Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sheisnot

WRZEŚNIÓWKI 2011

Polecane posty

mój mniej ruchliwy napewno nie...;) jak się zgarbię to mnie nogą czy ręką wali jakby chciał powiedzieć tym samym "mamusiu nie garb się....bo ci zdzielę" :D no ja miałam szew bo w 25tc miałam 0,5cm rozwarcia i szyjka mi się niebezpiecznie skracała. no wg mnie mamade przesadziłaś z tymi pieluchami, ja przynajmniej kupiłam huggiesy 3-6kg i pampersy też ten sam rozmiar. ale z 2 strony ja dzień przed 32tc miałam z usg, że młody waży 1590dag, więc twój rzeczywiście duży. podejrzewam, że jakby jakoś bardzo przekraczał "normę" to lekarz sam by ci powiedział. apropo lekarza, to mi się z obliczeń (wiem wiem szacunkowych) z usg przesunął termin na 5 :D żeby jeszcze z 10dni ....:)

mamade, moja rada- kup też 2-5 albo 3-6, nie zmarnują się. no, chyba, że planujesz tetrów używać..;) ps. tetrów tetr?? tetr się pisze??

Gość Kasia22.....
Sheisnot - prosciej bedzie pieluszek tetrowych =P Gratuluje chlopca mamade :)

tetrowek? :D kurde, tu nawet ich nie ma :| sheisnot kurcze to faktycznie szok, ze juz w 25 tygodniu rozwarcie sie zaczelo robic! Wiecie, ze ja ostatnie badanie takie ginekologiczne mialam jak bylam w 10 tygodniu ciazy. Od tego czasu lekarz ani razu nie zagladal mi w... piczke :P Plus tylko jedno usg w 6stym miesiacu ciazy. Chyba jednak wolalabym ciaze przechodzic w Polsce... Ogladalam wlasnie program "baby story", w ktorych pokazuja porod i nie moge tego ogladac, bo ciagle placze ze wzruszenia (z natury nie jestem zbyt wrazliwa).. hormony wariuja

Gość Kasia22.....
RandomLady - to naprawde nieciekawie :/ ja mam badania ginekologiczne co miesiac a usg robione co piata wizyte. Czasami dobrze mieszkac w polsce :)u

eh szczerze, gdybym tylko miala stala, w miare dobra prace w Polsce to bym w zyciu nie wyleciala... a tak to raz jako barmanka, potem jako kelnerka i zawsze za jakies 5-6 zl za godzine pracy. Pracowalam codzinnie, czasem nawet po 18 godzin! a na nastepny dzien spowrotem do roboty. Malo tego, nie mialam umowy, szef traktowal nas jak maszyny do roboty i nie wyplacal pieniedzy na czas. W weekendy studiowalam. Na czesne szla mi wiekszosc wyplaty... Tak wiec kiedy tylko trafila sie okazja wyjazdu, dostalam wize pracownicza w Kanadzie to odrazu sie spakowalam. Jednak sercem zawsze bylam, jestem i bede w Polsce. Jesli tylko cos sie wkoncu zmieni w tym systemie (choc juz trace nadzieje) to wracam. Coreczke od dziecka bede uczyc polskiego.

Gość Kasia22.....
Chcialam poprawic swoj poprzedni post, chyba zmeczona bylam.. Usg mam co DRUGA wizyte a nir co piata heh. RandomLady a ile masz lat? Ja tez sie zastanawiam co bede robic po zasilku macirrzynskim bo umowe o prace mam tylko do czasu porodu i potem przez piec miesiecy zus wyplaca mi zasilek. Nie mialam trraz najgorzej platnej pracy - powiedzialabym xe akurart zeby zyc normalnie we wrocku. Ja nie szlam w gastronomie po liceum a w windykacje. A co bede robic dalej to dowiemy sie wszhstkie w marcu =)

random, rozwarcie można też na dobrym usg zobaczyć, on najpierw "zaglądał w piczkę" potem na usg jeszcze. Może w stanach sa lepsze sprzęty i już nie musi ci zaglądać....;)

co piątą....uznałam że sie pomyliłaś, co 5tygodni czy coś....bo co 5 to dwa razy byś miała w całej ciąży ;) ja też co 2 wizytę usg. ja mam umowę do maja 2012, ale po macierzyńskim (trwa 4 miechy czy ile u nas??) jeszcze zaległe urlopy.... potem pewnie mnie wywalą, bo nie łażę i nie tłumaczę się czemu nie wróciłam itepe... random, ja też tu niebardzo. gdybym została sama 1400zł ja+noworodek?!? jak to opłacić?? dobrze, że Tomek jakoś zarabia, bo nie wiem kiedy byśmy w ogóle zachodzili....

