Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nesia

TERMIN MARZEC 2012

Polecane posty

loarra........25......Inowrocław..22.05.11......01.03.2 012 ...dziewczynka Loma..........30.....Warszawa.....25.05.11....02.03.20 12 ...dziewczynka szatynka84.....27.....Białystok......24.05.11....03.03. 2012 ...córeczka Nesia........35......Warszawa.....26.05.11.......04.03.20 12 ...dziewczynka zielonytulipan...27.....Warszawa.....25.05.11... 04.03.2012...chłopiec betty29....29....Szczecin...27.05.2011...04.03.2012...dzi ewczynka nieszka2000.....35......Szczecin.....30.05.11....05.03. 2012....chłopiec Madzia0808...22...Ruda Śląska...31.05.2011...07.03.2012....dziewczynka? nikaa87..........24.....kraków........30.05.11......07.0 3.20 12.....dziewczynka Happy_mom......27......Wrocław....01.06.2011.....07.03.2 012.... TeczowyElfik......27......Lublin........02.06.22......08. 03.2012..... gosiaczek29...29...Lublin....01.06.11....08.03 .2012....dziewczynki(prawdopodobnie) inez2108........31......Bydgoszcz....01.06.11....08.03.20 12...... gocha g ........... ..28....................03.06.11......09.03.2012.....dziewcz ynka scooby84........27.....Poznań ..... 02.06.11.....09.0 3.2012......chłopiec agnieszk@@....25l.....anglia.......02.06.11 ....09.03.2012.....dziewczynka myszka151984..27....anglia...........27.05.11.....09.03.2 012..... carmen37.....27.....Dublin.........04.06.11.......09.0 4.2012.....chłopiec Kasiulka!........28 l.....Wawa.........29.05.11 .....10.03.2012...chłopiec Julka.................................................... ......... 11 .03.2012....... Agniesia1979....................01.06.2011...........11.0 3.2012.......dziewczynka monika2712....27.....Szczecin.......08.06.11.......12.03. 20 12.......chłopiec Malamianu......24 ....Warszawa.....14.06.11......13.03.2012.... eudaiomonia...25....Górny Śląsk.....17.06.11......13.03.2012... rogal86..........25.......Niemcy.........22.05.11.....14. 0 3.2012....dziewczynka kajaka31........31.....Gdynia...........27.05.11......15. 03 . 2012....dziewczynka Klinka31................................................. .......17 .03.2012..... Marcowe_szczęście..31..G.Śląsk......11.06.2011.....18 .03.2012.....synek Agula0501.....25.... Warszawa...... 18.06.11......18.03.2012..... dziewczynka amr2...........28.....Kraków/Gdańsk..12.06.11....19.03. 2012.... Marzec19......26.....Kraków............13.06.11......19. 03. 2012.... Lilka79........31.... Warszawa........13.06.11......20. 03.2012....dziewczynka Jagoda 20marzec..26..Zielona Góra..13.06.11...20. 03.2012...dziewucha Eulalia..........31.....Białystok........20.06.11.. ...19.03.2012....... ada111..........23.....zachodz.......14.06.11.. ....21.03.2012........ lasica29.........29.....Londyn.........14.06.11.....21.0 3 .2012.....dziewczynka my_kalimba...29...Gdańsk...........16.06.11..........23. 03.2012.... Basiolek........28.....Górny Śląsk.....19.06.11.....25.03.2012.....dziewczynka Ania_33.........33.....Górny Śląsk....08.06.11......25.03.2012.....dziewczynka Angelowa......25.....Londyn...........20.06.11..... .26.03.2012.... majakilato....29.....Września........26.06.11.......29.0 3 .2012.... Marghi...........36.......N.Sącz.........29.06.11....... 29.03.2012.......chłopczyk muffka_27..........27.........Warszawa.......05.06.2011.......12.03.2011......dziewczynka

Kobitki a kiedy zaczynacie pakować torbę do szpitala..?? Nie wiem czemu ale od paru dni mam wrażenie że już czas hehehe :)

Dziękuje za informacje:* Ja z racji cc nie śpieszę się:p ale w sumie nic niewiadomo;) Myślę,że zacznę w przyszłym tygodniu:) Jak narazie koszule,2 staniki i szlafrok mam wyprany i poukładany w szafie...inne rzeczy do szpitala dalej są porozkładane w całym mieszkaniu;) Czekam aż mąż zamontuje lampę na suficie i lampkę nocną i skręci łózeczko..wtedy spakowaną torbę schowam w szufladzie pod łóżeczkiem:p Już tak bardzo chcę układać tam ciuszki itd ale nie dość,że mężuś chory:( to ciągle w pracy..dziś np.na 12 godzin poszedł:/ W sobotę chcemy jeszcze jechać do IKEA po jakiś fotel..

