKARINA1983 trzymam kciuki i daj znac jak wyszedl Ci test...:) Ajponka- moje to tez pierwsze starania... :)duzo sie sobie przygladasz? Cos czujesz? jakies zmainy w sobie zaobserwowalas? 7 juz nie daleko...!!! pisz... jak juz bedziesz znala wynik... Salatka- milo ze dolaczylas... juz tak wczesnie mozna miec objawy? w pierszych tyogodniach? u mnie jest tak ze jak zaczynam sie obserwowac to wszystkie objawy ciazy u siebie znajduje wiec nie chce tego robic zeby sie nie rozczarowac... mam nadzieje ze twoje przeczucie Cie nie zawiedzie...:) Tiaraa- test zamierzasz zrobic w ta sobote czy nastepna? Kazda sie nie moze doczekac testowania.. rozumiemy co czujesz.. starszna niecierpliwosc... okropne to jest...:) Alez sie rozpisalam....:):)

czesc dziewczyny.Ja rowniez staram sie o dzidziusia, to juz drugi cykl.Bylam pewna ze sie udalo, kochalismy sie w dni plodne.Nawet kilka dni przed terminem miesiaczki czulam objawy ciazowe, bylo mi niedobrze, piersi bolaly, przeszkadzaly mi rozne zapachy.4 dni przed planowanym terminem miesiaczki zrobilam test bo juz nie wytrzymalam, pojawila sie druga kreseczka, co prawda bardzo blada, ale byla, no bylam pewna ze jestem w ciazy.mialam zamiar drugi test wykonac dzien po terminie miesiaczki, a tu niestety niespodzianka, bo dzisiaj dostalam okres.Plakalam, bo bylam pewna ze sie udalo.

anusia_82- Dla pocieszenia chcialam Ci napisac ze okres mozna miec do 3ego miesiaca ciazy....!! Skoro na tescie wyszla Ci ta druga kreska to moze jest szansa... hmmm.. moze zrob po okresie jeszcze jeden test... Nawet jesli sie nie uda to trzeba probowac do skutku... glowa do gory!! Wiem ze Ci przykro ale zawsze trzeba miec nadzieje... zaobserwuj swoj okres... ile bedzie trwal i jak bedzie przebiegal, czy tak jak zawsze czy moze tez inaczej... Trzymam za Ciebie kciuki i miejmy nadzieje ze Ci sie udalo...!!!!

czesc vdziewczyny(-:a ja bralam tabletki antykoncepcyjne przez ponad 10 lat (z malenkimi przerwami ale nie czesto)troszke mam o tym pojecie bo w rodzince mam samych lekarzy a i moj fach jest spokrewniony(-:ostatnio bralam cerazette i nie mialam okresu przez jakies pol roku(to normalny objaw przy tych pigulkach),a poniewaz mam 35 latek to postanowilam,ze najwyzszy czas odpuscic kariere zawodowa na chwilke i postarac sie o dzidziusia.Po odstawieniu cerazette w jakies 3,4 tygodnie dostalam bardzo bolesnego okresu(norma),a drugiego juz sie nie doczekalam((-:za okolo 4 tygodnie rodze moja dziewczynke(-:pozdrawiam z Anglii!!!

acha jeszcze chcialam dodac,ze przed tym okresem tez robilam test i mialam 2 kreseczki i temperature powyzej 37 w pochwie,przypuszczam jednak za do zaplodnienia doszlo,jednak to byla ciaza biochemiczna to organizm wydalil zle rozwijajacy sie zarodek(jeszcze nie bylo serduszka)za wczesnie.Czesto sie tak dzieje jak sie zajdzie za szybko po hormonach w ciaze-organizm jest bardzo madra maszyna.Tak,ze trzymam za was kciuki kochaniutkie i nic sie nie martwcie-ja tez sie stresowalam(-:

Beatka- chyba nie ma sensu zebym robila test po okresie, bo wraz z okresem wszystkie objawy ciazy ktore wczesniej wystapily nagle odeszly, wiec to nie ciaza.Byc moze to byla ciaza ale ulegla samoistnemu poronieniu?Nie wiem sama.Ale Tobie i innym zycze aby okres nie przyszedl, ale nie robcie testow przed terminem miesiaczki bo mozecie sie tak jak ja rozczarowac, najlepiej zrobic dzien po terminie.Ja bede dalej probowala, moze test owulacyjny kupie.Chociaz ostatnio wyliczylam dni plodne a i tak sie nie udalo.

