Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

project_m

macierzyństwo po raz drugi - dużo już wiemy a ile jeszcze przed nami..

Polecane posty

betinka witaj... a jak Twój synek ma na imię? i jakie imiona masz dla drugiego dziecka przygotowane? to Ty masz termin na koniec grudnia? mama zaraz dwójeczki własnie sie dziwiłam że tak szybko wróciłaś do domu.. w Polsce to na trzecią dobę dopiero wypisują.. mnie to się wydaje że mi się cykle poprzestawiały i teraz będę miała 40 dniowe... jak dobrze że jutro czwartek podam w końcu lek synowi...

Ja mam córeczkę Weronikę(imie po ciotce którą uwielbiałam). Teraz z imionami jest problem bo córka codziennie wymyśla coś nowego( chyba w zależności od tego z jaką koleżanką dobrze się bawiła w przedszkolu).Ale całe szczęście dla chłopca też wymyśla. Bo na początku nie chciała słyszeć o braciszku. Termin mam na połowę stycznia więc jeszcze trochę, ale jak będzie na koniec grudnia to też nieźle bo już się skończy 37tc. Córkę własnie tak urodziłam. Wcale bym się nie pogniewała bo od 24 czerwca jestem na leżąco. Jak czytałam Twoj opis niedzieli project-m to tak jakbym widziała siebie sprzed 2 lat :-). -wstać rano, gotować obiadek, żeby mąż zdążył zjeść bo na mecz(bawił się przez kilka lat w sędziowanie,ale mu przeszło) Gratulacje dla świeżo upeczonej mamusi. Fajnie tak mieć taką opiekę i pomoc na początek. Ja jak urodziłam Weronikę to przyszła położna środowiskowa na wizytę 5min. Miała przyjść jeszcze raz ale jakoś nie dotarła. Może nasze dzieci ,a może dzieci naszych dzieci czegoś takiego doczekają u nas w kraju :-)

Gość mama JUZ dwojeczki :-)
Project - i jak synus sie czuje? Lepiej jest? I u ciebie jak tam? Testujesz dzis? Betinka - Weronika sliczne imie :) A czemu lezysz? Moze pisalas wczesniej, ale nie doczytalam...sorki...i jak sie w ogole czujesz? Tak, powiem ci, ze taka pomoc to idealna sprawa na poczatek. Mam nadzieje, ze u nas tez cos takiego kiedys wprowadza. Tu jest tak, ze z ubezpieczenia przyluguje kazdej swiezo upieczonej mamie 49 h takiej opieki jesli karmi sie piersia i 45 h jesli karmi sie butla i te godziny rozklada sie zwykle na 7-8 dni. A co tam u reszty dziewczyn slychac? Magnolia - jak sie czujesz?

Zarąbista sprawa z tą pomocą. Ja tak sobie leżę bo najpierw był mały krwiak, ale dość długo trwało plamienie i prawie 4 tyg plackiem. A potem jak już wszystko wychodziło na prostą to polip szyjki i miękka szyjka. Co prawda teraz bardzo dużo leżę ale przynajmniej wstanę sobie zrobić kanapkę czy tam wyszykować dziecko do przedszkola. Mąż mi baaaardzo pomaga, teściowa gotuje obiady. Także jakoś daje się radę. Byle do stycznia :-)

cześć wszystkim, jak tam dzionek mija ? ja właśnie leże plackiem nic mi się nie chce robić ,byłam z mała na spacerku trochę się wylatała a teraz siedzi i lepi figurki z plasteliny, a mnie spanie bierze. ostatnio mam takiego tasiemca że bym tylko w kuchni siedziała i coś jadła. brzuszek już mi ciąży, krocze boli jak za dużo chodzę o plecach nie wspomnę. moja córka ma na imię Malwinka, a dla synusia mamy Dominik

Malwinka-zarąbiste imię, podoba mi się,oryginalne.Ja też zastanawiałam się nad Dominikiem ale znajomi właśnie tak dali synkowi. Dla chłopca bardzo podoba mi się Tymoteusz ,ale moja córka ryczy jak jej mówię o Tymusiu :-)

