Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

betta1

Mamy z Katowic - poznajmy się!

Polecane posty

Termometr trzeba potrzymać ok. minuty i najlepiej poobracać, ale mojemu nie zawsze pomagało. Masuj brzuszek zgonie ze wskazówkami zegara (ważny kierunek, bo tak przebiega okrężnica), spróbuj mu się dać napić przegotowanej wody, najlepiej źródlanej dla niemowląt (Primavera, Mama i ja). Mój miał problemy z kupką i kiedy zaparcie osiągnęło 5 dni, zgłosiłam się do lekarza (u dzieci karmionych mieszanką nie można dopuszczać do zbyt długiego zaparcia). Z czopkami uważaj, bo mogą rozleniwić zwieracze i potem będziesz musiała je dawać. A czy dopajasz małego? Dzieci na mieszance muszą być dopajane. Jak będzie Kacperek dalej miał problemy z kupką (zaparcia), to polecam syrop Debridat (na receptę), na problemy z kolkami - Sab Simplex. Antoś zachowywał się podobnie, jak Kacperek - strasznie się prężył, puszczał ostre gazy, strasznie płakał, ale zazwyczaj o tej samej godzinie - stąd nasza diagnoza, że to jednak kolki, co Wolska potwierdziła. Doraźnie pomagała ciepła pielucha, ale problem zniknął, jak zaczęliśmy podawać Sab Simplex.

chce ktoras za darmo wozek spacerowy graco? albo moze macie namiar na kogos potzrebujacego lub jakas instytucje gdzie moge to zawiezc? likwiduje mieszkanie i mam tam wlasnie wozek co mi na nic sie nei przyda bo mam jeszcze 3 inne..

Gość haahahahahahahahaha
mysza, smieciu od ciebie za darmo nic nikt nie chce!! twoje graty z chaty wypierdol na smietnik zjebany głupku

odczep sie ode mnie idiotko bo to juz jest zalosne wiesniaro sosnowiecka, a zebys wiedziala ze wypierdole na smietnik skoro dzis kazdy jest niby potzrebujacy i jeczy jak nie ma kasy ale jak ktos chce cos dac za darmo to w dupie maja paniusie bo one chca kase na wypasiony wozek niestety takie zachowania co niektorych odstraszaja od pomocy komukolwiek

Gość łohohohaha
myszsza odpierdol sie kretynko od sosnowca!! przyglupie katowicki!

Gość teosia
Myszsza,kto jeczy ze nie ma kasy? To ze takimi ludzmi sie otaczasz i tylko takich znasz,nie znaczy ze wszyscy jecza, ze nie maja kasy:O I racje maja dziewczyny-ograniczony hanys z ciebie:O ps,jestem z kraka,zanim zaczniesz wyzywac:D

a ty spadaj z tematu mam z katowic bo jak widac z katowic nie jestes, i z tego co wypisujesz to ty jestes tu najwiekszym przyglupem :/ jeszcze bardziej pograzasz zaglebiakow...

Gość obladi oblada:)
A ja jestem z Katowic i wstyd mi Myszsa za ciebie,serio wstyd.Powalasz głupota, chamstwem i prostactwem.

Gość Sabaczka
Wow,powialo katowicka kultura Mysza,powiało:D

Gość Sabaczka
Wow,powialo katowicka kultura Mysza,powiało:D

taki wstyd za to ze chce komus wozek czy lozeczko oddac? za to ze jakas urazona zaglebiaczka najezdza na mnie? takie to ogromne prostactwo oj coz trudno zegnam i zglaszam wszystkie moje wpisy z tematu do suniecia papa bawcie sie dobzre w towarzystwie na wysokim poziomie w pelnej kulturze nie bede smiecic swoim chamstwem i prostactwem :/

Gość czesc jak czapka
wypierdalaj w podskokach:D

Gość ppptttppp
Huura, wreszcie sobie poszla!! i bedzie fajny topik:)

Gość ppptttpppuuu
hurrraaaa! kolejny topic zjebany !!!!

Gość do Myszszy!
Myszsza,a ja mam zamiar poinformowac Wydzial Zdrowia UM w Katowicach, o tym ze dalas lapówke w zlobku na Ordona...Łapówkarstwo i koprupcja maja odpowiednie zapisy w KK..ciekawe co zrobisz,jakcie wezwa do prokuratury? Zlobek tez zamierzam poinformowac o tym,ze na pubicznym forum o tym napisalas,niech sie ustosunkuja do sprawy!

