Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolejnydzienzycia

jaka opinie maja u was Niemcy?

Polecane posty

Gość Owca idz sie wez
za robote babo!!!!!!Marnujesz czas tylko piszac tu te swoje wypociny, nikt tego nie czyta, bo to belkot,Wez sie do roboty, pomoz matce w domu a nie pierdolisz tu farmazony

Gość Owca idz sie wez
za robote bys sie wziela to by ci sie pierol odechcialo, chyba masz za duzo czasu co?

Ide juz z tej kafe, ale powiem wam jesli tylko mi sie uda to wpakuje IWONKE do wiezienia, a przynajmniej do sadu za brak zwrotu podatku bo zakochac to sie mogla, ale to wyrzut z pracy - jak w Aldorze jeszcze zrozumiem lecz to co ona zrobila to jest po prostu ponizej wszelkich norm. Takze ja chce jej adres i ja bede dzwonic na nia - co mi zostaje? BO ONA SIE ZAKOCHALA W FACECIE Z BOROWEK - tylko to pasuje. A co mnie obchodza jej chuja w dupie warte milosci. Gdzie ona ma matke, ojca, meza, siostre, brata. A CO MNIE TO OBCHODZI sie dowiem. A KURWA MAC co ja obchodza moje listy w sieci bo sie okaze ze to byl jej pomysl. Ja chce adres jej siostry w Niemczech. Ona wyrznela w pien cala rodzine - czy wy to rozumiecie i po prostu osaczyla tego mojego brata, zdominowala go - no coz... ja ide na nia dalej bo wszystko bedzie na zaklad a to nie jest prawda. A co ja robilam w tych czekoladach? Przeze mnie chcieli wyrzucic z pracy kucharke, hauskiper, ja mam tam opinie ze sie znecaja nade mna - juz pomijajc sama tasme - no wiecie co JA SIE NIE DAM