Gratuluje Julka.Ja rowniez bralam tabletki i przy tabletkach zaszlam w ciaze, niestety w 8.tygodniu poronilam.To bylo w styczniu tego roku.Po poronieniu nadal bralam tabletki, w maju odstawilam, bo chcemy miec dziecko,minal drugi cykl i nic.Martwie sie ze to moze przez to poronienie bede miala teraz problemy z zajsciem w ciaze.

Beatka- chyba nie ma sensu zebym robila test po okresie, bo wraz z okresem wszystkie objawy ciazy ktore wczesniej wystapily nagle odeszly, wiec to nie ciaza.Byc moze to byla ciaza ale ulegla samoistnemu poronieniu?Nie wiem sama.Ale Tobie i innym zycze aby okres nie przyszedl, ale nie robcie testow przed terminem miesiaczki bo mozecie sie tak jak ja rozczarowac, najlepiej zrobic dzien po terminie.Ja bede dalej probowala, moze test owulacyjny kupie.Chociaz ostatnio wyliczylam dni plodne a i tak sie nie udalo.

anusia_82- czasami w nas kobietach tak jest ze jesli bardzo sie chce miec dziecko to zaczynamy miec "urojone objawy" ja tak mialam jak zaczelam sie sobie przygladac.. wszytsko mi pasowalo dlatego teraz tego nie robie... staram sie nie zwracac na to uwagi poniewaz nie chce sie rozczarowac... Moja cierpliwosc jest strasznie duza wiec napewno zrobie test kilka dni wczesniej... jak dostane okres to trudno jakos przezyje i bedziemy sie starac w nasepnym miesiacu... najlepiej jest nic nie liczyc zadnych dni plodnych tylko isc na calego jak sie to mowi i probowac az do skutku... A powiedz mi bylas pod opieka lekarza po poronieniu? masz reguralne cykle czy nie bardzo? moze powinnas skorzystac z pomocy ginekologa poniewaz poronilas...

Kiedys mialam nieregularne cykle, ale teraz przez te 2 miesiace po odstawieniu tabletek mam regularnie.W pierwszym cyklu 29 dni a w tym 28.Po poronieniu bylam na wizycie kontrolnej, wszystko bylo ok.2 miesiace temu tez bylam i ginekolog powiedzial ze wszystko sie dobrze zagoilo i moge probowac.no zobaczymy jak to bedzie.

Kiedys mialam nieregularne cykle, ale teraz przez te 2 miesiace po odstawieniu tabletek mam regularnie.W pierwszym cyklu 29 dni a w tym 28.Po poronieniu bylam na wizycie kontrolnej, wszystko bylo ok.2 miesiace temu tez bylam i ginekolog powiedzial ze wszystko sie dobrze zagoilo i moge probowac.no zobaczymy jak to bedzie.

dziewczynki,ja jeszcze dni plodne poznawalam po sluzie,bo okresy to zawsze mialam nieregularne,czasem nawet raz na 2 miesiace.i jakby tak wierzyl w ten sluz to wynika,ze mozna miec wiecej razy dni plodne niz tylko raz w miesiacu(-:bo wedlug kalendarzyka9jesli mozna mowic o jakims kalendarzyku przy nieleguralnych okresach)to ja zaszlam w dni nieplodne,czyli byly plodne!jakie 3 dni po okresie,czyli napewno nie w srodku cyklu(-:

