Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zespoldown

a ja usunelam dziecko z downem w 18 tyg

Polecane posty

PO TE JEST KAFE BU PISAC NA ROZNE TEMATY PRAWDA?NIE JEST TO PRZYJEMNY TEMAT ALE TO SAMO ZYCIE I NAPRAWDE NIE ZYCZE WAM NIGDY BYSCIE PRZEZ TO PRZECHODZILY

Gość DO zespoldown
ja cie rozumiem,moja siostra tez usunela to byl 19 tydz tylko dziecko mialo rozszczep kregoslupa i nie mialo zoladka takze w ogole by nie przezylo poza lonem matki.

i ja sobie tez tego nie zycze ani nikomu innemu ale przykro mi jak ktos tak agresywnie, bezuczuciowo pisze o nienarodzonym dziecku, czy z zespolem downa, czy chorym sercem, kazdemu czlowiekowi nalezy sie szacunek ktorego ja tutaj niestety nie zauwazylam.

Gość kpkm 0u90ny89g9
dobrze kobieto zrobilas bardziej bys cierpiala gdybys widziala smierc dziecka jak ma pare miesiecy

Gość atomacietu
W szafie znaleźli plastikowe beczki. Po uchyleniu pokrywy uderzył ich silny fetor. Zobaczyli gnijące, zmumifikowane zwłoki czworga dzieci: dwóch noworodków i pięcioletnich bliźniaków, zamordowanych cztery lata wcześniej. Do błędów, które doprowadziły do tak późnego ujawnienia tragedii, przyznała się policja. Opieszale wykonywali swoje czynności także sędzia i kurator rodzinna. Bierność instytucji podnosił w procesie obrońca Krzysztofa

Gość kpkm 0u90ny89g9
po co maja ulomne dzieci sie rodzic szkoda kasy na nie i nerwa

Gość kpkm 0u90ny89g9
no albo potem w beczkach zamykaja na zywca albo morduje te ulone dzieci

Gość kpkm 0u90ny89g9
precz z downami

Gość ncdiusnhw89ncrCJEK;
Moja kuzynka (ok. 5 lat) jest niepełnosprawna, ma małogłowie, niedosłyszy, niedowidzi, codziennie non-stop rehabilitacja, ciągle leży, nie umie siedzieć i mogłabym jeszcze wymieniać. Nie wiem co bym zrobiła, ale wiem jak jest jej i jej mamie bardzo, bardzo, bardzo ciężko :-(.

Gość nie doszłoby do tych tragedii
zrobiłabym to samo, co ty. Bardzo Ci współczuję bo to trudna decyzja i straszny ból jak okazuje się, zę dziecko w twoim brzuchu jest chore i nie ma szans na godne życie. Usunięcie ciąży to w tym przypadku mniejsze zło i nie przejmuj sie krytykantami bo żaden z nich nie pomógłby ci ani borykać się z jego niepełnosparwnościa ani w bólu po jego smierci. Mam nadzieję, zę następnym razem wszystko pomyślnie się skończy i zostaniesz szczęśliwą mamą. Pozdrawiam.

ja mam 26 lat i ani w rodzinie meza ani mojej nie bylo zadnych chorob genetycznych.Na usg w 12 tyg okazalo sie ze dziecko nie ma kosci nosowej i jest duza przeziernosc karkowa okolo 4mm.Pobrali mi jeszcze krew by na 100% potwierdzic diagnoze ze to zespol down.Potem doszlo jeszcze chore serduszko.No i decyzja ....na przerwanie ciazy.

DO nie doszłoby do tych tragedii Itika27......dzieki dziewczyny za slowa otuchy i zrozumienia.

Gość dobrze kobieto postapilas
szacun dla ciebie

Gość ty zabojczyni okropna!!!!!!!!1
Twoje dziecko Maluszkowi twardnieją kości i wydłużają się nogi. Klatka piersiowa podnosi się i opada - dziecko trenuje oddychanie, choć na razie jego płuca wypełnia płyn owodniowy, nie powietrze. Dotyk określonej okolicy ciała dziecka nie wywołuje u niego serii ruchów całego ciała (jak to było wcześniej). Na dotyk reaguje teraz tylko dotykane miejsce. Dziecko reaguje także na nacisk wód płodowych na jego ciałko. Gdy założysz na przykład za ciasne ubranie, dziecko intensywnie się porusza, kopie i kręci się wokół własnej osi. W ten sposób domaga się poprawy sytuacji. Gdy przyjmiesz bardziej dogodną pozycję, dziecko się uspokaja

Gość dobra decyzja
tez bym tak postapila i zycze ci by nastepne dziecko bylo zdrowe

Gość absasp
zdesperowana piszesz jak poparzona...

Gość ty zabojczyni okropna!!!!!!!!1
nie mam muzgu

Gość niebiesko-zielona
Co tu dużo pisać. Tragedia rodzinna. Dla matki, ojca, dziecka. Nie pochwalam, ale też chyba nie krytykuję. Nikt nie chciałby przez to przechodzić. Trzymaj się.

Gość oioioiggg
phi a a bez downa! haaaa

Gość oioioiggg
popieram debil to nie pociecha!

Gość oioioiggg
moja stara zawsze tak o mnie mówiła

naprawdę wspólczuję ci i to bardzo. to naprawdę loteria losu,ja w tym roku poroniłam,teraz znów jestem w ciąży.właśnie jutro mam badania prenatalne i tak bardzo się boję...... naprawdę wiem co czujesz,ten kto tego nie przeżył nigdy ciebie ani mnie nie zrozumie. ściskam cię mocno i trzymam kciuki aby następny raz nie musiałaś tego przeżywac!!!!!

Gość dobrzezrobilas
bardzo dobrze zrobiłaś, ciekawie w jaki sposób pomagają chorym osobom przeciwniczki, podejrzewam, że umieją tylko kłapać ozorem

Gość coś tu nie gra......
albo kłamiesz albo w UK lekarze to kretyni. Na podstawie badania krwi i usg stwierdzili w 100% zespól downa? A to ciekawe, bo reszta świata do tego celu potrzebuje materiału genetycznego płodu...

Gość Co coco
Na moja znajoma urodzila . Dziecko ma zd i duża wade serca ale jednak żyje.miało już 2 operacjee i żyje wciąż ! Ma 3 miesiące ma wadę słuchu prawdopodobnie i wzroku . Jak to u downow wszystkie choroby się czepiaja. Ale jednak urodziła mimo ze ma 42 lata i nikogo do pomocy... Do pracy tez iść nie może .

Tylko nie wiem po co o tym piszesz?? Zeby sie wygadac? Nie sadze.. Prowokowac? Bardziej prawdopodobne :O W kazdym razie decyzja wyjątkowo ciezka:(