Wiecie co pasuje ze ona PORONILA - ta Iwonka. No ale to co se zrobila 14 letnie dziecko. Z tym facetem Holendrem? Z tym facetem Holenderem poronila - ida mna wiecie , poronila, nie bedzie slubu - najwyzej jeszcze jedna proba - jakbym wrocila z Polski choc nie powinnam. No to musiala poronic i maz sie z nia rozwiodl bo nie bylo dzieci MA DZIECI Z INNYMI z tego - bo tak pasowalo. Miala powiedziec i by sie nie rozwiod a sie rozwiodl on. i teraz uslysze - Boze jaka skrzywdzona - poronienie, mąż się z nia rozwiodl. A dzieci SIOSTRY? Cholera jasna - ja znioslo bo ojca miala strasznego. Ale zanim doszlo do tragedii to bylo 2 nieslubnych dzieci siostry kierowniczki poczty i ona na ojca miala te dzieci, a przy okazji byla chytra, miala prace wiecie. Wlasnie miala o wiele wiecej oleju w glowie niz ta siostra. Ona jest nie do ogrania. Nie ja musze miec podatek. Ona jest Ania Shirley i ja maz to byl Gilbert bo widze bo co ona tam za nim lata jeszcze - dyc sie rozwiodl i TEGO ZALUJE bo bedzie ze sie wtracam teraz, a wiecie to chodzi o to ZNOWU, ze ta Ania Shirley byla prawdziwa rozwiodla sie i POWIESILA NA SZNURZE bo dostala pieniedzy i koniec. No to mogla studia skonczyc i od pierdolnietej rodziny tudziez siostry z chalupy sie wyniesc. Wiecie co - ona i tak byla szmata. Mezatka byla NA DZIECI - no chyba, ze pozniej - ogrywala SZYBKO dzieci siostry zeby miec je w zadku. Dziecko chciala - poronila. Chciala? Nie chciala? Poronila czy nie pasuje. Moze nie umiala zajsc - takie cos. I tyle :( Tego mlodszego sieboi juz wiecie bo wie, ze starszy brat jest straszny, w ogole nie jest tak przystojny jak tamten ale jest straszny i chyba ja ciagna tam czy go ogra. No i teraz powinna tam jechac - siostra w Niemczech, facet Holender - faceta nie ma. I tyle. No ... dla mnie o podatek za duzo. A te czekolady tez nie mam. PRZEZ NIA wylecialam z pracy - wiedzieli ze jak mnie wywala to ona bedzie po ich stronie, nic mi nie zrobia. Ja tylko mialam zglosic ze pili wszyscy i to nie lampeczka czy szklaneczka tylko 1 sie schlala ze NA UMOR i tyle. Na drugi dzien oczywiscie w pracy. Poszla i pila gdzies tam. Jedynie smiedrdzialo mi powie - SEKSEM jej powiem. I w dupie ja mam. I wiecie i mialabym ja gdzies, kiedy ta stara baba tam na mnie - z pomidorow. A po co ona jest w tych pomidorach? Nie twoja sprawa dziwko sie dowiem. Spierdalaj szmato niemyta jej powiem. Bo przegrali bo patrzylam na twarz. A na co? Ale moralni. Szmaty wszyscy na ryjach maja - twarz sie nie liczy. A co sie liczy? Na co mam patrzec? Nie wiem - niech se patrza gdzie chca. Czy ja wiem, ze Iwonka ma dziecko lat 14 - oczywiscie i tyle. Biore pod uwage nawet ze poronila i zycze im zeby Z GLODU ZDECHLI bo spokoj mam ale co z tego. jak ona mogla ta Iwonka - do pieca pojdzie i tyle. Nie wiem - 25 lat rozwodka moge zrozumiec bo to tez mowila , dziecko 14 letnie to szmata i tyle. Nalatala a nawet jakby to rozwod , znowu facet. Bo moralna a wyszlo ze szmata. Niech sie broni - po co ja tez mam taka opinie? Tak? Chyba u niej. A teraz pojdzie ciag dalszy i tyle. Bo pasuje do RODZINY zebym rozliczala sie w Holandii. A gdzie ta kurew bez adresu sie rozlicza. Ja jej wyrwe te garsc wlosow ktora ma i zeby wybije wszystkie. Twarz sie nie licz- a co sie liczy - dupa? No to niech se dupe wyperfumuje czy pomaluje. idiotka. Ja jej dam. I przez to nie mam braci - warci takiej zony, ale zawsze bracia , nie? A tak? I tyle. I nie da jej nikt rady bo 3 dzieci zabila - tylko ja jej dam rade i jeszcze taki Amerykaniec - najwyzej do USA. Ojciec pewnie niejednego zabil - ja znioslo na rzeznika - ale co ta menda mi robi? Ja ja poczestuje odpowiednio bo ona mnie POCZESTOWALA alkoholem wiecie i ja takie rzeczy pisze na nia - ale krowa ze wsi to krowa. No ja jej zapomnialam oddac za ten poczestunek i tyle. Ja jej jeszcze oddam jak ja spotkam i moze isc na policje i POJDZIE sie dowiem. Niech idzie. Ja jej po prostu MORDE skopie bo twarz sie nie liczy. No to co po ryju dostanie jak twarz sie nie liczy i tyle. I widzicie - takie jest zycie jak sie Z LESBA nie robi porzadku. Bo jak opinia sie nie liczy i moralnosc to robie z niej lesbe i mam ja gdzies. No jak tak mozna? Bo teraz bedzie, ze pomawiam innych ludzi, niewinnych - no to ona lesba i co robi jeszcze w tej firmie. Niech spada do ogrodnictwa - tam ma kolezanki i tyle. A mojemu bratu powiedzcie ,zeby uwazal na LESBY i tyle. Lesba z dzieckiem - to w ogrodnictwie jest taka jak ona a jedna ma 3 dzieci i ja tam powita. Cholera - nie mam adresu. Z jakiej parafii. Pasuje Wniebowziecia - to se ja moga ograc - 5 tyg niech tam posiedzi = pasuje jej stala praca w Anglii w kwiatkach po 4 tygodniach. Bo czemu ona sie tak szwenda - tak myslalam. Ile to tych prac. 1 praca i koniec. A poza tym 6 lat i po studiach to angielski chyba umie. To jest jej dalszy los po 6 latach z tym dzieckiem 14 letnim i co - facet Holender - niemoralna, biuro moralne i co to robi? Taka popiera. Wiecie oni nie mieli litosci nade mna ja tez. Przez nich 2 tygodnie w ogrodnictwie bylam - co to ma byc i tyle. 4 tygodnie mialam miec. 5 moglam byc i powiedziec, ze 4 . Bo wiecie w tych czekoladach bylam uczciwa i po 4 tygodniach mialam isc bo ciezko i mialam sobie tak pojechac do herbat i tam starac sie o stala prace a posiedziec i zarobic i szukac czegos na stale. Ale juz nie bylam normalna po miesiacu nocek, to jest swinstwo - mieli napisane 3 miesiace mialam byc. No to wiecie telefon do Polski jak dla mnie - ktos mnie tam wysylal - prosze zjezdzac umowa sie konczy - tam pani nie chca. Nie tak to powinno byc? Tak sie to robi jak oni? Bo wiecie mi sie tam nawet nie chce myslec, ze ja tam mam wracac i tyle :( No bo oni na mnie wiecie, ze ja stoje o PAPIER - no biuro to PAPIER chocby i toaletowy i wiecie ja wzielam te dzieci jej siostry i ona ma bardzo silny rodowod i nie da jej rady ta Iwonka - 1 dziecko ma wziac - nie chce. Dwoje dzieci - po co jest praca - ona zwariowala. A dziecko to se miala zrobic w liceum, tam za maz nie musiala wychodzic, studia na nia, wszystko na nia - bo sie dowiem OD ZENONA ze stypendium nawet miala a ze wsi, nie caly czas ale bylo - to miala sie POSCIELA ustawic na tych studiach i by bylo caly czas - tak powiedza w domu albo isc do pracy na studiach bo ona sie wydala na studiach i tak ma studia - z obraczki, za ginekologa. Bo jak ona ma studia? No obraczka. I tu Zenon, tu moj brat - niezla jest. Tylko pamietajcie - wszystko napisalam na kafe. Ania Shirley skonczyla NA SZNURZE i tak dalej. Moja matka widziala Lucyfera - ja mam w dupie taka szmate. Obecnie ja jestem od Linneusza ona od Darwina a od kogo jest...Iwonka... Lucynka? Pasuje Lucynka. Od Lucyfera - umie byc i nie po mnie. Kiedy po mnie. No to jest jak sie Iwonka dziecmi przejmowala bo ja na nia tez ze matka wyrodna - siedzi i kasuje zamiast meza wyslac, dzieckiem sie zajac. Jeszcze szmata Holendra bo obraczki nie miala i tyle. No i koniec. Rozumiem ze praca fizyczna ale z dzieckiem nalezaloby miec obraczke bo tak to szmata. Ja bezdzietna ale 2 poronienia. A ona? Nawet 3 poronienia biore pod uwage. Porod - to sie dziecko liczy, tak ciaza tylko. Nawet na poczatku liczy sie ciaza. Bez porodu. No i LUCYNKA nazwijmy ja - zobaczymy co dalej i tyle :(