W połowie lutego dokupię reszte drobnostek do szpitala typu woda dla mnie z dziubkiem:),kremik jakiś, mleko w buteleczkach jednorazowych(na wszelki wypadek) itp i wtedy mam już komplet:) A i jeszcze 1 stanik...w innym kolorze niż teraz kupiłam...już znalazłam w necie:) i muszę kupić przewijak...na komodzie mamy tylko takie obramowanie drewniane..muszę kupić"wkład":)-i wreszcie koniec:D Oczywiście do porodu:P

Nesiu trzymam kciuki, choć na pewno będzie dobrze. Marcowe szczęście my też na razie nie kupujemy maty - wiemy, że często jest kupowana w prezencie na odwiedki. Póki co nie kupujemy także laktatora (na początek chcę wypożyczyć), sterylizatora, podgrzewacza. Nie kupiliśmy też jeszcze termometru na podczerwień, o którym już kiedyś pisałyśmy - w 2012 pojawił się nowy model i czekamy na opinie o nim. Termometr kupimy tuż przed lub po porodzie. Póki co mamy sprawdzony elektroniczny. A z tym laktatorem to zupełnie nie mam pojęcia jaki wybrać i muszę najpierw zobaczyć w praktyce o co chodzi z tym odciąganiem, zeby zrozumieć istotę tego zagadnienia :) Sterylizator kupimy wtedy, gdy sterylizacja domowym sposobem okaże się bardzo uciążliwa, czyli np. wtedy gdy nie będę z jakiegoś nieprzewidzianego powodu karmić piersią. A podgrzewacz na chwilę obecną uważam za zbędny gadżet - wyczytałam, że dla dziecka nie ma znaczenia temperatura pokarmu...

Pogrzewacza też nie posiadam-tak jak mówisz-jak okaże się potrzebny to kupimy-teraz szkoda pieniążków:) Termometr dostaliśmy.. A co do przewijaka...to nie wiesz może czy mając taki drewniany na komodzie lepiej dokupić ten "wkład"(nazywam tak przewijak miękki:P) idealnie pasujący(np.po bokach podwyższony) czy troszkę mniejszy,żeby położyć obok kosmetyki potrzebny przy przewijaniu? Dodam,że mamy przewijak na całą komodę..

Podgrzewacza tez nie posiadam póki co ...kupię jak będzie się zanosiło na karmienie butlą...laktator dostałam i myślę że może sie przydac przy nawale mlecznym a to już zazwyczaj następuje w 3-4 dobie po porodzie. termometr mam elektryczny i takie paski na dotyk co sie do czoła przykłada, sterylizatora nie kupuję, przewijak mam taki normalny http://allegro.pl/przewijak-na-lozeczko-usztywniany-70cm-milpol-i2053946245.html do tego kupiłam 2 prześcieradełka do niego

Marcowe_szczęście - dziękuję za życzenia. Ja również życzę wszystkim "starszym" mamusiom tego, co sobie wymarzą :) Ja też uważam że wystarczy wygotować butelki, smoczki. Nie ma co przesadzać, powietrza nie wysterylizujemy :D Dziecko musi mieć jakiś minimalny kontakt z zarazkami. Maty też nie kupujemy. Na początku przecież i tak nie będzie potrzebna. A później się zobaczy. betty29 - nie gniewaj się, ale rozbawiłaś mnie z tym wiekiem :D Dzięki :D Torbę mam zamiar już spakować. Jak tylko dokupię resztę niezbędnych rzeczy. Wystraszyłam się tymi ostatnimi skurczami i wolę być przygotowana.

Loarra-myślałam o takim samym przewijaku ale właśnie nie wiem czy "zająć nim" całą powierzchnię komody czy część?:/(tak jak napsiałam wcześniej) Marzec-nie ma za co;) Pakuj torbę,pakuj jeśli ma Cie to w jakiś sposób uspokoić;) Ja wiele rzeczy musiałam już kupić,żeby być spokojną:P ale jakoś z torbą mi się nie spieszy...żebym się nie przeliczyłą:D:P