Malwinka-zarąbiste imię, podoba mi się,oryginalne.Ja też zastanawiałam się nad Dominikiem ale znajomi właśnie tak dali synkowi. Dla chłopca bardzo podoba mi się Tymoteusz ,ale moja córka ryczy jak jej mówię o Tymusiu :-)

Gość projecta_m
a u mnie kiedyś będzie Mikołaj lub Natalka.. moja siostra jest w ciąży w 15stym tygodniu i wczoraj mi powiedziała że w jej brzuszku mały Maciej siedzi;) ma już 4letnią córkę Alicję.. będzie mały braciszek.. aa no i moja kuzynka będzie miała w pierwszym tygodniu stycznia parkę Michała i Alicję.. podwójne szczęście.. domowe przedszkole się u nas w rodzinie robi.. ale ile radości, chichotów, tupotów.. i pomazane wszystko czekoladą hehe;);) ja dziś 42 dc.. zabijecie mnie ale nie testowalam.. po prostu mam taki opór że hej.. kupiłam na allegro testy ciążowe polecane że ponoć przynoszą szczęście.. ale to nasz 6sty czy 7dmy cykl starań przestałam liczyć.. hm.. 6ty bo od kwietnia.. i nie chcę znów czuć tego rozczarowania.. w ogóle jestem nie w sosie bo moja przyjaciółka wylądowała ze swoją roczną córcią w szpitalu i podejrzewali sepsę.. całą noc nie spałam.. bo myślałam o nich.. niby wykluczyli w koncu tą sepsę ale nie wiedzą co jej jest..;(

Project 3mam kciuki,ale masz świętą cierpliwość:)U mnie samopoczucie trochę lepsze,mdłości coraz mniejsze i bez wymiotów.Za to moja córcia daje mi popalić,jest strasznie marudna,chyba przez tą pogodę.

siemanko, co tam słychać? project-m kiedy testujesz? no nie trzymaj siebie i nas w niepewności, pewnie wyjdą dwie kreski jak nic ja też kupowałam testy na allegro i mi się sprawdziły bo test robiłam w dniu spodziewanej miesiączki pokazał drugą kreskę bladą ale była za dwa dni znów zrobiłam i była mocniejsza po tygodniu znów zrobiłam bo nie mogłam uwierzyć że się udało i też pozytywny druga kreska była bardzo wyraźna i w 6tc miałam już założoną kartę ciążową. my staraliśmy się 3 cykle przykro mi z powodu koleżanki moja córcia złapała przeziębienie zasmarkana chodzi męczy się bi jej się ciężko oddycha

Gość .magnolia.
Witam dziewczyny! U mnie bez zmian tylko wymiotuję i chudnę, pewnie przejdzie gdzieś w połowie jak przy pierwszej ciąży... project testuj już co będzie to będzie wkoncu lepiej chyba wiedzieć na czym się stoi nie? :)

no właśnie project_m zrobiłaś już test? cicho tu wątek podupada dziewczyny nie zagladają magnolia nie przejmuj się ja prawie 4kg schudłam przez pierwsze trzy miesiące. oby te mdłości szybko przeszły

Kurcze a ja znowu bardziej tyje w drugiej ciąży. Na tym etapie(27tydz) w tamtej ciąży miałam 2 kg mniej. Na początku też chudłam pomimo tego ze żadnych dolegliwości nie miałam. Ale teraz nadrabiam. Chyba przez to leżenie.

Kurcze a ja znowu bardziej tyje w drugiej ciąży. Na tym etapie(27tydz) w tamtej ciąży miałam 2 kg mniej. Na początku też chudłam pomimo tego ze żadnych dolegliwości nie miałam. Ale teraz nadrabiam. Chyba przez to leżenie.

Hej dziewczyny:) Moge dołączyć? Jestem mama 19 miesięcznego synka i teraz staramy się o drugiego szkrabka. To nasz pierwszy miesiąc staranek wiec zobaczymy co dalej.

U mnie dziś ostatni dzień 8 tc i od paru dni samopoczucie super,żadnych wymiotów.Project co u Ciebie?Robiłaś test?Miiiśkaa witamy i powodzenia w staraniach:):)

robiłam, nawet trzy hehe.. jakies przeterminowane chyba bo nawet kreski testowej nie pokazują hehe.. no zbaraniałam.. hehe i co teraz? że niby z allegro to te dobre? heheh;P a dziś 46 dc? czy 47.. juz sie pogubiłam.. nadal nic.. pobolewa jak na @.. przestaje.. pobolewa.. przestaje.. cisza...