Wiecie - czemu ja tam bylam? Brat do kitu, ale on nie znal rodowodu ojca i tym przegral. On JUZ TERAZ ma rodowod ktory mial miec kiedys. On jest na nia WIELKA PAPROTA - nie da jej rady? A ona wygrywala morderstwami. Ale mialby rodowod i dalby rade, a tak? I teraz wiecie - on mial chyba juz byc moralny w tej pracy I ZAS NIE. I teraz se siadze na tylek przemysli sam siebie i powinien stac o brata i zapoznac sie z jego ojcem oraz stac o grob swojego. No i zostaje mu ta praca, policja. Zycie? No wlasnie... niech on sobie to przemysli. No bo juz nie pasuje zeby on sie kropnal a tak pasowalo a ja mam 2 niezywe siostry i zas na mnie, ale co - to by sie kropnal przez ANIA SHIRLEY i DLATEGO JA tak sciagnelo na niego bo jego ojciec to jest rezyser tych ksiazek. A moja matka tez ma z tym cos wspolnego. Ona tak traci KAnade i USA no ale siostra sie wybrania juz teraz, a ja zbieram dzieci - lo matko ale rodzina. Moja nielepsza i tyle. No ale tyle ile i koniec. I co dalej...hmmm ... no i tyle. Nie chce tam jechac i koniec. jej nie chce widziec na oczy - to po pierwsze. Jedynie, ze poronila nic wiecej - malzenstwo bez sensu, no ale dziecka - moj komentarz o niej. Dlatego nie mialam z nia szans - bo wiecie zaraz bez auta zostalam - ile to osob moze jezdzic - powinna miec wziac do sklepu. Tak myslalam, ze oni maja ja do kierowania , mnie nie, no to obiad - co??? bez sensu - do sklepu to jeszcze, ale obiad? Na ktora i tak dalej. Bez sensu komepletnie. Ciekawe czy chce te siostre - tylko ta siostra sie wybroni ze NIE CHCE ONA DZIECI. I tyle. A tak wszyscy przez nia - jak nie jest Ania Shirley to nie maja Kanady i USA bo ona taka fajna i Kanade miala i uSA - jak mozna miec Kanade i USA bez Wielkiej Brytani i Australii. To jest niemozliwe normalnie. To jest Ania Shirley wszystko i tyle :( No to jak tam chce moze zyc, ale Ania Shirley dalej to jest pieklo bo wiem juz z tym ojcem co bylo i zapraszam ja do mojego brata - niech go pokona tego starszego, a ten nie musi sie jej bac. Chyba dobrze mowi po angielsku i to tak sie zrobilo - wszystko na mnie nie wiadomo czemu. Za 3 miesiace sie wydac? Poglupieli wszyscy. Czas swoja droga, ale wiecie - warunki super do slubu i tyle :( Ale historia. Istna Ania Shirley :(

I zobaczcie co ta Ania Shirley jest warta - NIEKTORE RZECZY sa tam wartosciowe ale wiecie no bez przesady i zobaczcie ona go doprawadza do choroby psychicznej i stoi dalej o te Anie Shirley - bo po co tak o tego milioner z OPINIA i tak ma go gdzies. Z niej i tyle. A ona ma wszystko z siostry i tyle. No moze sie pogodzi z siostra czyli poronila i brata ma zalowac. Po prostu ma go zalowac. Jak go nie zaluje to po niej. Troje dzieci nikt jej sie nie da i tyle :( Niezle :(

Ciekawe powiem wam ze co ... jak ograc te iwonke? 3 dzieci i tyle. Ta matka jej - ona sie nie odzywa. W ogole. Bo tak i juz. Ojciec jej sie nie dal. I tyle. I koniec. Forse ma z ojca w kazdym razie. Zle zrobil,ale ... a ona? Bo forsa nie jest jej. I tyle :(

Forse ma z ojca bo jak nie chce jechac do ogrodnictwa to bo sie boi bo NIE ZAROBI. jedyny powod i tyle. I slusznie bo forse ma z ojca i teraz ona by mogla miec tego mojego brata i moze go bedzie miala jako KUMPLA ale tak niech zrobi zeby mial kase z ojca. I co to oznacza? Ze morze isc na morze. To nich mu pomoze - napisze do niej, cos tam cos tam. Kolega i tyle. Holender. Zawsze przeciez fajna sprawa. Bo po co jest siostra? Ona sie pyta. No po nic tylko niech mu pomoze zarobic na morzu. I tyle. I tak niech sobie o niego stoi i co to wystoi. Bo on jej nie chce bo jej nie chce bo jej maz to dziwkarz - ja tak pisze - tak mi pasuje tak pisze - no utrzymuja kontakt ze soba z mezem - czy sie dogaduja - takie rzeczy. Zostaje 14 letnie dziecko i nie wiem co... samobojstwo jeszcze pasuje. No ale niech probuje - bo zostaje mojemu bratu i Zenonowi swatac ja z ...jej mezem. I mozeby dostala prace w banku bo ja tak kombinowalam troche pieniedzy i nazat do szkoly no ale teraz no ale ona to tam - tyle kasy to moze... i wiecie zeby mnie nikt nie pomawial ze 6 lat tak chce zyc. Ja zaraz zaczynam plakac, ze musze jechac ale no... i tak dalej. A ta Iwonka i ten moj brat niech robia co chca. I teraz kto zna cala sprawe niech sobie przemysli co to wszystko ma znaczyc - czy to jest normalne. Jedno jest pewne - moj brat ma matke sobie robi co chce, ale ZYJE, a Iwonka? Matka 14 letniej corki powinna miec mamusie, nie? Babcie. No rozwodka z matka meza rozumiem jest dziecko. Choc moze byc i niania. Czy chce byc jej niania. Nie. Ograne to jest i tyle :( I koniec :(