Muszę się przyznać, ze jestem już częściowo spakowana... No a wszystko co potrzebne jest w domu w razie co... łącznie z wodą i cukierkami :) W torbie są już wyprane w loveli: 2 koszule do karmienia, 1 zwykła i 1 luźny t-shirt, 2 biustonosze laktacjne, kapcie, klapki, 2 ręczniki (kąpielowy i do twarzy), majtki siatkowe i bawełniane, tantum rosa, spryskiwacz 250 ml (jak któraś z nas radziła). No a reszta jeszcze niespakowana - gdzies tam w różnych szafkach czeka. Myślę, zeby jeszcze wziąć przede wszystkim kosmetyczkę, a w niej: pasta i szczoteczka do zebów, szczotka i frotka do włosów, żel pod prysznic, myjka, szampon najlepiej jakiś malutki na raz. Oprócz tego mam jeszcze podkłady poporodowe bella mama, wkładki laktacyjne, wkładki careefree large fresh, podpaski always, mydło biały jeleń, laktacyd zwykły i femina plus. Zastanawiam się czy to wszystko mi się naprawdę przyda. Wezmę jeszcze malutką kosmetyczkę z przyborami do makijażu i demakijażu :) A no i jeszcze mam zgrzewkę wody 0,7 l w butelkach z dzióbkiem, cukiernki nimm2 oraz zozole. Dużo tego kurczę... No i dla dzieciątka też przygotowana jest wyprawka, ale niespakowana. Nawet jak trafię do państwowego, to wymagają dopiero na wyjście - także mąż dowiezie. No i tak to u mnie wygląda. Będę wdzięczna za porady czego nie brać zdecydowania lub co jeszcze wziąć. Wezmę jeszcze coś do otwarzania muzyki - mp3 albo słuchawki do telefonu. Szaleństwo!!! Zapomniałąm jeszcze o ubraniu na wyjście... ale to też mi juz pewnie mąż dowiezie na wyjście, żeby nie jechać z walizką na porodówkę :P

Marzec ja tez własnie zaczynam odczuwać coraz częściej skurcze i do tego pobolewanie więzadeł i czasem tez w pochwie dziwne kłucie więc nie ma co dzis chyba spakuje rzeczy dla mnie a jutro dla niuni:) Muszę sobie zakupić jeszcze herbatke z liści malin, połozna mówiła że warto pic od 38 tc, i zioła szwedzkie ponoć super sprawa jak ktoś ma pęknięte krocze lub nacięte oraz na bliznę po cc przyspieszają gojenie ran i zapobiegają zakażeniom . Marcowe szczęście szczerze mówiąc to ja nie mam pojecia czy są jakieś rozmiary tych przewijaków ja mam chyba taki standardowy, wiem że pasuje mi na łóżeczko i na komodę

szatynka moim zdaniem masz za dużo środków do pielęgnacji krocza bo i lactacyd i szare mydło i tamtum rosa a poza tym to chyba ok:) ale to tylko moje skromne zdanie

Także dołączam sie do życzeń dla wszystkich mamusiek, które niedawno miały urodziny. 100 lat!!! Co do przewijaka to ja mam bardzo podobny jak loarra, też dokupiłam prześcieradełka. No i u mnie on ma byc zamocowany na łóżeczko, czyli jest twardy, a na komodę chyba wystarczy miękki.

Loarra słuszna uwaga :) W torbie jest tylko tantum rosa, a własnie nad pozostałymi się zastanawiam czy w ogóle brać, ale chyba faktycznie nie będę :)

witam babki :D Szatynka tez uwazam ze niepotrzebujesz az tyle tego ww Maz dowiezie i dokupi nawet :P:P Tak naprawde tez sie zastanawiam czy te podgzewacz itp sa potrzebne ? ja narazie nie kupuje jak beda potrzebne to dokupie a z opowiesci wiem ze nie sa az tak pozadane...

Nesia - trzymam kciuki, żeby zadne problemy nie wyszły w szpitalu. Torby - mam spakowane. Polecam system: 1 mniejsza na porodowkę i większa na potem. W małej dokumenty, koszula do porodu, kapcie, szlafrok, ręcznik, woda i ubranko na 1 dzień dla dzidzi wraz z ręczniczkiem, kocykiem i tetrową pieluchą. Reszta w duzej torbie na poporodową. podgrzewacz - u mnie stał nieużywany. wygodniej mi było wstawić na chwilke butelkę z mlekiem do garnuszka z goracą wodą. sterylizator - teraz mam taki do mikrofali. Poprzednio nie miałam, gotowałam butelki (powinno się wg instrukcji położnych gotować 10 min., ja szczerze to gotowalam z minutkę i tylko przez pierwsze 3 miesiące, potem tylko przelewałam wrzątkiem). Bardzo potrzebny detal do tego : kuchenne metalowe szcypce do wyjmowania goracych butli z gara, w każdym dziale kuchennym w markecie są.