kurcze, jak ja tu jestem, to nikt nie siedzi, a jak mnie nie ma - nagle z 3 osoby są... UNIKACIE MNIE?!? ;) nie no pogoda fajna, ale ja liczę ciuszki i się zastanawiam czy nie mało, czy starczy jednak...

kasia22..., Mam dopiero 23 lata. Od kiedy przylecialam do Kanady to trzymalam 3 prace - jedna na caly etat, druga weekendami a trzecia to rozne sluby, bankiety jako kelnerka. Jednak odkad zaszlam w ciaze to stwierdzilam, ze dziecko najwazniejsze i nie bede sie orac wiecej. Troche kasy odlozylam. U mnie dobrze sie zlozylo, bo moj maz dostal awans z menadzera na kierownika zaraz po tym, jak dowiedzielismy sie, ze jestem w ciazy :) Tak wiec tylko z jego pensji i moich oszczednosci wyzyjemy. sheisnot, ja mialam tylko jedno usg i nie bede miala juz wiecej. Tu twierdza, ze usg szkodzi dziecku... Wiekszej glupoty nie slyszalam, no ale co kraj to obyczaj ;p I nie ukrywamy sie przed Toba haha ja mam dobre wytlumaczenie, bo jest miedzy nami 8 godzin roznicy wiec nie dawno wstalam ;p znalazlas juz imie dla synka?

Gość Kasia22.....
Niedawno wróciłam znad jeziora - zmęczona i wypocona :P Jutro na zakupy po komodę i zamawiam wózek leviroo (ten, co Daga dałam Ci link). RandomLady - no to ja młodsza :P beznadziejnie z tym USG masz.. ale chyba mogłaś zobaczyć swoje dzieciątko w pełni ukształtowane i w 3d ?? A jeśli nie to prywatnie możesz ?

Cześć dziewczyny!! nie było mnie troche bo mój ukochany wreszcie wrócił na weekend i nie miałam zbytnio czas.Pojechaliśmy po wyprawkę już większość rzeczy kupiliśmy bo kosmetyki mogą zaczekać, materacyk kupiliśmy kokosowo-gryczany tak doradzili w sklepie:) widzę że mamy nowego chłopczyka:) mamade gratuluję synka:):) randomLady mój maluszek też sie ostatnio troszke rozleniwił i już mniej kopie ale za to przeciąga sie i pcha nóżki pod żebra:) i ja też jestem młodsza od ciebie:)

mi nie jest ostatnio fajnie, że mam Tomeczka... Choć finansowo bez niego ciężko by było... Brzmi jakbym była materialistką?? Nie dogadujemy się ostatnio. Mój też dobrze trafił (mały w termin), bo we wrześniu ostatnia rata za auto i T. ma podwyżkę i to o parę stówek więc kurczzzeee idealnie ;) coś jak Ty random :) z Jego pensji...;) jedno usg bo szkodzi?? o kurwa... Nie mam jeszcze imienia, Natan "wisi w powietrzu" ale nie jestem przekonana. Jak rzekła ciotka T. "może jak spojrzysz na małego"... Jak ktoś lubi mniej typowe to niech tu wymienia... kasio, Fajnie z tym jeziorem...:) Nono, ten wózek nie pstrokaty, taki schludnie i łądnie wyglądający. Nie dziwie się że taki wybrałaś. A, i kur...JA KOMODĘ MIAŁAM KUPIĆ NIE TY!! ;P kradziejko pomysłów ;P

no i znów sza......jak tylko dagmara coś napisze cicho jak makiem.... PODEJRZANE!! ;)

Kasia22, widzialam dziecko juz wyksztalcone calkowicie, ale 3d nie mialam. Jesli chcialabym to prywatnie kosztuje to.. ok. 250$ Jak mam tyle placic to wole poczekac i zobaczyc dziecko 3d jak sie urodzi :D sheisnot, Natan jest sliczne! MI jeszcze zawsze Filip sie podobalo, ale jakbym miala synka to maz uparl sie na Lukasa. A mi sie z bankiem kojarzy :o Chyba lepiej, ze bedzie corcia :D Mam nadzieje, ze dogadacie sie z chlopakiem. Tak szczerze, to ja mialam sporo watpliwosci co do mojego faceta. A raczej do wiazania sie tak na stale, bo znalismy sie krotko i po kilku miesiacach okazalo sie, ze jestem w ciazy i musimy wziasc slub. Wczesniej bylam straaasznie zakochana w innym kolesiu jeszcze w Polsce i jakos ciezko mi bylo sie pogodzic z tamtym rozstaniem. Na szczescie teraz juz jest wszystko dobrze, choc czasem wracam wspomnieniami. miki90, mnie ta mala tak samo zawsze po zebrach kopie :) Wczesniej siedziala mi na jakims nerwie czy cos, bo strasznie mnie caly poldupek i biodro prawe bolalo. Smialam sie, ze jeszcze sie nie urodzila, a juz mi gra na nerwach :P Wogole to jak macie na imie? Wywnioskowalam, ze sheisnot to Dagmara, a Kasia22 to Kasia :P Ja jestem Sonia i milo mi :D Jakos sie zaczelam przywiazywac do Was :)