Gość DIANAKARINA1983
julka gratuluje. Ja nie obserwuje siebie za bardzo bo przez 2 miesiace kiedy nie staralismy sie o dzidzie bylam pewna ze jestem w ciazy i mialam wszystkie objawy ale nie bylam. Latwo sobie wmowic cos czego nie ma. Teraz chcialabym miec dzidzie. Owulacja byla okolo 1 lipca ale zobaczymy co bedzie. Trzymam kciuki za wszystkie przyszle mamcie. Napewno sie uda :)

Gość marchefa
To widzę że nie tylko ja widziałam i miałam wszystkie objawy ciąży mimo że jej nie było :D Jak teraz się nie uda to idę do lekarza się przebadać czy wszystko ok , bo martwią mnie też moje bolesne owulację .. Julka ja też poznaje po śluzie , ale z tego co wiem to nie można mieć więcej razy w miesiącu dni płodnych . Możesz mieć dni potencjalnie płodne ale dni płodne masz około 2-3 przed owulacją i około 12 h po owulacji . Choć niektóre plemniki i podobno 6 dni wytrzymują . Zresztą dużo informacji na ten temat w necie znajdziesz ;) DanaKarina to Ty też niedługo testujesz ;) Beatka pewnie że mogą wystąpić takie przebarwienia , ale nie wiem jak wcześnie , bo ja u siebie takowych nie zaobserwowałam .. Już po jutrze testujemy ?? Która pierwsza ?? TY masz 6 h do tyłu czy do przodu ??

Gość DIANAKARINA83
Marchefa ja bede testowac 15-go :) latwo zaobserwowac objawy :) mysle ze wczesniej nie obserwowalam tak swojego ciala :) bardzo wazne jest pozytywne myslenie. Ja mam teraz kolezanke z pracy w 5-tym miesiacu wiec jestem na biezaco w przebiegu ciazy. Jej 4 testy wyszly na nie i w 3 miesiacu dopiero dowiedziala sie ze to dzidzia wiec wszystko jest mozliwe :)

Gość marchefa
Diana masz rację , że człowiek nagle zaczyna dostrzegać wszystkie objawy na które wcześniej nie zwróciłby uwagi ;) A z koleżanką to niesamowite , miała normalny okres w tym czasie ??

Marchefa pewnie masz i racje z tym ,ze jak pisalam ja mialam okres albo raz na 2 miesiace albo kilka razy w miesiacu,tak wiec po badaniach stwierdzono , ze byly miesiace w ktorych mialam wiecej niz jedno jajeczkowanie.Widzisz organizm czlowieka to zlozona sprawa,tez bylam w szoku jak sie dowiedzialam ze mialam 2 ciaze w ciagu jednego miesiaca,a jednak sie zdarza(-;

Gość marchefa
Julka nie bardzo rozumiem , jakie dwie ciąże w ciągu miesiąca ?? Chodzi ci pewnie o dwie owulację w ciągu miesiąca ... Oczywiście że może się zdarzyć , ale dwie owulację w ciągu jednego cyklu miesiączkowego to już chyba nie ;) Choć kiedyś czytałam o takim przypadku ale nie wiem czy to nie zmyślone było ;)

Marchefa- ja odliczam a ty?:):) Ty bedziesz pierwsza testowac.. u mnie jest 9 godzin do tylu... czyli jak u Ciebie jest wieczor to u mnie rano tego samego dnia tylko jak wiadomo inna pora dnia... wiec jak juz bedzie znala wynik to pisz!!! ja tez odrazu napisze...!:) Zaobserwowalas cos nowego w sobie? bo ja nie:( i strasznie mnie to przeraza..! a co do owaulacji to tez przechodze horror... Czy u Ciebie tez tak jest? pierwsze trzi dni to jest tragedia...! bol niesamowity a nadodatek jestem komletnie wtedy pozbawiona sily najchetniej bym spala zeby tego nie czuc... ile u Ciebie trwa krwawienie?