Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do kukurydza jack

Co mi grozi jeśli nie zapłaciłam czynszu,potrzebuję pomocy w formie informacji.

Polecane posty

Gość ale żenua nie pasowała ci
umowa ustna , no przepraszam rok dałas się zwodzic jakas ty biedna,Mówisz że skończyła sie umowa , proponujesz warunki, babka się nie zgadza , pakujesz sie i wynosisz.Na morale nie ma kodeksu, i nie licz ze ktos ci w złodzejstwie będzie pomagał chyba ze kotki dwa, widąc trafił cwaniak na cwaniaka.Kombinujcie dalej.

Gość dfthe
Ta kobieta może mieć bardzo duże problemy z Urzędem Skarbowym ponieważ nie płaciła podatku od wynajmu mieszkania. Więc nie masz się o co martwić, niech zacznie cię straszyć to jej tym argumentem zamknij usta.

Gość trafila kosa na kamien
ale wlasicielka bedzie maila nieciekawie w us i nie sadze, aby sie na to zdecydowala sama, koszty i odsetki sa spore, do tego brzydka historia podatkowa.. bleee.. mysle, ze predzeij najmie kilku zbirow i wezmie co jej, jacy ludzie, taki kraj..

Gość do: aaa kotki dwa
"Popatrzcie obiektywnie." No właśnie ten obiektywizm Ciebie i autorki najbardziej nie przekonuje. Wy jestescie z tych "kto nie z nami ten przeciw nam". Owszem, właścicielka cwana i nieuczciwa, ale ja również nie usprawiedliwiam wendetty autorki. Bardzo trudno w poczuciu krzywdy nie chcieć odwetu. Ten odwet w skali mikro jakie miałby przełożenie na skalę makro? Chyba własnie potrzeba Wam obu prawienia morałów, tylko z jakim skutkiem?

Gość do kukurydza jack
Ja te morały juz znam. dziękuję osobom które pomogły :)

Gość 12345u473490
jak uywazacie ze ona zawrla umowe ustna z ta baba to rowniedobrze moze powiedziec ze ta baba brala od niej pieniadze zamiesiac i byl tam wliczony czynsz i juz

Gość dokoncze za Ciebie zdanie:
"Ja te morały juz znam. dziękuję osobom które pomogły" mi w krwawej zemście - zwyczajna dziecinada!

Gość alalalaaaaa
właścicielka nie ma obowiązku meldowania ciebie, jak nie ma umowy to zgłoś ją do US a nie będziesz ją naciągać, gdyby zgłosiła najem do skarbówki pewnie by musiała od ciebie kasy więcej brać, bo przecież to ty płacisz podatek, tak jak kupujesz towar jakikolwiek. Jakby cię zameldowała to mogłaby mieć problem z pozbyciem się ciebie, pewnie dowiedziała się co ty za jedna i postanowiła być ostrożniejsza, fajnie sobie to zaplanowałaś, wynieść się w lipcu i dwa mies przed nie płacic :O

Gość co za matol
Co za pizda... potem czlowiek ma poblemy z wynajmowniem przez taka tania lampucere, jak chcesz za darmoche mieszkac to wypad na dworzec wiesniaro jedna.

Gość mariof74
Co wy za ciemnoty kobiecie gadacie.Nic jej nie grozi.A wlascicielce lokalu 7200PLN za kazdy miesiac wynajmu bez zgloszenia do us.Art.16 ust.1.K.K.s. i Art.54 K.k.s. i niech wlascicielka jej odpusci bo bedzie miala do czynienia z naruszeniem godnosci osobistej co jest scigane z urzedu i grozi za to do 3 lat,albo grzywna ,ktora napewno przewyzszy kwote ktora chce odzyskac.Wiem cos o tym bo sam bylem w takiej sytuacji.Ludzie ocknijcie sie.Ja sobie kupie 1000 mieszkan i wynajme po 1000 zl miesiecznie bez placenia podatku.Dlatego klepiecie biede bo placicie za tych chytrusow.Typu Donald Tusk.

Gość mariof74
A us to nie przelewki.Kobieto usmiechnij sie i poslij ja na h....

Gość mariof74
Jeszcze jedno:poczta musi Ci wydac to co nalezy do Ciebie na podstawie byle jakiego dokumentu tozsamosci nawet jezeli nie jestes zameldowana.A do mondrali od meldunkow to obowiazek meldunkowy bedzie istnial do 01.01.2014 i wlasciciel wynajmujacy lokal ma obowiazek zameldowania osoby wynajmujacej,ktorej z powodu braku meldunku nic nie grozi od dnia 01.01.2010.(wczesniej byla grzywna 500PLN)Debile zacofani.

Wynajmuję mieszkanie i nigdy nie zameldowałabym w nich wynajmujących. Potem taki pasożyt może nie płacić, a wywalić ciężko, bo zameldowany. Współczuję kobiecie, że trafiła na kogoś takiego jak Ty. Naprawdę strach wynajmować ludziom. To, że nie zgłosiła wynajmu do US to już jej błąd. Gdyby to zrobiła, mogłaby po prostu podać Cię do sądu i zapłaciłabyś jej wszystko z odsetkami + koszty rozprawy. W jej sytuacji nie wiem czy będzie się jej opłacało ciągać Cię po sądach, bo wynajmowała nielegalnie.

Gość Błędy ble
W sądzie to nie takie proste. Autorka może powiedzieć, że dała te pieniądze właściciele do rąk własnych, za wynajem i czynsz. I sąd tego nie udowodni. Ale niepłacenie skarbówki udowodni bez problemu.

no właśnie, w dzisiejszych czasach to nikomu ufać nie można. Dlatego ja w umowie mam wpisane, że mają mi płacić przelewem, nie do ręki, w tytule pisać za co płacą, sama płacę wszystkie rachunki i do skarbówki kasę odprowadzam co miesiąc i nie dam się potencjalnym złodziejom. :)