Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanamatkaK

wysokosc alimentów 400 zł to duzo???

Polecane posty

blagam pomocy 19wrzesnia mam sprawe o alimenty ale musze napisac zestawienia kosztow utrzymania na trojke dzieci w wieku przedszkolnym nie mam zielonego pojecia jak to zrobic pomocy

Gość czytam sobie
do 432423423432 ty juz kiedyś mi wyliczałaś pieniądze a teraz znowu zaczynasz komu innemu wyliczać!! myli ci sie tobie wszystko-najpierw piszesz że żyjesz z 850 zł a w momencie kiedy ktoś tobie przypomni reszcie juz dodajesz do tej kwoty kilka stów!! Gdybyś tak poszperała w pamięci to znalazłoby się jeszcze z kilka i z 850 zł wyszłoby 3500!! Kobieto jesli nawet wegetujesz za 1500 zł miesięcznie to chwała ci za to - jedyną rzeczą co należałoby w tej chwili zrobić to nasłać na ciebie pomoc społeczna i sprawdzić w jakich warunkach mieszka i żyje twoje chore niepełnosprawne dziecko!! ty te pieluchy pierzesz czy wietrzysz?!! Tak jak Al tobie tu wyliczyła dostajesz wszelkiego typu zapomogi,łącznie z dofinansowaniem do mieszkania,prądu i gazu. Nie pisz tu takich bajeczek bo nikt a nikt wte twoje brednie nie uwierzy!!

Gość czytam sobie
Do autorki postu wejdź na stronkę kancelarii adwokackiej Grzybkowski & Guzek http://www.grzybkowski-guzek.pl/tekst/id/1770 ,na dole są arkusze kosztów utrzymania dziecka - są 4 arkusze -wybierz stosowny d wieku twojego dziecka - pobierz sobie go na komputer i wypełnij wpisując ceny po przecinku nie po kropce Nie zawyżaj cen-pisz takie jakie są faktyczne - kalkulator sam tobie wyliczy ile średnio wydajesz na dziecko Utrzymanie dziecka to nie tylko jedzenie - to również koszty związane np z czynszem,z ogrzewanie,z wodą,z prądem,z internetem,z TV,z opłatami w szkole czy przedszkolu. Utrzymanie dziecka to rwnież koszty związane z zajęciami dodatkowymi,wypoczynkiem,wyprawianiem urodzin czy imienin. Nie daj się w sądzie zakrzyczeć i zepchnąć na "pobocze"!! Nie jest prawdą że ty w równych częściach masz łożyć na utrzymanie dziecka - skoro tak to ŻĄDAJ aby ojciec dziecka w równym czasie sprawował opiekę nad nim 50/50 czyli 12 godzin na dobę on i 12 godzin na dobę ty czyli np od 7.00 do 19.00 on a ty od 19.00 do 7.00 rana ty - po tygodniu zmiana. Niech ojciec dziecka w czasie kiedy sprawuje opiekę nad dzieckiem gotuje,sprząta,pierze,uczy,wychowuje,chodzi na spacer,idzie do lekarza,bawi sie itp Powiedz w sądzie że ty w czasie wolnym od opieki nad dzieckiem pójdziesz do pracy i będziesz miała możliwość łożenia na to dziecko połowę kosztów związanych z utrzymaniem dziecka co jego ojciec Jak uważasz że sobie w sądzie nie poradzisz weź adwokata-koszty mogą być przyznane w całości ojcu a w najgorszym wypadku będziecie obydwoje musieli je uiścić w połowie Żądaj kwoty co najmniej 1000 zł - z arkusza i tak tobie wyjdzie dużo więcej Nie zgadzaj się w sądzie na inna kwotę-złóż pozew w innym mieście niż zamieszkujesz-masz takie prawo albo też żądaj zmiany sędziego-nie masz nic do stracenia-zawsze możesz żądać uzasadnienia wyroku-ciekawe czym sąd to uzasadni NIE BIERZ POD UWAGĘ WPISÓW TEGO DEBILA ZNIENAWIDZONEGO - TO ZRANIONY ALKOHOLIK KTÓREMU ŻONA ODEBRAŁA WSZELKIE PRAWA DO DZIECKA- ON BEZ NIEJ DOSTAŁ W GŁOWĘ DLATEGO TERAZ SIĘ TY NA KAŻDEJ KOBIECIE MŚCI powodzenia

nie chce mi sie wszystkiego czytac, ale moja matka miała 600 złotych na trojke dzieci. czyli po 200 na glowe.