Gość DO--->do Myszszy!
A ja ci podpowiem gdzie mozna ta sprawe jeszcze zglosic:) Pani Myszsza, ma zamiar chyba kandydowac w wyborach z ramienia PIS...ciekawe, kandydat ktory wszem i wobec glosi ze daje łapówki...:O Jak nic nalezy to wyslac do slaskiego PIs,nich cos z nia zrobia!

Gość ludzieeeee
ludzie dajcie spokoj lapowy daje sie wszedzie, lekarzom, w szkolach etc. bez jaj ale w takim kraju zyjemy ze jak sobie czegos czlowiek nie zalatwi to niestety NIC nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! politycy daja to jakos nikt halo z tego nie robi, ale prosty czlowiek chce cos zalatwic to zaraz afera, i nie straszcie durnym um bo oni to juz w ogole kasy maja zanadto, i tak sie sklada ze duzo wiem, jakie przekrety robia etc. wiec wyluzujcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i patrzcie na siebie bo straszyc to kazdy potrafi :o

Gość ludzieeeee
a swoja droga kto jest w gorszej sytuacji ten co daje czy ten co bierze?? bo wydaje mi sie ze osoba ktora ta lapowke bierze jest w stokroc gorszej sytuacji, bo jesli ktos wyskakuje z koperta to czy nie sadzicie ze powinna zglosic to odpowiednim wladzom?? nieee bo on woli sobie kapse nabic kasa, wiec durne pomarancze macie odwage piszcie na czarno, i nie zapomnijcie tez zglosic osoby ktora brala ta koperte, jestescie zalosne i zazdrosne ale ja mam to w nosie :D i nie rozsmieszajcie mnie z urzedami, tam dopiero jest korupcja a Ty Mysza sie nei przejmuj :)

Gość agula006
myszsza nie przejmuj sie nimi :) to nasz watek i niech spadaja. Moniko ja w srode ide do dr wolskiej... mam nadzieje ze cos mi pomoze... malego karmie mlekiem bebiko 1 w dodatku dostaje herbatke z koperku i powiedz mi czy jak twoj Antos mial takie zaparcia to kazala ci zmienic np mleko??

witam:) Monia co do basenu to z Kacprem byłam raz ona bardzo lubi wode ale jak poszlismy na basen to jeden wielki ryk dopiero w jacuzzi sie uspokoił:) Po co zwracacie uwage na pomaranczowe nie umie ich ignorowac:) Co do kolek to mysmy mieli tak do 3 miesiaca od 22 do 1 rana nie spałam ale wkoncu nam pomógł infacol potrafił do 4 dni kupek nie robic Agula a co do termometra to uwazaj bo moze sie przyzwyczaic i robic tylko kupki jak mu go bedziesz wsadzac bo u nas tez tak na poczatku było .I tez Kacpra karmiłam bebiko 1 ale ja zrobiłam jednak bład bo mały był dokarmiany w szpitalu nan 1 a przyszedł do domu i dałam bebiko wiecto troche moja głupota .i pediatra zmieniła nam mleko na N juz niepamietam nawet jak sie nazywa:)

Gość do Myszszy!
chcialam tylko poinformowac Myszsze, ze sprawa jest zgloszona do Wydziału Zdrowia i żłobka na Ordona...mam nadzieje, ze bedziesz sie ładnie tłumaczyc, bo w złobku pani dyrektor zaprzeczyla takim rewelacjom..ale WZ UM podjał juz kroki w celu wyjasnienia:)O zobaczymy co z tej historii wyniknie...

Gość agula006
Bunia u mnie moj Kacperek od poczatku w szpitalu byl karmiony bebiko 1, wiec ja nic nie zmienialam... Co do termometru to robie mu to w ostatecznosci, najpierw masuje brzuszek i dzwigam nozki do gory i tak kilka razy... czasami zrobi sam kupke a czasami musze mu pomoc. Poza tym on nie placze tak jak twoj maluszek od tej 22 do 1, on troszke poplacze i jest spokoj... jedna noc byla tylko taka ze od 12 do 4 rano nie spal ale to tez nie plakal caly czas.... Juz w srode ide z nim do lekarza to zobaczymy co mi powie :) Dziekuje za rady ;) zawsze z druga mama jest latwiej pogadac i wymienic sie doswiadczeniami :) Myszsza moja mama jeszcze sie nie okreslila co do kojca bo mamy problemy z babcia ( w sensie ma raka, operacje itd i mama nie ma za bardzo czasu myslec w tym momencie o takich rzeczach ale to chyba zrozumiale). jak cos napewno sie odezwe albo tutaj albo na maila. co do wozka bo jedna dziewczyna pisala o wozku to ja nie potrzebuje no i nie znam nikogo kto by potrzebowal... ale jak cos to popytam biedniejszych kolezanek moze komus sie przyda bo szkoda wyrzucic :)