Dziewczyny wy mi tu proszę nie piszcie o spakowanej torbie,bo zaczynam się denerwować:D Szatynko-nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę tej Twojej systecatyczności..bo ja oprócz tego,że muszę mieć wszystko wcześniej:P to nigdy nie potrafię do końca zrobić tak jak wcześniej zakładałam;) Jak dobrze pamiętam to zarzekałam się tu,że spakuję torbę...jakoś parę tygodni temu:D:P Nie zapomnij w swojej małej torbie:P spakować aparatu;) Ale nie ma się z czego śmiać...ja też wezmę za dużo rzeczy...zawsze biorę;) Z tego co czytałam warto wziąść 2 ręczniki pod prysznic(jeden ciemny),bo ten pierwszy-ciemniejszy będzie tylko służył podczas pierwszego prysznicu...potem nie wygląda za ładnie..Dobrze,żeby też był to taki ręcznik,którego nie będzie nam szkoda wyrzucić;) Ja do podmywania wezmę tylko białego jelenia;) i delikatny deo i żel pod prysznic..A kosmetyki do malowania..i owszem..jak będę miała siły się umalować to mamusia też chce ładnie wyglądać na zdjęciach;) Loarro-zioła szwedzkie są w aptece? I pić je kiedy?Też po 38 tc? Dziewczyny-ile wcześniej robicie badanie na krzepliwość krwi? I jeszcze jedno-jakie macie łóżeczka?Chodzi mi o wielkość ?I długość ochraniacza do niego?Nie wiem czy nie kupiłam za krótki a jak narazie nie mam jak sprawdzić...

hej dziewczyny ale się rozpisałyście :) ja jużpo wizycie u lekarza i oczywiście temat naczelny to moje ciśnienie :/ wdomu super ale jak widzębiały fartuch to skacze :/ lekarz się trochę zmartwił bo takie nagłe skoki są gorsze niz stale podwyższone. Mam kontrolować w domu przez najbliższy tydzień i skonsultować z nim, w razie gdyby sięcośdziało mam przepisane tabletki. Poza tym wszystko jest ok, mała waży 1700g, serduszko bije jak dzwon :) Co do sterylizatora to my też nie mamy,myślę, że stary domowy sposób się sprawdzi ;) podgrzewacza i laktatora też nie kupowaliśmy,laktatormogę wypożyczyć od położnej, zobaczymy jak to będzie z tym karmieniem. Wczoraj byłam u koleżanki i wyobraźciesobie, że jej córeczka 3-miesięczna uwielbia mleko z butelki ale zimne :) Jest na piersiale jest też dokarmiana:) i za butlę bierze się dopiero po około 45 minutach :) jak mleczko ostygnie :) koleżanka się śmieje, że mleko nie moze stać dłużej niż godzinkę ale malutka zawsze się wyrabia przed upływem godzinki :) Co do tego mojego ciśnienia tolekarz mi powiedział, że moze ono być wskazaniem do CC i będziemy je stale monitorować, bo nigdy nic nie wiadomo. Hmmm, jk to się dziwnie wszystko układa... Przepraszam za błędy ale piszę ze stacjonarnego a klawiatura przy nim wystawia mnie na nagłe skoki ciśnienia... ;) W ogóle to nie wiem, które zdjecia sączyje ale tak: naklejka jest super , mebelki też są słodziutkie, wózeczek bardzo bardzo fajny :) miło było pooglądać tyle zdjęć :)

lilka dzięki za podpowiedź w sprawie pakowania...bo własnie zapieram się za to:) Marcowe szczęscie nie panikuj masz termin troszkę później niż ja ...a ja sobie włąsnie usmiadomiłam że moze za 3 tyg bedę już z dzidzią w domu jakby chciała się w 38 tc urodzić:) Ziół szwedzkich sie nie pije tylko robi z nich okłady. parzysz czekasz aż ostygną moczysz gazik i przemywasz na początku troszke szypie nie przestrasz się to normalne:) Tak w każdej aptece są dostępne albo w sklepach zielarskich

Łóżeczko mam standardowe 120/60 a ochraniacz mam bodajże 80/60 ale głowy sobie nie dam uciąć

Basiolek-cieszę się,że mała zdrowiutka:) a Ty kobieto się nie denerwuj...chyba,że chcesz miec cc jak ja:P MIło mi,że podoba się wózek i meble;) Jestem nimi zachwycona;) Jak skończymy pokoik to wrzucę fotkę całości;) Loarro-widzisz jaki ze mnie głuptas;) Dziękuje za kolejną dziś poradę;) Ziółka kupię spobie napewno;) Ja ochraniacz mam 55x135 cm i nie wiem czy jest dobry do łózeczja 140/70cm..nie wiem jak ja to kupowałam:/

