Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zespoldown

a ja usunelam dziecko z downem w 18 tyg

Polecane posty

Gość zespoldown

okazalo sie ze procz tego ze ma downa to jeszcze ma ciezka wade serca.Nie przezyloby .Dlatego zdecydowalismy sie na rozwiazanie ciazy.Bylo mi przykro ale co????mialam pozwolic by sie tak chore dziecko urodzilo i pozylo kilka miesiecy???????pewnie mnie tu zaraz zjedziecie.

Gość Dlaczego ????
Tez bym tak zrobila...Poodzenia zycze :) Nastepnym razem bedzie dobrze :)

Gość takatampani
i dobrze zrobilas!

Gość becia:)))
Ja również bym usunęła.

Gość zespoldown
dostalam srodek na wywolanie skorczy i urodzilam martwe dziecko byla to dziewczynka.Mysle ze lepiej ze tak zrobilam.Bardziej by cierpiala gdybym pozwolila jej przyjsc na swiat.Dodam,ze mieszkam w uk.Tutaj bez problemy przerwali ciaze z plodem ktory mial downa.

Gość zespoldown
napisalam ten temat gdyz widzialam dzis POST PT CZY USUNELYBYSCIE CIAZE Z ZESPOLEM DOWNA....

Gość zespoldown
narazie nie myslimy o dziecku z mezem odczekamy jeszcze troche...

Gość Dlaczego ????
Moja znajoma tez usunela wlasnie w UK dziecko z wada serca..Odczekasz i sprobujesz jeszcze raz,nie ma co skazywac kogos i siebie na cierpienie..?Takiego jestem zdania..

A skąd Ty możesz wiedzieć, że by nie przeżyło? Bogiem jesteś? Morderczyni.

Gość henna45
Jak już raz ci się takie dziecko zdarzyło to następne ciąże obarczone są wielkim ryzykiem... Nie radzę.

Gość ldkfjrfjruuuuk
dobrze zrobilas

nieprawda, akurat jesli chodzi o downa to jak ruletka, nie ma oberczanie, np jesli był to typ mozaikowy, to nie ma ryzyka, że nasteone tez takie bedzie, u dzieci z choroba downa, jest wada serca, owszem zdarza się, że dzieci przezywaja długich lat, ale jakie to jest zycie, wszystkie choroby imaja się po 30 r zycia, niektore umierają już w 1, to matka decyduje i powinna miec prawo, a nie grzmiące paniusie które ani nie beda całe zycie troszczyć sie o takie dzieci a krzycza najgłosniej

własnie...jej dziecka wiec nikomu nic do tego, uzewnętrzniać sie nie musi

Gość zespoldown
sucho pisze?????nie rozumiem.....co mam teraz plakac wpasc w depresje bic sie w piersi......minal prawie rok od rozwiazania ciazy.Mysle ze byla to najlepsza decyzja.

Gość offferrmmaa
hahah dobrze zrobiłas :)

z taką wadą serca i tak by zmarło, w meczarniach, bo tabletka na przyspieszenie porodu nie zabija płodu a skoro urodził sie martwy, albo doszłoby do wewnatrzmacicznego obumarcia, ze szkoda dla matki albo zmarłoby po porodzie, czując i cierpiąc

Gość zespoldown
WY CO NA MNIE PSY WIESZACIE.....CO WY MOZECIE WIEDZIEC O ZYCIU???????????CIEKAWA JESTEM CO BYSCIE ZROBILY NA MOIM MIEJSCU?????NIE ZYCZE WAM BYSCIE KIEDYKOLWIEK PRZEZ TO PRZECHODZILY I MUSIALY DECYZJE TAKA PODJAC.

Gość jestem przeciwna aborcji
ale w tym przypadku dobrze zrobiłaś, że nie skazałaś tego dziecka i całej rodziny na cierpienie,

Gość ZielonaCytryna....
Dobrze postąpiłaś. Nie miej do siebie pretensji ani wyrzutów.

Gość 1627
Ale pierdolisz małolato. Nudzi ci się szmatławcu do tego stopnia, że wzbudzasz tanią sensację wśród innych upośledzonych intelektualnie ludzi na tym forum? :-o Na pierwszy rzut oka widac ,że to o czym piszesz jest niczym innym , jak tylko nędzną PROWOKACJĄ. Uważaj, by kiedyś nie dotknęło cię tego typu prawdziwe nieszczęście. A swoją drogą, czytający i odpisujący w tym temacie - ogarnijcie się ludzie i włączcie logikę...

Gość zespoldown
DO Zdesperowana Domowa Żona....okaz troche uczucia, smutku, nie wiem... ze ci chociaz przykro jest! ja pie**ole... normalnie szok.............CZYTAJ UWAZNIE CO PISZE W PIERWSZEJ WYPOWIEDZI I POTEM KOMENTUJ

Gość zespoldown
DO 1627......uwazaj co piszesz zeby ciebie cos takiego w zyciu nie spotkaLO GLUPIA MALOLATU

Gość jestem przeciwna aborcji
"A skąd Ty możesz wiedzieć, że by nie przeżyło? Bogiem jesteś? Morderczyni." a po co to dziecko miałoby żyć? chciałabyś mieć downa i wadę serca? matka musiałaby wiecznie żebrać pieniądze na operacje, a pomagać nikt nie chce gdyby nie cywilizacja i wszystkie metody podtrzymujące życie, to słaby osobnik nie miałby szans na przeżycie, przetrwałyby tylko zdrowe, silne jednostki