Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche niesmaka mialam

Ale dzisiaj byłas świadkiem głupiej sytuacji :/

Polecane posty

nutella - jak zrobi tylko siku to przebieram ja w pokoju (wycieram pupe husteczkami). Natomiast gdy juz zrobi kupe to nie ma innej mozliwosi jak przebieranie w lazience bo wtedy moge ja dokladnie umyc (mam pod reka mydlo i biezaca wode). Jak tylko ja umyje od razu przechodze do pokoju bo widze, ze czasem jednak jednak ja to lustro swierzbi. Na szczescie juz go nie dotyka.

Ja byłam bita w domu i mojego dziecka na pewno nie uderzę nigdy bo wiem jak to jest i chyba bym sie zabiła gdybym zauważyła że staje sie podobna do mojej własnej matki :o

"już sie podszywki zleecialyu thaisse80 ma racje a wy sobie wychowujcie bezstresowo swoje małe potworki, ktore potem wejda wam na głowe, nie bedą was słuchac, a jak będa nastolatkami to nawet smieci nie wyniosą powodzenia" czy do waszych głów nie może dojść, że każde dziecko jest inne!? a poza tym POWTARZAM: jeśli dziecko nie jest bite przez rodziców, wcale to nie oznacza, że zostanie jakimś degeneratem albo wyrzutkiem!!!

AnitaAnitaAnita "Nutella, blagam..zacznij czytac to co pisze, bo klapsa Ci dam:)" spoko:)

Gość moj tzw ojciec lał mnie do
oporu i zwyjle za nic lub za wymyslona minę (np. usmiech w piątek, gdy trzeba cierpiec bo jezus umarl) i bylam bita ostro, często, nawet w twarz. dzis gdy jestem dorosla, nie odzywam sie do niego odkad wyjechalam i szczerze nienawidze. natomiast mama dawala czasem klapsy, ale rzadko, moze raz na kilka miesiecy jak jej nerwy puscily. wtedy plakalam, ale dzis ja rozumiem, poza tym ona byla bita przez ojca i nerwy miala słabe. Nie mam do niej żalu, mamy dobry kontakt. porownajcie to sobie

Jak ta koza ma dzieci to ja serdecznie im współczuję. Skoro obcych na forum potrafi tak zjechać to pewnie do własnych dzieci tez sie odzywa. :)

nie jestem za biciem dzieci, ale..klaps?! widac,że dziecko jest rozpuszczone i teraz psychicznie terroryzuje matkę!

AnitaAnitaAnita "Tak samo: dziecko, ktoremu rodzic dal klapsa nie musi wyrosnac na bandyte! " no i się zgadzamy:) taka prawda każde dziecko jest inne.

zielareczka "Jak ta koza ma dzieci to ja serdecznie im współczuję. Skoro obcych na forum potrafi tak zjechać to pewnie do własnych dzieci tez sie odzywa. " pomyślałam o tym samym...

Gość ja powiem tak........
tak - dziecko sie uczy przez nasladownictow. tak uczy sie chodzic, jesc, pic z kubeczka, funkcjonowac w towarzystwie/spoleczenstwie. zaklada, ze nasze zachowania sa prawidlowe.

Gość Moja siostra jest agresywna ba
Rodzic ktory bije swoje dzie, oderza tak ze płacze z bólu powinien iec odebrane prawa rodzicielskie do tego dziecka bo je NIE JKOCHA, jakby kochal nigdy w zyciou nie bił by swojego skarba ,popropstu wiem z ejak sie kocha to nie wyrzadza sie krzywdy, nie zadaje sie bolu tak zeby plakało , mialo slady,. siniaki, pregi , Mpja siostra jest naprawde wrakiem psychoicznym , wspolczuje jje i bardzo sie ciesze ze z emna tak rodzice nie robili, pona dostawala klapsy i to było fatalne, jeszcze gorzej sie zahcowywala Wiec zwolennicy lania prosze mi pwoeidziec dlaczego moja siostra i inne dzieci kltore były bite naparwde soa osobami ktore to wkrzywdziło??? gdzie tu efekt porządnany??

kozakowa koza nerwy ci puszczają i się wydzierasz na obcych ludzi, a niektórzy jak im nerwy puszcza to dają klapsa swojemu dziecku. Idź to zgłoś tak tak bardzo Ciebie to bulwersuje.

Lustro w lazience wisi pod zawsze i nie bede zmieniac jego polozenia bo nie mialabym gdzie. a nie wyobrazam sobie toalety bez lustra. Rozumiem, ze pewne rzeczy zmieniaja sie gdy pojawia sie male dziecko i niektore rzeczy sie przestawia, usuwa eccc..ale i ono musi sie nauczyc ze pewnych rzeczy nie wolno dotykac. O ile moja corka otwiera dolne szufladki to mi to wisi bo krzywdy sobie nie zrobi wiec tylko jej tlumacze, ze nie wolno i tyle. Natomiast to jak sobie zakodowala z lustrem to juz w to nie wnikam. Najwazniejsze jest dla mnie, ze juz go nie dotyka.

kozakowa koza ja też nie jestem za BICIEM dzieci ale KLAPS to nic złego. a poza tym może ci się to nie podobać, ale nie uważam aby to upoważniało cię do tego, żeby tak jeździć po ludziach!

kozakowa nie ma racji, Nie da się tak zabezpieczyc domu, żeby dziecko na pewno nie zrobiło sobie krzywdy. dziecko ma się uczyc,że pewnych rzeczy nie wolno i koniec! Możesz zamknąć dziecko w pustym pokoju a ono bedzie biegac i rozbije sobie głowę o ścianę...I co? Sciany twoim zdaniem tez trezba czymś zabezpieczyć? Zresztą niebezpieczeństwo czycha na dziecko wszedzie w domu/na podwórku/sklepie/ u babci/u cioci, trzeba ciagle obserwowac i uczyć! To nie wina producenta,że dziecko połknie np. kreta! Bo dziecko powinno być do uczone,że "nie wolno"(i tak w kóo az zapamięta) Bo producent może zabezpieczyc jakis produkt, ale kto zabezpieczy kamień w piaskownicy, który może utknać w gardle?

