Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ten ostatni niedziel

... za mną car... loch... i potop...

Polecane posty

Neurotypowa komunikacja Ta grupa zawiera typowe zachowania, głównie zdolności do interpretacji i okazywania komunikacji niewerbalnej (np. wyrazu twarzy, mowy ciała, zaangażowania, wyczucia czasu, wyczucia rozmowy, właściwej wymowy). Brak tych zdolności prowadzi do różnych problemów (np. nieznajomość zasad zachowania, brak wyczucia cudzych intencji, mylenie zwrotów, idiomów i aluzji, dosłowna interpretacja, nieumiejętność przepraszania, mówienie nieodpowiednich rzeczy, słabe okazywanie empatii). Znaczenie diagnostyczne Niska punktacja wskazuje na zaburzenia ze spektrum autystycznego (ASD - Autistic Spectrum Disorder). Twój wynik z tej grupy pytań wynosi 4.4 na 10 (przeciętny).

Aspi - poznawanie Ta grupa cech składa się z kilku mniejszych podgrup. Jedna z nich odnosi się do ulubionych środowisk (np. wolno płynąca woda, jaskinie, lasy, burze, para wodna lub mgła). Kolejna dotyczy bliższego kontaktu (np. przeskakiwanie, wspinanie się, gonienie zwierząt, gryzienie, kręcenie się w kółko, silne chwytanie, silny uścisk, fizyczna wytrzymałość, radość z zabaw typu rodeo). Następna to obserwowanie i skradanie się (np. w lesie, za zwierzętami, chodzenie na palcach) oraz zachowania taktyczne (np. naśladowanie głosów zwierząt, kopanie, budowanie pułapek, rzucanie małymi przedmiotami, fascynacja ogniem, węszenie). Znaczenie diagnostyczne Brak. Twój wynik z tej grupy pytań wynosi 3.6 na 10 (przeciętny).

Aspie-quiz Neurotypowe poznawanie Ta grupa opisuje ustalanie strategii. Typowe cechy to poznawanie i zbieranie informacji z otaczającego środowiska (np. położenie przedmiotów, zbieranie punktów, porządkowanie słów, liter i cyfr, czytanie map) i przekazywanie informacji innym (np. wysyłanie wiadomości, odróżnianie stron, daty i czasu, zapamiętywanie spotkań i wydarzeń, czytanie zegarka i kalendarza, znajdowanie informacji w źródłach). Inne cechy związane są z wymianą (obliczanie reszty z zakupów, wiedza co przynieść na spotkanie, zapamiętywanie poprzednich spotkań, zapamiętywanie wzorów, wypełnianie formularzy) Znaczenie diagnostyczne Niska punktacja jest związana z dysleksją i dyskalkulią. Twój wynik z tej grupy pytań wynosi 7.0 na 10 (ponadprzeciętny).

Aspi - postrzeganie Ta grupa dotyczy postrzegania świata. Jej najważniejszą cechą jest nadwrażliwość zmysłów (np. dotyk, słuch, węch, wrażliwość na światło, połysk, ciśnienie, wilgotność, wiatr, temperaturę, pole elektromagnetyczne) lub obniżona wrażliwość (np. duża tolerancja bólu). Osoby, których to dotyczy, mogą czuć się rozproszone hałasami, bać się pracujących silników (np. w motocyklach), powodzi lub szybko płynących strumieni, denerwować się tupaniem. Mogą też mieć problemy z oddzieleniem rozmowy od dźwięków w tle lub obserwowanego obiektu od przedmiotów dookoła. Znaczenie diagnostyczne Brak bezpośredniego, ale osoby autystyczne często inaczej postrzegają świat. Twój wynik z tej grupy pytań wynosi 6.5 na 10 (przeciętny).

Neurotypowe postrzeganie Ta grupa zawiera zdolności ruchowe i właściwą percepcję. Brak tych zdolności objawia się zwykle jako niezgrabność i ociężałość. Kluczowe znaczenie ma tu orientacja w przestrzeni (np. ocena odległości, prędkości i przyspieszenia, śledzenie drogi obiektów, przewidywanie ruchów, poczucie czasu, właściwy nacisk). Brak tych umiejętności prowadzi do problemów, takich jak niezdarność, niezgrabne ruchy, słaba świadomość i kontrola ciała, słabe wyczucie ruchów, problemy z grą w piłkę, słaba koordynacja ręka-oko, zaburzenia równowagi, problemy z pisaniem, upuszczanie przedmiotów. Znaczenie diagnostyczne Niska punktacja jest związana z dyspraksją. Twój wynik z tej grupy pytań wynosi 6.8 na 10 (ponadprzeciętny).

Otoczenie Ta grupa dotyczy odbierania bodźców z otoczenia. Jest związana ze stresem i przeciążeniem (np. zamykanie się w sobie, ataki płaczu i agresji) oraz ich konsekwencjami (np. depresja, dokuczanie, prześladowanie, wykorzystywanie, niska samoocena, myśli samobójcze, samookaleczanie, wahania nastroju). Znaczenie diagnostyczne Wysoka punktacja jest związana z wieloma zaburzeniami psychicznymi i często ma znaczenie przy ich diagnozowaniu. Twój wynik z tej grupy pytań wynosi 6.8 na 10 (ponadprzeciętny).

ale lepsze to niż OCD, jak główny bohater Dnia świra chociaż mnie takie osoby przyciągają xD

Nie mogę jeść orzeszków,mam uczulenie 😭 ale dziekuję . kurwa jaki zyebany dzień dzisiiaj :(

Właśnie spaliłam,już 13 dzisiaj 😭 ...coraz bardziej się staczam :(

widzisz, Ty chociaż skończysz studia 😭 a ja dalej będę tkwić w tym samym 'miejscu' :(

no sam fakt,a już w ogóle ten kierunek który studiujesz... widzisz ja nawet tego nie potrafię,z resztą nigdy nie byłam zbyt inteligentna.

To tak jak ja...ciekawe co to będzie jak wszystko znowu pójdzie w górę,zamieszkam w kartonie :(

kurva ja tu myslę gdzie będę mieszkać jak mi nie styknie do 1wszego a Ty o dziwkach :D spoko,tyle to sie znajdzie :classic_cool: