Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miszowinka

Czy USG może nie wykryć ciąży? Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Miszowinka

Witam. Jestem w trochę dzwinej sytuacji. Mój narzeczony przeszedł w dzieciństwie świnkę, bardzo poważnie. W poprzednich związkach uprawiał seks bez zabezpieczenia i żadna z jego partnerek nie zaszła w ciążę. Mnie zaczęły boleć piersi, choć miesiączkuję nieregularnie, postanowiłam zrobić test. Wyszły dwie kreski, w tym ta "ciążowa" była słabsza, ae to podobno bez znaczenia. Umówiliśmy się na USG, lekarz stwierdził, że ciąży nie widzi, a endometrium wskazuje na bliską miesiączkę. Powiedział również, że w okresie okołomiesiączkowym testy mogą dawać fałszywy wynik. Odradził robienie w tej sytuacji testów betaHCG, gdyż uznał, że niepotrzebnie. Od USG minęły dwa tygodnie, bolą mnie piersi, są powiększone, a okresu nie mam. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Nie wiem co mam myśleć.

A co tak ginekologa mocno słuchasz? Rób tę betę i tyle i/lub idź do innego gina. Nic nie stracisz (kwestię pieniędzy pomijam).

Gość Masz jakiegoś
jebniętego lekarza!!Zmień go.Idz do innego.I nie słuchaj głupka i zrób betę.Pierwszy raz słyszę że test daje pozytywny wynik około miesiączki.Bzdura.Jakby tak było to po jaką cholerę by na ulotkach pisali żeby robić w terminie @??!!.No ciśnienie mi się aż podniosło:).I jak tyle czasu nie masz to zanim pujdziesz na betę zrób jeszcze raz zwykły test z apteki.Da wiarygodny wynik po takim czasie.Powodzenia:)

Gość Miszowinka
Ale na USG naprawdę nic nie wyszło. Narzeczony "teoretycznie" jest bezpłodny, robił kiedyś badania. Wiadomo, że to nigdy nie będzie na 100%. Ja nie planowałam dziecka, więc bardzo się denerwuję.

Gość Miszowinka
Dwa miesiące temu wzięłam Escapelle, pierwszy raz kochaliśmy się wtedy bez zabezpieczenia, ja miałam w domu od jakiegoś czasu tę tabletkę i wzięłam w razie czego. Po dwóch tygodniach dostałam okres. Narzeczony powiedział, że bez sensu, że nie mam się truć hormonami bo on nigdy nie będzie mógł mieć dzieci, robił przecież badania etc. Czy to też mogło wpłynąć poi takim czasie na moją gospodarkę hormonalną?

Gość Miszowinka
Przepraszam, po tygodniu od zażycia Escapelle dostałam okres. I od tej pory kochaliśmy się już bez zabezpieczenia, a dwa tygodnie temu test wyszedł poztywnie, tego samego dnia USG nic nie wykazało.

Mogło być za wcześnie na usg, a test ciązowy wykazuje gonadotropinę przy chorobach, oprócz ciązy oczywiście. Poszukaj sobie w necie.