I teraz wiecie juz jest w miare dobrze wszystko , nawet ten maz Ilony pasuje do tego i co tam ta Iwonka napyta to napyta. Bo ona mi nie dowierza. Ale niech sobie przypomni swojego MEZUSIA i tyle. A jemu z niej zostaly DZIECI Z LESBA. To nie . Nalatac jak jej maz se moze ale nie chce dziecka z LESBA. A ona co - poronila. To jak juz to dziecko z nim moze miec. To se moze nalatac. Ale do zeniaczki on sie z nia nie ozeni. On dziecko jej zrobi i OLEJE ja z tym dzieckiem bo taki jest. Ale to jest OK bo nie jest lesba? No ja napisalam ze lesba ja ja tak pomaiwam. Czemu? Bo nie chce sie wydac. Ma faceta Holendra i nie chce sie wydac. Dziwne - mloda, atrakcyjna kobieta PO STUDIACh nie chce sie wydac za rownie wspanialego Holendra i tyle. No wiecie - teraz to juz przeglada. No jesli ma swietego meza to czemu sie z nia rozwiodl - czemu nie utrzymuja kontaktow, czemu ma dzieci z innymi - powinna powiedziec ze poronila - bala sie rozwodu i tak sie z nia rozwiodl i tyle. Czemu ona jest lesba - tak wyszlo, ale czemu? No wiecie moze sobie to ograc wycieczka do Grecji. Bo co ona robic? Niech jedzie do Grecji i da Polske Grecji. Odpocznie sobie troszeczke i tak OGRA te lesby raz na zawsze. A tak zawsze bedzie pasowalo ze jest lesba bo nie byla na wycieczce w Grecji. No przykro mi bardzo tak jest po ogrodnictwie - kazda ma opinie lesby juz i w sumie pozbyc sie tego to wycieczka do Grecji i tyle. I na przykald jak umoralnic szybko lesbe, ktora juz nie chce sie bez sensu lesbic. No wycieczka do Grecji , powrot i juz jest normalna. OGRANE to ma - nawet jak cos to bez opini bo jak widzicie to ogrodnictwo to jedna LESBA i teraz po mnie zostaje tam CO NAJWYZEJ SEKS GUUPOWY z lesbami ale to sa pozory to zostaje po WYCISZENIU wiecie - one mnie chcialy zgwalcic i zabic. I moga, ale jak beda mialy stala prace z tego swojgo zachowania tam i tyle. Bo o co mi chodzi? O stala prace - jak dostac stala prace w ogrodnictwie. Bo czemu ja to walkuje - przez to. I wiecie PASOWALO zebym byla tam 5 tygodni do czekolad. No z biura nie bylam TAM TEZ przykro mi - OSOBA KONTAKTOWA tam wysylala - tu tez. Bo nie bo biuro - nie , nie , nie ja sie nie dam - gdzie moj podatek w takim razie i co dalej mialo byc? No to jeszcze pomidory - zmowy za tylkiem wylecialam, teraz jakies papryki daremne - tyle ile papryki i taki koniec :(

da Grecje Polsce. No i wiecie - to zna niemiecki, angielski i leciala na brata tam drugiego i to samo - zas jej sie nie udalo. I po co jej ten niemeicki. Ona chyba wiecie angielski tyle ile, niemiecki, A TERAZ zaluje ze nie zna holenderskiego. TEraz 3 jezyk jak ja - cos tam po niemiecku i tyle. No ale - bo sie nie dala czyli cos robila, ten maz jej zaluje/nie zaluje? Dzieci z innymi - miala powiedziec, a ten - taki Gilbert. Niech sie nie martwi Ania na stryczku skonczyla. Starszemu nie dala rady. Ona pasuje do tego ogrodnictwa ja nie. Ale wiecie co jak oni mogli mi to zrobic wszyscy. Ratuje mnie tylko, ze Ilona takie samo zero i tyle. Ale jak mogli mi to zrobic? Nie chcieli zebym na amazon wrocila i mieli racje. No to chociaz pomidory, kierowcy - nie pasuje. Cos strasznego :( Ja mam juz dosyc ludzie i wszystko jakas IWONKA co zna 2 jezyki i nie znajdzie juz w Polsce pracy i tyle bo jeden Holender zrobil sie na nia paprota i starczy. Wiecie ona miala gotowac. W ciazy zle sie odzywiala. Tyle. Palila, pila zawsze. Wziela i wyjechala i jej dobrze, a mnie nie i kazdy widzi i czemu? I tyle. Bo zle i tyle. Niczyja sprawa. Bo jestem zaszczuta w Polsce nikogo nie zabilam wszedzie mordercy, mam depresje ale sie nie daje. Twarz diabla niech sobie ograja bo widzialam twarz diabla i nie dam rady - ja to mam ograne strasznie i tyle. Niech sobie to ogrywaja. Jeszcze raz CZULAM na sobie twarz diabla wiecie od Jani z tego forum - tej walnietej w leb katechetki. Kurde - twarz nie jest wazna? Cos podobnego i tyle :(

