Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

living dead doll

Nienawidzę życia na wsi ! co za ludzie!

Polecane posty

Gość podaj nazwe wsi
ciekawe, ze nie ma choc jednej madrej, lotnej osoby :-D a moze takowi maja gdzies ciebie jako partnera do konwersacji ? 😘

Gość z87
to kurwa jedz do miasta wieśniaro ,a tam na ciebie czekają kolezanki które zamiast o weselach będą pierdolić kogo ostatnio zaliczyły i czy chciałyby się dupić z brevikiem czy lepiej z jakimś kutasem z polskiego serialu

Gość b-scream etc
po pierwsze nie moj poziom, uzywaj wulgaryzmow w rozmowie z kims innym cielaczku. Co do studiowania, to pewnie nim przeczytalas temat, w ktorym czujesz sie jak rybka, obrazajac mieszkancow wiosek, mezatki oraz mlode mamy, nie maials pojecia gdzie lezy Oslo

Gość b-scream etc
Dasz kopiuj-wklej z onetu ? :-D

wytykana - fakt, w pośpiechu się machnęłam :o nie mówię, że z zamężnymi i dzieciatymi się nie da gadać ale non stop przewija się ten motyw ślubu i dziecka, nic innego się nie liczy :o to jest męczące, naprawdę ... nikogo nie chce obrażać. Jasne nie miałam pojęcia gdzie leży Oslo, jak Norwegią interesuję się od kilku lat, nawet na kurs norweskiego się zapisałam :o ta wiocha to FALKOWA - tylko nie szukajcie mnie na fb czy nk bo mnie tam nie ma. Możesz przyjechać i sam/a zobaczysz. b-scream etc płytko myślisz 🖐️ uogólniłaś mnie do inteligentki, którą wcale nie jestem. Naprawdę gratuluję myślenia skoro uważasz, że niechęc do plot to wywyższanie się 🖐️ Quis leget haec? Chciałabym po prostu poznać punkt widzenia innych na ten zamach. Czy wg Ciebie Breivik to świr czy może miał jakieś inne motywy, które rozumiał tylko on sam. A może jego wychowanie (konflikt z ojcem i nadopiekuńcza matka) miało w tym swój udział? co innego mógł zrobić, żeby osiągnąć cel, a jednocześnie oszczędzić ludzi?

Gość buhahaha 6457
ale kurwa blyslas.

Gość z87
oby cię wcale nie było ,lepiej sie zajmij czymś pozytecznym a nie motywami działania psychopaty,pogadaj o weselach albo dzieciach z kolezankami bo to tematy bardziej przyziemne i daj ci boże żeby ciebie też kiedyś dotyczyły

Gość dfhget5teh
Biedaczka z ciebie. Zostaw starych, bo to przez nich musisz sie dusic na wichurze. Widzisz, inni maja przyjaciol, mezow, dzieci.

wg mnie to sytuacja rodzinna. gdyby bylo inaczej nie pisałby o tym w swoim internetowym manifescie. nie od dzis wiemy ze przebieg dziecinstwa wplywa na pozniejsze zycie doroslego juz czlowieka. tak bylo w jego przypadku.

Każdy kto obraził autorkę to płytka, skurwiała, mendowata sucz i słabiak :o Dziewczyna chce pogadać o czymś innym, to od razu skaczecie na nią, jakby się z choinki urwała :( nigdzie nie napisała, że jest lepsza lub że się wywyższa. Od razu przyszyliście jej łatkę pustej inteligentki, czy to jest normalne? Sama dostałabym kręćka, jakby mi ktoś ciągle gadał o bachorach i ślubach - a młode matki tak właśnie robią. Są przekonane, że ich dziecko interesuje cały świat i każdy chce o nim słuchać. z87 czemu ma niby stać się szablonowa jak inni? skoro woli rozmawiać o psychopatach - jej sprawa. I co was tak szokuje, że klnie? - każdy z was klnie więc już nie udajcie świętych :o MAM NIEJASNE WRAŻENIE, ŻE TO WŁAŚNIE SAME PŁYTKIE BABY, KTÓRE NIE MAJĄ POJĘCIA O ŚWIECIE SIĘ TU WYPOWIADAJĄ. Po raz kolejny się zawiodłam na tym forum. Autorko jeśli masz chęć, pisz - delahlia071@vp.pl