Agula, czasem jednak lepiej zmienić mieszankę, jeśli coś jest nie tak, ale najlepiej skonsultować to z lekarzem. Naszemu siadła dopiero trzecia mieszanka, polecona właśnie przez Wolską (Bebilon Comfort). Nie wiem, czy czytałaś moją wypowiedź sprzed nagonki na Myszszę. Czy podajesz synkowi wodę albo herbatkę? Problemy ze zrobieniem kupki mogą być także wtedy, kiedy dziecko karmione mieszanką za mało pije. Polecam wodę. Ja zrobiłam błąd i za szybko zaczęłam podawać herbatkę, a teraz Mały nie chce wody pić. Ale na gazy dobra może być też herbatka z kopru włoskiego. Hipp ma taką od 1. tygodnia życia. Najlepiej powiedz o tych problemach pani doktor - ona coś zaradzi. Trzymam kciuki za zdrowe i bezproblemowe kupki Kacperka :) Do Bunii! Bunia, widzę, że też karmiłaś synka mieszanką. Przede mną okres wprowadzania pokarmów stałych, a wszędzie znajduję tylko informacje dot. dzieci karmionych piersią. Możesz mi napisać, jak zaczynałaś wprowadzanie pokarmów stałych? Od którego miesiąca (czy już po skończeniu 4.), od czego zaczynałaś - kaszek, zupek, dań jednoskładnikowych? Będę jeszcze pytać pediatry, ale z tego co się już zdążyłam zorientować, różne teorie krążą, a chciałabym poznać opinię praktyka. Z góry dziękuję! Co do basenu na Żelaznej, to właśnie dostałam cennik i mnie ścięło. 40 kolejnych wejść kosztuje 560 zł i jest to najtańsza opcja (im mniej wejść kupujesz, tym drożej płacisz). Chyba na razie spasuję z krzewieniem u Małego ducha pływaka ;)

Gość agula006
Moniko malego dopajam herbatka wlasnie z kopru .... wody mu nie daje bo nie bedzie chcial pic. dawalam mu wode z glukoza i tez nie koniecznie pil... Hmm moze sprobuje, albo poprostu poczekam do wizyty u Wolskiej. Hmm a tak swoja droga ile kosztuje taki Bebilon?? Az sie normalnie przerazilam bo to zapewne dosc drogie mleko no a u mnie nie za ciekawie z kasa :/.... dlatego pytam. :) Co do basenu to lepiej jedz sobie z malym i z mezem i tak sobie niech malutki poplywa z toba ;) he bedzie wiecej frajdy no i taniej ;)

co do karmienia, ja karmiałam bebilonem dość długo ale jak zdrożał na prawie 40zł to przeszłam na bebiko zreszta on i tak pije wieczorem i rano wiec nie mam sensu tyle wydawac na mleko, ja posilki zaczynałam wprowadzać kolo 6 msca, pierwsze marchewka, ziemniaczek z masełkiem, żółtko, rosołek z mieskiem lanym ciastem, ryżem czy makaronem, oczywiscie na poczatku wszystko bylo miksowane ale jak pojawiły się ząbki to zostawiałam wieksze kawalki, no i jak wyszły mu pierwsze na dole to zaczelam dawac pietke z chleba taka grubsza, wcinal jak ta lala :) pierwsze sie balam bo mogl sie zadlawic, ale on sobie to tak fajnie dziobal ze juz pozniej mu dawalam coraz czesciej wiec ja polecam na wychadzace zabki - super sprawa bo pietka drapie dziaselka :) żur też jadł gdzieś chyba koło 8 msca, a wczesniej jak jeszcze nic nie jadl, to tez oprocz mleka pijał te sztuczne herbatki, ale to jak dla mnie syf sama chemia wszedzie o tym mowia, wiec zaczal pic normalna liptonke sama, albo z sokiem malinowym, no i kluski śląskie tez lubil zreszta do tej pory lubi :) no i jabluszko, kisiel mu nie smakowal nie wiem czemu, banan, pozniej jak juz byl starszy to kalafior brokuly i teraz juz je wszystko :) no i do tej pory tez zje kaszke bobovite, ale zrobili fajne platki dla dzieci i robi mu kaszke rzadziej i wsypuje mu te platki :) a z dodatkow to wafelki ryzowe mozna dawac, chrupki kukurydziane czasem nawet mozna dac troszke gorzkiej czekoladki :) ja jak mlodemu dalam pierwszy raz to az sie caly trzasl tak mu smakowala :) ja dawalam wszystko skosztowac bo wychodze z zalozenia ze dziecko musi poznac wszystkie smaki, chce skosztowac to, to mu dac i zobaczyc reakcje, moze dlatego wszystko mi fajnie je :)

