Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bo to historia,bo to marzenia

po jakim czasie u mężczyzn mija zauroczenie?

Polecane posty

Gość sm utas........
po dwuch - trzech latach...........

Gość Dwugłowa Biedronka
musisz zakupić na allegro miernik twardości pały i odczytywać wartości. Jeśli twardość pały znajdzie się w zakresie "miękka faja", to juz po zawodach.

U takiego jednego to minęło 3 lata i do tej pory nie minęło..., więc nie pierdolcie głupot.

zaurocznie, chemia, jak dlugo facet patrzy przez rozowe okulary... to zalezy, nie ma reguly, ale zwykle trwa to ok 6 miesiecy

Gość to przeciez sprawa indywidualn
a a indywidualna dlatego, ze jedna da szybciej, druga pozniej :D

Gość Dwugłowa Biedronka
jak piczka, jest mokra, chętna, i nie zaciąża, to zauroczenie może trwać i 200 lat. Sprawdzone und praktykowane.

To wcale nie jest jasne. Załóżmy, że żona zdradza męża. Kochanek jest nią zauroczony. Aż tu nagle w trakcie romansu zdarza się wpadka. Kochanek ma swoją "kochaną" rodzinę, zonę i dzieci. I nawet byłby skłonny ich zostawić, aby być z kochanką "na dobre i na złe". :) Jak myślisz - ile potrwa jego zauroczenie, kiedy dowie się, że jego nowa partnerka ma czwórkę dzieci w wieku szkolnym? :P

Jak myślisz - ile potrwa jego zauroczenie, kiedy dowie się, że jego nowa partnerka ma czwórkę dzieci w wieku szkolnym? ja mysle ze to zalezy od faceta...jak jest w porzadku to nic nie bedzie przeszkoda. autorko...bo tak mowia psychologowie ok 6 miesiecy dziala chemia. natomiast nie wylklucza to faktu ze mozna pozostac w stanie zakochania a jednoczesnie kochac kogos. Ja czegos takiego wlasnie doswiadczam. poraz pierwszy w zyciu. jestesmy ze soba 3 lata , kocamy sie a jednoczesnie nadal czujey to specyficzne napiecie, namietnosc-niemal w takim samym stopniu jak na poczatku.

Mówię Ci, że u takiego jednego to już trwa 3 lata i do tej pory nie minęło i nie zanosi się na to, żeby miało minąć.

Gość uczuciowy
ja tam nie odrózniam zauroczenia od zakochania i conajmiej 3 lata.... i potem zawsze ze 2 lata trzeźwienia i wchodzenie w coraz obojętność do kobiet i stary już jestem

Gość katka...
Naukowo udowodnione ze zauroczenie druga osoba trwa 2 lata ale to tez zalezy jak sie zachowujemy w obec partnerow.Mi sie zawsze potwierdza regole dwoletnia.Wiec juz sie nie rozwodze, bo kazdy kochaneg mi sie nudzi po 2 latach

Gość uczuciowy
Germaine Geer Jak myślisz - ile potrwa jego zauroczenie, kiedy dowie się, że jego nowa partnerka ma czwórkę dzieci w wieku szkolnym? mąż też?? w przypadku takiej oszustki to 2 do 5 dni ;) i z pewnością mija każdemu takie zauroczenie

Gość poszarpana17
po dwoch miesiącach moze trzech

"ja mysle ze to zalezy od faceta...jak jest w porzadku to nic nie bedzie przeszkoda." Absolutnie się z tym nie można zgodzić. Dlaczego rozpatruje się samo "zauroczenie", chemię? Ludzie się zmieniają, szczególnie w czasie trwania takiego zauroczenia. dopiero po pewnym czasie do głosu dochodzą pewne zachowania czu cechy charakteru, które zostały wyparte czy przytłumione przez ten stan. Cała sztuka polega na umiejętnym wykorzystaniu tego czasu zauroczenia, aby zbudować inną, głębszą więź. Aby były inne płaszczyzny porozumienia, kiedy partner/ka nieco spowszednieje i "zauroczenie" się trochę wytłumi. Jeśli z góry się założy taki właśnie rozwój sytuacji, to nie ma zdziwienia, że jemu/jej po pewnym czasie nieco przeszło szaleństwo. Ale do tego potrzeba dojrzałości.

Gość uczuciowy
e tam to nie ja..... ja wiem co ze mną jest nie tak

Gość uczuciowy
nie ;)

szukanie dziury w calym-ja jestem zywym dowodem na to ze po 3 latach mozna byc nadal zafascynowanym druga osoba jednoczesnie ja mocno kochajac. znamy siebie na wylot, mieszkamy razem od 2,5 roku. facet mojej mamy dowiedziawczy sie ze ma raka nie zostawil jej trwal do konca. I nie jest to wcale takie normalne - zrozumie to tylko ten kto dosiadczyl zycia z umierajaca osoba

"mieszkamy razem od 2,5 roku" Wykorzystujcie ten czas, żeby być gotowymi do spadku poziomu fascynacji. On na pewno nastąpi. Nie można przewidzieć dokładnie kiedy. U jednych par jest to wraz z pojawieniem się dziecka, u innych na skutek zawirowań w życiu zawodowym, albo na skutek zdarzeń losowych. To, jakie to osłabienie więzi będzie miało nasilenie, zależy od jakości Waszej relacji.

Gość a mi sie cheeeeee
"po jakim czasie u mężczyzn mija zauroczenie?" po kilku razach :)