patrzcie wyzywamy Niemcow tu A JACY JESTESMY SAMI - Niemcy to zera Niemcy to szmaty - ja tak lece. A co powiedziec o IWONCE Z POLSKI. Iwonka - jaki to kwiatuszek? Dla mnie to jest jakies zielsko. Ona by miala racje WYLACZNIE wiecie gdyby o dzieci siostry siostry stala. Dlatego je oddala bo zabila tez SWOJEGO BRATA i tyle. Przez to - bo sie rozpedzila. I tyle. Bo Niemcy sa straszni. Ona chyba ma paszport a jak nie ma to jest durna i tyle. I czemu ona nie mowi po holedendersku - ja wiecie tego nie rozumialam. No niemiecki, ale w Holandii holenderski. I ja tam chcialam byc na 3 miesiacach. Niech ona sobie teraz po 6 latach znajdzie prace w banku w Polsce. Prosze bardzo. Jest to zupelnie mozliwe oczywiscie. I tyle :( Ten ojciec to miala 1% racji i tyle. A zre do dzis z niego , wszystko korzysta. To byla jego Ania Shirley bo sie uczyla. No to co tak zaczela walic. A kto byl Maryla? Bo pewnego dnia wstala i zrobila sie MARYLA ona. Maryla i Mateusz to byli i tyle. Cos dostala jakiejs schizy, ze jak ta Ania by ich zabila to by sie miala lepiej. Bo z nimi tez lekko nie miala, a tak by wrocila do Szkocji - po co oni ja wywiezli i JAKI TEN GILBERT mial zapach. Czy on pachnial? I caly czas stala o zapach w zyciu. No to miala byc po chemii jej mowili. A ta finanse. Bo czemu nic nie zrobila, ze znala kazdy zapach. Co sie tak uwziela na te chemie. to miala byc po chemii jak tak chce w te kosmetyki isc. Bo ona na mnie ja tego nie rozumialam ze moi rodzice sa po chemi, czemu nie robili nic z kosmetykami - tak by pasowalo. No wiecie - trzebaby cos kupic, postawic. Prace bysmy mieli no fakt ale to sie musi oplacac. Czy to jest proste? No niemniej racji miala, ale najlepiej tak jak ona - pusty dom, a tu dojazd do pracy, do sklepu i tyle. I znowu zal ze matka tak wybudowala pozno, nikt nie mieszka ktos sie mogl wprowadzic- ona wiecie. TAKA JEST. Przeciez jest fajna - nie jest falszywa. I ten brat chwala Bogu ze ma matke i nie po nim a powiedza ze na randki chodzi - umawia sie. A to nie powie Iwonka. Czy ona sie zlosci? Nie. Raz sie tylko zezloscila jak cos tam cos tam ... i jak ona zabila? Z ZIMNA KRWIA. Zawsze karpia zabijala na wiglie - ten karp jak czlowiek -nic nie mowi. Takie rzeczy. Wystarczy dobrze walnac i lezy - czyli cwiczyla dzudo i co dalej? Bo jak ona to zrobila - ogluszyc i tak dalej - na policje chciala isc, rozne Iwonka miala pomysly. Sportowcem byla dobrze biegala , miala rekordy szkoly i poszla na EKONOMIE , tak? Czy tam marketing i zarzadzanie chyba tylko bo ekonomia to po mnie. Ale rekordy woda, wszyscy chlali. Bo ja wszyscy rozgrzeszyli za rekordy szkoly, a ja ani rekordu nie mialam - taki sportowiec. Jaki zerowy. AKTORKA moj zawod. SPALONEGO TEATRU i tyle. Jak ja tu przezylam? JAko aktorka i tyle. Trzeba jakos przezyc na tej wiosce. Gdzie oni mnie to zrobili w takim lesie. Jakis las - jedynie ze maja meble... tak se myslalam. Jakies gary ... trzebaby gotowac. jeszcze czas, a w ogole malo miejsca , przydaloby sie wiecej dzieci - za chwile - zadnych dzieci wiecej. Czy to aby jest moj brat? Czemu on nie gotowal. To se zle zrobil, a reszte tez ale jego sprawa i tyle :(

Wiecie ona byla KOSMETYK Iwonka dla siebie no i jeszcze Ania Shirley i wszyscy sie smiali ze dalaby rade Mateuszowi i MAryli - bo chciala pracowac na policji , wszystko wiedziala i se tam o tej Ani Shirley pieprzyla. Z dachu spadla - nic jej nie bylo, Mateusz sie stracil, Maryla tez - ona to wszystko wiedziala z policji. Zeby nikt takich rzeczy nie robil bo na policji miala chody KARATE cwiczyla - sukcesy sportowe miala - jak na te policje ty debilko, z facetami sie znala, ekstra byla - pierwsza klasa, jakies posmiewisko najgorsze. Kariere robic tam. No - kariere a co? Nie ma 6 osob i wszystko wszyscy gdzies maja bo IWONKA robila kariere sportowa. No to AWF - po co jej ta forsa i tyle. No to jeszcze zostaje jakis gwalcik. Albo zaszla - bo ma dziecko z policjantem mi powie mi powie - i co ja na to? Hmmm mozliwe - to ja jakis zgwalcil. Nie to maz. Maz - nie wierze w to. Moze i maz - za sukcesy sportowe jej MAM BANA DO SZKOLY gdzie sie licza sukcesy sportowe no to tu. A Jan Pawel? Ja im am sukcesy sportowe. A parafia? No jak to najwazniejszy przedmiot w szkole sukcesy sportowe - to na tasmie w Holandii. Tu juz nie - to ustawiamy szkole pod JEZYK POLSKI - najwazniejszy przedmiot jezyk polski , matma na drugim miejscu - bylaby najwazniejsza ale sukcesy sportowe MUSZA BYC - za rok olimpiada - jedyny powod. A poza tym matma - zebym miala fajna mate 1 miejsce co- nawet nie ta dyrektorka co mnie wykonczyla, ale juz w sredniej matematyczka umarla i za to 2 miejsce matma bo byla Ania Shirley i nic nam z tymi siostrami nie pomogla , za plecami korki dawala - narobila syfu i umarla. A 3 dzieci osierocila. I tak bedzie cala szkola w Polsce tak jak w mojej podstawowce wiecie - tak bedzie. Nauczyciel wuefu jako wielka gwiazda bo ja zylam tak - to tu idzie 2000 rok, komputery, rakiety - niedlugo wszyscy polecimy w kosmos jak JURIJ GAGARIN i Walentyna Tereszkowa i to trzeba cwiczyc duzo i po prostu pewnego dnia kazdy odwiedzi cos w kosmosie i tyle... a ten nauczyciel wuefu taka gwiazda to byla. Wiecie ze on pali? Pali. Tak go pomawiam. Jak go zgasic - on sie caly pali - a polac woda swiercona go i juz go nie ma bo gdzie on jest. Dzieci tez. Ilu on zabil teraz. Ooo sporo - pasuje 4. Choc do konca nie wiem. Chyba chcial plywac - pojdzie na AWF - pasuje mu morze, ale nie dotrwal. I tyle. Pauje mu to morze, ale jak tam pojdzie to nic z tego i tyle. I koniec :( Ale historia i tyle :(