"no i się zgadzamy taka prawda każde dziecko jest inne" Uff.. uwielbiam porozumienia. Zawsze da sie dogadac jesli robi sie to na odpowiednim poziomie :)

Gość Aniat ale ty masz plytkie mysl
myslenie, to z enie bije swoicghh dzieci to wyrosna na tych najgorszych meneli ktore bedą wandalizowac? Jakbys sie poczula jak twoja corka skladaja c zyczenia powioedziala "Mmausiu prosze nie bij mnie juz wiecej..."zapewno nie ruszylo by cie to bo ejstes oziebla emocjonalnie Anita nawet nie dop na pytanie jak odroznic klapsa od paciniecia az po przylanie takie ze dziecko ma siniaka na ciele i odpbitą dlon??przeciez sama piszesz ze klapsa sie daje w emocjach kiedy ropdzic jest wyprowadzony z rownowagi

Ja znam takie mamuski co bronia swoich dzieci jak lwica i nigdy by ich nie uderzyły za cokolwiek. Tylko,ze teraz córeczki po naście lat, pouciekały z domu a jak wracają to są jeszcze głaskane po głowie. A tak dostałaby klapsa w dzieciństwie raz czy dwa i by chodziła jak zegarek, chociaz i to nie jest reguła zebyście mnie tu zaraz nie zjechały :)

I koza przestan mylic pojecia. Ja mojego dziecka nie tluke, ja jej tylko raz dalam po rekach i tyle. Niektorzy tu myla pojecia. Jest roznica miedzy tluczeniem na kwasne jablko i dawaniem klapsa od czasu do czasu gdy dziec juz wyprowadza z rownowagi. Moja corka jak na razie tylko ten jeden raz mnie wytracila ( nie tyle wytracila co sie wystraszylam jak to lustro zaczelo sie ruszac), ogolnie to bardzo ruchliwe dziecko ale nie karam jej za to, ze biega, za to, ze otwiera szafki drewniane, nawet za to, ze krzyczy. Mowie jej, ze nie wolno, upominam, odciagam czasem, kieruje na inne zabawy. Zdaje sobie jednak sprawe, ze te jej kaprysy nie sa grozne, krzywdy sobie nie zrobi.

"Aniat ale ty masz plytkie mysl myslenie, to z enie bije swoicghh dzieci to wyrosna na tych najgorszych meneli ktore bedą wandalizowac? Jakbys sie poczula jak twoja corka skladaja c zyczenia powioedziala "Mmausiu prosze nie bij mnie juz wiecej..."zapewno nie ruszylo by cie to bo ejstes oziebla emocjonalnie Anita nawet nie dop na pytanie jak odroznic klapsa od paciniecia az po przylanie takie ze dziecko ma siniaka na ciele i odpbitą dlon??przeciez sama piszesz ze klapsa sie daje w emocjach kiedy ropdzic jest wyprowadzony z rownowagi : LUDZIE GDZIE ONA NAPISAŁA ŻE JEST ZA BICIEM DZIECI??? NAPISAŁA ŻE JEST ZA KLAPSEM. WIDZICIE RÓŻNICĘ? KLAPS, BICIE?

kozakowa koza MAM DZIECI I W ZYCIU ICH NIE UDERZYLAM I NIE UDERZE, A spokojna nie moge byc jak patrze na ta glupote I CZYSTY SADYZM! KAZDE LUSTRO MOZNA ZAWIESIC TAK ZEBY DZIECKO NIE MOGLO NIM RUSZYC!!!!!!!!! TAK CZY NIE???????????? Odpowiedź: Nie czy kaloryfer terz mozna powiesic po za zasiegiem dziecka, czy futryny można zamontować nad 1,5 m nad podłogą (a ja mam blizne po spotkaniu z nią), czy kreszło mozna schowac przed dzieckiem, bo mozne ono je ściągnąć na siebie, czy mozna przewieszac lustra rodziny i sasiadów czu mam trzymac dziecko na kolanach przez 10 godzin, kiedy jestem u kogoś zwizytą?

Gość DO KOZAKOWEJ KOZY
JESTEŚ ostro pierdolnięta i masz świra na punkcie bezstresowego wychowania. dziecko to nie relikwia- a dupa nie szklanka. małe dzieci czasami nie rozumieją siły argumentu i żadne tłumaczenie do nich nie przemawia- lekki klaps może być niekiedy najlepszą perswazją. Nikt nie mówi o znęcaniu się nad dziećmi... Sama zachowujesz się jak wariatka i to takim osobom jak Ty powinno się odbierać dzieci. Jesteś tak agresywna, że aż się w głowie nie mieści... :O

No i tak jak tu jedna z dziewczyn napisala. nie da sie zabezpieczyc domu w stu procentach. Zawsze bedzie cos co moze sie okazac niebezpieczne a dzieci takie male to maja nieograniczona wyobraznie co do zabaw. Poza tym one tez musza nauczyc sie przestrzegania pewnych regul, ze nie wolno wszystkiego dotykac, rowniez dlatego, ze nie wszystko jest jego.