Gość gorzka ale szczera prawda
gratuluje matce!!! tyle,że ty nie liczysz ile mamuśka dostawała od państwa poza alimentami-rodzinne,dopłaty do mieszkania, gazu, prądu; zapomogi na wielodzietną rodzinę z zakładu pracy i opieki-ta nawet finansowała przedszkole,obiady w szkole,podręczniki,odzież,leki Kurwa jakoś tych dodatków żadna mamusia nie bierze pod uwagę Ogarnij się i dopytaj mamuśkę ile wydusiła od państwa na waszą trójkę - zawsze wielodzietne rodziny mają dużo większą pomoc aniżeli samotna matka z jednym dzieckiem!!!

Gość taka prawda....
400zł to tak obiektywnie niewielka suma ale jesli ojciec nie jest bogaczem to mniej wiecej tyle zasadzaja polskie sady:o moze to przykre biorac pod uwage ceny wszystkiego ale jak dostajesz te 4 stówy to i tak jestes w tym wzgledzie w nie najgorszej sytuacji

Gość gorzka ale szczera prawda
432423423432 może podliczymy 520 zł -dostajesz ty -świadczenie pielęgnacyjne,64 zł zasiłek rodzinny jesli dziecko ma więcej niz 5 lat,153 zasiłek pielęgnacyjny,250 zł z tytułu samotnego wychowywania dziecka,84 kształcenie i rehabilitacja dziecka niepełnosprawanego razem 1071 zł plus te twoje 650 zł z wynajmu = 1721 myślę że nie jesteś dość uczciwa i za wynajem nie odprowadzasz podatku tak więc tw ój dochód jest nieujawniony czyli przy oficjalnych dochodach zapewne ubiegasz sie o wszelka pomoc z opieki w refundowaniu kosztów zwiazanych z utrzymaniem mieszkania a więc energetyka,gaz,opał jest jeszcze inna forma pomocy dziecim niepełnosprawnym o której nawet nie raczyłas wspomnieć - to PFRON która finansuje zarówno wszelkie pomoce jak również i pieluch o ktrych wspomniałaś A remontu łazienki,kuchni i wc nie zrefundowali tobie? Nie przystosowali do potrzeb niepełnosprwanego dziecka? nie abym tobie złośliwie wyliczała ale ty wiele razy podkreslasz jak sobie radzisz z głodowej racji jaka tu nam przedstawiasz pomysl że nie każdy mataką sytuacje jak ty i nie każdy radzi sobie w podobny sposób do ciebie

Gość MI LENKA
A po jakiego grzyba rodzina z trójką dzieci żyje z jednej pensji niech leniwa mamusia ruszy tyłek do pracy a nie zasłania się dziećmi że nie może pracować. A może się takiej mamusi nie opłaca pracować bo zabiorą im wszystkie możliwe dodatki zabiorą o tym to już człowieczek od głupiej baby nie wspomina.Jest leniem to musi klepać biedę i tyle,do roboty skoro się troje dzieci zrobiło czas się ruszyć nie wyciągać łapę po dodatki.

Gość Z Zniecierpliwiony
Mnie cały czas zastanawiają te dziwne mamusie. Jeżeli mamusiu ....dziecko to dla Ciebie problem to powierz jego opiekę ojcu ....następnie płać alimenty , przyjeżdżaj,odwiedzaj dziecko ,sprawiaj mu prezenty, przyjmuj do domu ...utrzymuj je wtedy., opiekuj się nim .....i nadal płać alimenty...itp,itd. Instytucja alimentów to choroba.....to trzeba zlikwidować.