Na długośc będzie dobry gorzej z szerokościa:/ ale najlepiej przymierz do boku łóżeczka basiolek ciesze sie bardzo że dzidzia i ty macie sie dobrze:) a odnośnie białych fartuchów to połozna mi opowiadala że niektóre kobiety mają tak że w domu skurcze regularne nawet co 5min trwaja 1minutę więc jada do szpitala a jak zobacza lekarza to nic zero wszystko niknie...ponoc to zasługa adrenaliny hehe i dośc często sie zdarza taka reakcja na biały fartuch:P

Sama się śmieje ze swojego postu :) Torba jednak nie wygląda jeszcze tak strasznie. Na razie jest w niej tylko to, co napisałam, a nad resztą właśnie się zastanawiam czy ewentualnie do drugiej nie zapakować - położna tak samo jak lilka79 nam radziła. W sumie to lilka79 na nowo mnie natchnęła i przepakuje chyba w mniejszą torbę - tak tak pójdziemy w mniejsze... ta co mam jest taka średnia, a jak pójdziemy w wiekszą torbę ze sredniej, to może sie to skończyć że bedę wyglądać jakbym wyjeżdżała na bardzo długo :) Także do mniejszej zapakujemy tak jak lilka79 radzi: dokumenty, koszulę do porodu i taką krótszą koszulkę, tzw. t-shirt (coś mi sie obiło o uszy, że trzeba krótką koszulkę), ręcznik oczywiście jest ciemny :), klapki, kapcie, szlafrok, mp3 lub słuchawki, chyba jeszcze kosmetyczka albo sam żel pod prysznic, wodę, cukierki (nam położna radziła, zeby zapakować własnie nimm2 i zozole na porodówkę - to nie moja wydumka), wezmę jeszcze drugi aparat - bo to zostawiłam na męża głowę i on miał pamiętać, ale jak mi chłopina z emocji zapomni, to będzie lipa - swoja drogą to dobrze, że mi przypomniałyscie, bo oczywiście baterie nienaładowane... i to w obu... Dobra to tyle :) A w tej sredniej zapakuję całą resztę :) No i jeszcze przygotuję trzecią torbę z wyprawką dla maleństwa. To chyba będzie faktycznie wygodniejsze rozwiązanie :) No i wiecie dziewczyny, podobnie jak loarra termin mam na przełomie lutego i marca. Z tego co wczoraj sobie obliczałam, to za 2 tygodnie mam koniec 37 tygodnia, czyli rozumiem, że liczy się że ciąża jest już donoszona. Skurczy jeszcze nie czuję, ale ewidentnie ciężej mi wstawać z pozycji leżącej i muszę powoli chodzić, bo jak szybciej idę to jakoś tak się dziwnie czuję. Marcowe szczęście wbrew pozorom jesteśmy podobne i wcale nie jestem taka systematyczna jakby sie mogło wydawać. Też zawsze na wyjazdy biorę dużo rzeczy... tylko potem dziwi mnie dlaczego każdy do mnie przychodzi czy przypadkiem tego czy tamtego nie mam... A jakie zdziwienie jak nie mam :) Kosmetyki do makijażu muszą być - oczywiscie, ze mama po porodzie musi ładnie wyglądać :) Jak nie będę dała rady, to trudno, ale taka malutka kosmetyczka nie zaszkodzi, a może nawet poprawi humor :P

Loarra-ja się bardziej martwię długością niż szerokością..ciągle słyszę,że może być do połowy wysokości szczebelek..Następną pościel kupimy najwyżej z wyższym ochraniaczem;) jak mały będzie już wstawał...:) Szatynko-myję buzię płynem micelarnym z Biodermy więc już nawet zaopatrzyłam się w takie małe płyniki-jak mówisz jednorazowe:D:P...Nie wiem tylko jak to będzie z moimi włoskami...muszę nakładać piankę i suszyć suszarkę żeby jakoś wyglądać na fotkach :P więc nie wiem jak to jeszcze spakować:P Robiłaś już badanie na krzepliwość?

W tym tygodniu mam wizytę, wiec pewnie jakies badania mi lekarz zleci. Jezcze nic z badań przedporodowych nie miałam - ani krzepliwości, ani posiewu, itd.

Też mam mieć aktualne i lekarz coś mówił, ze będę je miała albo w 36 albo w 38 tygodniu, tylko właśnie wypadło mi z głowy w którym to miało byc. Dam znać jak sie juz dowiem.