Gość greys11
Witajcie... Przyznaje, że nie przeczytałam dokładnie wszystkich wpisów(na niektóre szkoda czasu :))... Jeżeli chodzi o basen. Ja od miesiąca chodzę ze swoim synkiem na Wesołą i mogę to miejsce gorąco polecić. Wszystkie zajęcia prowadzi instruktor, daje dokładne wskazówki jak dziecko oswajać z wodą, pokazuje fajne ćwiczenia itp. woda jest bardzo czysta i super ciepła, ludzie sympatyczni. Jedynie ewentualnym minusem może być koszt wizyty, 38 zł za jedne zajęcia (30 minut).

Hej! Na Żelaznej cena za jednorazowe wejście jest identyczna. A możesz dać konkretniejsze namiary na ten basen? Na razie i tak muszę spasować, bo się dziś dowiedziałam, że ja jeszcze nie mogę, ale może w przyszłości. Aha, a to koszt za dziecko + 1 czy 2 osoby i czy pieluszka jest w cenie biletu? Agula, Bebilon rzeczywiście do tanich nie należy, a Comfort (dla dzieci z tendencją do zaparć i kolek, o obniżonej zawartości laktozy) w szczególności (od 25 w Auchan do prawie 28 zł w Tesco za 400 g!), ale nie chcieliśmy już więcej eksperymentować. Dr Wolska kiedyś mi mówiła, że Bebiko teraz jest równie dobre jak te mleka z "wyższych półek". Problem tylko w tym, że czasem malutka różnica w składzie już powoduje dyskomfort u dziecka i dlatego trzeba nieraz szukać :( Myślę, że pani doktor nie będzie Cię bez powodu namawiać na zmianę i na pewno nie będzie naciągać na dodatkowe koszty - tu już się przekonałam, że jest bardzo oszczędna :) Pozdrawiam!

;0 my jestesmy zakatarzeni na antybiotyku... a jeszcze jutro mam wizyte u dentysty i to na giszowcu bo mi przeniesli z pałacu młodziezy;/ Agula fakt zapomniałam o nózkach ja brałam lewa noge prawa reke i tak na przemian:) dobrze ze to juz za mna bo to wtedy nie był mój najlepszy okres totalna depresja do tego zima siedzenie w domu zero wyjscia do ludzi Monia tez sie zgodze bo mogłam od poczatku podawac wode te herbatki i tak nam nic niepomogły a teraz wody nie lubi jedynie smakowa Co do wprowadzania pokarmu to tak jak piszesz od 4 miesiaca zaczełam od kleiku kukurydzianego i marchewki samej i na deserek jakies jabłuszko po jakims miesiacu przeszłam na kaszke ja daje osobno mleko i osobno kaszke potem zaczełam urozmaicac słopiczki az przeszłam do zup gotowanych zmiksowanych blenderem:)

Hej dziewczyny. U nas bez zmian, Kacper dalej ma ciezko z kupka... dzisiaj zrobil jedna na dzien... :( Na szczescie juz jutro ide do lekarza... Hmm zobaczymy co Pani dr powie i ogolnie jaki jest stan mojego maluszka :) Kacper teraz spi i czekam az sie obudzi na kapiel ;) Poza tym zapisalam juz malego na bioderka i idziemy pod koniec pazdziernika. A co u was slychac i waszych maluszkow?? :)

a my dalej chorzy temperatura bierzemy antybiotyk zobaczymy jak do pt bedzie;) a ogólnie to wrucilam od dentysty i zaspiewał mi 180zł;/