Nick___________Termin Porodu____Plec Paulina2409_____2 wrzesien_______dziewczynka babysol_________5 września_______dziewczynka sheisnot________7 września________CHŁOP miki90_________14 wrzesien______chłopiec mamade________15 września_______chłopiec iza 19_02_______16 wrzesień_______dziewczynka randomLady_____22 wrzesien_______dziewczynka jimjam_________24 wrzesien______chlopiec xxxDOTKAxxx____29 wrzesien______chłopiec Witam Was moje drogie, widzę że narazie przewaga płci męskiej:):):)mnie też trochę długo nie było ale już narazie nigdzie się nie wybieram,właśnie wróciłam z nad jeziorka 3 dniowy wypad pod namiotem było superowo:) ale nam wczoraj pogoda dała popalić uufffff,hehe szło się ugotować:) co do wagi bobaska to mój chyba też będzie jakiś wielkolód hehe bo jak byłam w 28tyg.to ważył 1500g no to chyba dużo:)ja badanie ginekologiczne i USG mam robione co wizytę więc wszystko wiem zawsze dokładnie czy jest ok,teraz wybieram się 5 sierpnia na wizytę i zobaczę ile dzidziuś już waży:)mi zostalo kupić kosmetyki,pieluszki,łóżeczko ale to muszę zabrać mojego mężusia na miasto i teściową(bo już nam oznajmiła że ona kupuję łóżeczko i koniec kropka!:)) no i takie jakieś pierdółki zostaną do kupienia a wózeczek już mam,bujaczek też,wanienkę,aaa jeszcze komoda i prawie będzie wszystko:)

chyba każdej coś zostało do kupienia.... a pewnie jak się młodzież urodzi to się okaże że brakuje więcej ;) random, każdy widział w życiu dziecko wykształcone całkowicie ;P nie a serio to dziwnie to zabrzmiało... u mnie widok w 3d kosztuje około 250zł więc też sobei odpuściłam, toć zobaczę już za...około 6tygodni ;) Lukas mi się nie widzi, ale już Luca - tak ;) Filip się wielu osobom podoba, ale ja miałam kumpla, i z nim mi się kojarzy... W ogóle z ludźmi mi się kojarzą ich imiona i tu powstaje lipa. Też mam nadzieję, że jakoś się dogadamy, ale narazie myślę, że popełniłam błąd wybierając tego faceta na ojca mojego dziecka. Sonia ładne imię,takie z mortal combat, miło mi ;) mój dzidź w 31tc dzień przed 32tc ważył 1590g i jeszcze lekarz mi powiedział, że usg obliczyło datę na 5września a nie na 7mego, więc przybiera w sam raz a w porównaniu do waszych pociech to jakiś malutki ten mój synuś....:) ty 5 sierpnia na wizytę, ja ściąganie szwu 8smego :)

No to faktycznie Twoja dzidzia mała albo moja duża hehe:)ale spoko jeszcze jest trochę czasu to się wszystko unormuje:)

jak mi gin mówi, że dzidź się dobrze rozwija, to mnie to tyle interesuje. Nie martwię się, bo nie ma czym w takim razie ;>

witam:) kurcze czemu wy zawsze piszecie jak mnie niema:P sheisnot mam nadzieje że jakoś się do gadacie. ja mam na imię Anka ale moj T. mowił do mnie myszko potem zaczoł miki że niby myszka miki i tak jakoś mu zostało:):)

Hej ! Ja mam na imie Iza moj maz to Tomek . Drugiemu synowi damy na imie Oliver /bedziemy pisac tak bo mieszkamy zagranica :-) Usg i wszystkie inne badanie i od 30 tygodnia Ktg mam co wizyte :-) Wiec wszystko wiem na biezaco . Wozek i kolyske juz kupilismy ,pozostalo pieluszki ,butelki i kosmetyki reszte juz wszystko mam . POZDRAWIAM

też się nad Olivierem zastanawiałam...ale Oliwier u nas by było nie?? lipa...

A ze tu Kacper pisze sie inaczej Caspar to rodzinka napewno by miala z tym problem ...bo jak to starsi ludzie wiec zrezygnowalismy

A ja od wczoraj wieczorem ,nie czuje sie zbyt dobrze ...na spacerze wczoraj mnie co jakis czas lapal skurcz nogi i musielismy robic male pauzy a po kapieli mam zawroty glowy ..

jimjam zawroty głowy to i mi się zdarzają wczoraj ledwo dałam rade wczłapać sie po schodach do teściów mieszkają na 2 piętrze a ja w połowie drogi musiałam usiąść bo mi sie słabo zrobiło.