Jedyne c moze zrobic to zmowic sie z ta siostra i zeby sie bala to ogram te siostre zeby poszla siedziec i wiecie - zalezy co za sasiadki ma moj brat - ogram ja tak zeby ja mozna bylo wsadzic te siostre. Nastepna Ania Shirley i teraz... bo ta iwonka to nie ma szans na kontakt normalny. To jakby miec pieklo choc bez ludzi dom i tyle. Tam w domu straszy, byle co sie dzieje . Dalej? I tyle :( No jak nie to wszyscy o nia stoja. A o mnie nikt - nie zabilam i tyle. ADOPT i tyle. No wiecie - nie przypuszczalam po prostu, ze zaczna sie wtracac w moja prace W DUZYM MIESCIE. Bez roznicy to w calej Polsce robie tak tu za moich czasow a dalej nic sie nie zmienilo. Co prawda i tak jest parafia i nic poza tym, no ale matma mogla byc najwazniejsza a WUEF bez znaczenia, kiedy polski, matematyka, WUEF i dalej HISTORIA, BIOLOGIA, WOS, nie wiem co tam - jezyki obce na samym koncu. Bo czemu nie chce wrocic? Bo jezyki obce to na kolku jak za moich czasow bo slabo po niemiecku i nie chce wrocic do Niemiec - rozumieja, 35 lat ciezko - tez, ale nie wroce bo WSTRETNI , OHYDNI, wolalabym zeby smierdzieli niz tacy byli bo to 10 razy gorsze dla mnie, ale rozumiem ze ludzie zyja zapachem. No niektorzy sa NOSEM a niektorzy USZAMI. A ja bylam uszami na amazonie i tyle :( Bo czym bylam na amazonie bo chca mnie wrocic przez ilone ale musze sie poddac pijaczce - nieee nie poddam sie zwalszcza jej mezowi - mial jej dziecko zrobic, siedzialaby w domu i tyle. Komu sie poddam? Komus madremu, ktory mnie zostawi w spokoju i tyle. Bo kazdy widzi jaka jestem - zostaw w spokoju, a masz swiety spokoj. I wiecie juz wszystko rozumiem choc OD RAZU CHCIALAM SIE WYNIESC Z DOMKU i caly miesiac sie wynosilam dzielnie, no ale... :(

Wiecie co czemu ta iwonka nie poszla zarabiac pieniedzy jako prostytutka. Bo widac, ze zaczela wczesnie i intensywnie i rowniez z nauczycielami. Na przyklad wuefu. Na przerwie gdzies tam, zeby zrobic kariere. Ale sie nie udalo. Czemu w sumie i tyle. Hmmm... bo co mam je do powiedzenia. ZE JA ZA NIE MOJE ZABOJSTWO NIE ZAMIERZAM SIEDZIEC. A ZA ZADEN POZAR TYM BARDZIEJ. Bo za co mozna siedziec na zachodzie. Za pozar sie ZAWSZE siedzi, za zbrodnie ze morza nie ma. I to jest ojciec mojego braciszka. I za 4 zabojstwa powiem jak nie zaczna wsadzac to tak jak za pozar i za morze - to samo. Do 3 zabojstw da sie przezyc - 4 zabojstwa TRAGEDIA i tyle. I koniec :( No niezla szmata ta Iwonka. Ale liceum skonczyla studia miala. Wiecie co - srodowisko takie jak moje tu. Ona sie puszczala w podstawowce. W liceum - normalna i tyle. Dalej? No dalej juz bylo dziwnie - a tam uczyla sie byle jak w liceum. Bo ona byla Ania Shirley i tyle. I tak troche tej policji, troche Ani Shirley - choc ta Ania Shirley z tej policji. POLICJANTKA i tyle. I koniec. Niezle :(

Wiecie - ona znowu jest Ania Shirley , znowu ma Kanade , USA czemu niemiecki nie holenderski. Zrobi se paszport, nie dostala. Co ona robila w tym ogrodnictwie? NA chwile to bez. I jak ja capna to Niemcy wiecie. Zeby nic nie bylo na mnie. Za rodzine. Bo bedzie na nich. teraz musieliby za mnie jej dac. Ona jedzie do Niemiec - niech jedzie, niech jedzie - niech sie do niej przyznaja. Nie przyznali i co teraz? Niech sie przyznawaja do iwonki i tyle i koniec :( Aaa - nie jest tak?

