Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listopadowa dama 28

W końcu się zdecydowaliśmy... Nasza pierwsza ciąża i pierwsze dzieciątko.. 2012r

Polecane posty

Gość listopadowa dama 28

Witam! Mam 28 lat i w tym miesiącu zdecydowaliśmy z mężem że odchodzimy od antykoncepcji i zaczniemy (po 2-3 miesiącach) starania o nasze pierwsze dziecko. Czy są tu również babeczki które jak ja planują zajść w ciąże ?

Gość jhfhfydb
a spierdalaj

Gość listopadowa dama 28
Jestesmy 2 lata po slubie ja 28l. maż 36l. Dużo myślałam nad tym czy by jeszcze nie poczekać z rok , dwa... ale uznaliśmy że takie czekanie nie wiele zmieni... Zarobki nam nie wzrosną, remontu i tak nie zdążymy zrobić w te 2 lata...więc decyzja podjęta... Wszak kobiety mówią że dziecko zmienia cały świat ale nie jest przeszkodą w realizowaniu planów...

Witam!mam 21 lat za rok w czerwcu bierzemy ślub,ale już teraz zdecydowaliśmy się na dziecko,,,no i czekamy jeszcze 2 tygodnie na upragnione dwie kreseczki!trzymam kciuki również za Was aby sie udało

Gość lakakak
21 lat i już dziecko, dziewczyno tym w/w nie dorosłaś jeszcze do pięt, z czym ty starujesz, doucz się moze jeszcze a nei dziekco, dziecko to byle kto potrafi zrobić, to najprostsza rzecz jaka można zrobić

Jak nie wiesz to nie pisz.wychowałam synka siostry ona chodziła do pracy a ja pilnowałam małego mam doświadczenie wieksze niż niektóre kobiety w wieku 30 czy tam ileś lat,oboje jesteśmy gotowi na dziecko i jesteśmy swiadomi obowiązków i odpowiedzialności za maleństwo.wiek nie gra roli

Gość listopadowa dama 28
Każdego to sprawa indiwidualna czy rodzi w wieku 20 , 25, 30 czy 40 lat... wg własnego uznania... Aczkolwiek od rzau przyznam się że ja w wieku 20 lat nie chciałabym mieć dziecka. Uważam że nie byłam wówczas gotowa ani też nie umiałabym przmeblować swojego życia by stać się nagle mamą...\ Nie potępiam ale też nie pochwalam... myślę że najlepszy wiek to 24-28 l. na urodzenie pierwszego dziecka... ale każdy robi tak jak uważa. pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy !

nie rozumiem jak można podawać przedział wiekowy, kiedy najlepiej urodzić dziecko... znam babki pod 30stke, które mają tak nasrane we łbach, że roweru bym im nie powierzyła, a gdzie dopiero do macierzyństwa one... to zależy od dojrzałości psychicznej...

Gość smerfetkaaaaaa
slodziaczek1990 sama jestem młodą matką ślub wzięłam w wieku 20 lat urodziłam mając 22 . Jedno jest pewne jeśli jest to Wasza świadoma decyzja poczekajcie z tym do ślubu. Przeżyj ten dzień wyłącznie myśląc o Tobie i mężu bez stresu ...bez ciągłego drżenia o to czy z dzieckiem wszystko ok , wytańcz się , pojedźcie gdzieś w podróż poślubną nacieszcie się tymi pięknymi chwilami. A to, że pilnowałaś że pilnowałaś syna siostry nic nie znaczy. Każde dziecko jest inne mój do 3msc życia miał kolki w dzień spał max 2,5 godziny od 5 rano do 19 wieczorem praktycznie cały czas noszony. Od 15 zaczynały się ataki kolki i niemiłosierny płacz... Teraz jest już lepiej ale i tak mam bardzo ruchliwe dziecko. Nie wiem czy gdybym została z tym sama nie wpadłabym w depresje... Nikt nie zadecyduje za Ciebie ale naprawdę jeśli chcecie wziąć ślub poczekajcie z dzieckiem do nocy poślubnej...

Gość gregferwgs
ja pjerdole, kolejna sucz obwieszcza, żę sie będzie zapładniać!!! Idz to dziołcho robićz chłopem, a nie z gawiedzią kafeterii.

Gość Anna Lisa Es
Ale sięnastawiłaś, a może sie okazać, żę jesteś bezpłodna, hehe :)

Gość **Tosia**
To sie mylicie kochane ze wiek 24-28 lat najlepszy naukowo stwierdzone ze do 25 lat najlpeiej miec 1 dziecko wcale sie nie dziwie ze pozniej zajsc w ciaze nie mozna bo jak taka dama zaczyna staranka przy 30 stce a niedaj boze btrzeba sie leczyc bo nie da rady zajsc i wtedy wielki problem bo jest juz zastara :/ Moje zdanie na yten temat jest takie jesli 20sto latka czuje juz ze jest w stanie zostac mama i ma do tego warunki to dlaczego ma czekac az bedzie stara pipko??? Sama mam 23 lata a na dziecko bylam jzu gotowa majac 20 a ze nie moglam zajsc to 3 lata uplynelo Mam znajome ktore w wieku 38 lat braly slub poronily 1 ciaze i daly sobie spokoj bo sa juz zastare i nie warto sie juz leczyc ale co one z tego maja sa dewotami ktore nienawidza ciezarnych i patrza vtylko w siebie ą ę itp

Gość huhuhuhu
I znów temat pokazuje beznadziejność naszego narodu...babeczka normalnie się pyta, czy sa jakieś kobiety planujące dziecko i taki odzew..żal po prostu. Co to rozwiniętego tematu- Nie ma idealnego czasu na dziecko, każda kobieta indywidualnie czuje że to jej czas i że jest gotowa, może mieć 19, 25 i 35 lat. Zalezy to od dojrzałości psychicznej, pewności co do partnera, sytuacji materialej i wielu innych czynników. Ja zdecydowałam się na dziecko w wieku 25 lat- byłam po studiach, miałam pracę, mieszkanie i od roku męża...i poczułam, że to to, że to ten czas. A jeśli sytuacja 19-latki jest ustabilizowana to czemu nie. Życzę autorce bezproblemowego zajścia w ciąże :) I pociechy z macierzyństwa.

Gość siedzeinie na kafe
przed planowanym zajsciem w ciążę grozi zlasowaniem resztek twojego mózgu oraz powoduje blokady psychiczne i prowadzi do bezpłodności. Zerknij sobie na topiki, niektóre laski bezskutecznie PRÓBUJĄ ZAJŚĆW CIĄŻĘZ KAFETERIĄ od co najmniej kilku lat. To jest żenujące.

Gość buahahahahahaaa
kolejny topik pojemnika z cyckami na plemniki!!!! :))))