Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość numenorejczyk

Czy Biblia jest natchnionym pismem?

Polecane posty

Gość numenorejczyk

Czy żeczywiście pochodzi od boga? jak myslicie ?

Gość numenorejczyk
A dlaczego tak myślisz?

gdyby była tylko pisaniną ludzką - czy przetrwałaby ? czy miałaby moc zmieniać ludzi a nawet całe narody ? Na świecie jest pełno rozmaitych myślicieli , zgadza sie i ich przemyślenia nadal trwają i są słuszne - czy jednak mają taką siłę jak Biblia ?czy oddziałowują na tak wiele - a włąsciwie wszystkie - aspekty życia ludzkiego ?

Gość azerfazer.
licencja czy wiesz że polacy wygrali bitwe pod grunwaldem ?

Gość numenorejczyk
dobry argument :) i do tego te proroctwa są niesamowite...

Gość numenorejczyk
Licancja a jak uważasz dlaczego bóg dopuszcza zło? Dlaczego małe niewinne dzieci umierają z głodu ? dlatego ze bóg tak chce dlaczego mała dziewczynka została potącona przez samochód? czy bóg tak chce i jest teraz aniołkiem w niebie?

Bóg obdarzył nas wolną wolą - moze postępować dobrze albo źle i niestety najczęsciej wybieramy zło . A grzech otwiera furtkę dla diabła a on nie przychodzi z niczym dobrym . Dzieci umieraja z głodu - prawda . Ale czy dorośli nie toczą ze sobą wojen zamiast siać zborze ?

Gość numenorejczyk
ciesze się że podobnie myślimy :) powiedz a jak wyjaśnisz ten werset z Biblii? 13 rozdział werset 1-2 Istanął na piasku morza. I ujrzałem bestię wychodzącą zmorza, mającą dziesięć rogów isiedem głów, ana jej rogach dziesięć diademów, na jej głowach zaś bluźniercze imiona. 2Abestia, którą ujrzałem, była podobna do lamparta, ale jej łapy były jak uniedźwiedzia, ajej paszcza była jak paszcza lwa. Ismok dał bestii jej moc ijej tron, iwielką władzę.

Gość numenorejczyk
Przepraszam że tak mi się wkleiło.

Gość numenorejczyk
Aha oczywiście to Objawienie

Gość numenorejczyk
Wiesz co bardzo mnie interesuje Biblia i chciałbym wiedzieć czy ktoś to rozumie tak jak ja. Czyli nie wiesz o co tu chodzi ? Ja przepraszam bo nie chce Cię do niczego namawiać hehe.

Gość numenorejczyk
A czy wierzysz że Diabeł (wcześniej zbuntowany Anioł) pociagnął ze sobą wielu innych aniołów?

Gość numenorejczyk
Bo miałem uspione potrzeby duchowe, codziennie czytam Biblię. Jestem pod wielkim wrażeniem nigdy wcześniej nie wiedziałem że jest w niej tyle szokujących rzeczy.

Gość numenorejczyk
leżała na półce w końcu zaczełem ją czytać i to jest coś niezwykłego. To jak wierzysz że Diabeł pociągnął ze sobą innych aniołów?