Ona nie rozumie najprostszych rzeczy ta Iwonka wiecie -jak dla mnie. A reszta mysli ze wykoncza mnie rodowodem Ani Shirley z pomidorow. No gdyby w szkole uczyla. Moze ma jakies szanse po zawodowie - kto wie sluchajcie bo maz pani dyrektor gdzie mi zycie zniszczyli byl po zawodowce i uczyl. Iwonka tez do szkoly moze isc , rodowodu nie ma co mi zrobi? Ta Ania - po zawodowce nic. I tyle. No a ja tak - ile ta Iwonka tam siedzi nie wiem - powiedziala ze 6 lat. I tak bylo na mnie - 6 lat to tam jeszcze - teraz to sie wypchaj. Z niemieckim. Ani sie nikt do ciebie nie odezwie nie warto. Ta matka to tam jedna ...matka, a ty? Co ty za jedna? ANIA SHIRLEy, lat 35. wlasnie kropnelam sie przez meza bo mnie olal... dlaczego?

Bo ratuja mnie wiecie WSPOMNIENIA GEJSZY NA ZACHODZIE -no tak wyszlo. Ale to zamienie na MEMERIES OF REAL ANNE SHIRLEY. Bo czemu sie nie ucze po angielsku w sieci. Bo pise se ksiazke po angielsku o PRAWDZIWEJ Ani Shirley ktora czyta ksiazki o sobie i mowi jak bylo. Ta ksiazka jest pisana przez ducha. Bo czemu nie stoje o ojca. BO WOLE STAC O DUCHA ...SWIETEGO. I tyle. No jaki rodowod do Polski on mi dal sluchajcie? Zebym sie powiesila o suchym pysku. Taki rodowod DO POLSKI, a duchy? A duchy wisielcow? Bo o co ja stoje w zyciu o ksiazke prawdziwe zycie Ani shirley i tyle.

Ona sie trzymala ta Iwonka, ze spadla z dachu i sie nie zabila to by dala rade Mateuszowi i Maryli - dyc byla silna i zdrowa. Miala ich kropnac, dom pusty sie wydac po co sie to tyle uczyc. Bo sie ja pytali -co to w szkole - a Anie Shirley przerabiamy. Na policji. I tak zostalo. Czemu ta policja jest taka glupia w Polsce? Przez Anie Shirley i tyle :(

Wiecie - ona ma STUDIA az bo NA POLICJI w Polsce przerabiala lektury. Czy stala o jezyk polski - nie. W ogole. Pani sie cos pytala -niech sie zapyta na policji kaj sie stracila rodzina Ani Shirley. I tyle. Takie zagrania miala i tyle. No jak ona dostanie w Polsce prace na policji to po mnie za wyzwiska w necie KOLEJNYDZIENZYCIA i tyle. Beda szukac ... i tu nie napisze. Ale mam patronke juz po mojej stronie BIBLISTKE nic mi nie zrobia . Madrzy powiedza po co tu piszesz. A bo takie jest zycie wiecie. Wszedzie to samo. Pojde na fajne forum i sie rozczaruje. Zostaje pisac listy w innych jezykach - bloga o zyciu Ani Shirley. Jak to bylo PAMIETNIK PRAWDZIWEJ ANI SHIRLEY. Ciekawe ile na tym zarobie. FORTUNE bo moja matka byla chciwa bo chciala zarobic a kto by to kupil. Bo jak udowodni, ze TYLKO CHCIALA MATURE. Tak. Kto by to kupil. Moze teraz przez te filmy ale kiedys. Zawsze jakies kieszonkowe i sie nie zrozumieli wiecie bo mysleli ze tylko dla kasy to napisala i taka glupia to ma te mature. A to bylo bylebym zdala bo Matuesz i Maryla nie mieli pieniedzy. Trzeba im pomoc, wyniesc sie... ona miala nie po kolei w glowie. Gdyby to wiedziala to IWONKA i tyle. Ale nie wiedziala. Iwonka bez sukcesow sportowych bo w Anglii WUEF bez znaczenia. Nie powinno byc tak, ale tak bedzie i tyle. :(

wiecie jakie poglady na prostytutki miala moja matka. Najlepiej w zyciu dupa sie zarabia, ale to trzeba umiec. Nie kazdy sie do tego nadaje. Nie kazdemu to odpowiada. To byla jej moralnosc i tyle. Ona by tak nie umiala ale tak umieja. To sie trzeba takim urodzic. I wiecie ta byla zakonnica jak ona sie meczyla - jak sie tego pozbyc ani swieta nie byla ani nic. No ja jestem zgorszona jak to do tego zakonu poszla. Dostanie w dziob - ja tez mi powie i wiem za co. Za brata w druga strone. Trudno. Opamietalby sie - przeciez mial mnie. Troche slabo moim zdaniem. No ale zostal sam. No zostal sam, ale ma ojca. Ma matke i dom. No ale... to ma mnie tez. I tyle. Za rok nic sie nie stanie, ja nie mam kasy i musze miec kase. Nie musze milionow, ale kasa musi byc i spadaka ode mnie. Bo czemu mi nie wyszlo w UKD. Bo to wariaci. Bo nikt mnie tam na stale nie chcial a co dalej. No stoje o prace na stale 24/24 ale kto mnie zatrudni. Nie wiem. Moge powiedziec byla policjantka duzo wiem o pracy policji od Iwonki - od matki tez troche. Hmmmm... pozyjemy zobaczymy. Jutro - kolejnydzienzycia....