Witam, poczytałam dziś Wasze wpisy i chciałam sie podzielić z Wami moimi rozterkami co do drugiego dziecka. Mam synka Michała, w styczniu skończy trzy latka. Myslimy z męzem o drugim ale na zasadzie, że kiedys tam... Ja mam doobra pracę, mąż też budujemy dom przed nami kredyt do spłacania i powiem Wam, że mam obawy....

Moja pierwsza ciąża z kompletnego zaskoczenia mimo stosowania antykoncepcji, żadnych wymiotów, poważniejszych dolegliwości, oprócz ucisku maleństwa na żebra. Przytyłam 13,5 kg. Poród trwał 4,5 godz. Od 5 mca na zwolnieniu własnie ze względu na momentami obłędny ból w żebrach( nie mogłam siedzieć, jedynie leżec na lewym boku) i to towarzyszyło mi do kona ciąży. Michaś jest grzecznym chłopcem, ma charakterek ale jest raczej ugodowy. Nie miałam z nim żadnych problemów - żadnych kolek, zeby poźno ale bez bólu.

Ja tak z meżem mówiłam że kiedyś tam, i teraz w sumie różnica wieku między dzieciakami będzie 6 lat. Teraz z perspektywy czasu stwierdzam że to trochę za dużo. No ale są przecież różne powody przez które czekamy z decyzją o 2 dziecku. Ja się przyznam że już było mi wygodnie, bo dziecko odchowane, spokojnie zostawało z babcią(wiem... głupie myślenie, no ale tak było).Ja z mężem mogliśmy sobie pozwolić na krótki wypad. Ale z drugiej strony zawsze wiedziałam że nie chcę żeby córka była jedynaczką.

Iskierka moja córcia też kończy w styczniu trzy latka,a ja jestem teraz w 9 tc:)My mieszkamy z teściami i remontujemy nasze mieszkanie,jeszcze dużo czasu i pieniędzy trzeba w nie włożyć,ale w końcu będziemy na swoim.Też odkładaliśmy decyzję o drugim dziecku ale w końcu powiedzieliśmy sobie albo teraz albo wcale bo 3 lata różnicy to i tak dużo.Zawsze będzie coś a to kredyt,brak kasy,dobra praca itp itd.A im dłużej się to odkłada tym trudniej się później zdecydować.

project_m co tam u ciebie bo już przez ciebie się stresuję bo nie wiemy nic co tam u ciebie , no weź coś powiedz konkretnego.

dosiah masz racje zawsze jest takie gadanie bo kredyt bo mało kasy bo coś trzeba kupić albo wyremontować. u mnie też będzie 3 lata różnicy tzn córka kończy w styczniu 3 lata a ja rodzę w grudniu to rocznikowo wyjdzie dwa lata. ja mam o tyle dobrą sytuację że jestem już na swoim mąż dostał dom od ojca swojego i zapisał wsio na niego , no ale jest zawsze jakieś ale teściu mieszka z nami a teściowa nie żyje zmarła jak mąż miał 8 lat moja córcia ma jedną babcię. no i od czterech lat nic innego nie robie tylko ładuję kasę w dom, dom zrobiony został kredyt . i teraz ładuję kasę w dzieci żeby kiedyś miały dobry start

no hej :) project- moze idz bna bete? i sie w koncu wyjasni co sie dzieje? - starania jakos nam w tym miesiacu nie ida- bylo raz nie do koncca- mialo byc wczoraj- no i sie poklocilismy dzis idzie do pracy wiec nic z tego nie bedzie raczej zreszta- mysle sobie ze moze najpierw prace zmienic? (tylko zeby ktos jej za mnie poszukal- he he) no i tak leci dzien za dniem

Gość matka swym dzieciom
Czesc, moge sie dolaczyc? Mam dwuletnia corke i dwutygodniowego synka. Synek jest o niebo spokojniejszy od corki, po urodzeniu. Porod tez byl nieporownywalnie latwiejszy. Tylko zmeczenia z dwojka dzieci wieksze!