Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byłam bardzo głupia...

Za miesiąc rodzę A MAM BLIZNY NA RĘCE PO CIĘCIU SIĘ :(

Polecane posty

hej Za miesiąc będę rodzić a ja mam blizny na jednej ręce :( których bardzo się wstydzę :( CO ja powiem im w szpitalu ? uznają mnie za jakaś wariatkę :( Jak ja mogę je ukryć ? czy wgl jest to możliwe ? O bliznach wie tylko mój mąż i nikt więcej.

Gość kasztyk33
Możesz do porodu założyc na ręce frotki do ścierania potu, takie jak mają sportowcy

Gość Nie, ale beda sie z ciebie
zlewac ze dalas sie fali emo-dzieci. :P Smiac mi sie chce z tej waszej subkultury.

Gość pewnie i tak to nie będzie
nikogo interesować. Może gdyby to były świeże blizny to zapytaliby ale tak to wątpię.

Gość zielono miiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
a co to kogo interesuje?

W szpitalu już nie takie rzeczy widzieli, wątpię, żeby ktoś zwracał na to uwagę.

owszem, zwroca uwage , przynajmniej powinni. ktos musi zweryfikowac czy jestes na tyle zrownowazona psychicznie, by wychowywac to dziecko. sorry, ale sama pytalas.

To zależy na jakiego lekarza/lekarkę trafisz.Jeden oleje sprawę i potraktuje cię rutynowo, a inny się zainteresuje twoim stanem psychicznym (może poleci rozmowę z psychologiem lub go do ciebie przyśle).

scarlett. właśnie też o tym myślałam że nie takie rzeczy widzieli... ale jednak boję się że kogoś to zainteresuje i co ja wtedy powiem... Kupiłam sobie do porodu jedną koszule z długim rękawem. Bo nic innego mi do głowy nie przyszło. Tydzień temu byłam na podtrzymaniu 2 dni. i motylka miałam na prawej ręce. Potem jeszcze pielęgniarka przyszła pobierać mi krew i nie dałam lewej ręki bo się wstydziłam tylko z wielkim trudem pobrała mi krew z prawej. A byłam ubrana w krótkie spodenki i długą piżamę ale czy taki zestaw bedzie wygodny po porodzie ? czy lepiej dokupić jeszcze jedną koszule z długim rękawem ?

Gość oriori
Zrób tak jak ktoś Ci radził i kup na ręce frotki, takie sportowe a mam nadzieje, że minelo sporo lat juz od tego bo moze byc nieciekawie

Gość nbvb
aby szpital ci bigosu nie narobił i po urodzenia dziecka nie wystawil skierowania na obserwacje psychaitryczna, a ma do tego prawo :o

1,5 roku temu poroniłam... strasznie to przeżyłam... :( wtedy właśnie to zrobiłam kilka razy... teraz jest już wszystko ok doszłam do siebie chodziłam do psychologa

Gość Katarinananana
Ja też miałam, nikt na to nie zwrócił uwagi. Daj spokój i nie przejmuj się. Na potrzymaniu leżałam 2miesiaće po porodzie miesiąc. Także mieli czas aby się zorientować i zapytać. ;)

kurcze :( nie zle mnie teraz nastraszyłyście :(

Gość trzmielina
nic ci to nie da... dla własnego komformtu psychicznego możesz oczywiście kupić sobie koszulę z długim rękawem i próbowac zakryć rękę, ale przy porodzie raczej nikt się nie będzie z tobą patyczkował (jak trzeba będzie np. podac kroplówkę).

Katarinananana I nikt nie zwrócił ci uwagi ?

Gość Katarinananana
Oczywiście, że nie. Nawet się krzywo nie patrzeli. Oni są tam od tego, żeby poród przyjąć, podać lek a nie po to, żeby robić wywiad środowiskowy. Nie przejmuj się, głowa do góry. Blizny mam ogromne zbieram się do laserowego usunięcia.

troszkę mnie pocieszyłaś. A próbowałaś je jakoś zakryć ? Długa koszula ? Frotka ?

Gość trzmielina
jeśli chodziłaś do psychologa, to udaj się do niego ponownie i poproś o wystawienie jakiego zaświadczenia - że obecnie nie stanowisz zagrożenia dla siebie i dziecka. dzięki temu byc może unikniesz kwasu w szpitalu, bo to że u jakiejś dziewczyny nie zwrócili na to uwagi, nie znaczy że u ciebie też tak będzie. osobiście, gdybym była lekarzem natychmiast bym zareagowała, bo to niestety świadczy o jakiś zaburzeniach psychicznych. jest mnóstwo kobiet, które poroniło i nie musiało się z tego powodu okaleczać.

"Oni są tam od tego, żeby poród przyjąć, podać lek a nie po to, żeby robić wywiad środowiskowy." i tu sie mylisz. jesli nikt na to nie zwrocil uwagi, to bylo to zwykle zaniedbanie szpitala. rutynowym postepowanie byloby wyslac cie na konsultacje z psychiatra.

Gość Katarinananana
Daj spokój jakie zaniedbanie? To, że mam blizny na ręku, które zrobiłam 15lat temu nie musi oznaczać, że w chwili obecnej jestem młodą głupiutką i nieodpowiedzialną dziewczynką.. Trochę rozumu dziewczyny. Lekarze nie są od tego aby wchodzić z butami w cudze życie. Czy wyobrażasz sobie kontrole zarobków przez szpital? Bo przecież muszą wiedzieć czy jesteś w stanie utrzymać dziecko. Proszę was. Trochę rozsądku i nie straszcie dziewczyny.

Gość zawsze możesz zzzz
powiedzieć że miałaś wypadek i dlatego masz tak podrapaną rękę Ale najlepiej to do kup sobie jeszcze jedną koszulę z długim rękawem żebyś miała jedną po porodzie fakt będzie gorąco ale dasz radę

Gość Katarinananana
Niczym nie zakrywałam ani długą koszulą ani frotką ani czymkolwiek innym. Jeżeli ludzie są inteligentni to nie pchają się na chama tam gdzie ich nie potrzeba. To tyle z mojej strony.

Gość trzykrotka,
powiedz ze lata przeszłe , ktore juz dawno mineły , a ze sa pamiątki no to tylko pozostalosci , i wszystko juz jest wporządku

wlasnie chodzi o to, by sprawdzic, czy blizny sa 15-letnie czy 15-miesieczne, bo to ma znaczenie. i nikt tutaj nikogo nie straszy. autorka zadala pytanie i kazdy wyraza swoje zdanie na ten temat.

Gość jijoijoi
sorry, ale zakrywanie tych blizn jest smieszne i jeszcze bardziej zwroci uwage personelu. Oni sa od przyjmowania porodu i opieki, a nie wypytywania o slady na ciele.

Gość jijoijoi
dobre mzimu, za duzo amerykanskich seriali sie naogladalas/es:D

Gość Katarinananana
Właśnie Autorko ile miesięcy/lat mają Twoje blizny?