Wiecie jakbym widziala ze to moj brat to bym wyzwala Anie Shirley na pojedynek na dachu. JOZIA PYE to ja. I bysmy sie pobily o niego. Bo co robic? I Anie by uratowal jej Gilbert a mnie kto? Moj brat - ta PAPROTA. Dlaczego faceci dzis nie sa rycerzami. I patrzcie jaka ta ksiazka jest durna, a jakby ta Ania byla chora. No dziecko umarlo i tyle. No ale czy chcialby ja gdyby byla chora. Nie brzydzilby sie nia bo moglaby go zaraznic. A ona wyszla za niego Z LITOSCI. Zle zrozumiala LITOSC. I tak moja matka przepadla przez dzienniczek. Jak tak nie skonczyc. Trzeba trzymac sie Bozych Przykazan, nie oszukiwac. A takze sprawdzic sobie uczynki milosierdzia wzgledem duszy i ciala. Ania Shirley nie wiedziala tego bo jak ona sie miala z tego uratowac. A on byl bezlitosny bo chodzil i ja rozbieral bo widac. I niemoralny byl. A pisze NAGICH PRZYODZIAC. On ja mial ubrac to ja rozebral. Wiecie w Kanadzie jest zimo, a byle gdzie lataja po nagu i wszystko gdzies dlatego on byl niemoralny, nie mial tego robic i dostal po ryju. Mial rodzicow poszukac, dowiedziec sie cos wiecej. Tylko wlosy widzial - pustak i tyle. taka prawda :(

Bo jak Lucy Maud mogla napisac COS TAKIEGo. Pierwsza czesc i koniec. Dalej klub powiesciowy. Dalej dalej dalej... ona bedzie katoliczka - uczynki milosierdzia sobie wypisze i bedzie stac o rozgrzeszenie. Rodowod Kanady bedzie od niej i bedzie angielski - to jest rodowod Anglikow, a Australia niech sobie robi co chce. Tam rzadzic w tym pierdlu to chyba moze tylko GILBERT wiecie ale nie ten prawdziwy tylko taki aktor co go gral. Bo ta Jego kanada, ze najgorsi a ta Australia i tyle :( Taki jest i wszyscy sa zli ze jestem stara panna. ale nie udalo. Nazbierac na mieszkanie i tyle :( Doktorat mi sie nie udal przez prmotora sadyste bo widac - czemu on taki jest. Ja wiem czemu. Ale ja tego nie powiem nikomu bo on dla mnie idzie do diabla za to, ze sobie rzadzi Polska. Jak go ograc - no ja ogrywam ale wiecie co... i jak przepadlam przez ksiedza ktory popieral ateiste. Bo nie wiedzial co myslec o jednym bo tytiul powinnam miec - ksiadz mu wystawil dobra opinie i mogl byc. Ten idiota tego nie rozumie co robi. On tam sie nad tym nie zastanawial. A ja tak. W koncu 5 lat. WARIAt. Bo ja przez to przepadlam - ja to rozumiem DOSKONALE. On tego nie rozumie tak jak ja. Ja jestem wilk na niego. Moj brat jest paprota a ja mam z tego WILKA. Czyli co - cos spieprzyl i tyle i CALE ZYCIE MI ZNISZCZYL bo czy mi zawiscil czy nie na koniec pasuje wyjac PASA ze mi sie nie chce konczyc - KSIEDZA i popsuc opinie albo poprawic opinie. On sam siebie nie rozumie z tego co robi a wychodzi na to ze ja sie przejmuje ksiezmi wiecie. No strasznie. A czy on kiedys uderzyl jakies dziecko? To jak pasa moze wyciagnac - co on pieprzy. I tak rozwalil kretyn tyle pracy. Przepraszam za slownictwo lecz tyle lat pracy. Przeciez jak ja wygladam przez ...ksiezy. Bo pasuje ze przez ksiezy i tyle :(

Wiecie gdyby ja wiedziala co on wyprawia to mnie nie ma. Chybascie poglupieli wszyscy tyle roboty na marne. Bo czemu mi nie dal tego doktoratu. Bo potrzebna mu byla opinia...KSIEDZA. No ale wiecie - ja tak nawet myslala. Co jakis ksiadz mysli o mnie. Ja to wiem. I dlatego wilk na niego. Ja sie nie dam. Co ja zapieprzac na tasmie mam jak Iwonka? Zwariowal. I rob tu cos w Polsce. Moze akurat bym, cos w Niemczech dostala, a tak nie bo mam zla opinie na amazon.de i nie odwaze sie tam pojechac bo ... nie rozumiem jak mialam odwage tam pojechac w grudniu bo przeciez taka opinia. Ale nie wiedzialam gdzie jade. to mnie ratuje. Ratowalo bo teraz to... :(

Gdybym byla taka jak teraz to sie wieszam za opinie, ale robilam swoje. Bo ja jestem nauczona robic swoje i tyle. I wiecie ten Kosciol juz mnie sciga ale za matke Pan Bog im mnie nie da. To raz. A dwa ta moja wizja i te ich IDIOTYCZNE KRYMINALY. Bo ta Analiza to jeden kryminal. W ogole twarzy nie umieja ograc. Takie gluptaski jak ten moj mlodszy. Bo ten starszy powazny i w ogole, a ten mlodszy taki ksiadz niedoszly i tyle :(