Gość ikani
Laska myslę, ze masz trochę nie po kolei w głowie. Ja mieszkam w duzym miescie i też z sasiadami nie pogadasz. MAsz chyba przyjaciół ze studiów, czemu z nimi nie porozmawiasz na temat, który cie interesuje? Mieszkałam na wsi przez 6 lat i jakoś nie zauważyłam, żeby wszyscy byli ciemnotami. Jednych interesuje zamach w Norwegii innych katastrofa smoleńska, jeszcze innych ślub marsyi. Sory słonko takie jest życie i tyle.

Gość z87
truskawkowa jeś się zawiodłas na poziomie tego forum które pewnie nie przystaje do twej ponadprzeciętnej inteligencjii to po prostu WYPIERDALAJ

szkoda autorko, że zaczęłaś posługiwć się wyzwiskami... ja też szukam ,,kogoś" do normalnych rozmów i dyskusji bez podtekstów... a tak to niestety inna liga... powodzenia

z87 coś Ty się tak uparła na autorkę? czyżby uderzyła w Twój czuły punkt? Czemu tak wszystkich "inteligentów" atakujesz? ikani ona pisze, że nienawidzi ŻYCIA na wsi. Może chodziło jej o tę konkretną wieś, którą wymieniła? To prawda, że ciemnota jest wszędzie, ale z tego co wyczytałam dziewczyna jest tak zdesperowana, że atakuje "wieś" jako ogół. Poniekąd ją rozumiem. Pisze, że studiowała w Krakowie, więc pewnie nie widzi się na codzień z przyjaciółmi ze studiów. Nie bądzcie tacy uszczypliwi. Nie jej wina, że czuje się źle. Nie może wyjechać bo opiekuje się rodzicami, nie ma nawet z kim pogadać - jakbyście się czuli na jej miejscu? Autorko, a nie masz rodzeństwa, które mogłoby się zająć rodzicami? Ty mogłabyś wyjechac gdzieś na wakacje, odpocząć od wszystkiego. Dobrze by Ci to zrobiło.

Gość rozumiem cię queen
!!! sama mieszkam na zadupiu gdzie ludzie nie mają o niczym pojęcia! Mohery i młode matki co rozmnażają się jak króliki! Tylko prokreacja im we łbach, o niczym nie mają pojęcia, puste krowy :D P.S przeklnęła kilka razy i już oburzacie swoje zasrane dupy :o wy za to święci, z miejsca was mogą do nieba wziąść, hipokryci :o

Gość mieszkam na wsi od urodzenia
i powiem Wam: wiekszosc tych ludzi ma na glowie ważniejsze sprawy niz interesowanie sie swiatem. Ledwo wiążą koniec z koncem, wracaja skonani do domu i jeszcze maja może ksiażki czytać? poza tym kto powiedzial, że trzeba sie interesowac swiatem. Człowiek ma byc szczęsliwy, jeden osiagnie to, sledząc wiadomosci, a inny - żyjąc walsnym, powolnym życiem, wolnym od natloku informacji i zdarzen. Poza tym sama obserwuje, że wiele ludzi ze wsi nie z każdym pogada. Nawet takie najprostsze chlopy bez podstawówki nawet umieja pogadac o problemach rożnych, ale nie z każdym, jak widza, że patrzysz na nich z góry - to własnie mówią "nie znam sie", "nie wiem" itp, co sie będą klócić z kims mądrzejszym? a jak podchodzisz do nich jako równy im, jest inaczej, I okazuje sie, ze Ci ludzie mają mnóstwo mądrosci zyciowej w sobie. Ale nie z kazdym się tym dzielą. Kocham wies i nigdy nie bede mieszkac w miescie :D wsrod anonimowych, szarych ludzikow w bloku, co ich zycie jest bezbarwne i nudne, zamkniete w 4 scianach mieszkanka.

