Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona gasnąca

Do miłośników muzyki rosyjskiej:)

Polecane posty

To skoro już się dzielimy taką muzyką Mam coś, co przyprawia mnie o dreszcze. Jest to naprawdę wg mnie arcydzieło. Tak bardzo potrafi złapać za serce. To uwielbiam jeszcze bardziej niż poprzednią piosenkę. Naprawdę coś przepięknego. A najlepsze..że w tym utworze nie ma ani jednego instrumentu. W pewnym momencie, takim kulminacyjnym, aż serce mi się sciska z bólu, Rzadko mogę Doswidczyć takich uczuć i wrażeń ,jak słuchając tego. Często przy tym płaczębo się nie da. Zresztą gdzieś na youtube jest też wersja, gdzie widać, jak Ten Rusek tam, na scenie, śpiewając to płacze. Tylko Rosjanie potrafią tak chwalić i doceniać Swój kraj, za najmniejsze rzeczy, jak jakaś rosnąca przy drodze wierzba, piękne pola i zachodzące słońce, itd. Po prostu piękne.. Aha, uwielbiam tego słuchać w miarę głośno na głośnikach..wtedy ta muzyka aż uderza Niesamowite http://www.youtube.com/watch?v=lewjWBHsJX0 Milego sluchania

Gość kdkfkg
o koniu tez fajna

pot ...jeszcze się wtrącę. Nie należy mylić państwa z kulturą narodu, chociaż oczywiście to są sfery sprzężone. Kultura rosyjska jest wielka i wspaniała. Państwo jest potworem, było nim i pewnie pozostanie aż w końcu upadnie, czego życzę Rosji z całego serca, bo inaczej Rosja nie zrezygnuje z ambicji imperialnych. Natomiast kulturę rosyjską lubię a może nawet i więcej. Sami Rosjanie są mentalnie rozjechani, bo z jednej strony ciągnie ich do zachodu a z drugiej nie są w stanie zaadaptować zachodnich wartości. Więcej nie będę zamieniał topicu w dyskusje nie na temat

Gość kdkfkg
nie jestem mentalnie zjechana, prosze nie wrzucac wszystkich do jednego worka :P

Gość kdkfkg
czernyj bumer czernyj bumer, stop signalnyje ogni hehehehehe

Gość pytanieeee
do rosjanki na forum, jakie są ogólnie kobiety z Rosji?tak pytam z ciekawości

Gość kdkfkg
chyba rozne... z resztą ja juz ponad 10 lat w Polsce mieszkam...

Gość pytanieeee
A to może powiesz coś na własnym przykładzie jaka jesteś?10lat to szmat czasu..co Cię skłoniło do tego by tu zostać a nie w swoim rodzimym kraju?

Gość pytanieeee
to prawie już Polką jesteś:))a uważasz że polki przypominają rosjanki czy różne są mentalnie itd.

Gość kdkfkg
moj polski maz :) jaka jestem??? hmm... ale co Cie konkretnie interesuje??

Gość pytanieeee
Albo z wyglądu, bo dla mnie jesteście podobne do polek, i niby z charakteru także:)

Gość kdkfkg
ktoras, to juz jest po ukrainsku... :) wiekszosc moich kolezanek to Polki, dla mnie sa ok, ale wiadomo jakby ktos mi nie pasowal, to bym sie z ta osoba nie przyjaznila

Gość pytanieeee
Interesuje mnie w sumie wszystko, bo Ty masz porównanie koleżanki rosjanki i polki:)Chodzi mi o taK ogólnie jakie jesteście, i czy zauważyłaś jakieś istotne różnice pomiędzy polkami a rosjankami

Gość kdkfkg
z wygladu - wysoka, szczupla, jasne wlosy, brazowe oczy, ponoc ladna, ale ja tam samokrytyczna jestem, wiec nie mi to oceniac, ale chyba nie strasze hehe

Gość kdkfkg
ale ja sobie dobieram kolezanki na moim poziomie, o podobnych zainteresowaniach, wiec dla mnie nie ma roznicy, czy jest Polka czy Rosjanka czy Chinka...

Gość kdkfkg
pytanie, uwazam ze kazda osoba jest inna i nie powinno sie wrzucac wszystkich do jednego wora.

Gość pytanieeee
No na pewno jesteś śliczna i w dodatku bardzo inteligentna sądząc po Twojej odpowiedzi:)tak pytam, wiem że ludzie są różni:)i też nie oceniam, tylko mnie interesuje zdanie rosjanek na temat czy widzą różnice jakieś charakterystyczne pomiędzy sobą:)tak poprostu

kdkfkg nie jestem mentalnie zjechana, prosze nie wrzucac wszystkich do jednego worka Zatem jako Rosjanka, sama wiesz jak Rosjanie ciągną do zachodu i jak wiele było fal emigracji, jak wielu było w Rosji okcydentalistów i w jak zaciekłe spory z tradycjonalistami (no może to nie jest dobre określenie) wchodzili. Zatem nie wszyscy mają "zjechaną mentalność". I nie uważam tego określenia za obraźliwe, mogę powiedzieć, specyficzną tożsamość kulturową, wyrażającą się w olbrzymiej fascynacji zachodem i trwałą niezdolnością do przyswojenia sobie jego wartości w zakresie życia publicznego, politycznego. Ja rozróżniam pomiędzy pewną swoją sympatią dla Rosjan a zdecydowaną niechęcią do Rosji jako państwa. Polska także nie jest zachodem, chociaż w inny sposób. Pozdrawiam :)

Gość Fieja
Witam wszystkich, ja również jestem Rosjanką i mieszkam w Polsce od 5 lat

Gość pytanieeee
Fieja witaj, a jaka Ty jesteś, co Cię trzyma w Polsce?

Gość kdkfkg
pytanie, dla mnie moje polskie kolezanki sa ok :) ale wiadomo np. jak sama nie jestem disco-dziunia to tez nie mam takich kolezanek :) raczej jestem normalna dziewczna "do tanca i do rozanca" :) dobra, kochani, zmykam, pozdrawiam was!!!!!!!!

Gość Fieja
kdkfkg provet:) a Ty otkuda?:) v smysle kakoj gorod?