Gość waran zielony
idioto tyle że niestety tatusiowie nie mają ochoty wychowywać-oni nawet płacić nie chcą zauważ prostuchu ze tu żaden facet nie pisze o tym że chciałby wychowywać swoje dziecko czy tez swoje dzieci i ani jeden nie wła o alimenty - a wiesz dlaczego? bo takich po prostu nie ma (no może z małymi wyjątkami wtedy nagłaśniane jest to i w TV i w radio -wielki hałas przy pojedynczych przypadkach) jesteś jedynym który mówi w ich imieniu i obyś za to po ryju nie dostał-przecież oni ciebie do tego nie upoważnili ani o to nie prosili

Gość czytam sobiea
a ja ciebie poproszę abyś odnalazł ojca mojego syna abym mogła oddać mu dziecko na wychowanie-zapewniam że będę płaciła na nie i codziennie odwiedzała jedyne co musisz to tylko mi go odnaleźć bo nawet nie mam komu złożyć takiej propozycji której ty stale piszesz powodzenia-podpowiem -n jest w Wielkiej Brytanii

dzieki za pomoc mam nadzieje ze dam sobie rade w sadzie ojciec dzieci w sumie straszyl mnie ale sie nie daje to w sadzie tak samo nie dam soba pomiatac on mysli ze jak wezmie dzieci raz w miesiacu na caly dzien do mc,donaldu albo na plac zabaw i przyprowadzi do tego wciety to jest wielkim tatusiem placi mi 100 zloty tygodniowo na trojke i ma mi starczyc masakra

Gość to po kiego grzyba
tyle dzieci sobie narobiliście? A zrób sobie jeszcze piątkę !!! Chyba o antykoncepcji wiele nie wiedzieliście bo wierzyć mi się nie chce , że na 3ke dzieci decydują się osoby tak mało odpowiedzialne , że nie biorą pod uwage rozstania i samotnego wychowywania. Jeśli sytuacja materialna dopuszcza samotne wychowywanie to wtedy można sobie robic 3kę dzieci ponieważ ma się p[ewność, że bez partnera też się nie zginie. Kuźwa, pospolite polskie dziecioroby...

Gość Z Zniecierpliwiony
"""" Kuźwa, pospolite polskie dziecioroby..."""" Może nie tak do końca .......ale na pewno liczne.

Gość strzelec39
ja jestem teraz po rozprawie o alimenty i sad mi przyznal 400 na 15 letniego syna .on nie pracuje a jednak musi placic

Gość Z Zniecierpliwiony
"""" [zgłoś do usunięcia] Z Zniecierpliwiony """" Kuźwa, pospolite polskie dziecioroby..."""" Może nie tak do końca .......ale na pewno liczne.""""" To nie ja napisałem.Ale się z tym zgadzam.

Gość Z Zniecierpliwiony
To jak Ty te dzieci wychowujesz ......i utrzymujesz?

Gość kochanka Franka
400 zl,malo.2000 zl tez malo.Jest jakas suma zeby satyswakcjonowala? Czytam sobie teksty typu ZROBIL DZIECKO NIECH PLACI a szanowna mamusia gdzie wtedy byla? Z psem na spacerze?Tak jakos sie dziwnie sklada ze tylko facet ma miec obowiazki finansowe,mamusia natomiast placze balast jej zostal. Pytalam tu na forum, wiele razy dlaczaego problem tylko matkom ktore sa samotne nie wystarecza 400 zl.Za to wystarcza rodzinom gdzie rodzice sa razem. Uprzedzajac glupie komentarze,ani ja ani maz nie placimy nikomu alimentow.Jestem jedynie ciekawa cudu ktory opisalam powyzej

Gość mirinda_
Ja mam na 13 letniego syna na którego dostaję 900 zł. Podliczyłam koszty jego utrzymania (wszystko od kajzerki po wyjazd na narty i nowe łóżko raz na 10 lat) i wyszło mi 1812 zł na miesiąć. Fakt, syn chodzi dodatkowo na j. angielski 2 x w tygodniu i uprawia 1 sport. Wiąże się to z co miesięczną opłatą i wyjazdami 2 x w roku. kochanko franka napisałaś że 400 zł wystarcza na wychowanie dziecka w pełnej rodzinie. Ale powiedz mi co to jest za życie, chyba o chlebie i wodzie. Nie ma bata, musi przy takiej kwocie wkroczyć opieka społeczna. Piszesz że tylko facet ma obowiązki finansowe. Nie zgadzam się z tym, matka ma dużo więcej obowiązków wobec dziecka. Finansowy, opieki itd.....

Gość Z Zniecierpliwiony
Co to za kolejna bzdura napisana. Ta kobieta " wychowuje" dziecko. To dopiero je wychowa.