Gość mieszkam na wsi od urodzenia
poza tym Ty jak sama piszesz, interesujesz sie Norwegia itp. a oni sie interesuja czym innym. Jedna woli sie spełniac w macierzynstwie, inna w dyskusjach.

Gość Dumna z wsi
Czym się martwisz,czym się smucisz, ze wsi jesteś, na wieś wrócisz !!!!!

Truskawkowa wiosna co jest żalosnego? Nie rozumiem wpisu o pomarańczy - z konieczności/przymusu siedzę w domu i dla zabicia czasu przeglądam net i czytam książkę... trafiłem na ten temat i odpisałem - co w tym złego? czy ,,komuś" ubliżyłem? jeżeli Tobie, to przepraszam... :(

dobra już, widzę, że nie rozumiecie moich intencji. Ja rozumiem, że nie każdy ma czas gadać o polityce, i jak już pisałam, nie patrzę na ludzi z góry. Z każdym mogę pogadać, do każdego się uśmiechne. Po prostu męczy mnie, że ciągle gada się o dupie maryni. Mam dość słuchania o ślubach, dzieciach, o tym kto gdzie pracuje, kto jest w ciąży, kto się żeni. Naprawdę. Od kilku dni izoluję się od ludzi i poświęcam więcej czasu pasjom. Topik założyłam pod wpływem emocji, bo kolejna osoba mnie zbyła. Teraz ochłonęłam i mogę się z niektórymi zgodzić. Nie zawsze są na wsi ciemniaki - wiem, że wszędzie ich uświadczysz. lepiej sie zajmij czymś pozytecznym a nie motywami działania psychopaty,pogadaj o weselach albo dzieciach z kolezankami bo to tematy bardziej przyziemne i daj ci boże żeby ciebie też kiedyś dotyczyły ten wpis mnie ostro zdenerwował. Gadanie o dzieciach i weselach jest tak samo bezużyteczne jak działania psychopatów. Tyle, że mniej ciekawe. Nienawidzę przyziemnych tematów - w tym rzecz. I nie wywyższam się ani nie czuję lepsza. Jak już, to odmienna. Ale nie lepsza. Nie masz racji. Quis leget haec? Też uważam, że to nie poglądy tylko sytuacja rodzinna była powodem. Tak samo było z Edem Geinem. Breivik do 30stki mieszkał z matką, która była nadopiekuńcza. Gdy zaczął myśleć po swojemu, zaczęło się to kłócić ze sposobem wychowania. Czuł się rozdarty. Z jednej strony coś, co uważał za słuszne, z drugiej - wpływy matki. Być może czuł się stłamszony i w końcu - nie znajdując nigdzie zrozumienia - zrobił coś, co w końcu miało ,wg niego, znaczenie i nie przeszło bez echa. Może keidyś mnie będą dotyczyły, może nie. Póki co nie w głowie mi to.

Gość To standard na wsi
Do b-movie scream queen # 1 Ostatnio poruszyłam ten sam temat u mnie w kręgu rodzinnym. Masz racje wioski i małe miasta takie do 70 tys ludzi w większości żyją weselami, dzieciarnią i innymi bzdetami. Oczywiście nie uogólniam, znajdą się wyjątki. Dlatego najlepszym miejscem zamieszkania są bardzo duże miasta,a najlepiej wybrać miasto poza granicami Polski. Masz wtedy przynajmniej pewność, że znajdzie się grupa osób o podobnych zainteresowaniach. A śmierć kilkudziesięciu Norwegów będzie ważnym tematem.

Dlatego ja kiedyś chcę wyjechać za granicę. Póki co opiekuję sie rodzicami - na rodzeństwo nie mam co liczyć. To długa historia. No właśnie -tylu ludzi zginęło - nikt się nie zastanowi dlaczego. Co było powodem. I tu mnie złość bierze, jeśli ktoś powie, że wesela czy kolor gówna u dziecka ma większe znaczenie. Moim zdaniem -nawet na wsi - powinno się interesować tym co się dzieje na świecie, a nie zamykać się tylko na swoje problemy. Może nie mam racji, ale to jest moje zdanie.