Gość Mi lenka
Jak ktos ma 4stówy na dziecko to znaczy źe rodzice są życiowymi fajtłapami albo maja w dupie pracę. Ale o tym kochanko i panie z że wy też na takich pracujecie to dlaczego żadne nie napisze. Przecież trzeba im dać dodatek na mieszkanie rodzinne mops dołoży i żyją śmięjąc się z uczciwych.

400 ZŁ OJCA + 400ZŁ tWOJE DAJE 800ZŁ CZY TO MAŁO NA WYDATKI MIESIĘCZNE NA DZIECKO?:p:p

Gość kochanka Franka
Mirindo,Mnie bardziej chodzi o to ze w pelnej rodzinie musi wystarczyc i koniec.Za to po rozwodzie przestaje wystarczac. 2 tys zlotych to 500 euro.Nie znam nikogo kto w kraju ktory zamieszkuje wydaje miesiecznie na dziecko(z wszystkimi dodatkami) Zauwazylam ze dziecko rozwiedzionych rodzicow strasznie drozeje. Nie odbieraj mojego postu presonalnie.Jest skierowany do wszystkich formulowiczow :)

Gość Z Zniecierpliwiony
No przecież to jest oczywiste.... ale wydaje się ,że nie dla wszystkich.

Gość MI LENKA
To siedź sobie w kraju w którym zamieszkujesz bo tak prawdę mówiąc kochanko o sytuacji w Polsce masz pojęcie blade,wiesz np ile w Polsce kosztuje wynajęcie niedużego mieszkania w Poznaniu??Wiesz może jakie są rachunki za prąd wodę czy inne sprawy.A co do tego czy dzieci drożeją po rozwodzie to i owszem głupia pindo drożeją bo do tej pory miały dwoje rodziców do opieki i dwoje rodziców mogło na zmianę spokojnie pracować po rozwodzie takich warunków już nie ma a ktoś to robić musi dzieci są w przedszkolu czy z opiekunką za wszystko musisz zapłacić.Weź sobie prostą rodzinę gdzie np facet zarabia 2500 a kobieta 1500,mają razem 4 tys mając dwoje dzieci mają po 1000zł na osobę.po rozwodzie kobieta zostaje z 1500zł niektórzy twierdzą że 400zł to dużo więc ma 800zł na dwójkę co zmienia postać bo ma 2300na troje czyli po 765zł opłaty podobne a facecikowi zostaje 1700zł.Więc część idzie na drugi etat do pracy a facet ma pretensje dlaczego jego dzieci siedzą same w domu bez opieki bo tylko wytykać potrafi.Godziłam latami pracę na dwie umowy i godzę ją do teraz dobrze wiem o czym piszę więc jak czytam chore zazdrosne baby co to piszą że po rozwodzie dzieci są drogie to mnie zalewa.Może jak chcesz mieć więcej to też się rozwiedź skoro to takie super być samotną matką będziesz mieć droższe dzieci.

Gość mirinda_
Kochanko, to może nie powiedzieli Ci o wszystkich wydatkach. Podsumuję tylko wakacje 2700 zł za 2 tygodnie + 1300 zł za 2 tygodnie + 2000 zł za 13 dni = 6000 zł same wakacje. Tyle wydałam (wydaliśmy) na syna. Trudno jest 13 latka zostawić na całe dni samego w domu, lepiej (jak rodziców stać) wysłać na obozy, kolonie, w tym oczywiście jest 2 tygodniowy wyjazd ze mną. Dziadkowie pracują a na lato w mieście taki 13 latek już nie pójdzie, latał by całymi dniami po podwórku i szukał guza. Jest jeszcze wyjazd zimowy z 1200 zł. I tak grosz do grosza i wychodzi olbrzymia suma.

Gość Z Zniecierpliwiony
A dlaczego wakacje tylko 2700?

Gość Z Zniecierpliwiony
Sorry ...dlaczego tylko 6000.

Gość bfdgfdgdfgg
po pierwsze ty musisz dolozyc nastepne 400 zl, to razem jest 800 zl na dziecko,plus rodzinne, nie czytalam calego topiku, ale powinnas dupe ruszyc i isc do pracy, bynajmniej ja tak zrobilam, bo nie pozwole zeby moim dzieciom cos zabraklo, jak bym miala sie ogladac na tatusa to dzieci by nie mialy nic, do roboty dziewczyno,